Metsänvihreä – Syksyn suosikkisävy

Syksyn trendiväripaletti sisältää luonnosta tuttuja mausteisia sävyjä, kuten metsänvihreää, okraa, ruskeaa, ruosteenpunaista, pehmeää harmaata sekä tummaa järvensinistä. Stailasin makuuhuoneen suosikkivärilläni metsänvihreällä, joka yhdessä valkoisen kanssa saa aikaan harmonisen ja lämpimän tunnelman… ♥

Casa Stockmannin kivipestystä puuvillasta valmistetut syvänvihreät 60x80cm kokoiset tyynyliinat ja tuplapussilakana saavat aikaan suuren muutoksen koko huoneen tunnelmassa. Balmuirin torkkupeitoksikin sopiva Milan-kashmirhuivi viimeistelee rennon ja kotoisan sisustuksen, tehden päiväunista makoisammat.

HAY:n uusi L-kokoinen Colour Vase -maljakko on prikulleen sävy sävyyn lakanoiden ja torkkupeiton kanssa ja sen graafisesti kuvioitu pinta heijastaa valoa kauniisti ympärilleen. Skandinaviskin Skog-tuoksukynttilän uskomattoman ihana kuusimetsäinen tuoksu leijailee koko huoneessa ja pakko todeta että tämä on mielestäni metsäisten tuoksukynttilöiden parhaimmistoa, voittaen jopa vanhan lempparini Edbladin Spruce-kynttilän, josta kirjoittelin teille TÄÄLLÄ.

Olen totaalisen rakastunut tähän syksyisen vihreään sävyyn… ♥ Mitä mieltä sinä olet, tykkäätkö valkoisen ja vihreän yhdistämisestä? 🙂

 

40 kommenttia “Metsänvihreä – Syksyn suosikkisävy

 1. Valkoinen ja vihreä on rauhallinen ja kaunis yhdistelmä! Todella nätti sävy lakanoissa. Mulla on joku outo sininen kausi…! Silmät osuu kaikkeen siniseen koko ajan ja kotiin tulee sitä pienin ripauksin lisää. En olisi uskonut näkeväni tätä päivää enää 2000-luvun taitteen yliannostuksen jälkeen. 🙂

  1. Heidi: Sininen on alkanut minuakin houkuttelemaan vuosien jälkeen. 🙂 Vanhaan sinivillitykseen tuskin koskaan enää palaan, mutta pienissä määrin saatan itsekin jonain päivänä innostua sinisestä. Nyt minulla on pari sinistä juttua, mutta eivät ole esillä kuin käytettäessä (kuppi ja lautanen). 🙂

   1. Nina: sinullakin sinisen ähkyä ollut ilmoilla. 😀 Tuo ihana vuosituhannen vaihteen ja -alun supertrendi, joka kesti ihmeen monta vuotta. Sinisestä tuli totaalinen kammotus, mutta niinvaan aika tekee tehtävänsä ja sininenkin tuntuu kivalta monien vuosien jälkeen. <3

 2. Havunvihreä on ainainen lempiväri minulle, sen tunnelmaan ei vain voi kyllästyä <3 Nuo on aivan täydellisen sävyiset pussilakanat, mutta en jostain syystä ota löytääkseni niitä Stockmannin nettisivuilta..ovatko vielä tulleet myyntiin? Tekisi kovasti mieli hankkia omaksi 🙂

  1. Metsätär: Tuo tumma vihreä on todella tunnelmallinen ja kaunis. <3 Niitä pitäisi kyllä löytyä verkkokaupasta, hetkonen kun selvitän minne ovat menneet piiloon. 🙂

 3. Koen hieman ristiriitaisi tunteita tästä ja viimeaikaisista kirjoituksistasi.
  Olen pitkään lukenut blogistasi minimalitisesta, valkoisesta (tietty puhdas valkoinen muovissa ja lasissa) ja värivalikoinnista.

  Sit blogiisi tulee ns. irtiottoja (nyx meikit, vihreetä, balmuirin juttuja). Tottakai kiva kuulla näistä luxus tuotteista.Itse tiedän moneen itselleni kelpaavan bulkkihalpiksen, joka toimii sadasosahinnalla esittelemäsi kanssa.
  Tottakai median edustajan pitää/on suotavaa esitellä loistaviksi kokemiaan tuotesarjoja.

  Jossain vaiheessa kuitenkin epäusko valtaa positiivisenkin. Eikö mikään ole huonoa (rumasti voisi myös todeta: ja edullista)? Vai saatko niin paljon esiteltävää, että valitset vain hyvät ja suositeltavat blogiisi.

  Kritisoin aiemmin, koin sen lehtijutun mainoksena (sain asiallisen ja jees vastauksen, kiitos).
  Kehuin sitä vaatkarderoobipostausta (siihen ei tullut vastausta, tunnustan en jaksanut tänään kelata ja katsoa onko vanhassa jutussa vastausta).

  Tykkään blogistasi, bloggaaja tekee kovaa duunia ja ansaitsee palkkonsa siitä, mutta jossakin kohtaa itse jään miettimään luenko nyt mainosbloggausta vai en.

  Tässä bloggauksessa jäin miettimään. Okei tykkään vihreestä, varmaan jees lakanat ja tykäät, mutta aikaisemmissa postauksissa se sun juttu kai oli puhdas valkoinen…tämä hämmentää ja jään pohtimaan oliks tää mainos vai oikee mielipiteesi.

  Itse olenhurumhei, kaikki käy, värejä/eri aikakausia ja kaikki sopii yhteen tai laitetaan sopimaan. Se jokin askeettisuus postauksissa kiehtoo. Mut sit nää…en osaa sanoo oikeeen mitään nätisti, ärsyttää. Laitan sivunkiinni ja pohdin poistanko kirjanmerkeistäni. Laitoin sivuston jäähylle, koska ärsyynnyn nyt jostakin (jota en osaa tarkemmin määritellä),näissä uusimmissa postauksissa.

  1. Komppaan tätäkin viestiä – Miiiiiaaa, olen lukenut blogiasi pitkään ja tykännyt kovasti tyylistäsi kirjoittaa jne. Mutta, mutta viime aikoina blogisi on mielestäni muuttunut kovasti mainosblogiksi ja siitä syystä käyn nykyään harvemmin lukemassa blogiasi. Harmi!

   1. SatuJii: Ikävä kuulla että koet blogini muuttuneen väärään suuntaan. 🙁 Minusta blogini on kehittynyt valtavasti paremmaksi ihan jo sisällön ja kuvienkin ansiosta. Ihmisenä tietysti kasvan ja kehityn koko ajan myös mikä näkyy blogissa tietysti sekin.

    On totta että teen enemmän yhteistyökampanjoita kuin pari vuotta sitten, mutta minusta se on pelkästään positiivinen asia. Näin pystyn toteuttamaan uudenlaisia juttuja blogiini ja samalla tietysti olen voinut tuoda teillekin iloa alekoodien ja arvontojen ja muiden mukavien juttujen muodossa. Saan päivittäin useita yhteydenottoja yhteistyöasioihin liittyen ja suurinpaan osaan ilmoitan etten ole kiinnostunut. Teen vain sellaisia postauksia joista saan aidosti iloa itselleni, enkä vastaanota tavaraa jos en koe olevani siitä / sellaisesta kiinnostunut. Tässä tapauksessa olen todella lahjomaton tapaus ja palautteesi tuntuu siksikin todella kurjalta.

    Blogini on edelleen monilta osin kotikutoinen enkä halua lähteäkään sellaiselle ammattimaiselle linjalle, josta persoonallisuus ja ihmisyys hälvenee taustalle. Nyt kun olen mukana myös CASA blogit Oy:ssä omistajana, pääsen oppimaan ja vaikuttamaan uudenlaisiin asioihin ja blogeissa olevat kaupallisen elementit ovat tätä päivää. Meillä täällä CASAssa ei kuitenkaan ole minkäänlaista pakkoa suostua kampanjoimaan tuotteita ilman vilpitöntä kiinnostusta ja kaikki kamppistoteutukset lähtevätkin aina bloggaaja edellä liikkelle – ensin on kiinnostus ja tarve, ja vasta sitten tulee markkinoinnilliset aspektit. Näin saamme pidettyä kiinni meille kaikille CASAlaisille tärkeästä aitoudesta. <3

  2. mari: Vaikka lempivärini on sisustuksessa valkoinen, olen aina tykännyt myös muista väreistä ja silloin tällöin tuonut pieniä väripilkahduksia kotiin. 🙂 Pääosin valitsen värini kukkasten ja kynttilöiden muodossa, sillä ne poistuvat “luonnollista tietä” ennen kuin ehdin niihin kyllästymään. Kodissa on vuosien varrella nähty mm. violettia, pinkkiä, punaista, roosaa, sinistä ja vihreää eri sävyissä ja tummuusasteissa. Valkoinen on silti aina se pääväri ja pohja kaikelle muulle, kuten tässäkin postauksessa vihreän kanssa.

   Balmuirista olen aina pitänyt ja minulla on vuosien varrella ollut useita Balmuirin tuotteita, joita blogissanikin olen teille esitellut. Balmuirilla on paljon “moderneja ja pelkistettyjäkin” tuotteita valikoimassaan, joista mm tämä uusi kynttilä on malliesimerkki. Tummanruskeaa patinoitunutta nahkaa en kodissani tyylillisesti näe, mutta Balmuirilla on silti paljon sellaisia juttuja joiden koen sopivan kotiini kuin nenä päähän. Kosmetiikka on ehdoton suosikkini ja niistä tein teille postauksen vuosia sitten kun Balmuir laajensi valikoimaansa spa-kosmetiikan puolelle. Myös pikimusta Balmuir Lucca-huopa palaa sohvalle takaisin kun ilmat hieman viilenevät. <3

   Olen kirjoittanut teille muutamista tuotteista jotka eivät ole olleet laadultaan hyviä ja joihin olen ollut pettynyt. En halua blogini kuitenkaan olevan mikään likasanko, jossa säännöllisesti kritisoidaan huonolaatuisia tuotteita. On parempi jättää asia blogista pois ja pitää tämä positiivisena paikkana, kuin paasata pettymyksistä. Enhän henkilökohtaiselta puoleltakaan avaudu tänne kovin usein myttyyn menneistä asioista ja mielipahasta jota väkisinkin jokainen aina silloin tällöin kokee.

   Rakastan vihreää väriä ja se tulee esiin mm viherkasvien määrästä ja vihreistä piensisustustavaroista (ja diy-jutuista) joita blogissani on ollut jo monta vuotta. Viime syksynäkin neuloin useita vihreänsävyisiä neuletyynyjä, joista löytyy postauksia syys-marraskuulta 2016. Myös sininen on vilahdellut blogissani, joten värejäkin näkee vaikka valkoinen onkin se minun ydinjuttuni. 🙂

   Tämä postaus on tehty täysin itsenäisesti ja suoraan sydämestäni. Taustalla ei ole ketään ohjailemassa tai kertomassa mitä minun pitäisi tehdä. 🙂 Blogini perustuu minun ajatuksiini, mielenkiinnonkohteisiini eikä kukaan voi "ostaa" minua suosittelemaan mitään mistä en itse aidosti pidä. San bloggaamisesta toki korvausta mutta blogi on silti vain sivutyöni ja harrastuspohjalla, päätyöni on ihan muualla kuin blogin ääressä ja sellaisena haluan tilanteen pitää myös jatkossa. En halua saada /ottaa paineita blogin kirjoittamisesta, sillä se veisi kaiken sen riemun ja ilon josta nyt saan nauttia. <3

 4. Tykkään kovasti, mutta minun makuuni näyttää nyt liian synkältä… melkein riittäisi valkovihreät tyynynpäälliset sekä viherkasvit huoneessa😉
  Siitä tulisi jo raikas vihertävä ilme❤️

  1. Sussiluu: Huoneen sisustukseen hain syksyistä tunnelmaa ja tummempi vihreän sävy sopii siihen vaaleita sävyjä paremmin. 🙂

 5. Mie en tykkää tuosta vihreän sävystä tekstiileissä enää, mutta lasissa yms. esineissä on ihan kiva. Jos tuossa pussilakanassa olisi valkoista, niin sitten olisi varmaan ihan kiva. Mutta kokovihreänä ei kiva. Tulee jenkkileikkaussalit mieleen.

  1. Minna: Tuo HAY:n uusi maljakko on upea, siinä vihreän sävy on todellakin edukseen. <3

 6. Tykkään, ihanalta näyttää. 🙂 Minulla on myös tuo Skog-kynttilä, mutta mini koossa, jonka tykkään talviaikaan pistää esille. Isomman hankkimista olen välillä pohtinut, kun näyttäisi kivemmalta. Tuossa sinun sisustuksessa sopii kyllä hienosti myös kesäaikaan esille.<3

  1. Maikkis: Skog on ihan mieletön, tuo tuoksu vie aistit mukanaan. 🙂 Paras syyskynttilä mitä olla voi! <3

 7. Valkoinen ja vihreä on kiva väriyhdistelmä, mutta kuitenkin tuosta vihreästä tulee minulle mieleen leikkaussalin vihreät kankaat..
  Puhdas valkoinen yksinään vie voiton!

  1. Mulle tuli myös ensimmäisenä mieleeni leikkaussalin lakanat/värit 🙈 Siitä syystä en itselleni ko. väriä valitsisi. Kiva kuitenkin nähdä, miltä metsänvihreä taipuisi kotioloihin.

   1. SatuJii: Tuo vihreä muutti kyllä koko huoneen tunnelman ihan uudelaiseksi. 🙂 Parilla pienelläkin asialla voi saada aikaan huiman muutoksen. 🙂

  2. Tiina: Itse en tullut edes ajatelleeksi asiaa ennen kuin luin sinun kommenttisi. 🙂 On kieltämättä aika sama sävy kuin Teho-osasto -sarjan asuissa. 😀 Tykkään silti kovasti sekä vihreän värisävystä että kontrastista jonka se luo makuuhuoneeseen. 🙂

 8. Leikkaussalin kankaat tuli ekana mieleen. Ei kyllä säväytä yhtään. Muutenkin liian synkkä kontrasti valkoisen kanssa.

 9. Tuosta kyllä näkee, miten helposti valkopohjaisen sisustuksen ilmettä voi halutessaan muuttaa. 🙂 Itse pidin enemmän makuuhuoneestasi valkoisena. Myös ne kirkkaammanvihreät juhannuslakanat olivat mieleeni. Nämä tämän syksyn muotivärit ovat nykyiseen makuuni aivan liian synkkiä. Onneksi jokainen voi valita värinsä oman makunsa mukaan. 🙂

  1. Hippu-76: valkoiseen pohjaan saa luotua lähes rajattomasti erilaisia tyylejä yhdistämällä kokonaisuuteen värejä, tekstuureja ja kuvioita. 🙂 Tuo syksyinen vihreä teki suuren muutoksen ihan jo parilla pienellä väripilkulla, tuon enempää ei vihreää tarvita ja tyyli on helposti vaihdettavissa pelkästään sillä että laittaa lakanat pesuun ja siirtää maljakon olohuoneeseen. 🙂

  1. N: en halua keksiä seinille mitään, ne ovat kauniisti valkoiset ja niiden mattainen struktuuripinta tekee huoneeseen kivasti pehmoisen tunnelman. Huoneessa on kaksi isoa lähes seinän mittaista ikkunaa sekä ovi, joten pieni string-hylly on ainoa lisäys mitä huoneen seinille haluan. Huoneesta tulisi aivan liian levoton jos maalaisin sinne tehosteseinän tai laittaisin hyllyjä/tauluja tms sängyn päätyseinälle. Näin on siis hyvä. 🙂

 10. Pidän vihreästä ja kotonani onkin jotensakin paljon vihreän sävyjä, mutta kuten jo aiemmat kommentoijat totesivat niin itsellekkin tuli mieleen leikaussali ja ambulanssin nostoliinat . Johtuneeko ammatistani 🙂

  1. Anile: ammatilla on varmasti varjopuolensa. 😀 Tuo tummempi vihreä on minusta tosi kiva ja hyvällä tavalla erilainen valinta mitä kodissani on totuttu näkemään. 🙂 Parasta on tuo maljakko ja metsäntuoksuinen kynttilä. <3

 11. Tumma vihreä vaatisi lisäksi jotain muuta murrettua sävyä rinnalleen tai kuviota. Mielestäni tällaiset valko-sininen/vihreä/punainen yhdistelmät – etenkin suurina pintoina – ovat tylsiä. Tässä ei ole yhtään mitään kontrastia. Sulla on tietysti sisustajana vankat perusteet omalle näkemyksellesi, kuten minullakin graafikkona ja kuvataiteilijana 🙂

  1. Tuuli: Minusta tälläinen yksiväristen vahvojen kontrastien yhdistäminen on houkuttelevaa ja tykkään tuosta tunnelmasta minkä tummanvihreä valkoisen kanssa saa aikaan. Kontrastia tästä ei mielestäni puutu ja koen että yksiväriset pinnat ovat kokonaisuudessa rauhallisempia kuin kuviolliset tai useamman värin yhdistelmät. Kyseessä kuitenkin on makuuhuone ja itse pidän siitä että tunnelma makuuhuoneessa säilyy värienkin kanssa mahdollisimman seesteisenä. Ilottelun ja eloisuuden paikka on enemmän oleskelutiloissa kuin huoneessa jonka pääasiallinen käyttötarkoitus on lepo.

   Ilman muuta meillä jokaisella on lupa pitää kiinni omista näkemyksistämme, maailma olisi harvinaisen tylsä paikka jos kaikki näkisimme ja kokisimme visuaalisuuden samalla tavalla. Koen olevani visuaalinen ihminen ja näköaistini on minulle tärkein kaikista. Minun visuaalinen mieltymykseni on harmonia ja rauha, ilmavuus ja tilan tuntu. Kuvataiteilijana olisin varmasti surkea, siihen minulla tuskin olisi tarpeeksi annettavaa. 🙂 Näin meitä ihmisiä on ihanasti erilaisia ja valinnan vapaus on aarre jota kannattaa vaalia. <3

   Aurinkoista viikkoa ja tunnelmallisia syyspäiviä!

 12. Oi kun kaunista <3 Meillä kotosalla on maalattu yksi huone smaragdinvihreällä, ja toinen taas petroolilla. En olisi ikinä uskonut tekeväni sellaista, muta olen kyllä ihan rakastunut niihin väreihin. Tuo kynttilä on ehkä pakko kyllä ostaa 😉

  1. Katja: smaragdinvihreä on upea väri <3 Olen joskus leikitellyt ajatuksella että maalaisin olohuoneen ison seinän jollakin värillä, mutten ole vielä rohkaistunut noin radikaaliin toimintaan. 😀 Pelkään kai että kyllästyn siihen liian nopeasti ja alan katumaan valintojani, kokemustakin on tuosta kyllästymisestä liiaksikin. 😀 Olen pitkän ajan jälkeen alkanut tykkäämään sinisestäkin ja ihanasti löytyykin kaikkea sinistä ja vihreää tämän syksyn sisustustuotteista. Jos vaikka jotain pienempää väripilkkuja (kuin kokonaista seinää) hankkisin syksyllä olohuoneeseen…

 13. Hei millä sävyllä kaikki valkoiset seinät on maalattu? Me ostettu talo ja täällä mikään seinä ei ole valkoinen ja kovasti kaipaisin valkoista. Mitä käynyt kyselemässä niin joka maalikaupassa suositellaan eri valkoisen sävyä hyväksi😆

  1. Kaisa: oma suosikkini on Tikkurilan sävy paperi, se on kaunis valkoinen joka ei vivahda maalarinvalkoisen tapaan harmaaseen eikä myöskään kermaan. Hyvin neutraali ja raikas valkoisen sävy, jonka rinnalla valkoiset huonekalut eivät näytä likaisen valkoisilta. Ultravalkoisia sävyjä (kuten Tikkurilan Lumi) välttäisin, sen kanssa kaikki kalusteet näyttävät kellastuneilta. Meillä seinät ovat kaikki paperinvalkoisella f497 maalattu ja seinäpinnat näyttävät hyvältä kaikista ilmansuunnista kaikkina vuotokaudenaikoina valon tulosuunnasta riippumatta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *