Valloittavat viherkasvit – Jukkapalmu

Kävin katsomassa Plantagenin valikoimaa ja nappasin sieltä kainalooni tälläisen veikeän jukkapalmun. Uudet lehdet työntyvät hauskasti varresta ulos ja uusia alkujakin on monta tuloillaan…

Tästä on hyvä jatkaa viherkasvien etsimistä, kun parin viikon sisään valikoimakin alkaa talvisesongin jäljiltä uudistumaan. Ostoslistalleni jäi vielä monta kasvia, joista tärkeimmät ovat tyräkki sekä jonkinlainen bambu. 🙂

Koti sai tänään uudet hienot paperinvalkoiset väliovet, jotka iltasella asensin miehen avustuksella paikoillensa. Huomenna täällä blogissa onkin sitten aimo annos ovia ja kuvia, tulkaapa katsomaan millaisiin välioviin päädyinkään. 🙂

Ihanaa iltaa kaikille!

22 kommenttia “Valloittavat viherkasvit – Jukkapalmu

 1. Jukkahan viihtyy pienessä ruukussa, mutta mielestäni tuo on jo liian pieni, vaikea kastella sopivasti ja hiukan hassun näköinen kun on noin jykevä runko. Jääkö pysyvästi tuohon?

  1. Luumi: ihan sama määrä oli multaa siinä ruukussa jossa sen ostin, tuohon Kubukseen sen nimittäin vaan nostin muoviruukustaan ja lisäsin multaa vähän päälle. 🙂
   Ei jää pysyvästi Kubukseen, vaihdan sen toisenlaiseen ruukkuun kun aikanaan tarvitsee isomman. 🙂

 2. viherkasvit ovat ihania. Minullakin on kotonani Jukkapalmu. ostin sen blantagenista syyskuussa. Olen ajatellut myös hankkivani rahapuun ja mietin myös anopinkieltä. peikonlehti on myös ihana. onko sinulla vielä sitä ikkunaan laitettavaa kukkatelinettä? sellaisen olen aikonut hankkia jo viime vuoden puolella, mutta en vain saanut aikaiseksi tehdä sitä.😅 onko teillä jo joulu lähtenyt? Itse pakkasin kuusen ja koristeet jo 30.12. Yleensä pidän niitä loppiaiseen, mutta nyt tuli tunne, että haluan aloittaa 2018 vuoden ilman joulua. Ostin heti seuraavana päivänä orkidean. se kukka tuo kevään kotiin. 😍

  1. Pitju: Plantagenista ostin minäkin omani, ihania ovat. <3 Floretin teline on tauolla, en ainakaan toistaiseksi ole laittamassa sitä takaisin keittiön ikkunalle. Joulu on jo siivottu pois vuodenvaihteessa kun kuume helpotti ja kunto antoi myöten. Mieli oli joulun jälkeen jo keväässä ja halusin aloittaa uuden vuoden puhtaalta pöydältä. 😀

 3. Kivoja kasveja,ja tuovat vehreyttä ja tunnelmaa,mutta.Multatila näyttää kovin pienelle ja kastelu varmaan vaikeaa,tulee helposti vesi yli.
  Kannattaisi ostaa suuremmat ruukut,jotta eivät kupsahda:)

  1. Nanna: Multa on sen verran tuoretta että vesi hulahtaa sisälle ennätysvauhdilla. 🙂 Jukka saa kasvatella itseään tuossa ainakin nyt tämän kevään, katson kesällä sitten tilanteen uusiksi kun on aika vaihdella vanhempiin kasveihin mullat. 🙂

    1. Nanna: Niin olisi, tarkoituksena on hankkia pari uutta ruukkua samalla kun menen seuraavan kerran etsimään kasveja Plantagenilta. 🙂 Tyräkki on ihan pakko saada, sellainen napakorkuinen vähintäänkin ja sille jonkinlainen kaunis valkoinen ruukku. 🙂

 4. Näitä kasvikuvia on niin vaikea katsoa kun ei tiedä, oletko tosissasi laittanut paksuvartisen palmun kastikekulhoon. Tai tosissasi varmasti olet, kun käytät noita Kubuksia kukkaruukkuina mutta miten sinun silmäsi ei sano että kukat näyttävät aivan kertakaikkiaaan hulluilta noissa Kubuksissa? Mittasuhteet ovat aivan pielessä, koko asetelman painopiste on liian ylhäällä. Tämä viimeinen viritys näyttää lähinnä vitsiltä. Pahaa tekee myös katsoa kasvien kannalta, tuo ei missään tapauksessa ole terve kasviympäristö tuolle palmulle. Juurilla ei ole tilaa ja pohjimmaiset juuret mätänevät lähes väistämättä.

  1. Ninnu: Olen kyllä ihan tosissani ja mielestäni kasvit näyttävät Kubuksen kulhoissa kivalta. 🙂 Jukkapalmun juurille ei Plantagenin myyjän mukaan pidä liikaa tilaa antaakaan, muuten se kasvattaa juuria eikä varsia ja lehtiä. Juuritila on nyt aikalailla sama kuin ruukussa jossa sen ostin, eikä kuulemma ollut tarvetta vaihtaa suurempaan vielä hetkeen. Olipa asia nyt miten tahansa, tykkään kasvista Kubuksessa ja se saa olla juuri näin kuin se nyt on ainakin kesään asti. Ja tietysti jos jukka alkaa näyttämään siltä että se voi huonosti niin vaihdan tottakai sen toiseen ruukkuun ja pistän uusiin multiin. 🙂 Nyt se ainakin toistaiseksi näyttää voivan oikein hyvin, uusi lehti on puskenut rungosta ulos ja lehtivihreä on kirkastunut siitä mitä se kaupassa oli. 🙂

  1. Anski: Multaa on määrällisesti saman verran kuin ostohetkellä myyntiruukussa… toivon että se viihtyy hyvin, mutta jos näyttää nuupahtamisen merkkejä niin siirrän toki toisenlaiseen ruukkuun ja ravitsen sitä ravinteilla. 🙂

 5. Jukkapalmu ei mitenkään pärjää tuollaisella multamäärällä. Plus, että se ei pidä umpinaisesta ruukusta.

  1. noora: Ihan sama määrä multaa sillä oli kaupan ruukussakin, tuskin tuosta mihinkään kuolee ennen kuin mullanvaihto ja uusi ruukku on ajankohtaista. 🙂

   1. Sama määrä kuin kaupassa? Mikä ihmeen kriteeri tämä on? Kauppa laittaa tasan minimimäärän multaa että kasvi säilyy ostohetkeen saakka, samalla minomoidaan multakustannus ja optimoidaan paino ym joka heikastuu kuljetuskustannuksiin ym. Ei kauppa ole mikään kasvinhoidon ylin auktoriteetti, kasvia tulee hoitaa lajille parhaalla mahdollisella tavalla. Luulisi että jatkuva kasvien kuoleminen olisi antanut sinulle vinkkiä? Itse en ole mikään viherpeukalo ja minullakin on 20 vuotta vanhoja kasveja. Sinulla ei ole edes 20 kuukautta vanhoja.

    1. Ninnu: Se on hengissä pysymisen kriteeri. 😀 Kaupassa oli vaikka ja minkä kokoisia jukkapalmuja joissa kaikissa samankokoinen muoviruukku. Eiköhän ne ole mitoitettu niin että kasvit säilyvät hyvässä hapessa ja kunnossa kuukausien ajan. Lähikukkakaupassakin isot kasvit saattavat olla jopa vuodenkin myynnissä ennen kuin niitä kukaan ostaa, joten uskon siihen mitä näen. Kauppa ei ole kasvien hoitamisen auktoriteetti mutta varsin luotettava taho jonka esimerkkiin voi luottaa – kukkakaupat kun saavat elantonsa kasvien ja kukkien myymisestä eikä kukaan osta kasvia / kukkaa joka on huonossa kunnossa. 🙂 Minulla on kyllä parikin yli 20kk vanhaa kasvia, ja ne ovat aikanaan asuneet myös Kubuksen kulhoissa kunnes kasvoivat niin suuriksi että vaihdoin ne isompiin ruukkuihin. 😀

  1. S: Ei sentään, säästin vessanoven ja laitoin kaikki muut kolme ovea vanhan parketin matkaan sorttiasemalle. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *