Videopostaus – Minimalismi, paperit & sähköpostit!

Minimalismi-videosarjan kolmannessa osassa aiheena on tärkeät paperit, sähköpostit ja paperimuodossa olevat muistot… Rassaako mieltäsi sekalaiset paperit, hukassa olevat dokumentit ja suuri sähköpostien tulva? Katso videolta vinkkini paperipinojen pienentämiseen ja organisoidumpaan asiakirjaelämään. 🙂 

Inspiroivaa ja ihanaa iltaa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

30 kommenttia “Videopostaus – Minimalismi, paperit & sähköpostit!

 1. On nää videot vaan inspiroivia! ♥ Mullakin on aika hyvällä mallilla touhut. Papereiden määrää olen säntillisesti vähentänyt muutaman vuoden ajan ja seuraavana on vuorossa lisäkarsinta ja skannaus (nyt kun Dropboxissa on taas tilaa 😉 ). Viimeisen viikon aikana olen siis tyhjennellyt Dropboxia ja kuva-arkistoa koneelta. Olen myös jo pidempään tiputellut itseäni pois eri uutiskirjerekistereistä, lopettanut monien blogien seuraamisen Bloglovinin kautta, samoin vähentänyt tykkäämisiä ja seuraamisia Facebookissa ja poistellut kuvia myös Facebookista. Instagram on samoiten kokenut karsintaa ja yritän ylipäätään sosiaalisen median käytöstäni tehdä entistä mielekkäämpää. Pakko sanoa, että toimii! Aikaa itseään kiinnostaville jutuille on huomattavasti enemmän kuin ennen eikä turhuudet rasita. 🙂

  1. Irina: Tuo kuvien ja sähköisten paperilappusten läpikäyminen on työlästä puuhaa, mutta kuten kaikessa muussakin karsimisessa, seisoo lopussa iso kiitos. :)<br />
   <br />
   Uutiskirjeiden karsintaa olen itsekin tehnyt, hirveät määrät turhaa saapuvaa on poissa ja aidosti mielenkiintoiset postit saavat ansaitsemansa huomion. :)<br />
   <br />
   Kiinnostaviin asioihin kannattaa satsata ja epäkiinnostavista luopua, se jos mikä on oman ajan maksimointia ja suunta kohti hyvää arkea. 🙂

 2. Tämä oli hyvä 🙂 Olen itse jo tuhonnut suuren määrän vanhoja papereita, mut vielä ois petrattavaa, Sattuisipa se sadepäivä ja motivaatio samaan aikaan…Eipä tule usein edes mietittyä mitä kaikkea tyhmää säästää laatikoissa, kuten just noi vanhentuneet takuulaput. Kunhan vaan löytää sopivan rutiinin papereiden käsittelyyn, niin kaaos helpottuu ja itselläni ainakin stressi vähenee. Meidän talonrakennusprojekti opetti viimeistään pitämään tärkeät jutut, mm. piirustukset ja lupapaperit järjestyksessä, huoh 🙂 Vihaan kaikkea etsimistä varsinkin kiireessä.<br />
  <br />
  Kiitos inspiroivasta blogista 🙂

  1. Virpi: Sadepäivä ja motivaatio osuvat yksiin hyvin harvoin. 🙂 Etsiminen on ärsyttävää, varsinkin paperilappusten kanssa. Tietokoneella on niin helppoa kun voi laittaa hakukenttään esim Tapiola ja näkee heti kaikki skannatut tallessa olevat Tapiolan paperit joista löytää nopeasti tarvitsemansa. Ei mene kuin korkeintaan minuutti ja voila, homma hoidettu eikä tarvitse edes siivota paperikansioita tai -pinoja takaisin kaappiin. 🙂

 3. Moikka,<br />
  Olipas jälleen hyvä ja inspiroiva videopostaus 🙂 <br />
  Osaat kyllä olla videoilla luonteva ja aito.<br />
  Jokaisesta näistä kolmesta minimalisti postauksesta on jäänyt, jokin inspiraatio pääle.. joten jatko-osia odottelen 🙂

 4. Kiitos inspiroivasta videosta. Paperipaperit meillä on suht hyvällä mallilla, mutta sähköposti on täynnä roskapostia. Olen juurikin se uutiskirjeiden tilaaja, joka tuskailee kun päivässä on tullut 50 täysin turhaa ja kiinnostamatonta viestiä. Nyt irtisanoudun kaikista uutiskirjerekistereistä, jotka eivät enää ole niin mielenkiintoisia tai ajankohtaisia.<br />
  <br />
  Esittäisin postaustoiveen. Sinulla kun on samanikäinen tyttö kun meidän poika, niin olisitko innostunut postailemaan pienen eskarilaisen/koululaisen katseenkestävistä koulutarvikkeista. En ole löytänyt mistään esim. penaalia. Lasten suosikkihahmoilla olevia muovisia härpäkkeitä on kaupat pullollaan, mutta edes poika ei tahdo sellaista. Tytöille on muutenkin paljon enemmän kaikkea kivaa, musta mistä pojalle? 🙂

  1. Meillä pojalle ostettiin vasta ekalle penaali (eskariin ei siis viety omia tarvikkeita). Ticketiltä sai kivan repun ja penaalin samalla kuosilla. Olleet kaksi vuotta käytössä eikä ole esitetty toiveita, että kolmosellekaan tarvitsisi uusia.

  2. Satu S.lle. Suomalainen kirjakauppa ja Stockmann ainakin myyvät Eastpak-merkistä sarjaa, jossa hyviä ja laadukkaita penaaleita. Ne ovat etenkin poikien mieleen. <br />
   Miialle, kiitos minimalisti postauksista. Niistä saa kyllä uutta puhtia laittaa oma koti järjestykseen.

  3. Kiitokset vinkeistä! Katsoin Ticketin ja Eastpakin penaalit, Eastpak on tähän mennessä paras sekä pojan että äidin mielestä. 🙂 Jos ei parempaa löydy, niin poika valitsee harmaan ja mustan Eastpakin väliltä. <br />
   <br />
   Hyvä tietää, että eskarissa ei välttämättä tarvitse koulutarvikkeita. Pitää kysyä opettajalta, kunhan eskari alkaa. 🙂

  4. SatuS: Turhat uutiskirjeet ja mainospostit vievät yllättävän paljon aikaa ja resursseja vuorokauden tunneista. Siskonikin juuri tuskaili kun joutuu parikin tuntia viikossa pläräämään läpi saapuneita postejaan, hän kun ei joka päivä lue meilejä ja notku koneella samalla tavalla kuin minä. :)<br />
   <br />
   Hmmm, penaaliasia onkin meillä ajankohtainen ja tytölle ajattelin ostaa ihan yksivärisen penaalin. Ei hänkään enää oikein jaksa innostua prinsessa- ja Frozen kuvioista… aikansa kutakin trendiä. :)<br />
   <br />
   Eastpackilla on kivat peruspenaalit, mutta tyttöni ei niitä kelpuuttanut. Hän haluaa vaaleanpunaisen, pinkin tai mustan pienen penaalin. Googlen kuvahaun kautta löysin Royal Designista tämmöisen peruspenaalin (nahkaisen):<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://royaldesign.fi/Viewitem.aspx?ID=112512&quot; target="_blank">http://royaldesign.fi/Viewitem.aspx?ID=112512</a><br />
   <br />
   Tuosta jos löytyisi vaaleanpunainen, olisi se meille ihan napakymppi. Ja takuulla myös kestävä, ettei tarvitsisi joka vuosi ostaa uutta.

  5. Penaali: Meillä eskariinkin saa viedä oman penaalin ja tyttö haluaa ehdottomasti omaan lokeroonsa omat kynäaarteensa. 🙂 Itsekin haluan ostaa laatua ja tarkoitus olisi ettei joka vuosi tarvitsisi ostaa uutta. Täytyykin katsoa nuo Ticketin penaalit, josko sieltä löytyisi tytölle oikea. 🙂

  6. Tiina: Kiitokset! Mukava saa hyvää palautetta! &hearts;<br />
   <br />
   Eastpackilla on hyvät penaalit, varsinkin poikien makuun. Pelkistetty ja kestävää tekoa. 🙂

  7. SatuS: Meille sanottiin tutustumisessa että oman penaalin saa ottaa jos haluaa, muttei ole pakko. 🙂 Tyttö haluaa oman penaalin, joten meilläkin nyt metsästys menossa – yritys on löytää yksivärinen pinkki tai vaaleanpunainen. 🙂

  8. Tiesin, että sinä löydät sopivan. Kiitos paljon! Tuo penaali on juuri sitä mitä haettiin; yksinkertainen, tyylikäs, ajaton ja taatusti kestävä. Ja menee pikkupojasta nuorelle miehelle (jos vaan kestää niin kauan :D) Oot huippu Miia! &hearts;

  9. SatuS: Mahtavaa että heti nappasi. 🙂 Ordning &amp; Redan tuotteet on todella laadukkaita ja kestävät varmasti monia vuosia. &hearts; Itsellenikin kelpaisi tuollainen, eikä olisi hullumpi vaihtoehto meikkisudeillekaan. 🙂

 5. Allekirjoittaneella löytyy papereita kaappien syövereistä aina jostain kaukaa kouluajoilta asti. Jotenkin niitä ei vaan raaski heittää pois, ja sama homma &quot;virallisten&quot; paperien kanssa.. Ei niitä kymmenen vuotta sitten tulleita palkkakuitteja kehtaa tuhota &quot;näitähän vielä tarvitsee joskus&quot;. Mutta hyvä video ja toimivia vinkkejä! 🙂

  1. Samu: Tuo raaskiminen on tuttua, meilläkin on säilötty paljon turhaa, mm. ikivanhoja vuosituhannen alun aikaisia palkkakuitteja. Kokeile tuota skannaamista, sillä tavoin pysyy paperit ikäänkuin tallessa ja saat ehkä mukavan alkusysäyksen paperipostin raivaamiseen. 🙂

 6. Tästä innostuneena peruutin ainakin miljoonien turhien uutiskirjeiden tilaukset! Sarja ollut kyllä aivan huikea ja silmiä avaava ja yhdeksi postaustoiveeksi esittäin valokuvat. Uskon, että nekin ovat sinulla jossain järjestyksessä ja bloggaajana niitä on kertynyt säilytettäväksi asti, entäpä alkuperäiset kuvat mahdollisten muokkausten yms. jälkeen, teetätkö paperiversioita, miten kuvat on lajiteltu ja missä, jne.

  1. J: Turhien uutiskirjeiden peruuttaminen on hyvästä, säästää aikaa, vaivaa ja tilaakin, ja voi keskittyä turhien postien lukemisen sijaan ihan muihin asioihin. :)<br />
   <br />
   Valokuvat on minulla hyvässä järjestyksessä, yhteen käteen mahtuva pinkka on paperisia valokuvia, joista löytyy myös skannattu versio koneelta. Lisäksi on parikymmentätuhatta digitaalista valokuvaa, joista voisin karsia noin 40% pois. Paljon on kuvia tytöstä, koirasta, maisemista ja blogijutuista kertynyt. Varsinkin tytön ja koiran kuvat ovat sellaisia joita ei raaskisi poistella, mutta ryhtiliike on meneillään ja pyrin poistamaan jo alkuvaiheessa kaikki epätarkat ja tärhtäneet / huonot kuvat. :)<br />
   <br />
   Laitetaan toteutukseen tuo valokuva-aihe. 🙂

 7. Kiitos taas inspiroivasta videosta, nämä ovat niin hyviä (potkuja pyllylle)! 🙂 Heti lähti iso kassillinen papereita hävitykseen ja muutamalla ohuella kansiolla mennään. Löysin mm. kuitteja vuodelta 2008 asti tuotteista joita ei enää ole yms muuta &quot;tarpeellista&quot; 😀

  1. Anne: Ihanaa että sait kipinän videosta papereiden raivailuun, työläs homma mutta hyödyttää jatkossa arkistointia ja tärkeiden papereiden löytämistä. 🙂

 8. Kiitos taas inspiroivasta postauksesta. Lähdenkin tästä poistamaan n. yhdeksää sataa lukematonta sähköpostiviestiäni. Jep, for real…<br />
  <br />
  Puhut usein että budejtoit ja seuraat kulutuskäyttäytymistäsi Excelin avulla. Taulukoita nyt osaa varmasti jokainen vääntää, mutta olisi silti mielenkiintoista nähdä millaisia taulukkopohjia sinulla on käytössä ja kuinka jäsentelet esim. tulot ja menot ym. jotta kokonaisuus pysyy hanskassa ja saat helpotusta arkeesi. Näistä olisi kiva saada jonkinlainen esimerkki vaikka joillain kuvitteellisilla tuloilla&amp;menoilla 🙂

  1. Noora: Tsemppiä postivuoren taltutukseen! :)<br />
   <br />
   Kiitokset postaustoiveesta, laitetaan tämäkin toteutukseen. :)<br />
   <br />
   Tein vuosi takaperin taloushallinta ja budjetointipostauksen, jossa näkyy miten tilastoin ns. isoja linjoja. Voisin tehdä uudemman katsauksen ja samalla sisällyttää postaukseen myös nuo ruokaostoserittelyt yms. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/08/taloushallintaa-budjetointia&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/08/taloushallintaa-budjetointia</a&gt;

  1. Tiina: Tein vuosi takaperin tilastointipostauksen, jonka löydät täältä:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/08/taloushallintaa-budjetointia&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/08/taloushallintaa-budjetointia</a><br />
   <br />
   Voin tehdä uuden ajankohtaisemman postauksen tämän hetkisestä tilanteesta ja lisätä postaukseen myös erittelyosat ruokakuluista jne. ostoksista. 🙂

 9. Ihan mielenkiinnosta kysyn, millaisella pronsentilla kuittien loppusummat ja verkkopankista lähteneet rahat täsmäävät? Itsellä kun ei ole koskaan tullut mieleenkään alkaa tarkistelemaan niitä! Arvostan suuresti kuinka viitseliäs ja reipas olet! Tuntuu ettei itsellä ole aikaa tehdä noin tarkasti kaikkea…vaikka halu olisi!

  1. Siimapelle: Summat täsmäävät kyllä täysin, mutta maksutapahtumia on muutaman kerran veloitettu tuplasti pankin / maksupalvelutarjoajan teknisen vian vuoksi, ja kerran tälläisessä tuplaveloitustapauksessa oli kahden päivän viive, jolloin tapahtumat eivät kirjautuneet peräkkäin.

 10. Mieletön video taas kerran, niin asiaa. Itse aloitin vuoden alusta tyhjennys projektin kotona, ja hyvällä mallilla alkaa olemaan. Kyllä sitä kaiken näköisiä lappusia tulee säilöttyä ajatuksella &quot;kyllä tätä vielä joskus tarvitsee&quot;, mutta eipäs ole tarvinnut.<br />
  Mielenkiinnosta kyselen, millaiseen taulukkoon lyöt kauppakuitit?Olen itse yrittänyt tehdä myös tälläistä taulukkoa, jotta pysyisin hieman paremmin kärryillä mihin kaikkeen turhaan (limpparit, herkut, tupakat,pikaruoka yms) rahat menevät, mutta en ole vielä löytänyt käytännöllistä taulukkoa tai taulukosta tulee niin julmettoman pitkä ettei sitä jaksa kuun lopussa edes plärätä läpi. 😀 <br />
  <br />
  Ihanaa kesän jatkoa sinulle ja perheellesi! 🙂

  1. Henna: Minulla on excel-pohja johon olen itse luonut yksinkertaiset rinnakkaiset pystysarakkeet ruokalaaduille (herkut, päivittäistavarat, oikea ruoka). Vaakasarakkeissa on kaupat (Prisma, S-Market, K-Kauppa jne.). Yhdellä sheetillä (välilehdellä) on vain yhden kuukauden tiedot, eli tammi, helmi, maalis jne. ovat omilla lehdillään ja ensimmäisellä välilehdellä on koko vuoden yhteenveto, johon olen luonut kaavan joka laskee kaikilta muita välilehdiltä tiedot yhteen, jotta näen kuluvan vuoden menot ja erittelyn ruoan ja herkkujen suhteen. Jos osaat exceliä käyttää, suosittelen tekemään pivot-taulukon, se on helpompi työstää. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *