Joulusiivouksen a-b-c

Olen lista-ihminen. 🙂 TykkÀÀn tehdĂ€ listoja ja varsinkin siivousaiheisia listoja tulee tehtyĂ€ usein. Joulusiivous on itselleni henkinen traditio, jonka tarkoitus on siistin ja siivotun kodin lisĂ€ksi siivota elĂ€mĂ€stĂ€ni kuluneen vuoden ikĂ€vimmĂ€t asiat. 😀 Tehosiivotessa monesti ajatuksen juoksu selkiytyy ja huomaa, ettĂ€ monesta asiasta on tullut kannettua mukanaan turhaa stressiĂ€ ja mielipahaa. Uutta vuotta kohden kun mennÀÀn, pyrin kĂ€ymÀÀn mielessĂ€ni lĂ€pi kaikki mönkÀÀn menneet jutut, jotta ne jÀÀvĂ€t taakse ja historiaan. Joulusiivouksen aikana tuuletan myös ajatuksiani ja vauhdikkaan musiikin tahdissa aika lentÀÀ ja mieli piristyy. 🙂

Palatakseni kuitenkin takaisin siivoamiseen, tÀssÀ oma to-do-listani, joista osan sain tÀnÀÀn tehtyÀ. 

 • katso onko huonekalujen jĂ€rjestys mieluisa ja toimiva, tee tarvittaessa muutokset huone kerrallaan. 
 • siirrĂ€ eteiseen (tai muualle) kaikki sellaiset kalusteet, jotka eivĂ€t löytĂ€neet paikkaansa tai ovat muuten elĂ€mĂ€nsĂ€ ehtoo puolella.
 • kĂ€y kaappien ja laatikoiden sisukset lĂ€pi ja hankkiudu turhasta eroon. Roskat roskiin ja kierrĂ€tettĂ€vĂ€t omaan kasaan (minulla eteisen lattialla Ikean iso sininen kassi kiertoon lĂ€hteviĂ€ tavaroita ja vaatteita varten).
 • kerÀÀ paikkaansa etsivĂ€t tavarat yhteen kasaan – itse kerÀÀn ne ruokapöydĂ€lle, josta ne on pakko laittaa paikoilleen (muuten saattaisivat jÀÀdĂ€ niille sijoilleen).
 • kun kaapit on siistit ja jĂ€rjestyksessĂ€, aloita varsinainen pintojen puhdistus. Pyyhi pölyt ja tahrat kaikilta pinnoilta ylhÀÀltĂ€ alas ja perĂ€seinĂ€stĂ€ ovelle pĂ€in.
 • lopuksi imurointi ja lattioiden pesu
 • tĂ€mĂ€n jĂ€lkeen keskity somistamaan kotia jouluiseksi – tuo tekstiilit sohville ja tuoleille, jĂ€rjestĂ€ tasoille tavarat kauniisti omiin ryhmiin, sytytĂ€ kynttilĂ€t palamaan.
 • fiilistele hetki siistissĂ€ kodissa ja palkitse itsesi hyvin tehdystĂ€ työstĂ€ esim pitkĂ€llĂ€, kuumalla suihkulla. <3

TÀltÀ meillÀ nÀyttÀÀ tÀllÀ hetkellÀ kun siivous on loppusuoralla:

50c4be1bc98c7e9a0900006e.jpg

50c4be1bc98c7e390a000056.jpg

50c4be20c98c7e7f0e0000c1.jpg

RuokapöydĂ€llĂ€ on roipetta, jotka odottelevat uudelleen sijoitusta ja eteiseen pĂ€in katsottaessa on kamala kaaos. Imuri on toimintavalmiudessa odottamassa olohuone-keittiö-eteinen akselin imurointia. 🙂

Nyt jatkan keskenerĂ€isen projektini parissa vielĂ€ tunnin verran ja postailen teille loputuloksesta myöhĂ€isillasta. Matonputsauksesta teen ikioman postauksen, jotta se löytyy helposti myös myöhemmin. 🙂

Palataan kohta puoliin! <3

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

8 kommenttia “Joulusiivouksen a-b-c

 1. Samaiset ajatukset tÀÀllÀ! <br />
  Onko sinulla tuo dysonin imuri alkanut koskaan haisemaan? MeillÀ on ollut mont vuotta tuollainen samanlainen imuri ja nyt se on alkanut haista. Vaikka aina tyhjennysken yhteydessÀ pesen lÀpinÀkyvÀn sÀiliön ja pyyhin itse patruunan. pitÀnee alkaa lukemaan ohjeita, saako tuota isoa patruunaa ruuvata auki ja pestÀ? Minun pitÀÀ alkaa tekemÀÀn myös to-do-listaa, tosin tÀnÀÀn jo siivosin yhden ison lipaston laatikot ja kaksi muovikassia tuli roskaa!!!! Uskomatonta! Mukavia siivoushetkiÀ.

  1. Eija: Imuri ei haise ainakaan vielÀ ja muutaman vuoden meillÀkin se jo ollut. Itse olen kerran pessyt sen toisessa renkaassa olevan suodattimen, tuli todella mustaa vettÀ ja se haisi. Voisiko se olla hajun syy??? SitÀ syklonia ei ymmÀrtÀÀkseni saa ruuvata auki, itse olen talouspaperilla putsannut sitÀ niin pitkÀlle kuin sormet yltÀvÀt.<br />
   <br />
   TÀÀllÀ mennÀÀn loppusuoralla, lattioiden pesu ja muutama tavara paikalleen sekÀ viimeisten kuivuneiden vaatteiden viikkaus kaappiin. Nyt tosin tulee pieni tauko, koska tytöllÀ on iltapalan ja nukkumaan menon aika ihan kohta. :)<br />
   <br />
   tsemppiÀ sinulle myös! &hearts;

 2. MeillÀ tehtiin tÀnÀÀn viimeinen silaus joulusiivoukselle! Olen sitÀ jo kolme viikkoa tehnyt pikkuhiljaa, putsaillen kaappeja ja kierrÀttÀen. <br />
  Olin ihan innoissani, ettĂ€ nyt voi laittaa joulukamat pikkuhiljaa valmiiksi. Tajusin, ettĂ€ MEILLÄ EI OLE MITÄÄN JOULUKAMOJA! MeidĂ€n joulukamat voi laskea yhden kĂ€den sormilla 🙁 Asiaan pitÀÀ siis tulla muutos, ja huomenna ehkĂ€ vĂ€hĂ€n shoppailemaan.

  1. Heidi: SinĂ€ olet ollut ahkerana! &hearts; &hearts; Joulujutut tulee kohta alennukseen ja ainakin Prismassa kĂ€ydessĂ€ni oli hirveĂ€t mÀÀrĂ€t joulukoristeita ja valoja jĂ€ljellĂ€. Odota siis vielĂ€ pari pĂ€ivÀÀ ja kun unaiset laput ilmaantuvat niin ostat isomman satsin joulujuttuja. 🙂

 3. MĂ€ olen myös listaihminen, aivan kaikessa! Ja mies ei oikein ymmĂ€rrĂ€ sitĂ€. Saatan vapaapĂ€ivisinkin kirjoittaa aamulla listan, ettĂ€ mitĂ€ kaikkea on tarkoitus saada pĂ€ivĂ€n aikana tehdyksi. TĂ€nÀÀnkin listalla lukee mm. revi tapettijĂ€miĂ€ mediahuoneesta, maalaa mediahuoneen musta seinĂ€ toiseen kertaan, vie koira pitkĂ€lle lenkille. Ja parastahan listoissa on se, ettĂ€ asioita tehdessĂ€, siitĂ€ saa ruksata kohtia tehdyksi 🙂 MĂ€kin odotan kovasti joulusiivouksen aloittamista, se saattaa tosin jÀÀdĂ€ ensi viikkoon… TĂ€ytyisi saada listoja, tapettia ja maalia paikoilleen, ennen kuin viitsii siivota 😀

  1. Jossu: MeillĂ€kÀÀn ei mies ymmĂ€rrĂ€ minun listausvimmaa, mutta on kuitenkin iloinen kun esim kauppalistat on niin tĂ€smĂ€llisiĂ€. 😀 Tuo ruksiminen ja yliviivaus on parasta, nĂ€kee hyvin omaa etenemistÀÀn ainakin siivouksen suhteen. 🙂

 4. TeillĂ€ nĂ€yttÀÀ siistiltĂ€ vaikka siivous on kesken. 😀 Kiitos tĂ€stĂ€ postauksesta, sain vihdoin intoa lĂ€hteĂ€ tekemÀÀn joulusiivoja, suunniteltu on muutama pĂ€ivĂ€ (ainakin), mutta tosi hetken koittaessa ei enÀÀ yhtÀÀn kiinnostakaan 😀

  1. Cherry: Hih. 🙂 Johtuneen suhteellisen pienestĂ€ kodista, muutamista kalusteista ja aika vĂ€hĂ€isestĂ€ tavaramÀÀrĂ€stĂ€. Mutta eteinen oli kyllĂ€ kuin pommin jĂ€ljiltĂ€ ja on edelleen. 🙂 Osa meille turhaksi jÀÀneistĂ€ tavaroista matkasi onneksi tĂ€nÀÀn siskojen koteihin. Muutamia juttuja eteiseen silti vielĂ€ jĂ€i, osa odottaa postitusta ja osa noutoa. Loppuviikosta pitĂ€isi meillĂ€ eteinenkin olla kunnossa. :)<br />
   <br />
   Minulla on hirmuinen siivousinto nyt pÀÀllĂ€, mutta joulufiilis katosi jonnekin. Toivottavasti ehtii tulla takaisin ennen kuin joulu on ohi. 😉

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *