Sisustustavarat kauniisti esille vitriinikaappiin

Rakastan lasivitriinejä ja niiden sisällä olevia kauniita sisustusesillepanoja, ja koska tämän vuoden sisustusteemani on “haaveista totta”, olen alkanut etsimään sellaista omaan kotiini. Inspiraatiota olen hakenut mm. Ikean ja The White Companyn sivuilta ja tiedän nyt aikalailla tarkkaan millaisen kaapin haluan – linjakkaan, yksinkertaisen, 2-ovisen, parimetriä korkean, puuhyllyillä varustetun ja siinä pitää olla lasiovien lisäksi myös sivut lasia. Kaapin vetimet tuunaan itse mieleisekseni, joten niillä ole väliä. 🙂

Kuva 1 & 2: The White Company

Brittiläiseltä The White Companylta löytyy peruspiirteiltään kivannäköinen kaappi, joka ei ole kuitenkaan ole ihan sitä mitä itse olen hakemassa. Kaappi on liian matala, sen taustalevyn pystylaudoitus ja yläreunan huullos ovat liian maalaisromanttiset / mummolamaiset ja sivut ovat tässä mallissa umpinaiset. Kaapin sisältö on kuvissa se houkuttelevin osa – katsokaa miten kauniilta tavalliset keittiövälineet ja astiatkin voivat näyttää! ♥︎

3. Ikea  |  4. The White Company

Valkoinen on ensisijainen värivaihtoehto, mutten ole täysin poissulkenut puunsävyjäkään. Ikean Björknäs on muodoltaan juuri sellainen jota etsiskelen – suoralinjainen ja vailla antiikkisia muotoja. Puuhyllyt sopivat käyttötarkoitukseeni paremmin kuin lasihyllyt, joten sekin olisi tässä Ikea-mallissa kohdillaan… Kaapin kyljet eivät kuitenkaan ole lasia, joten etsintä jatkuu.

5. Vtwonen  | 6. Baazar

Näissä seuraavassa kahdessa valkoisessa kaapissa korkeus vaikuttaisi olevan kohdillaan, mutta tyyli tökkii. Todella kauniitahan nämäkin ovat, erityisesti tuo kylpyhuoneessa oleva kaappi sisältöineen, mutta toimivat minulle enemmänkin ideapankkina oman kaappini stailaamisessa. ♥︎

7. Stylizimo  |  8. Ellos

Boheemin rustiikkinen tumma lasikaappi on erityisen trendikäs valinta. Erityisesti tuo oikean puolimmainen Elloksen kaappikuva inspiroi, tavarat ovat hyvinkin erilaisia mutta silti harmonisesti esillä – kyllä rakastan, yläosan antiikkisesta muodosta huolimatta!!! 🙂

9. & 10. Ikea

Näissä Ikealaisissa on ihanaa runsautta – vaaleasta kaapista löytyy vaatteitakin, mikä on ihana idea!

11. Etsy  |  12. Ikea

Tässä seuraavassa tummanpuhuvassa sisustuksessa kaikkea on omaan makuuni aivan liikaa, mutta esillepanon idea tulee parhaiten esille…

Vitriinikaapista olisi tarkoitus rakentaa pölyltä suojattu sisustusdisplay, eli kerätä ja sommitella kaikki kauniit yksittäiset kirjat, maljakot ja tavarat yhteen lasiovien ja -seinien sisälle. Tämä helpottaisi siivoamista, mutta mahdollistaa silti sisustuksellisen silmänilon. 🙂

Vitriinikaapin oven nupit / vetimet aion pistää uusiksi Etsyn mallikuvan mukaisesti ja Uffista eilen bongaamani valkoinen 2€:n nahkavyö odottaa jo valmiina tuunausta ja oikeanlaisen kaapin löytymistä. Olen kolunnut viime päivinä läpi kymmenien kalusteliikkeiden sivuja ja nyt kierrän läpi nettikirppareita. Pari potentiaalista vaihtoehtoa on tullut vastaan tori.fissä, niistä saisi pienellä vaivalla tuunattua toiveideni mukaiset.

Tämä projekti ottaa varmasti oman aikansa, mutta josko kesään mennessä olisi kaappi löydetty ja mahdollisesti tuunattu uuteen loistoonsa… vinkatakin saa jos satut bongaamaan kivoja ja simppeleitä vitriinikaappeja, joissa sivutkin lasia. 🙂

Kivaa perjantaita kaikille!

32 kommenttia “Sisustustavarat kauniisti esille vitriinikaappiin

  1. Nanna: Sen olinkin jo löytänyt, varsin kiva tapaus ja potentiaalinen ehdokas jos ei korkeampaa mallia löydy. Tuo Ilbjerg kun on “vain” 190cm. 🙂 Muodoltaan se on juuri sellainen jota etsiskelen, kaikki turha riisuttu pois ja allekin jää sen verran tilaa että on helppo pyyhkiä lattia puhtaaksi. 🙂

  1. Ana: kiitokset, noista osa onkin jo tullut vastaan. 🙂

   Puuseppääkin olen harkinnut, mutta yritän ainakin näin alkuun löytää hieman edullisempaa ratkaisua, jonka voin mahdollisesti itse tuunata mieleiseksi. 🙂

 1. Meillä on kaksi noita Ikean kaksiovisia björknäs vitriiniä vaaleassa sävyssä ja on kyllä aivan ihanat! <3 Harmi että ei ole juuri se mitä etsit, mutta muuten voin tuota mallia suositella. Se tosin taisi olla silloin 2016 limited edition malli, vai onkohan vielä myynnissä?

  1. KatieSusanna: harmaasta Björknäsistä minulla on pari kuvaa tallessa inspiraatiokansiossani. ❤ Se on kyllä tosi kaunis kaappi, myös muissa väreissä. Olisipa ollut nuo sivutkin siinä lasia…

  1. AJ: vitriineistä olen aina tykännyt, mutta niistäkään ei ihan jokainen malli ole minulle mieleen. 🙂 Miehen vitriini on ihan kiva, muttei lainkaan sellainen jollaisen itse olisin halunnut silloin saati nytkään. Se oli liian matala, siinä oli alalaatikko, lasihyllyt ja sokkeli. Etsin korkeampaa mallia puuhyllyillä, jossa myös sivut olisi lasia. Sokkelin sijaan haluan vitriinissä olevan jalat, jotta korkea kaappi näyttäisi hieman kevyemmältä.

   Mikä tahansa lasiovikaappi ei siis kelppoo. 😀

 2. Vitriinikaapin kyllä teettäisin jos oikeasti mieleistä ei löydy.
  Eikö puuseppä jolla teetit sängynkin, tekisi varmasti tukevan ja vuosia kestävän kaapin.
  Suhteessa muihin kodin esineisiisi hinta ei varmasti olisi sen tyyriimpi ja varmasti saisit siirtelyä kestävän, jämäkän kaapin. Vielä jos sulla on selkeä kuva siitä mitä tahdot ja kuitenkin olet innokas vaihtelemaan järjestystä.

  1. White: Nukkuvillen Tuukka valmistaa pääosin sänkyjä, hänellä on niin paljon projektia sillä saralla etten valitettavasti kaapin rakentamiseen voi hänen ammattitaitoaan hyödyntää. Tällä hetkellä vaakakupissa painaa myös kustannuspuoli, remppa söi säästöjä sen verran ettei tuhansien eurojen panostukseen juuri nyt ole varaa. Kirppikseltä olen pari hyvää kaappia löytänyt, ja yhdestä antiikkikaupasta saisi kohtuulliseen hintaan täyspuisen kaapin josta saisin tuunattua oikeanlaisen. Katselen ihan rauhassa vaihtoehtoja ja uskon että oikea löytyy kyllä aikanaan. 🙂

 3. Itse hankin uuteen kotiin vitriinin tai oikeastaan kaksi rinnakkain. Oli hyvä päätös. Nyt lasiovien takana hyllyillä on kaikki kauniit lasiesineeni. Ei tarvitse ripotella ympäri asuntoa tai kätkeä kaappeihin. Niitä voi ihallai ja sopii erittäin hyvin sisutukseen. Oikein hyvä idea, toteuta kunhan vaan löydät itsellesi sopivan 🙂

  1. Pirjo: tuon ripottelun takia juurikin vitriinin tahdon, en tykkää siitä että tavaraa on tasoilla mutten halua kokonaan ilmankaan olla. Piensisustus on se juttu jolla kotiin saa tunnelmaa ja kotoisuutta, mutta niiden siirtely joka toinen päivä pölyjen pyyhkimisen tieltä rassaa hermoja. 😀 Varsinkin nyt kun aurinko paistaa sisälle saakka niin näkee miten tuo harmaa pölypeitto on vallannut aivan jokaisen tasopinnankin. Kirjat, kasvit, radio, kynttilät kaikki on pölykerroksen saartamia – hyih. 🙂

  1. Sanna: olikos… niin olikin, Muuramen kaapissa oli lasihyllyt jotka korvasin myöhemmin puuhyllyillä.:) Menee jo kaapitkin mielessä sekaisin. Kiitos korjauksesta! 😀

 4. Hei! Etsin myöskin pitkään vitriiniä ja lopulta kotiin päätyi Ikean Regissör – ei laseja sivussa, mutta muuten todella kaunis 😊 Korkea ja leveä, joten tilaa kauniille esineille, kirjoille yms on 😊

  1. MH: tuokin ikealainen on kiva, mutta minulle ne avonaiset sivut ovat tosi tärkeät. Haluan laittaa kaapin sisälle led-valolistat nimittäin ja koska muutenkin on tarkoitus kerätä kaikki sisustustavara yhteen paikkaan lasiovien taakse niin ne saa näkyä kaapista kaikkiin suuntiin. 🙂

  1. Anski: parikin paikkavaihtoehtoa on ja luultavimmin teen niin että laitan Librin suunnitelmastani poiketen eteiseen ikkunan eteen niin että se nojaa keittiöön päin. Libriin tulee parit kengät, avain- ja kolikkokippo, laskutaso posteille ja valkoinen kori jossa hanskat, hatut ja huivit jne. Tuo Libri mahtuu kokonsa puolesta tuohon eteisnurkkaan tosi hyvin, ja koska se kapenee ylöspäin niin se ei peitä ikkunaa. Mikäli tuo idea toteutuu, laittaisin vitriinin olohuoneeseen siihen seinälle mihin Libriä alunperin kaavailin. 🙂 Muitakin ideoita on, mutta tuota haluan päästä ainakin kokeilemaan.

  1. Rutkis: voisipa saadakin, täytyy tutkia asiaa ja Juvin valikoimaa. 🙂 Kiitokset vinkistä! ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *