Helppohoitoinen matto ruokapöydän alle

Epätoivon tekona päädyin kokeilemaan heiluvan ruokapöytäni tasapainottamiseksi vielä yhtä konstia, eli pöydän alle sijoitettua mattoa, jonka toivoin vähentävän huojuntaa. Maton aikaansaama vaikutus jäi hieman pienen puoleiseksi, mutta visuaalisesta näkövinkkelistä tarkasteltuna maton lisääminen paransi ruokatilan ilmettä tuntuvasti… ja koska en kelpuuta kotiini enää kuin maailman parhaaksi toteamani mattomallin, on uusi tulokas niin ikään hohtavan valkoinen Pappelina Svea Metallic White, kuten kotimme kaikissa muissakin tiloissa. ♥︎

Omakotivalkoinen_02052017_2762.jpg

Omakotivalkoinen_10052017_726372637.jpg

Valkoisen Pappelina-maton vaikutus pelkästään valoisuuden määrään on merkittävä ja vaikka ilma on viime päivinä ollut varsin ankea, kylpee itään ja aamuaurinkoon suuntautunut ruokailutila valossa myös pitkälle päiväänkin. Pyöreän ruokapöydän alle ostin 140x220cm kokoisen maton ja näin kaikki avoimen ja yhtenäisen tilan (eteinen, keittiö, olohuone) matot sointuvat samanlaisina kauniisti toisiinsa niiden etäisyyksistä riippumatta. 🙂

Omakotivalkoinen_02052017_2767.jpg

Pappelina_Svea_Metallic_White_2.jpg

Ftalaatittomasta pvc-muovista perinteisellä kudontatekniikalla Ruotsin Dalarnassa valmistettu matto on jalan alla pehmeä ja joustava, enkä voi milloinkaan kehua tätä Pappelinan Svea-malliston valkoista mattoa tarpeeksi. Matto on äärettömän helppo pitää puhtaana ja maton koosta riippuen sen voi pestä jopa pesukoneessa. Eteisen ja makuuhuoneen pitkulaiset 70x240cm kokoiset matot mahtuvat hyvin konepestäväksi kaikkien pienempien mattojen ohella (lue lisää TÄÄLLÄ), ja isommat matot (keittiön uusi matto sekä olohuoneessa olevat 180x260cm matot) voi pestä käsipelillä kylpyhuoneessa… tai tehdä niin kuin minä ja mopata ne laiskuuttaan puhtaaksi suoraan lattialla (postaus TÄÄLLÄ). 🙂

Omakotivalkoinen_02052017_2763.jpg

Ihana matto, ihana fiilis, ihana tuntu ja niin iloinen mieli tästä hyvästä hankinnasta, jonka tiedän vanhasta kokemuksestani maksavan itsensä moninkertaisesti takaisin seuraavien vuosien ellei jopa vuosikymmenien aikana. 🙂 Vanhin valkoinen Pappelinani on jo viisivuotias, se jos mikä on enemmän kuin elinikä valkoiselle matolle lapsi- ja koiraperheen aikahaarukassa. Vielä olisi tytön huoneessa paikka Pappelinalle, hmmmm… 😉

Ihanaa iltaa kaikille & huomiseen!

Miia_signerina2015.jpg

(Tuotekuva pappelina.com, sisältää kaupallisen linkin)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

16 kommenttia “Helppohoitoinen matto ruokapöydän alle

 1. Hei Miia, oletko pesettänyt Pappelina mattojasi, jos niin, ovatko ne pysyneet kuosissa ja onko peseytyessään onnistunut hyvin?

  1. Tiina: Kerran olen pesettänyt matot pesulassa ja puhdasta hyvää jälkeä tuli, ihan kuin uudet olivat pesun jälkeen. 🙂

 2. Pappelinat on kauniita ja helppo pitää puhtaana. Mutta iso mutta… Kestävyydestä olen eri mieltä. Pöydän jalat syö pehmeää materiaalia, mutta pahimmat on tuolin jalat. 🙁 Olen niin surullinen keittiön pöydän alla olevan maton takia, sillä kolmessa vuodessa matto alkaa olla roskiskamaa. Yhtään ei kärsi hinkata tuolia pitkin mattoa vaan on nostettava se joka ikinen kerta. Sanopa ohjeet kolmelle lapselle niin. Koti on elämistä varten, mutta enää Pappelinaa ei meille tule. Toivottavasti löydän jostain yhtä kauniin ja käytännöllisen maton tilalle.

  1. Katri: Minulla oli monta vuotta tuo vanhempi iso matto (joka nyt olohuoneessa) ruokapöydän alla eikä siihen jäänyt koskaan sellaisia painutumia jotka eivät olisi silinneet takaisin normitilaan. Myöskään ruokapöydän tuolit (joita on ollut jos jonkinlaisia) eivät ole koskaan vahingoittaneet mattoa vaikka meilläkin on tyttö raahannut tuoleja pitkin mattoa. En tiedä mitä tähän sanoisin, sillä oma kokemukseni on täysin päinvastainen kuin sinulla ja jokainen ikinä ostamani Pappelina on edelleen täysin ehjä ja muutoinkin uudenveroinen pesun jälkeen. Tosi kurjaa että kokemuksesi on negatiivinen. 🙁

 3. Olen sun kanssa samaa mieltä että paras matto mikä minulla on ollut. Mulla ollut keittiössä sekä eteisessä matot 6 vuotta ja niitä pesty koneessa useaan kertaa. Hintansa arvoinen matto suosittelen.

  1. Jombe: Amen, ihan paras matto joka tosiaan maksaa itsensä takaisin jo pelkästään sillä että mattojen pesuväli on huomattavasti harvempi kuin esim puuvillaisten mattojen. 🙂 Mitään muuta vaaleaa mattoa en kotiini enää ikinä edes harkitse kuin Pappelinaa… ja nyt kokoelma onkin jo lähes täysi. 🙂

 4. Aivan ihanat matot. Itsekin tykkään Pappelinan matoista niiden helppohoitoisuuden takia. Koiratalouden ehdoton ykkössuosikki! Osaatko sanoa, minkä verran sävyeroa on Pappelinan Mono- ja Svea-matoissa? Itselläni on Pappelinan Mono Black -matto ja haaveilisin sen kaveriksi toista. Valitettavasti en löydä täsmälleen saman merkkistä mattoa oikein mistään. Noita Svean Metallic Black -mattoja sen sijaan on markkinoilla. Onkohan sävyero miten valtaisa?

  1. Milla: Mono-matossa on mielestäni käytetty samaa mattaisempaa muovikudetta kuin Sveassakin, ainoa erotus on se että Svea-matossa puolet kuteesta on helmiäshohtoista, joka saa maton näyttämään hieman eläväisemmältä mono-malliin verrattuna. Itse olen enemmän Svean kannataja, enkä usko että sävyeroa on kovinkaan paljoa, varsinkaan tuossa mustassa värissä. Itse voisin hyvin laittaa valkoisetkin Mono- ja Svea-matot samaan tilaan, vaikka niissä sävyeron saattaa pienesti jopa erottaa, toisin kuin muissa värivaihtoehdoissa. 🙂

 5. Heippa!Olen kyllä nyt samaa mieltä Katrin kanssa..Minulla on ollut ruokapöydän alla myös tuo samainen matto ja pöydän jalat ovat jättäneet ajansaatossa hirveät painauma jäljet siihen.Eli mattoa ei voi käyttää missään muualla kuin siinä samassa paikassa ja jalat aina samassa kohdissa jottei painaumat näy:(Kerran kysyinkin siulta olisiko vinkkiä miten saa ne häipymään ja testailin niitä mutta mikään ei auta.Painaumat ei vaa lähde ja ärsyttää koska haluisin sen olohuoneeseen.Ja ne on vielä isot painaumat koska ruokapöydän jalat ovat paksua mallia.

  1. Mimmu: Minulla on ollut toinen (se vanhempi) olohuoneessa tällä hetkellä sijaitseva matto useita vuosia ruokapöydän alla eikä siihen koskaan jäänyt sellaisia painautumia jotka eivät päivässä parissa olisi palautuneet ennalleen. Edes sohva ei ole jättänyt painautumia (ei iso nahkasohva eikä nämä Kivik-moduulitkaan) ja olohuoneen pöydästä ei jää jälkeä ollenkaan vaikka sen päällä on kymmenen kiloa kirjojakin (siirtelen pöytää noin kerran kuussa jotta pääsen imuroimaan myös maton alta). Kokeilithan kääntää maton vielä väärin päin ja laittaa pöydän takaisin samoille kohdille jotta jalat painaisivat painautumat ikään kuin takaisin päin? En osaa sinullekaan sanoa oikein mitään tähän muuta kuin että harmittaa sinun puolesta. 🙁

  2. Toisaalta hyvä, että jollain muulla kans sama kokemus, luulin, että olemme vaan kamala rymyperhe. Pöydän jalkojen alla on painaumat, tuolin alla on yhdessä kohdassa reikä jo. Saisipa kuvan laitettua, olisi helpompi näyttää. Toiseen mattoon vierailulla ollut koira söi reiän. Se nyt ei oo firman vika millään tavalla, mutta harmitti. Niin nättejä mattoja olisivat.

  3. Tuota väärinpäin juttua en ole kokeillut koska silloin pöytä siirtyisi silloin hassusti keskelle keittiötä koska matto on ollut ihan seinän vieressä ja pöytä myös asunnon pohjaratkaisun takia.Ja eräs toinen asia on myös ikävää..Koirani makaa aina samassa kohdassa pöydän alla jalkojeni juuressa kun istun pöydän ääressä:)Niin hänestä on jäänyt mattoon jäljet eli sellaine iso "mahan jälki" joka ei lähtenyt edes pesula pesussa pois.Mukavaahan se on kun lämmin turrikka makoilee jaloissa mutta matto ei siitä kyllä ole kyllä tykännyt.Ja hän ei ole likainen:)Tykkään kovasti näistä Pappeliinoista(makkarissa on pitkä)mutta en raaski kyllä tilata ikunaan uutta isoa kokoa koska ei ollutkaa loppuelämän matto niikuin olin ajatellut:(

  4. Mimmu: Pöytä tulee tismalleen samaan kohtaan kun käännät maton siis 180°c ympäri, eli se osa mikä nyt on lattiaa vasten tulee näkyviin ja nykyinen näkyvä puoli kääntyy lattiaa kohden. Toivottavasti tästä nyt sai selkoa mitä yritän sanoa. 😀

 6. Suomalaiset laittavat yleensä aivan liian pienen matonruokapöydön alle. Matto tulisi oll niin suuri että tuolin vedettyä pois pöydän alta ts. Istumisasentoon esim .ruokailun ajaksi tuoli on yhä maton päällä. Maton reunat pysyvät pidempään siistinä eivät rupea repsottamaan kun tuolia siirrellään jopa useita kertoja päivässä. <br />
  Eli valintasi koon puolesta on aivan liian pieni .

  1. Matto: Niin laittavat. 🙂 Minäkin laitoin sillä isoja mattoja on vain kahta kokoa, 180x260cm ja tämä pienempi 140x220cm. Tuo isompi iso-matto on aivan liian suuri (minulla niitä on siis jo kaksi vierekkäin olohuoneessa, joista toinen toimi aikanaan pitkäänkin ruokailutilan matona pöydän alla) ja tämä pienempi hieman liian kapea. Optimaalisin koko pyöreän pöydän alle olisi 190x190cm tai 200x200cm, mutta sellaisia ei juurikaan ole minkään mattomerkin valikoimassa valmiina, saati Pappelinalla. Joskus on pakko tinkiä täydellisyydestä muiden ominaisuuksien takia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *