Ensimmäinen koulupäivä…

Tänään se kovasti odotettu päivä viimein koitti, kun aamulla tytön kanssa kävelimme reippaina ja iloisina kohti koulua. ♥ Aamulla vielä kertasimme kesän aikana opetellut ohjeet ja kurkkasimme että edellisenä iltana pakatusta reppusta löytyy tarvittavat tavarat. Kaikki meni hyvin siihen asti, kunnes kävi ilmi ettei tytön (ja muutaman muun oppilaan) tietoja löydy koulun kirjoista. Melkoisen sekoilun ja selvittelyn jälkeen asiat kääntyivät kuitenkin hyväksi ja kyyneleet vaihtuivat hymyksi. ♥

Tämä päivä jää varmasti mieleen…  Ensimmäisen koulupäivän voi elää vain kerran elämässään ja erinäisten koulunkäyntiin liittyvien järjestelmäuudistusten vuoksi moni asia meni tänään päin metikköä ja aiheutti mielipahaa. Onneksi loppupäivä ip-kerhoineen sujui kuitenkin kivasti ja oli täynnä onnistumisia. Kysyin tytöltä mikä päivässä oli kivointa ja sain vastaukseksi että ope on tosi kiva, kaverit on tositosi kivoja ja ruoka oli hyvää sekä koulussa että ip-kerhossa. Huomenna mennään iloisin mielin kouluun ja no… tästä ei koulupäivä voi kuin parantua. 🙂

Ihanaa iltaa kaikille toivottelee vähän väsähtänyt äiti… 🙂

 

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

8 kommenttia “Ensimmäinen koulupäivä…

 1. Ihanaa koulunalkua teille 🙂 Kurjaa että oli ylimääräistä sählinkiä järjestelmien kanssa, onneksi asiat kuitenkin selvisi! Nämä on niin ainutkertaisia hetkiä, kuvista oikein välittyy se ihana eppuluokkalaisen innostus 🙂

  1. Liisa: vielä on vähän asioita selvityksen alla mutta eiköhän tämä hallinnollinen sotku selviä parin seuraavan viikon aikana. 🙂 Tytön oppilaskortti oli “arkistoitunut” järjestelmäuudistuksen aikana eikä siihen pääse koulun rehtorikaan käsiksi. Näin ollen tyttö on tällähetkellä koulussa ilman että hänen tietojaan löytyy mistään, mikä tietysti meitä vanhempia huolettaa… muistaako uusi ope Avan ja miten saavat meihin aikuisiin yhteyttä jos jotain tapahtuu. No, eiköhän kaikki aikanaan saada kuntoon, mutta ikävä juttu tämmöinen lisähuoli kun koulunaloitus muutenkin on henkisesti raskasta aikaa vanhemmalle. <3

   1. Uskomatonta että tuollaistakin voi käydä! Kyllä, koulun aloitus itsessään on jo niin iso juttu että eipä siihen mitään ylimääräistä hässäkkää tarvitsisi, ymmärrän hyvin huolesi :/ Toivottavasti saavat asiat pian kuntoon siellä ja pääsette keskittymään olennaiseen!

    1. Liisa: sanopa muuta, enpä olisi uskonut että näinkin voi käydä. 🙂 Kovasti asiaa yritetään korjata ja siitä tietysti iso kiitos kouluhenkilöstölle, mutta huolettaahaan tuollainen jonkin verran ja aiheuttaa ylimääräistä stressiä. Uuden järjestelmän tarjoajaan Vismaankin olin eilen yhteydessä kun emme enää muuta keksineet, täytyy toivoa että saisivat ensi viikon aikana kaikkien “kadonneiden” lasten oppilaskortit palautettua takaisin järjestelmään. 🙂

 2. Voi ei ja kääk mikä tilanne teillä on ollutkaan :/ …onneksi kaikki selvisi, kun on muutenkin niin iso juttu tuo koulunaloitus. Ja hitsi miten nopeasti on aika kulkenut, vastahan Ava oli kaksi vuotias.

  Paljon rakkautta ja turvaa koulutielle pikkukoululaiselle <3 <3

  1. Soili: vähän vielä joudutaan säätämään asioiden kanssa mutta eiköhän pikkuhiljaa saada tyttö koulun virallisiinkin kirjoihin. 🙂 Tässä taas loistava esimerkki siitä miten hienosti asiat voivat mennä pieleen järjestelmäuudistusten myötä… emmekä valitettavasti ole edes ainoita. 🙁 No, tyttöön tämä taustahärdelli ei onneksi enää vaikuta suoranaisesti, hänellä on luokka ja ope ja kaikki päällisin puolin kunnossa, me aikuiset täällä rehtorin ja atk-tukihenkilöiden kanssa yritämme korjata tilannetta. 😀

   Äkkiä nämä vauvat kasvavat, hetki sitten oltiin vielä vaippaiässä, ja nyt on hypätty jo koulutielle. Mihin tämä aika oikein hujahtaa??? 😀

 3. Koulunalkaminen on aina niin jännää.
  Ihana ollut seurata oman perhepiirini ekaluokkalaisia ja kuinka koulu on vielä niiiin kivaa.

  Ihanaa kun olet ikuistanut lapsellesi, nämä tärkeät hetket.

  1. mari: Niin on, kyllä täällä on saanut jännittää tytön puolesta miten se pärjäilee isossa uudessa koulussa uusien ihmisten keskellä. 🙂 Hyvin on onneksi mennyt ja tyttö odottaa jo huomista ja uutta koulupäivää. Ensi viikolla aletaan saamaan jo kotiläksyjäkin ja saamme taas lisää uudenlaisia juttuja elämään. 🙂 Tytöstä otin paljon kuvia ja myös videoita talteen joita voimme sitten isona yhdessä katsella ja muistella miten tälläinenkin jännä asia on eletty joskus läpi. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *