Arjen organisointia – Kalenteri, muistikirja, penaali & kynät

Olen pyrkinyt paperittomaan elämään ja lähes kaikki päivittäispalveluni sekä laskuni toimivat ja hoituvat sähköisten sovellusten kautta. Myös kalenterini on ennen ollut sähköisessä muodossa ja kulkenut mukanani sekä puhelimessa että tietokoneessa. Muistilappujen tekemisenkin yritin siirtää puhelimen ja tietokoneen muistioihin, mutta siitä ei tullut loppujen lopuksi mitään ja olin ihan sekaisin siitä mitkä tiedot olen minnekin jo merkinnyt…

Syksy ja tytön koulun aloitus ovat tuoneet mukanaan liudan uusia muistettavia asioita ja perjantain lelupäivän unohtaminen oli pohjanoteeraus, sillä tyttö pahoitti siitä mielensä. Ekaluokkalaisille tuollainen asia on tärkeysasteikolla ihan kärkipäässä heti läksyjen jälkeen ja sain kuulla kunniani koulupäivän päätyttyä, ja eihän se kivaa ole jos on ainoa leluton lapsi ja sen takia jää välituntileikkien ulkopuolelle.

Otin virheestäni opiksi ja ihan mielenterveyteni säilymiseksi sekä arjen toimivuuden parantamiseksi ostin itselleni perinteisen kalenterin sekä muistikirjan, joihin saan jatkossa merkittyä kaikki menot ja muistettavat asiat sähköisten tiedostojen sijaan – eikä enää tarvitse hermoilla myöskään puhelimen ja tietokoneen synkronointiongelmasta, joka on viime puhelinpäivityksen jälkeen ollut riesana. 🙂

Musta nahkakantinen Moleskine-kalenteri täyttyikin jo heti monenlaisista tapaamisista, työhön liittyvistä deadlineista, vapaa-ajan menoista sekä tytön koulujutuista. En ollut tajunnutkaan miten paljon minulla on syyskuullekin jo sovittuja juttuja ja eri paikoista kerättyjen tärkeiden merkintöjen uudelleenkirjoittamisessa meni melkein kaksi tuntia.

Kalenteri alkaa heinäkuusta ja päättyy vuoden 2018 loppuun. Jokaiselle päivälle on varattu kohtuullisen kokoinen tila, johon mahtuu merkitsemään useampia asioita. Yhdellä aukeamalla on yksi viikko – vasemmalla puolella on perinteiset päiväkohtaiset lokerot ja viereinen sivu on varattu lisämerkinnoille, jonka itse totesin olevan äärettömän hyvä ratkaisu varsinkin tyttöön liittyvien extrajuttujen (koulun lelupäivä, kerhon retkipäivä, tanssitunti-ilmoitukset yms.) merkitsemiseen. Kalenterin alussa on vielä erikseen viikkokohtainen ja vuosikohtainen kalenteri, johon saa kätevästi merkattua säännöllisesti toistuvia asioita, kuten liikuntatunteja ja naiseuden ihanuuksia. Takakanteen on kiinnitetty tasku, jonne voi sujauttaa vaikkapa tärkeitä kuitteja tai käyntikortteja.

Moleskinen isompi viivoitettu muistikirja sisältää sivuhakemiston, runsaasti kirjoistustilaa sekä kalenterin tapaan takataskuja, jossa tärkeät lippulaput pysyvät hyvässä tallessa. Kumpikin kalenteri suljetaan kuminauhalla, joten sivujenkin välissä olevat lisäliput ja post-it-lapukkeet pysyvät paikoillaan. Tänne kerään blogiin liittyviä asioita, kuten postausideoita ja kampanjasuunnitelmia.

Penaali on jo vanhempi löytö, jonka ostin noin vuosi takaperin Tigerista parilla eurolla. Kyseinen minikokoinen penaali on loisto valinta minunlaiselleni ihmiselle, joka omistaa vain muutaman kynän – tarkalleen ottaen kolme. 🙂 Penaaliin mahtuu toki jokunen kynä lisääkin, vaikka se on hyvin kapea ja pienikokoinen.

Ystäväni Irina innostui myös ostamaan samanlaisen minipenaalin, jota mahtuu kuljettamaan mukanaan pienemmässäkin laukussa (hän kirjoittanee siitä omassa blogissaan myöhemmin). Kalenteri ja penaali kulkevat molemmat mukanani ja sulassa sovussa mahtuvat matkustamaan Vagabongin messenger-laukussani pienen vesipullon, lompakon, puhelimen, avainten sekä satunnaisesti laukkuun pakattavan puuterin kanssa. 🙂

Nyt pitäisi pysyä muistettavat asiat tallessa kun elämä on organisoitu yhden kalenterin sivuille ja kaikki tietokoneen sekä puhelimen uumenissa olleet word-muistiot, merkinnät ja kootut tiedostot on hävitetty. Elämä on vähän paremmin hallinnassani olevaa kaaosta ja kunhan vielä opitaan tytön kanssa uudet koulukuviot ja saamme kunnollisen lukujärjestyksen niin eiköhän tämä elämä ala tästä selkeytymään. 🙂

Kivaa lauantai-iltaa kaikille ja muistakaahan käydä osallistumassa mustavalkoisen Jysk-tuotesetin arvontaan TÄÄLLÄ ja jakaa omat syyssisustusideasi! 🙂

*sisältää kaupallisen linkin*

12 kommenttia “Arjen organisointia – Kalenteri, muistikirja, penaali & kynät

 1. Moleskinen muistikirjat ovat kieltämättä vastustamattomia. 😉 Itse en kuitenkaan luopuisi sähköisestä kalenteristani. Tähän toki vaikuttaa se, että töissä on pakko pitää sähköistä kalenteria enkä todellakaan haluaisi itseäni kahden kalenterin loukkuun.

  1. Hippu-76: Moleskinet ovat tosi näppäriä ja tuo kalenteri varsinkin. 🙂 Minullakin on työjuttuihin käytössä sähköinen kalenteri ja aikaisemmin kalenterissa oli sekaisin omat- ja työasiat. Nyt jako on selkeämpi, työhön liittyvät merkinnät ovat edelleen sähköisessä muodossa ja henkilökohtaiset juttuni paperiversiossa. 🙂 Kahden kalenterin loukku ei ole lainkaan hankalaa, kun aiheet on selvästi irti toisistaan. 🙂

   1. Ongelmaksi erillisissä kalentereissa minulle muodostuisi aikataulujen sidonnaisuus toisistaan. Työpäivien erilaisuus heijastuu siihen, milloin vapaa-aika alkaa tai päättyy. Toisaalta työyhteisön on hyvä tietää, milloin en ole omien pakollisten menojen takia käytettävissä (menojen ajankohta näkyy, sisältö ei). Asia korostuu, kun en itse sovi kaikkia työmenojani vaan muut voivat kalenterin perusteella lisätä niitä puolestani.

    1. Hippu-76: Minulla on hyvin itsenäinen työ ja luon itse oman työaikatauluni. Tämä hieman helpottaa eri tehtävien ja pakollisten asioiden aikataulutusta ja vapaa-aika on selvästi työstä erillään. Tämä minun taktiikkani ei toimisi jos jokin kolmas taho hoitaisi tapaamiset ja aikataulutuksen puolestani, silloin olisi pakko olla tuollainen “yli verkon” toimiva kalenteri, jottei päällekkäisyyksiä pääse tapahtumaan.

 2. Mä kuulun niihin jotka ovat aivan kalenteri riippuvaisia. En tule toimeen ilman. 🙂 Tuo kalenteri olisi juuri täydellinen mutta itseäni harmittaa kun se on englannin kielinen. 🙁 Sä voisit pitää mulle jonkun “näin luovut kynistä” kurssin! 😀 Mulla niitä on enemmän kuin tarpeeksi….

  1. Nina: Englanninkieli ei haittaa kun ainoastaan kuukausien nimet ja viikonpäivät ovat englanniksi. Kaikki muu on ihan normaalisti toimivaa. 🙂 Siskoni on myös kynäfani ja hänellä on melkoinen kokoelma kaikenlaisia kyniä erilaisiin tarkoituksiin. Oletko sinäkin sellainen joka tykkäät kynistä vai onko niitä kertynyt “vaivihkaa” laatikoihin, laukun pohjalle jne? Itse tekisin niin että poimisin kaksi hyvää (eli parasta) kynää per kategoria (lyijykynä, kuulakärkikynä, punakynä, yliviivaustussi jne) ja laittaisin kaikki loput kenkälaatikkoon ja veisin varastoon. Puolen vuoden kuluttua voit käydä hakemassa laatikosta uudet kynät niiden tilalle jotka ovat loppuunkäytetyt ja loput pistät eteenpäin lahjoituksena esim kirjastoon, johonkin kerhoon tai nuorisotalolle tms. 🙂

 3. Kiva postaus! Itsekin tykkään organisoida kaiken selkeästi. Paperikalenterista olen kuitenkin jo luopunut ja käytössä on Google kalenteri ja Googlen muistiosovellus Keep, jota ilman en varmaan enää pärjäisikään. 😁

  1. Luumi: kiitos kommentistasi ja tuosta Keep-vinkistä! 🙂 Kurkkasin sitä ja saatanpa ottaa sen käyttöön itsekin. 🙂

 4. Oletko vielä tutustunut bullet journaliin? Luulen, että se voisi olla aika toimiva konsepti sinulle 🙂

  1. Jennie: bullet journal on tuttu juttu, mutta itselläni ei ole aikaa tuumailla kalenteria niin paljoa. Perinteinen ja yksinkertainen tapa riittää minulle. 🙂 YouTubesta olen katsellut bullet journal -videoita, ihan mielettömiä ideoita ja tapoja on keksitty oman muistikirjan elävöittämiseen ja siitä jää takuulla ihana muisto johon voi palata uudestaan. <3 Olisipa vaan aikaa enemmän…

   1. Oi ei. Olin unohtanut kommentoineeni tähän. Kannattaa tutustua Carroll Ryderin siihen ihan alkuperäiseen ideaan. Youtube videoista saa tavallaan hieman vääristyneen kuvan koko hommasta, kun alkuperäinen idea on nimenomaan todella simppeli ja nopea. Aikaa ei mene yhtään sen enempää kuin normaalissakaan kalenterissa.

    1. Jenni: Täytyy kurkata tuo alkuperäinen idea. 🙂 Mitä nopeammin ja helpommin homma hoituu, sen parempi. 🙂 Kiitokset vinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *