Pienet peikonlehdet

Kevät on vihersisustajalle parasta kulta-aikaa kauppojen notkuessa toinen toistaan kivempia viherkasveja. Itse olen aivan heikkona peikonlehtiin, varsinkin pieniin peikkovauvoihin, jotka vasta luovat lehtiään ja kurottelevat nuoria varsiaan kohti taivasta…

Omakotivalkoinen_13022017_1104.jpg

Omakotivalkoinen_13022017_1108.jpg

Omakotivalkoinen_13022017_1113.jpg

Omakotivalkoinen_13022017_1117.jpg

Omakotivalkoinen_13022017_1112.jpg

Omakotivalkoinen_13022017_1120.jpg

Kaksi pientä peikkosta tulla tupsahti isoksi kasvaneiden peikonlehtieni joukkoon, toinen niistä ilostuttaa makuuhuoneessa ja toinen olohuoneessa. Olohuoneen otus villiintyi viimepäivien valosta ja alkoi tekemään uusia lehtiä hirveällä vauhdilla… 🙂

Iloista iltaa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

12 kommenttia “Pienet peikonlehdet

 1. olen aina miettinyt, että osaisinkohan hoitaa tuollaista peikonlehteä. kuinkahan isoksi tuo kasvaa?. Ihanan näköinen se kyllä on ja sopii hyvin valkoiseen suojaruukkuun. Mistä olet ostanut nuo peikkosi? ☺️

  1. pitju: Peikonlehti on yksi helppohoitoisimmista kotikasveista, joten ehdottomasti osaat sinäkin sellaista hoitaa. 🙂 Peikonlehti voi kasvaa usean metrin mittaiseksi, äidilläni oli aikoinaan kattoon asti kasvanut peikonlehti, jonka kasvatti ihan pienestä lehdestä juuruttamalla. 🙂 <br />
   <br />
   Nuo kyseiset peikot ovat Stockmannilta, kantiskortilla viherkasveista -20%. Myös kukkakaupoissa on näkynyt tosi paljon kaiken kokoisia peikonlehtiä myynnissä, näitä ihan pieniäkin. 🙂

 2. Mieki jopa olen saanut peikonlehden pysymään hengissä 🙂 JEEE. Pari kova lehtistä viherkasvia olen myös saanut nippa nappa pysymään hengissä. Peikonlehdet ovat kyllä kivoja. Nyt minua haluttais erin kokoisia ja mallisia kaktuksia laittaa ryhmäksi. Olen jopa saanut kaktukset tapettua 🙁

  1. Päivi S: Peikonlehti on todella sopeutuvainen ja paras vaihtoehto sellaiselle joka ei omaa viherpeukaloa. 🙂 Minäkin olen saanut kaktukset kuolemaan, vuoden säilyi hengissä yksi aikoinaan, kaikki muut kuolivat joko liikakasteluun tai vääränlaiseen ilmastoon / muuhun hoitoon puolessa vuodessa. Voisin kokeilla pitkästä aikaa kaktuksiakin, olisikohan puutarhurin taitoni kehittyneet sen verran että saisin pidettyä ne elossa vähän pitempään. 🙂 Kateellisena aina kuuntelen miten jotkut nautiskelevat kasveistaan vuosia tai jopa kymmeniä vuosia. 🙂

 3. Oliko ne ihanat lakanat vain kuvauslainassa vai vaihdoitko vain muuten takaisin valkoiseen? Maljakosta oli maininta, että kuvauslaina, mutta lakanoista en huomannut. Sen maljakon kyllä ostaisin itselleni, oli tosi kaunis.<br />
  Pidätkö kukkia oikeasti kirjakasojen päälle vai vain kuvauksia varten? Näyttää jotenkin kiikkerältä.

  1. B: Olivat kuvauslainassa nekin, mainitsin asiasta postauksessa, olisikohan ollut kappale kolme jossa puhun rohkeudesta valita jotakin niin värikästä kuin muo lakanat… 🙂 Pieni aikomus olisi ostaa kyseiset lakanat omaksi, kuten myös maljakkokin… annan itselleni kuitenkin hetken aikaa makustella asiaa, jottei tule huteja tehtyjä niin kuin ennenvanhaan. :)<br />
   <br />
   Pidän maljakoita ja kynttilöitä kirjapinojen päällä ihan normaalistikin, ei ole yhtään kiikkana. 🙂

 4. Hei,<br />
  <br />
  Kiinnostaisi tuo sinulla oleva Epoqin avonite-allas/tasoyhdistelmä:<br />
  <br />
  Onko valkoinen avonite altaasi pysynyt valkoisena? Olen kuullut että komposiitti olisi arka kuumalle ja näin se voisi altaan pohjalla tummua? onko tuota ongelmaa ollut?<br />
  <br />
  Kiitos avusta!

  1. Juho: Avonite on pysynyt valkoisena ja allaskin on puhdas kuin pulmunen. 🙂 Ei ole ollut ongelmia altaankaan kanssa, Universal Stone -puhdistusaineella on lähtenyt kaikki lika aina irti.

 5. Peikonlehti todella hyvin helppo kasvi,kunhan ei liikakastele hengiltä.Minullakin aikoinaan ollut parimetrinen jättiläinen,joka oli tuettu erinlaisin virityksin ympäri seiniä:)isona ei niin kaunis olekkaan.Lehdet valtavia ja ilmajuuria sojottaa sinnetänne.

  1. Nanna: Tuo liikakastelu on peikon pahin painajainen. Tuollainen parimetrinen olisi niin kiva, yritän kovasti omaani kasvatella mutta nyt ollaan vasta noin 70cm korkeudella. Muutama vuosi vielä menee… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *