Tervetuloa saunomaan :)

Ollaan mietitty jo tovi saunan lauteiden, seinien ja katon sävytystä. Värivalinta on aika vaikea, vaihtoehtoina kuultovalkoinen, hopeanharmaa, harmaan-ruskea, mustanpuhuva… 


Olin aamutuimaan tosi energisellä tuulella ja pesin saunan oikein perusteellisesti. Puhdasta saunaa on kiva esitellä, joten tässä kuveja teille! 🙂

P4141886.JPG

P4141892.JPG

P4141893.JPG
Kyseessä siis aivan tavallinen perussauna, jonne mahtuu neljä henkeä tiiviisti samaan aikaan istuksimaan. 🙂

Sauna käsitellään Tikkurilan Supi-saunavahalla, joka sävytetään.
Supi_saunavaha.jpg
Alla hyviä värivaihtoja, joista kaksi on nyt kärkisijoilla:
Na%CC%88ytto%CC%88kuva+2012-04-14+kohtee

Na%CC%88ytto%CC%88kuva+2012-04-14+kohtee

Na%CC%88ytto%CC%88kuva+2012-04-14+kohtee
Nyt olisi vartti aikaa päättää otammeko Mustamarjan vai tuon lähes mustan Hiilen. 
APUVA!

Kohta matka käypi maaliostoksille siis…

Mukavaa lauantaita teille kaikille! <3 <3

Edit klo 21.18: Päädyimme Hiileen ja voi että siitä tuli ihana!!!! <3 Kolme tuntia on mennyt vaahtomuovi-tuputtimen (joka oli ensin varrellinen, mutta varsi irtosi) kanssa. Huomenna kuveja uudistetusta saunasta. 🙂

17 kommenttia “Tervetuloa saunomaan :)

 1. HIILI!!! Mä olen itseasiassa miettinyt ihan samaa, meil kans &amp;quot;perus 4 hengen sauna&amp;quot;. Ja sitten kun olisi tumma sauna, niin voisi hankkia valkoiset saunakivet. 🙂

  1. Image: Hiili it is! 🙂 Aivan ihana, sellainen tumman harmaa ja hieman hohtava. Valkoiset kivet olisi tosi hienot! 🙂

 2. Mielenkiinnolla jään odottelemaan…:)Ystäväperhe maalasi tuolla Hiilellä ulko-saunansa ja siitä tuli KOMEA! Kikka

  1. Kikka: Ensimmäinen kerros on laitettu. Tosi kiva tuli, mutta haluamme vielä laittaa toisen kerroksen, jotta sävy olisi intensiivisempi. Ystäväsi ovi on varmasti U-P-E-A! &amp;lt;3

 3. Meidän sauna on käsitelty pari kertaa tuolla wengellä ja on NIIN hieno!! Tykkään ihan älyttömästi, joten suosittelen tottakai sitä ;).

 4. Heips!! Meillä kanssa melkeimpä samanlainen tuo meidän sauna ja olen kanssa pohtinut ensteks ainakin kylppärin katon maalausta valkoiseksi, ja saunalle jotakin niin mielenkiinnolla katson millainen teidän saunasta tuleepi, Jos oikein mieluinen niin voipi olla että meilläkin jossain vaiheessa uudistunut sauna 😉 Kivaa supi projektii teille 🙂 ja lauantai-iltaa!!!

  1. Elämän pieniä tähtiä: Me maalataan myös kylpyhuoneen katto valkoisella ja varmaankin valitaan tuo sama Tikkurilan supi saunavaha mutta valkoisena. Meidän saunasta tuli aika kiva, mutta teemme vielä toisen käsittelyn jotta saamme väristä intensiviisemmän. Ihanan hämyinen ja tunnelmallinen fiilis on nyt saunassa. Voittaa siis perus kellertävän perus saunan. 🙂

 5. Kumpaan ikinä päädyttekään, niin oikein hyvää tavaraa! Omaan blogiini laitoin just (tummahkot) kuvat ja käyttökokemukset Supista pari päivää sitten. Meidän saunalle ei ollut tehty mitään vuoden 84 jälkeen, ja nytkään ei uusittu seiniä, kun rempataan kylppäri parin vuoden sisällä, joten vähän tekohengiteltiin savusaunahenkeen.Suojatkaa kylppäri tosi hyvin, ja hanskat ei ole hassumpi idea, kuivuessaan tuota ei saa oikein mitenkään irti.Kivaa viikonloppua 🙂

  1. Anna: No, hanskoja ei ollut. *hih* =D Olisi todellakin tarvinnut, koska aine oli ihan litkua ja valui pitkin käsiä. Meidän sauna on 10-vuotta vanha ja käsittelemätön. Tosi hyvää jälkeä tuli tuolla Supilla. Ja sauna on kuin uusi, joten menee vielä vuosia ennen kuin tarvitsee vaihtaa puuosia. 🙂

 6. Meillä on PRESIS samanlainen sauna ja samat aatokset sävytyksestä. Joka kerta ketuttaa kun menen saunaan, ja tahtoisin sävyttää ne perkuleen seinät ja lauteet. Mutku en osaa päättää niitä värejä 🙁

  1. Outi: Tuo hiili mikä sitten valittiin on tosi hyvä. Sellainen tumman harmaa ja hieman hohtava. Tosi tyylikäs. Sopisi varmaan teillekin ja siun makuun???! 🙂

  1. Rosyln: Hiili oli tosi hyvä valinta. Sillä saa sellaisen savusaunamaisen lookin. I-H-A-N-A! &amp;lt;3 &amp;lt;3 &amp;lt;3

 7. Meilläkin on ihan samanlaiset suunnitelmat! Projektia vaan on hidastanut se, että vanhat saunan seinät pitäisi kai hioa ennen sävytetyn Supin laittamista. Ainakin jos pinnat on jo aikaisemmin käsitelty saunasuojalla. Hioitteko te? Se nimittäin on iso homma luultavimmin… Kuvia innolla odotellen!

  1. Kaunis kahvihetki: Meillä on 10-vuotta vanha käsittelemätön sauna emmekä hioneet mitään pintoja. Rautakaupan myyjä sanoi, että seiniin voi laittaa tuota Supi saunasuojaa, se on hieman edullisempi. Ymmärtääkseni ei tarvitse hioa, jos käsittelee samalla aineella. Tosin nuo Supit imeytyy aika syvälle puuhun, joten auttaako se hionta sitten edes??? Lauteet kannattaa hioa jos ne on käsitelty. Kannattaa ostaa sellainen hiontalevy jossa kahva. Sillä saa nopeasti hiottua, kun kyseessä on lauteiden sileät puupinnat. Siihen vaan sitten kahta eri hiekkapaperia, karkeaa (alkuhionta) ja sileää (loppuhionta). Tämä raksalla työskentelevän veljeni vinkki.

 8. nyt odotellaan lopputulosta. Meillä on jo muutaman kuukauden odottanut samainen aine tuolla pensseleineen, mutta taidan vaihtaa tuon työvälineen toiseen… blogeja lukiessa näet viisastuu!!!! =D

  1. pia: Tuo homma on aikaa vievää, jotta saa jokaisen pienenkin kolosen maalattua. 🙂 Mutta on todellakin vaivan arvoista. Ensikertalaisena ja ihan amatöörinä minulta meni 3 tuntia yhden kerroksen maalaamiseen. Ja vaahtomuovi on ihan paras työväline. Kannattaa ostaa sellainen varrellinen vaahtomuovi&amp;quot;pensseli&amp;quot; ja sitten vaikka ihan vaahtomuovisia sieniä. Sillä pensselillä saa tosi hyvin lauteiden välit laitettua, kun se mahtuu sinne rakosiin. Sienellä sitten kaikki muu. Ja kannattaa varata ainakin kaksi sientä / maalauskerta. Sieni tuppaa murenemaan käytössä. Kumihanskat on kanssa ihan must have, koska tuo aina on niin litkua että valuu pitkin käsiä. Lattia kannattaa suojata jollain, joka ei päästä nestettä läpi. Sanomalehti ei käy. JOko muovipusseja leikattuna ja teipattuna, foliota (niin kuin me, kun pusseja ei ollut tarpeeksi) tai vaikka elmukelmua. :)Pintakuiva tuo Supin vaha on jo 30 minuutissa ja käyttöönottokuiva 24 tunnin kuluttua. Ei muuta kuin pensselit ja sienet viuhumaan! Lopputulos on todellakin tämän arvoinen! &amp;lt;3 &amp;lt;3 &amp;lt;3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *