P E N T T I – Kotimaista käsityötä & blogiarvonta!

Kaupallinen yhteistyö: Penttistore

Suomalaista käsityöperinnettä vaaliva Penttistore ihastuttaa timantin muotoisilla Pentti-jakkaroillaan. Minulla on suuri kunnia tehdä heidän kanssaan yhteistyötä ja päästä esittelemään Pentti teille lukijoilleni. Penttistoren tuotteiden taustalla on ajatus siitä, että aito kohtaaminen on ihanaa ja heidän tunnuslauseensa kuuluukin ”Bringing people together, again!” Kun ystäviä tulee kylään paljon, pelastaa Pentti tilanteen. 🙂

Penttistore käsityönä tehty kotimainen designjakkara
Penttistore käsityönä tehty kotimainen designjakkara

Tarina Pentti-nimen takana

Pentin mielenkiintoinen syntytarina kertoo, että ensimmäisen Pentti-jakkaran prototyyppi tehtiin lahjaksi vuonna 2013 juuri valmistuneeseen saunaan Brödtorpille, sytyttäen kipinän jakkaroiden lisävalmistukseen.

Prototyypin suunnittelun taustalla oli Pentti Mäkipää, Penttistoren pitäjän Mikko Mäkipään isän serkku, joka opetti Mikolle kädestä pitäen jakkaran valmistusprosessin. Vuonna 2014 Mikko suuntasi mallikappaleidensa kanssa Jyväskylän käsityönäytelyyn ja sai ensimmäisen tilauksensa – kaksi Penttiä matkasi Suonenjoelle. 🙂

Penttistore käsityönä tehty kotimainen designjakkara
Penttistore käsityönä tehty kotimainen designjakkara

Tuotantoprosessit ja prototyypit

Näin Mikko kertoo Pentti-jakkaran tuotantoprosessista:

”Tein Jyväskylän käsityömessuilta tilattujen jakkaroiden kanssa töitä useita viikkoja, kunnes olin riittävän tyytyväinen lopputulokseen. Halusin kehittyä ja ymmärsin, että tuotantoprosessin pitää nopeutua. Käsityöyrittäjän arki perustuu intohimolle, eikä tunteja lasketa. Elin tuolloin hyvin stressaavaa ja haastavaa ajanjaksoa ja vasta myöhemmin olen ymmärtänyt, kuinka terapeuttista puun työstäminen on. Pienikin keskittymisen herpaantuminen ja usean tunnin työ saattaa valua hukkaan. Se pitää nöyränä ja auttaa mielenhallinnassa. Prototyyppejä syntyi ja kokeilimme uusia työtapoja. Nykyisen muotonsa Pentti sai, kun tiimiin tuli taustatueksi Rami, puuseppä Nummelasta. Pentti löysi linjakkuutensa, keveni ja on nyt täysin ruuviton.

Hienointa tässä koko projektissa on ollut se, miten monia ihmisiä on saanut tavata ja huomata kuinka avuliaita he ovat olleet. Innostus ja inspiraatiot tarttuvat. Penttistore on tässä pisteessä vain suuren ihmisryhmän yhteistuloksena. Design-alan tapahtumissa vastaanotto on ollut todella positiivinen ja vaikka toimintamme keskittyy digitaalisiin kanaviin, on ihmisten kohtaaminen aivan korvaamatonta.”

Penttistore käsityönä tehty kotimainen designjakkara
Penttistore käsityönä tehty kotimainen designjakkara

Isoja, keskikokoisia ja pieniä Penttejä

Pentti-jakkaraa on saatavana neljässä koossa, pienin sopii pikkulapsille ja suurin esimerkiksi keittiösaarekkeen ääreen. 

  • Mini-Pentti korkeus 26cm (lasten malli, pienempi istuin on tukeva myös pienen pyllyn alla)
  • Pikku-Pentti korkeus 36cm (matala malli, sopii erinomaisesti kukan/lampun alle)
  • Väli-Pentti korkeus 46cm (istumakorkeus pöydän ääreen sopiva, sopii sivupöydäksi)
  • Pitkä-Pentti korkeus 65cm (sivupöydäksi, saarekkeen ympärille, baarikeittiöön tms.)

Käsityönä valmistettavalla jakkaralla on mustan ja valkoisen perusvärin lisäksi rajattomasti muitakin värivaihtoehtoja, Pentin voi tilata vaikkapa kirkaankeltaisena tai vaaleanpunaisena täysin omien toiveiden mukaan. 🙂 Itselleni toivoin pikimustaa Pitkä-Penttiä, joka korostuu kauniisti valkoista vasten. Upea, linjakas ja luonnollinen käyttöesine, joka toimii myös sisustuselementtinä. ♥︎

Ekologisuus on Penttiläisille ensiarvoisen tärkeää. Penttistore hyödyntää tuotteissaan kaikki oksaisetkin kohdat, sillä oksathan ovat osa elämää. Pentti on tehty kestämään – sukupolvelta toiselle. 

Penttistore designjakkara
Penttistore käsityönä tehty kotimainen designjakkara
Penttistore käsityönä tehty kotimainen designjakkara

Voita ikioma Pentti valitsemassasi koossaja värissä

Nyt yhdellä lukijallani on mahdollisuus voittaa ikioma Pentti haluamassaan koossa ja värissä! Arvontaan voit osallistua kertomalla tämän postauksen kommenttiboksissa persoonallisella nimimerkillä varustettuna millainen olisi sinun unelma-Penttisi (koko ja väri). Osallistumisaikaa sunnuntaihin 8.1.2017 klo 23:59 asti! 🙂

Penttistore käsityönä tehty kotimainen designjakkara

Lisätietoa Penttistoren tuotteista löydät osoitteesta penttijakkarat.fi sekä heidän Facebook-sivultaan TÄÄLTÄ. Nyt joukolla tukemaan suomalaista käsityötä ja pienyrittämistä, käykäähän siis tykkäämässä Penttistoresta Facebookissa ja Instagramissa @penttistore!

”Pentti – Timantit on ikuisia”


Comments are closed.