DIY – Lautasliinarengas vanhasta nahkavyöstä

Bongasin Rauharentola-blogista kivan DIY-idean, jossa vanhasta nahkavyöstä tuunattiin lautasliinarenkaita yksinkertaisella tekniikalla. Ideasta inspiroituneena etsin hyppysiini kaksi eri paksuista mustaa nahkavyötä, tavoitteenani nikkaroida niistä itselleni “Balmuir-henkiset” kattauskaunisteet. 🙂

Omakotivalkoinen_16032017_1867.jpg

Omakotivalkoinen_16032017_1860.jpg

Omakotivalkoinen_16032017_1841_2.jpg

Leikkasin saksilla nahkavyön neljään 20cm pituiseen pätkään ja pyöristin päät muovista pullonkorkkia hyödyntäen. Sitten leikkasin poikkisuuntaiset lovet kumpaakin päähän 2,5cm etäisyydelle. Lovien avulla renkaan vastakappaleet saa toisiinsa tukevasti kiinnitettyä. 

Omakotivalkoinen_16032017_1836.jpg

Omakotivalkoinen_16032017_1846%20%281%29

Tässä vielä kolme erilaista DIY-versiota mustalle lautasliinarenkaalle, jonka tuunausvälineenä on pelkät sakset – ohut nahkavyö, paperinaru ja paksu nahkavyö. Jos jemmoistani olisi sattunut löytymään reikäkone (tekee reikiä mm vöihin), olisi DIY-maailma avautunut ihan uusille urille… Olisin nimittäin tehnyt nahkaisen renkaan, joka suljetaan mustalla paperinarulla kauniisti pujotellen…

Omakotivalkoinen_16032017_8237827.jpg

Omakotivalkoinen_16032017_1839.jpg

Omakotivalkoinen_16032017_1854.jpg

Omakotivalkoinen_16032017_1862.jpg

Kattauksen tuotteet: Casa Stockmann lautaset  |  Casa Stockmann pellavaservetit  |  Iittala Essence punaviinilasit  | H&M maljakko

Näillä eväillä ja asustelaatikon ylijäämillä on viikonloppuna kiva kattaa pöytä isommallekin porukalle. 🙂 Aurinkoista torstaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Sisältää kaupallisen linkin)


 

10 kommenttia “DIY – Lautasliinarengas vanhasta nahkavyöstä

 1. Hauska idea. Jossain näin, että oli jätetty ihan vyön solkikin ja pätkästy siis reilusti vyö…tulis vain kalliiksi monta vyötä pätkässä. Ite olen kanssa vöitä käyttänyt sisustukseen, antaa kivaa ilmettä. Nyt on sisustuslehdet kiinni nahkavyöllä pinossa tarjoiuvaunun päällä 🙂 Kivaa tulevaa viikonloppua sinne!!!

  1. Päivi S: Tuollainen raffimpi versio olisi kiva myös, varsinkin mies voisi innostua ideasta paljonkin. 🙂 Täytyykin googlettaa kuvia jos löytäisin kivan idean mitä hänelle ehdottaa. :)<br />
   <br />
   Ihana idea tuo lehtien sitominen vyön avulla, myös risuja voi sitoa kimpuksi vyöllä ja sekin toimii kivana sisustuksen kohokohtana. 🙂

 2. Mä niin nään noissa niittikoristeet. Tulis sellaset rock henkiset. Taidan koppasta idean ja tuunata meille rock versiot…

 3. Kiva, että innostuit kokeilemaan 😘.Näyttävät hyvältä mustanakin. Täällä loihditaan jo pääsiäisen koristuksia 🐥. Kivaa sadepäivän puuhaa. Viikonloppuja!

 4. Hei Miia!<br />
  Kivan erilaiset. Kyllä noita tekisi, kun vain keksisi. Onneksi joku aina hoitaa sen ideoinnin. Haluaisin pyöreän peilin, jonka ympärillä olisi vyö tai kaksikin. Vanha idea, mutta ei ole löytynyt sopivan kokoista peiliä vielä. Uusi taulukin olisi kiva sohvan päällä. Tuli vaan mieleen, kun kuvissa näkyy tuo sinun taulusi.<br />
  Joko olet viettänyt parvekeaikaa? Oli muutama niin lämmin päivä.<br />
  Rentouttavaa viikonloppua!

  1. Raili: Tuollainen pyöreä nahkareunainen peili olisi kyllä upea ilmestys, kelpaisi itsellenikin! &hearts; Kaikki ideat on varmasti tavalla tai toisella jo ehditty keksimään, mutta oman käden jälki on aina silti oman näköistä ja persoonallista! 🙂 Nyt vaan vöitä metsästämään ja teettämään pyöreä peili vöiden keskelle! 🙂

 5. Heippa! Muistan, että maalasit joskus Hay Heen mustasta valkoiseksi. Itse mietin valkoisen metallisen Ikean tarjotinpöydän tuunaamista valkoisesta mustaksi. Miten maali on pysynyt omassa tuolissasi? Millaista maalia suosittelisit käytettäväksi? 🙂

  1. Linn: Maalasin tuolin Clas Ohlsonin valkoisella kalustemaalilla kahteen kertaan ja lopputuloksesta tuli vaahtomuovitelalla tosi hyvä. Tuoli on ollut viimeiset pari vuotta lasitetulla parvekkeella pakkasen ja auringonpaisteen armoilla eikä maalipinnalle ole tapahtunut minkäänlaisia muutoksia. Maali ei ole kellastunut eikä halkeillut tai hilseillyt mistään kohtaa. Clasun maalia suosittelen erittäin lämpimästi, se on paksua ja helppo työstää kalusteisiin vaahtomuovisen sileän telan avulla. Maalikerroksia saat varautua maalaamaan ainakin kahdesti, pöytäpinta saattaa vaatia kolmannenkin kerroksen jotta pinnasta tulee todella tasainen ja täysin sileä ja peittävä (tehdasmaalatun näköinen). Kolme vuorokautta tuohon kannattaa varata aikaa, maali kuivuu päällemaalauskuivaksi 24h. 🙂 Tsemppiä projektiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *