Kuvia – Apuva, kuvausapua tarvitsen!

Kuvailin teille olohuonetta nyt iltasella sähkövalon turvin. Kuvia ei saanut mitenkään muokattua hyvän näköisiksi, vaikka kokeilin kolmea kuvanmuokkausohjelmaa (Adobe Photoshop Elements 10, iPhoto ja macin oma kuvankorjausohjelma). Tarvitsenkin nyt kipeästi apua teiltä valokuvausexperteiltä. 🙂

Kamerani on Olympus Pen mini E-PM1, jossa objektina M.Zuiko Digitalin 14-42mm f3.5-5.6 II R. 

5092c165c98c7ef22500003e.jpg

5092c167c98c7e367e000022.jpg

Käytössäni on myös erillinen salama, mutta sillä otetut kuvat ovat aivan hirveitä ja muokkaaminen on lähes mahdotonta. Kamerasta olen säätänyt sekä valkotasapainoa että kirkkautta, niiden säätäminen ei kuitenkaan riitä. Kysyisinkin nyt teiltä mahdollisia vaihtoehtoja, jotta kuvista saisi myös pimeään vuodenaikaan onnistuneita. Uusi objekti, uusi salama, erillinen valokuvausvalo vai uusi kamera?? APUA!!! <3

Tässä illan kuvasaldoa, jotka nyt muokkasin haaleaan harmaansävyyn, koska olivat aivan järkyttävän oransseja, liian tummia tai ylivalottuneita koneelta katsottuna. 

5092c299c98c7e367e000029.jpg

5092c299c98c7ef225000045.jpg

5092c29ec98c7e997b000029.jpg

5092c2a2c98c7e3b0a000064.jpg

5092c2b3c98c7e5c1c0000e0.jpg

5092c2afc98c7e0009000037.jpg

5092c2a7c98c7e3b0a000069.jpg

5092c2abc98c7e367e000038.jpg

Millaisia vaihtoehtoja olisi olemassa, jotta saisin kuvista paaaaljon parempia myös ilta-aikaan???

Kiitos jo etukäteen! <3 <3

21 kommenttia “Kuvia – Apuva, kuvausapua tarvitsen!

 1. Mulla sama ongelma ja ihan sama kamerakin!!<br />
  Päivällä kuvaan A-asetuksella, koska se on helpompi toiminto mulle, kun Eeli häärää vieressä. <br />
  Eelin päikkäreiden aikaan ja illalla kuvaan M-toiminnolla. Iltasin ja päivälläkin, jos on tosi synkkä pilvinen sää, pitkä suljinaika ja jalusta on ihan ehdottomia! Tietenkään kuvista ei tule samanlaisia kuin päivällä otetuissa kuvissa, mutta silti paljon parempia kuin että kuvaisi P-toiminnolla.<br />
  <br />
  Lisäksi tossa kamerassa on sellainen ominaisuus, että kun painat OK-nappia, saat valittua valonlähteen (automaatti, aurinkoinen, pilvinen, hehkulamppu, jne). Siitä oon tykännyt myös tosi paljon, vaikka sekään ei tietty takaa sitä, että kuvasta tulee täydellinen. Pikkasen parempi kuitenkin :)<br />
  <br />
  Jalusta mulla on sellanen rimpula, että kamalan pitkää suljinaikaa en voi käyttää tai kuvasta tulee tärähtänyt. Olympuksessa se nappi, jolla otetaan kuva (onkohan sillä jotain nimeä?), on aika jäykkä, että kamera tuppaa helposti heilahtamaan sitä painaessa. Ajattelin, et vois hankkia kaukolaukaisimen, koska se auttais tuohon taas tosi paljon. Kaukolaukaisimen avulla sais päivälläkin parempia kuvia, kun vois käyttää sitä pidempää valotusaikaa, eikä tarvis lisätä valotusta, joka lisää taas Olympuksessa helposti kuvan kohinaa.<br />
  Ongelma ton kaukolaukaisimen kanssa on, että sitä on tähän Olympus PEN Mini E-PM1:een saatavilla luultavasti vain johdon kanssa, eli ei langattomana – ja mä nimenomaan haluaisin langattoman, JOS sitä joskus tarvitsee. Ajattelin huomenna soittaa Rajala Proshopille ja kysyä, että mitkä olis vaihtoehdot. <br />
  <br />
  Yks, minkä haluaisin kans, on uus objektiivi!! M.zuiko 45mm/f 1.8 olis varmaan aika täydellinen. Oon myös lukenut, että se olis valovoimaisempi kuin tuo perinteinen, joka tulee Olympuksen mukana. Eelistä mä otan suurimman osan kuvista, joten siihen se olis ainakin just hyvä. Ainakin NO HOME WITHOUT YOU -blogisti käyttää omien sanojensa mukaan 50mm/f 1.8 objektiivia ja on sitä kehunut (ei tosin Olympus) myös sisustuskuvauksessa! Tossa objektiivissa tosin on se huono puoli, että jos haluaa huoneesta laajempaa kuvaa, täytyy pakittaa taaksepäin (ja se taas on sinänsä huono juttu, jos ei ole tilaa mihin pakittaa :D)….<br />
  <br />
  En ole mikään pro valokuvaamisessa, mutta yritän koko ajan opetella lisää ja lisää, ja voisin valokuvaamisesta jutella vaikka kuinka paljon (kuten varmaan voi tekstin pituudesta huomata :D)…… Täytyy tulla lueskelemaan muiden kommentit, mitä saat tähän postaukseen!!

  1. Heidi: Kiiiiiitos!!! &hearts; &hearts; &hearts; Ihan mielettömiä vinkkejä, joita kokeilenkin heti tänään hämärän tultua. Jalusta meillä on ollut vuosia, mutta se on varastossa… tarttis varmaan hakea se sieltä. En edes muistanut että meillä sellainen on, mies siitä sanoi eilen. :)<br />
   <br />
   Kysyin Rajalalta kaukolaukaisinta keväällä ja langatonta ei ainakaan silloin ollut tähän PM-1 malliin. Tuon objektin voisin ostaa kyllä, no home without you-blogn kuvat ovat upeita. &hearts; &hearts; Kokeilen myös noita valaistusasetuksia tarkemmin, niillä en meinaan saanut kovinkaan suurta muutosta kuviin eilen, mutta vika on varmasti minussa enkä van osannut säätää. Hehkulamppu-säädöllä kuva oli ihan sininen. :)<br />
   <br />
   Kiitos hirmuisesti avusta Heidi! &hearts; &hearts; Olet ihana! &hearts;

  2. Tuli just mieleen, että ehkä se hehkulamppu-asetuksella oli ihan sininen, koska teillä ei periaatteessa mitään hehkulamppuja ole. Etkös just tuossa yhesä vaiheessa kertonutkin, että teillä on ihan &quot;valkoiset&quot; lamput, eli ei yhtään sellaset kellertävät? Vika oli varmaan siinä 🙂

  3. heidi: Hyvä pointti! 🙂 meillä on hyvin kirkkaat ja vaaleat lamput, halogeenejä ovat suurimmalti osin. Se voisi olla syynä, että kuvat ovat sinisiä. Ompas ongelma, sillä valonteho ei siltikään ole riittävä, jotta kamera osaisi taltioida valon oikein. Hmmmm, täytyykin yrittää googlella selvittää mikä voisi olla ratkaisuna tuohon, koska tuo saattaa olla se ydinongelma kuvien epäonnistumiseen. :)<br />
   <br />
   Sie olet Heidi kultaakin kalliimpi! &hearts; &hearts; Kiitos jälleen kerran! 🙂

  4. Niin olet sinäkin 🙂 &hearts;<br />
   <br />
   Voit kokeilla mahdollisimman suurta aukkoa (pienin aukkoluku, tai vaihtoehtosesti aukkoa f8) ja valotusajan pidentämistä 🙂 Vaikka ei jalustaa olekaan, niin vaikka jonkun pöydän päälle pistät kameran….. Niinkin pääset testaamaan asiaa, vaika jalusta varastossa onkin 🙂

  5. heidi: Tuolla niksillä tuli vähän paremmat ja raikkaamat kuvat, KIITOS!!!! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Jippii, mitä mie tekisin ilman sinua? 🙂

 2. Jos noissa valaisimissa on ihan perus lamput paikoillaan on todella hankalaa saada sellaisia upean valkoisia kuvia (koska todellisuudessakaan se valo ei ole ihan valkoista)<br />
  Kokeilepa säätää värilämpötilaa, pitäisi auttaa.

  1. enne: Ei auttanut eilinen värilämpötilasäätö, kuvista tuli sinisiä, keltaisia tai vihreitä. 🙁 Säädin niitä kamera asetuksien lisäksi myös koneelta. Kamerassa ne näytti ihan kohtuullisilta, mutta auta armias kun katsoin niitä tietokoneen näytöltä niin hyi. Eikä niitä saanut muokattua järjkevän näköisiksi. 🙂 Kokeilen tänään vielä uudestaan ja tarkemmin, olen ihan sata varma että vian on pakko olla minussa koska kamera on kuitenkin ihan ok hyvä vempain. 🙂 Kiitoksia niksistä… kolmas kerta toden sanoo. 🙂

 3. Aivan ihana tuo krominen/teräksinen shampanjacooleri tuolla ikea bestå hyllyn päällä, mistä se mahtaa olla ja minkä hintainen jos muistat? 🙂 olen etsinyt tuollaista jo pienen ikuisuuden!&hearts;

 4. Minul on puhelimen yhdessä muokkausohjelmassa semmoinen kuin &quot;auto enchance&quot;, jolla olen saanut muokattua kuvan kuin kuvan lähelle &quot;oikeita&quot; värejään. Siis taitettua kaiken keltaisuuden pois ja noin. Tottakai kun on puhelin kyseessä, se kuva on rakeinen ja noin, mutta löytyiskö sulta jossain kuvanmuokkausohjelmassa moista? Olis semmonen halpa hätäratkaisu, kunnes kunnollisen löydät 🙂 <br />
  <br />
  Ihan mielenkiinnosta, mitä sä teit noille kuville? 😀 Niistä tuli muokatessa tosi.. teknisen näköisiä? 😀 Siis ihan kuin kaikki olis tehty tietokoneella eikä mikään olis aitoa. Jotenkin tosi kummallisen näköisiä, tavallaan aika hauskakin 🙂

  1. Liv: Minulla on muutama kuvanmuokkausohjelma, mutta niiden automaattikorjaus ei tee riittävän hyvää lopputulosta. Kuvat ovat silti liian hämäriä ja keltaisia (tai sinisiä). 🙂 Täytyy katsoa, olisiko tuohon minun Adoben ohjelmaan saatavana jokin lisäpalikka, jolla saisi paremmin muokattua kuvat. 🙂 <br />
   <br />
   Kuvat muokkasin tarkoituksella tuollaisiksi oudoiksi, vähän kuin olisi 3-D kuvia ja keinotekoisia. 🙂 Laitoin niihin kirkkautta lisää, laitoin värikylläisyyden lähes minimiin ja kontrastia aika paljon, myös tarkkuutta lisäsin. Säädin niitä aika pitkään ja tallensin välissä ja muokkasin taas uudestaan. 🙂

 5. Hei! Kiitos kivasta blogista ja kauniista kuvista. Sinulla on olohuoneessa kivan näköinen valkoinen kaappi (4-ovinen?) Mistä olet sen hankkinut? Onko jotain sarjaa? Itsellä olis samantyylinen kaappi hakusessa : )

  1. marika: Kiitos kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts; Meidän kaikki kaapit ovat Ikean Bestå-sarjaa. Ne ovat moduleita, joten niistä voi rakentaa haluamansa näköisen ja kokoisen yhdistelmän. <br />
   <br />
   Täältä löytyy Bestå-suunnitteluohjelma, jonka avulla voit suunnitella teille sopivan kokonaisuuden:<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/ms/fi_FI/rooms_ideas/planner_besta/index.html&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/ms/fi_FI/rooms_ideas/planner_besta/index.html</a&gt;

  2. Oi. Ikea on jäänyt tsekkaamatta. Täytyypä heti klikkailla sinne sivustoille. Kiitos tosi paljon tiedoista : )

  3. Marika: Bestå on ihan mieletön sarja, siinä on lähes rajaton yhdistelemisen mahdollisuus. 🙂 Meillä on tuossa olkkarissa Bestå Boas-tv kaappi johon lisäsimme ovet (lev 120cm, kork. 128cm), yksi saman kokoinen kaksiovinen kaappi hyllyillä ja yksi 60×128 kokoinen yksiovinen kaappi hyllyillä. Kokonaismitat ovat lev. 300cm, kork, 128cm jalustat 10cm, syv. 40cm). 🙂

 6. Kun kuvaat erillisellä salamalla, säädä salama kattoon niin, että heijastaa ympäriinsä. Salamaan kiinnitettävä bouncer hajoittaa valon vielä siistimmin ympäriinsä ja pehmentää salaman luomaa kovaa tunnelmaa.<br />
  <br />
  Kunnon jalusta on ihan ehdoton. Hyvän ja tukevan saa jo muutamalla kympillä.

  1. Anna: Meillä on varastossa sellainen metrin korkuinen jalusta, en edes muistanut sitä mutta mies muistutti. 🙂 Siinä on toki säätömahdollisuus, mutta on hieman kiikkana, jos sen säätää kovin korkealle. :)<br />
   <br />
   Kiitoksia vinkistä! &hearts; Täytyykin etsiä tuollainen bouncer! 🙂

 7. Hei, <br />
  <br />
  kuvaatko jpeg-kuvia vai RAW:eja? RAW:ia saa säädettyä photarissa ihan loputtomiin (ainakin melkein) :), joten se käyttöön jos mahdollista. <br />
  <br />
  Valkotasapaino (whitebalance) kannattaa myös tarkistaa, mikäli et ole sitä vielä tehnyt. En tiedä tuosta kamerastasi sen enempää, mutta uskoisin, että siinäkin on eri valoille (esim. keltaiselle tai loisteputkelle, luonnonvalolle, varjolle yms.) omat WB-säätömahdollisuutensa. <br />
  <br />
  Toivottavasti näistä oli jotain hyötyä. 🙂

  1. Jenni L: Kuvat ovat jpegejä. Saisikohan tuolla kameralla muutettua kuvausmuodon Rawiin? Tuossa kamerassa on melko rajalliset säätömahdollisuudet, esim kalansilmä-moodilla ei pysty kuvaa säätämään ollenkaan. Heidi tuossa ehdotti ongelmakohdaksi meidän valaistusta, joka on melko kirkas ja valkoinen (halogeenit). Eli se ei ole varsinaisesti hehkulamppu, muttei luonnonvalokaan. Loisteputki-säätöä en löytänyt. <br />
   <br />
   Nyt melkeimpä toivon, että kamerani olisi Canon, sillä niiden säätömahdollisuudet on paljon selkeämmät ja paremmat. Tämä Olympus on aika vaikea ja kaikki tehdään täysin eritavalla kuin Canonissa. Olen tekniikan kanssa niin surkea, että ihan kiukuttaa kun en tajua mitä teen väärin, onko vika minussa etten vaan osaa vai onko kamera vaan sen verran suppea ettei sillä ihmeitä saa aikaan… 🙂 Illalla yritän uudelleen ja toivottavasti ongelma on vain minussa. 🙂

  2. Pieni vinkin poikanen: WB-säädöissä loisteputki-säätö on kuudes kohta. Siinä hehkulamppu- ja veden alla -säätöjen välissä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *