Vaatekaapin organisointia ja järjestelyä

Kävin eilen vaatekaappini kimppuun ja tein hieman karsintaa ja uudelleenjärjestelyä. Risat trikoopaidat, sukat ja alusvaatteet joutivat roskasäkkiin ja muutama turhaksi havaittu vaateparsi sai uuden omistajan siskostani. 🙂 Melkoinen painonpudotukseni pakottaa tekemään lisähankintoja, mutta onneksi puutteita ei montaa ole. Lähinnä trikoopaidat ja uudet toppahousut tarvitsee päivittää. 🙂

Tässä kuvia uudelleen järjestetystä vaatekaapistani, jossa asusteetkin (ne muutamat) saivat oman muovilaatikon.

50f16787c98c7e791c000011.jpg

Kaapin alaosassa on housut, harvemmin käyttöön pääsevät kengät sekä asusteet ja alusvaatteet. Asustelaatikko (ylin) on melko tyhjä, sillä minulla on vain neljä vyötä. En ole vieläkään päässyt mukaan asusteiden maailmaan omassa pukeutumisessani, mutta kenties pikku hiljaa heräilen siihenkin. Hyllyllä olevassa Vitriini-rasiassa on vähäiset koruni, eli kello sekä kaksi helmirannekorua. <3

50f1678dc98c7ef1110000ee.jpg

50f16796c98c7e791c000016.jpg

50f16793c98c7ef1110000f3.jpg

Kaapin yläosassa on musta hamepino sekä paidat ja henkareihin ripustettavat paitapuserot ja jakut. Trikoopaidoissa suosin valkoista, sillä se on helppo yhdistää mihin tahansa alaosaan. Kiiltäväpintaisen kynähameenkin saa tarvittaessa arkisemmaksi, kun yhdistää siihen valkoisen trikoisen yläosan sekä paksut mustat sukkahousut. Farkkujen kanssa valkoinen paita on minusta paras vaihtoehto. <3

50f1678ac98c7ebf7b00002f.jpg

50f1679bc98c7edd1e000041.jpg

50f16787c98c7e4a430001c1.jpg

50f16790c98c7ebf7b000034.jpg

Alimmalle hyllylle olen saanut mahtumaan 7 paria korkkareita, joista neljät ovat takana ja kolmet edessä. Bestå on siis todellakin tilaihme. 🙂

Kenkien yläpuolella olevista housupinoista voisin muutaman yksilön pistää kyllä eteenpäin. 15 kappaletta tuossa näyttäisi pöksyjä olevan ja käytän niistä viikottain noin puolia. Täytyykin tehdä sovitusrumba nyt samantien ja pistää huonoimmin istuvat poistuvien pinoon. 🙂

Ihanaa viikonloppua kaikille! <3 <3 Mie alan tekemään lisäkarsintaa. 🙂

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

81 kommenttia “Vaatekaapin organisointia ja järjestelyä

 1. Waude! Meidän neitikin sanoi noin, kun näki nuo kuvat &hearts; &hearts; Meillä on menossa samanlaiset puuhastelut, mutta kyllä siun vaatekaapin jälkeen miun vaatekomero näyttää ihan järkyn-järkyn täydeltä :DD taidan palata komerolleni uudelleen hihii… <br />
  Ihanaa iltaa siulle &hearts; &hearts; T Soili

  1. Soili: Hihii. 🙂 Ihana neiti teillä! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Olen karsinut rankalla kädellä vaatteitani jo vuosia, sillä tilanne on joskus ollut katastrofaalinen. 😀 Makuuhuoneessa oli ennen ne kiinteät vaatekaapit ja ne olivat tupaten täynnä, suurinosa (kröhöm, eli lähes kaikki) vaatteista ja kengistä oli minun ja puoliakaan en käyttänyt kuin korkeintaan kerran. Raivatessani turhia pois löysin vaatepinojen takaa pusseja joissa oli ostamiani vaatteita hintalappuineen. En ollut edes muistanut koskaan ostavani moisia, mutta kuittikin oli kätevästi pussissa mukana, joten ei ollut epäilystäkään että olin ne itse ostanut. :D<br />
   <br />
   Sain muuten karsittua housuni ja neljät lähti poistuvien kasaan. Ihan hyvä saldo. :)<br />
   <br />
   Tsemppiä omaan projektiin! Ei ole helppoa tehdä karsimista mutta lopputulos ja pukeutumisen helppous on kyllä vaivan arvoista. 🙂

 2. Voooi miten siistiä ja ihanan vähän tavaraa 🙂 Noista sinun vöistä tulikin mieleen omat vyöt; niitä on huomattavasti enemmän kuin sulla, mutta en kyllä koskaan käytä niitä. En tykkää vaatteista tai asusteista, jotka puristaa! 😛

  1. Kirpparikeiju: Tuo on juuri sopivasti omaan käyttööni ja pöksyistä sain karsittua neljät vielä pois. 🙂 Pukeutuminenkin on tosi helppoa kun kaikki sopii yhteen ja on oikeastaan ihan sama mitä päällensä laittaa kun kaikki kaapissa olevat vaatteet on kivoja. 🙂 Oma tyylini on nykyään aika tylsä ja tavallinen, mutta se sopii mulle parhaiten. Glitter-paljetti-väripaletti vaatteita on ehditty käyttämään piiiiitkään ja viime vuosina olen tarkoituksellisesti hankinut vain &quot;tavallisia&quot; vaatteita lemppariväreissäni. :)<br />
   <br />
   Minä vierastan kaulakoruja, niiden kanssa tuntuu aina että happi loppuu. Vöidenkin kanssa on vähän niin ja näin, hameen kanssa niitä käytän ja joskus housujen jos paita on laitettu housuihin. 🙂

 3. Ihanan siistiä ja vähäeleistä. Inspiroivaa! Mulla tuo karsiminen ja siistiminen on vielä edessä tässä tulevan kevään aikana.

  1. Irina: Tuo määrä on itselleni riittävä ja tykkään kovasti kaikista vaatteistani nyt. 🙂 Ja sie tiedät millainen glitter-hörsellys minun tyyli on ennen ollut. Hyyyyiiiiii sentään. :D<br />
   <br />
   Hienosäätöä kannattaa tehdä aina kauden vaihtuessa, silloin karsiminen ja tarvittavien puutteiden korjaaminen on helpointa. 🙂 Tsemppiä kaappikaaoksen taltutukseen! &hearts;

 4. Siis oikeastikin tuossa on sun vaatteet??? Apua…. Aika vähän… 🙂 mut hyvä jos pärjäät noilla, minä en… Kai… Mutta oikeestaan mullakin on paljon vaatteita joita tulee käytettyä harvoin, mutta käytän kuitenkin. Olisihan sielläkin karsittavaa ja teen sitä säännöllisesti, mutta en noin vähiin. 🙂

  1. Rinttu: Takkeja, tennareita ja saappaita vaille on. 🙂 Siinä kaikki. :)<br />
   <br />
   Tykkään hyvin tavanomaisista ja pelkistetyistä vaatteista ja olen 100% tyytyväinen nykyiseen vaatekaapin sisältöön. On helppo pukeutua, kun vaihtoehdot sopivat toisiinsa eikä tarvitse enää stressata peilin edessä, kuten ennen tein. 🙂 Oma tyyli on löydetty ja vaikka kiinnostus muotiin on suuri, niin en enää lähde kausitrendien perään ja vältän muutenkin näitä must-have-vaatteita. 🙂 Olisitpa nähnyt mun kaapit neljä vuotta sitten, kääk sanon minä. 😀 Se oli kun olisi vaatekaupan alevarastoon kurkannut. 😀

  2. Yks juttu minkä hoksasin näin jälkikäteen: sul on enemmän kenkiä kuin mulla! 🙂 ja joo, ajattelinkin/toivoin että ulkovaatteet on viel erikseen. Ja edelleen katselen näitä kuvia ihaillen…

  3. Rinttu: kenkiä on aika monet kyllä. 😀 Korkkareita on ihan liikaa eli seitsemät, ballerinoja kolmet, tennareita neljät, kumppareita kahdet ja saappaita kahdet. 🙂 Takkeja on enää vain neljä, untuvatakki, rennompi musta takki ja kaksi trenssiä. 🙂

 5. Moikka Miia!<br />
  <br />
  Nyt tuli kyllä sellainen kaappikateus ja järjestelyinspiraatio, että oksat pois! Minulla on aivan liikaa vaatetta ja kenkiä vaatehuoneessa, liikaa sellaisia joita en käytä. Yksi vuoden teema voisi olla &quot;kohti toimivaa vaatekaappia&quot;, jossa vaatteet ja asusteet olisivat sellaisia, joita oikeasti tarvitsen ja joista pidän. Pysyykö sinulla kaapit hyvin järjestyksessä arjen tiimellyksessä? <br />
  <br />
  Kerttu / <a rel="external nofollow" href="http://modernistikodikas.blogspot.fi&quot; target="_blank">http://modernistikodikas.blogspot.fi</a&gt;

  1. Kerttu: Mie hermostuin aikoinaan omiin kaappeihini ja niiden kaaokseen ja päätin hankkiutua turhasta eroon. 😀 Jätesäkkikaupalla lähti vaatetta kiertoon siskoille ja kavereille sekä uffin laatikkoon ja sen jälkeen olen tehnyt puolivuosittain karsintaa. Aina kaappiin jää vaateita, joita ei lopulta tule käyttäneeksi ja niistäkin olen nyt viimein päässyt eroon. Olen ollut hirmuinen makko-addikti vaikken mekkoja juuri koskaan edes käytä. Olen lähes aina laittanut päälleni hameen, kun tuollainen &quot;mekko&quot;-tilanne on tullut eteen. 🙂 Nyt en omista ainuttakaan mekkoa ja seuraava hankinta mekkopuolella tulee olemaan hääpuku, sitten joskus. :)<br />
   <br />
   Meidän vaatekaapit pysyy tosi hyvin ojennuksessa, kun meillä ei kenelläkään ole mitään turhaa. Tytöllä on yksi laatikko isoja vaatteita, jotka odottavat käyttöönottamista ja kasvamista, mutta samalla kun ne pääsevät käyttöön lähtee pieneksi jääneet vaatteet kierrätykseen neuvolan aulatilan laatikkoon. 🙂

 6. Vautsi! Ihana vaatekaappi. Mulla on huomenna vaatekaapin siistimisprojekti ja kuin tilauksesta eksyin toisen blogin kautta sun blogiin…Kivasti nimittäin saa inspiraatiota 😉

  1. st. brigitten: &hearts; &hearts; Olen todella tyytyväinen nykyiseen kaappiin ja sen sisältöön. 🙂 Pukeutuminen on tosi helppoa eikä vaatekriiselyä ilmene enää oikeastaan koskaan. :)<br />
   <br />
   Lämpimästi tervetuloa blogiini ja toivottavasti piipahdat toistekin! &hearts;<br />
   <br />
   Mukavaa lauantai-iltaa! &hearts;

 7. Tässähän menee ihan sanattomaksi. Ihan samaa mietin kuin Rinttu tuossa yläpuolella; Onko tossa sun kaikki vaatteet? Ihailtavaa, todellakin! Pitäsköhän mennä vähän siivoileen vaatehuonetta… 😉 Vaikkei se sekaisin ole, niin noin pelkistettyyn on kyllä matkaa.

  1. Jonanna: On tuossa kaikki vaatteet. 🙂 Takkeja on lisäksi neljä ja ne on eteisen tankokaapissa (Bestå) ja päälläni on lököhousut, toppi ja ohut puuvillainen aamutakki sekä villasukat. Likapyykkiä ei juuri nyt ole yhtään. :D<br />
   <br />
   Tuolla määrällä tulen toimeen oikein hyvin ja kaikkia vaatteita tulee käytettyä melkeimpä kuukausittain. Mitään turhaa ei ole ja pukeutuminen ja vaatteiden valinta on hyvin helppoa. Osat sopivat hyvin toisiinsa ja tyylillisesti tuo on minulle paras, simppeliä ja konstailematonta peruspukeutumista. 😀 Joidenkin mielestä ehkä tylsääkin, mutta kikkailen asukokonaisuuksissa lähinnä kengillä sitten. 🙂

 8. Kyllä vaan ihailen tuota sun intoa kaappien järjestelyä kohtaan. Itsekin ennen joulua sain järjesteltyä kaapit, mutta tulin siihen tulokseen, että vielä vois uudestaan järjestää ja karsia tavaraa ja vaatteita pois.<br />
  <br />
  Mukavaa lauantai-iltaa 🙂

  1. Sandra: Minun kaapinraivaus-projektini on kestänyt vuosia ja lähtötilanne oli aivan järkyttävä. Satoja satoja vaatteita joissa muutamissa hintalaputkin kiinni. 🙂 Alkusysäys oli aika helppo, sillä raivostuin itselleni ja jatkuvalle vaatekriisille, kun en koskaan löytänyt kaapeista etsimääni. Mutta sen jälkeen on ollut hetkittäin tosi vaikeaa luopua epäsopivista vaatteista vaikkei niitä ole käyttänyt eikä tule käyttämäänkään. :)<br />
   <br />
   Tuosta nykyisestä housukasasta sain vielä karsittua pois neljät – yhdet liian isot ja kolmet huonosti takapuolesta istuvat pöksyt. :)<br />
   <br />
   Mitäs jos tekisit nin, että laittaisit isoon pussiin kaikki sellaiset vaatteet joita epäilet ettet tule käyttämään tänä vuonna. Ja sulkisit pussin visusti solmuun. Laita pussi joko kaapin alahyllyyn tai vie lämpimään varastotilaan (esim verkkovarastoon jos sellainen on) pois silmistä. Tällä keinolla saat hyvän buustin kaapin siisteys- ja käytännöllisyystasoon muttet kuitenkaan joudu lopullisesti luopumaan pussitetuista vaatteistasi. Jos et pussilla sitä ennen käy, niin viimeistään vuoden kuluttua avaat pussin ja kurkkaat sinne. Todennäköisesti viet sisällön sellaisenaan joko kirppareille tai muuhun kierrätykseen. :)<br />
   <br />
   Ihanaa iltaa sinulle myös! &hearts;

 9. On kyllä ihailtavan siisti ja toimiva kaappi. Oma ongelmani on hamstraaminen, täytyisi vaan heittää sellaiset harvoin pidettävät vaatteet pois. Onko tässä sinun kotivaatteesikin (muistaakseni teit niistä oman bloggauksen joskus), entäs urheiluvaatteet? Mulla on kotoilu- ja jumppavaatteita pari hyllyllistä (täyteen ahdettua…).

  1. Sanna: Tuossa on kotivaatteeni myös. 🙂 Sukkahousulaatikossa on myös legginsejä ja kotipaitoina käytän perustrikoota, joilla käyttöä muutenkin. Maalituhruiset ja nöppääntyneet trikoopaidat heitin nyt menemään tämän siivouksen yhteydessä. <br />
   <br />
   Urheiluni on lähinnä kotijumppaa ja käytän siinä legginsejä ja trikoista teepaitaa, tavallisia vaatteita siis.Toppahousuni ovat laihtumisen jäljiltä liian isot ja ne täytyy hankkia pienempänä tilalle. Niitä ei nyt siis ole lainkaan. Yhdet ikivanhat joustavat tuulihousumaiset treenihousut menivät lahkeista rikki ja ne nakkasin roskikseen syksyllä. Niille en usko että tarvitsen korvaajaa. 🙂 Löysin vuonna 2008 täydelliset mustat mikrokuituiset legginsit Vilasta ja olen sittemmin ostellut niitä lisää. Tällä hetkellä taidan omistaa seitsemät sellaiset legginsit. Niissä on hieman kiiltävä pinta ja ne näyttävät tosi kivalta, aika housumaiselta jalassa. Näillä menen hyvin pitkälti läpi vuoden. Kesällä ballerinojen ja pitemmän topin kanssa, syksyllä ja keväällä kumppareiden kanssa ja talvella saappaiden kanssa. Pitkä untuvatakkini lämmittää polviin asti, joten ei tule pakkasillakaan kylmä takapuoleen, vaikka jalassa on vain ohuet legginsit. 🙂 Ja ne sopivat myös urheiluun, muistuttavat nimittäin hieman Niken yksiä fit-jumppatrikoita. 🙂

 10. Ihailtavan siistiä ja järkevää! Mä voisinkin joskus postata otsikolla &quot;Kuinka täynnä P:tä ihmisen neljä (!) vaatekaappia voivat ollakaan 😀

  1. LittleB: Hihii, osaan samaistua fiilikseesi. 😀 Voi kumpa olisin tajunnu aloittaa blogini jo neljä-viisi vuotta sitten. Niin paljon on asiat muuttuneet vuosien varrella ettette uskokaan. Harmi ettei meillä ole kuvia meidän kaappikaaoksesta, se oli pahimmillaan aivan järkyttävä ja kun avasi minkä tahansa oven makkarin silloisista kaapeista, niin sai vaatevuoren niskaansa. 😀

 11. Kävin viikko sitten oman ja mieheni vaatekaapin läpi. Omissa vaatteissani ei ollut pajoa karsittavaa. Käyn niitä läpi pari kertaa vuodessa. Myyn kirpparilla tai vien kierrätykseen. Miehelläni vaatetta on aivan mahdottomasti. Pelkästään kauluspaitoja oli 26 kpl!! Farkkujakin löytyi kymmenet!! Sain mieheni puolittamaan farkkuvarastonsa ja paidoistakin osasta. Ihana kun vaatteet mahtuvat nyt kaappiin.<br />
  <br />
  Olen saanut näistä sinun kaappipostauksista sysäyksen ja käynyt kotiani lävitse turhasta tavarasta 🙂

  1. Tittelityy: Tuo puolivuosittain kaappien läpikäynti on ollut itselleni tosi hyvä sykli. Aina on karsittavaa, vaikka kuinka olisi viime kerralla mukamas vähentänyt kaiken turhan pois. :)<br />
   <br />
   Sinulla on ihana mies, kun on osallistunut karsimiseen. Hänelläkin on varmasti arki helpompaa, kun kaappi ei ole tupaten täynnä ja vaatteiden valinta on yksinkertaisempaa. Itse olen pyrkinyt omassa vaatemäärässäni tälläiseen miehekkääseen linjaan, jossa jokainen vaate on käytössä ja niiden yhdistely on helppoa ja yksinkertaista sekä mahdollisimman stressitöntä. :)<br />
   <br />
   Ihana kohteliaisuus, että olen saanut toimia inspiraationa sinun kaappien ojennukseen laittamisen kanssa! &hearts; Paljon tsemppiä jatkoon! &hearts;<br />
   <br />
   Ja mukavaa iltaa! &hearts;

 12. Todella ihailtavaa 🙂 Silmä lepää todellakin. Itsellä on se ongelma (joka varmaan on useimmilla naisilla) että kaappi on täynnä vaatteita ja kuitenkaan ei ole mitään päälle pantavaa. Olen yrittänyt rakentaa täydellistä vaatekaappia, jossa kaikki sopii yhteen keskenään, mutta siihen on vielä matkaa..<br />
  <br />
  Löysin muuten blogisi vasta vähän aikaa sitten ja valkoisen ystävänä olen kovasti ihaillut asuntoanne 🙂

  1. LadyBlue: Minulla on ollut sama ongelma ja lopulta meni hermo. 😀 Kaappi tursusi vaatteita joita en tahtonut käyttää ja ne kivoimmat vaatteet olivat aina hukuksissa kaapin uumenissa tai unohtuneina likaisena johonkin myttyyn tai kasaan. JOkainen viikonloppu kun oli menoa, jouduin vetämään kaappien sisällöt lattioille, jotta pääsin näkemään mitä minulla on ja mitä pistän päälleni. Ja huoh, se tunteja kestävä peilin edessä ramppaaminen…. enää en siihen jaksa ryhtyä. 🙂 Nykyään jos olemme jonnekin ulos menossa, niin mielummin istun ja rentoudun musiikkia kuunnellen kuin vauhkoan vaatekasojen kanssa. Niin paljon helpompaa on elämä. :)<br />
   <br />
   Ihanaa että olet löytänyt blogiini! Toivottavasti jatkat matkassa mukana jatkossakin! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Ihanaa iltaa sinulle LadyBlue! &hearts; &hearts;

 13. Nyt kyllä käy kateeksi tuo vaatekaapin siisteys 😀 Itse olen sellainen pyörremyrsky vaatekaapilla vieraillessani, että se ei kauaa pysy siistinä o.O Pitäisi varmaan itsekin taas kevään mittaan suorittaa sellainen karsinta-hankita kierros 🙂 <br />
  <br />
  Omille asusteillekin voisi olla hyvä hankkia laatikoita ylläpitämään järjestystä vähän edes paremmin… 🙂

  1. JonnA: Ota sinäkin tavaksesi tehdä puolivuosittainen karsimiskatsaus vaatekaappiin. 🙂 Minulla se on auttanut tosi paljon ja sen avulla olen myös malttanut olla haalimatta uusia vaatteita kaappiin. Ei enää oikein raaski ostellakkaan mitään ettei tuo rauhallinen symbioosi, joka nyt kaapissa vallitsee mene sekaisin. Hihiii. :)<br />
   <br />
   Läpinäkyvät laatikot on todella käteviä pienien juttujen säilömisessä. Näkee suoraan mitä loota sisältää ja samalla pysyy hyvin muistissa mitä jo omistaa. Minulla oli aikaisemmin sukkahousut ja vyöt pahvisessa kenkälaatikossa ja en koskaan muistanut onko minulla enää ehjiä sukkahousuja vai ei. 🙂 Nyt muistan sen paremmin kun laatikossa on etualalla uudet käyttämättömät sukkahousut näkyvissä. Aina kun vanhat menee rikki, otan uudet käyttöön. Lopulta kun valkoista etikettiä ei enää näy, on aika ostaa parit sukkikset lisää. :)<br />
   <br />
   Ihanaa iltaa sinulle JonnA! &hearts; &hearts;

 14. Mahtavasti karsittu! Meillä on vaatevarastot myös karsiutuneet (osa on tallessa vanhempien kellarissa) kun muutimme minimikamoilla ulkomaille pariksi vuodeksi. On tosiaan helpotus kun vaatetta (ja tavaraa yleensäkin) on vähemmän, ja kovin montaa juttua ei sieltä Suomeen jääneistä varastoista ole tullut kaivattua. Yllättäen ennemmin on tuntunut, että nykyisiäkin kamoja voisi karsia vielä vähemmäksi, tavaran vähennykseen jää koukkuun :D<br />
  <br />
  Onnittelut vielä painonpudotuksesta, hieno saavutus 🙂

  1. cerisier: Karsimiseen jää totisesti koukkuun. 🙂 Nelisen vuotta sitten luin ensimmäistä kertaa näistä 100 tavaran haasteista, joita on käsitelty sittemmin blogeissa ja muussa sosiaalisessa mediassa. Se houkutti minua suuresti ja vaikken ihan niin radikaaliin vähennykseen koskaan virallisesti lähtenyt mukaan, niin oma henkilökohtainen omaisuuteni (ilman sisustusjuttuja) taitaa olla vain piirua yli sadan tällä hetkellä. Joskus olen haaveillut että koko kotimme sisältämä tavara ja kalustemäärä mahtuisi yhteen muuttokuormaan ja olen aika varma, että kun saamme myöhemmin verkkovarastomme karsittua niin tämä toteutuu.<br />
   <br />
   Kiitos kaunis, kova oli työ ja tuska varsinkin viime keväällä, mutta lopulta onnistuin. En oikein meinaa itsekään uskoa sitä. :D<br />
   <br />
   Mukavaa sunnuntaita! &hearts;

 15. Nyt on pakko kysyä, miten todella tulet noinkin vähällä vaatemäärällä toimeen…?<br />
  Ihaltavaa, sillä itselläni on puolitoista kaappia lattiasta kattoon täynnä vaatteita. Joista vain osaa käytän ja muut ovat että jos joskus sattuisin vielä käyttämään… Muuton yhteydessä on pakko ajatella ettei tavaroilla ole tunteita, niinkuin tähän päivään asti olen ajatellut. (Kiitos tästä pienenä ja vähän isompanakin katsotulle Disneyn Toys Store leffalle) :DDD <br />
  Mutta mutta, pakko kysyä sellaista että olisiko mahdollista saada jokin asupostaus siitä miten rakentaa tuollainen käytännöllinen ja vain muutamasta vaatekappaleesta toimivia kokonaisuuksia.. Millaisia vaatteita kannattaisi esimerkiksi muuton yhteydessä jättää ja yhdistää toisiin jotta monesta vaatteesta on moneen tarkoitukseen… Villinä ideana tuli että jos kertoisit omista vaatteistasi tarkemmin ja miten yhdistelet niitä? 🙂 Olisiko ihan hassu pyyntö ja julkaista julkinen postaus tälläisestä meidän tyylitaidottomien avuksi? Jos on nii nii, saisinko edes minä jotakin vinkkiä 😉

  1. Live&amp;Home; aivan mielettömän hyvä idea!!! Tollaselle postaukselle olis kyllä käyttöä!<br />
   T:nimim. vaatehuone täynnä vaatteita, joita en käytä, koska vaatteet on liian pieniä, eivätkä sovi yhtään toisiinsa, vaan ovat itsekseen kivan näköisiä 🙂

  2. Live&amp;home: Tulen toimeen varsin mainiosti. 🙂 Kotivaatteet ovat nykyään samat kuin normivaatteetkin, eli mukavat joustavat mutta kohtuu siistit joilla kehtaa lähteä ulos. :)<br />
   <br />
   Postausidea on loistava, ilman muuta voin toteuttaa tuollaisen. 🙂 Voisin tehdä sellaisen viikon vaatteet-tyylisen isomman postauksen, jossa kerron ja kuvaan koko viikon aikana käyttämäni vaatteet ja mitä kaikkea olen tehnyt ja missä käynyt. Ensi viikko olisikin hyvä sillä minulla on muutama työmeno, joissa täytyy näyttää asialliselta ja siistiltä. Näiden vastapainona on sitten kotoilua ja tytön kanssa ulkoilua, jolloin pukeutuminen voi olla rennompaa. Kiitos siis vinkistä. Ensi viikolla kuvailen ja sitä seuraavalla voisin tehdä sen postauksen. 🙂

  3. Teija: Tuo idea on loistava. 🙂 Kuvailen ensi viikolla teille koko viikon vaatetukseni ja pistän postausta tulemaan sitä seuraavalla viikolla. :)<br />
   <br />
   Minä pistin kivat ja kauniit mutta vääränlaiset / -kokoiset ja -väriset vaatteet kiertoon vaikka kyllä kirpaisi. Minulla oli aivan ihania paljettitoppeja ja kimallemekkoja, jotka olivat todella kauniita ja niitä olisin mielelläni pitänyt henkarissa esillä. Mutta niitä en koskaan käyttänyt enkä usko että sellaista päivää oltaisi enää nähty että minä laitan päälleni kasan paljetteja. 😀 Siksipäs sitten lahjoitin ne uffiin ja toivottavasti joku onnellinen ne on ostanut ja tuunannut niistä itselleen vaikka tyynynpäällisiä tms. &hearts;<br />
   <br />
   Mitäs jos keräisit kaikki pienet ja ne hyvin vähäiselle käytölle pääsevät vaatteet yhteen laatikkoon tai isoon pussiin ja pistät sivuun. Et anna niitä vielä mihinkään, mutta katsot miten paljon niitä tulee haikailtua ja tarvittua lopulta. Jos et enää puolenvuoden kuluttua muista mitä pussi edes sisältää, voit siinä vaiheessa viedä pussit / laatikon vaikka verkkovarastoon ellet tahdo myydä niitä esim kirpparilla. 🙂

  4. hih, arvaappa vaan, kuinka monta laatikkoa varastossa on odottamassa laihtumista… Ja itseasiassa, mulla on ollu jo kauan sellanen tapa, että käyn vuosittain vaatteet läpi, ja jos on joku vaate, jota en ole viimeiseen vuoteen käyttänyt, pistän sen kiertoon. Nyt on vaan ton nuorimmaisen jälkeen ollu kumma tilanne, kun noi kilot vaan lisääntyy ja lisääntyy, joten jatkuvasti on pitänyt ostaa isompia ja isompia vaatteita! Argh. Mutta nyt mä sit tosiaan päätin, että yhtään uutta vaatetta en osta, vaan kiloja ja senttejä on saatava vähemmäksi, ja sitä mukaa, kun vaatteet tulee isoiksi, pistän ne kiertoon.

  5. Jään innolla odottamaan postausta! :)<br />
   <br />
   Täällä päin tarvittaisiin todella meinaan jonkinlaista tyyliapua, jotta vaatekaapin saisin karsittua turhasta ja jäljelle jäisi perusjuttuja joita yhdistelemällä saisi jos jonkinlaisia kokonaisuuksia, kiitos sinulle siis jo etukäteen! 🙂 &hearts;<br />
   <br />
   Muuton yhteydessä on pakko karsia kaikkea, esim juuri vaatteita. Vaatteiden osalta helpottaa aiemmin mainitsemasi seikka, kuivausrumpu. Joka meillekin taloon tuleen 🙂 Näin ei tarvitse olla varastossa liikaa vaatteita kun vaatteet saa nopeasti käyttöön 🙂

  6. Teija: Ne pienetkin vaatteet varastosta voisi käydä läpi aika kriittisesti, sillä KUN saat painoa alas, niin uskon että tahdot palkita itsesi ostamalla ainakin muutaman uuden vaatteen. 😀 <br />
   <br />
   Kilot tulee niin salakavalasti, ja vaikka sitä tietääkin että on lihonut niin se ei kuitenkaan tunnu niin isolta asialta alussa. Minullakin oli sama juttu, että paino hivuttautui pikku hiljaa ylöspäin ja sitten kun repsahdin lopullisesti niin lihoin 10kg hyvin lyhyessä ajassa. Vasta tuon jälkeen tajusin, että painoa on tullut melkoisesti eikä sen pudottaminen enää ole kuukauden homma. <br />
   <br />
   Paljon tsemppiä kroppa kuntoon-projektiisi, jälkeenpäin se todella on jokaisen itkun arvoista! &hearts; &hearts; &hearts; Ja kohta on kevätkin, aurinko alkaa paistaa ja lumet sulaa. Ulkoilusta tulee mukavampaa ja mieliala virkistyy, silloin on laihdutuskin hieman helpompaa. 🙂 Halaukset! &hearts; &hearts;

  7. Live&amp;Home: Postaus tulee joko sunnuntai-iltana tai maanataina aamupäivästä. 🙂 Kolme asukuvaa on otettu ja edelleen mietin, miten ihmeessä muotibloggaajat oikein onnistuvat ottamaan onnistuneita otoksia. 😀 No onneksi ne vaatteet ovat pääosassa, joten päättömiä kuvia luvassa. 😀

  8. Live&amp;Home: Noooo, ne on sellaisia vinksallaan olevia asukuvia. 🙂 Näet sitten, mutten odottaisi liikoja. 😀 Tämän päivän kuvassa on Miffe ja Miffen iso ego karvaisine häntineen. 😀 Hihii. 🙂

 16. Aivan mahtavan siisti vaatekaappi! Minulla itsellänikin menossa vaatteidenkarsimisprojekti n. 20 pudotetun painokilon vuoksi.. Omaan myös samantyylisen vartalotyypin kuin sinäkin. Hameeni kaipaisivat kovasti päivitystä ja kun näin sinun hamekasan, niin kysynkin minkä merkkiset hameet/kynähameet olet kokenut parhaimmiksi? Jossain aiemmissa postauksissa vilahtanut musta kynähame oli myös kaunis..Tuntuu niin vaikealta löytää sopivaa hametta, mikä istuisi hyvin.. 🙂

  1. Essi: Onnittelut isosta kevennyksestä! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Minulla on kolme Mangon kynähametta, kaikki ovat siis samanlaisia. 🙂 Se on sellainen hieman joustava, napakkaa puuvillasekoitetta oleva hame, jossa liukas ja kiiltävä pinta (ei satiininkiiltävä sentään) sekä vuorikangas. Olen omistanut kynähameita parhaimmillaan yli 20kpl mutta tämä Mangon hame on ainoa joka on todella hyvän mallinen ja materiaalinsakin puolesta erinomainen. Se ei jää kiinni sukkahousuihin eikä ala nousta kävellessä. Tätä hametta ei juuri nyt löydy, sillä se on vuosia vanha malli, mutta samantyylisiä hameita on Mangolla ollut muutamakin erilainen. <br />
   <br />
   koska olen aika lyhyt ja reitevä, niin minulle istuu parhaiten sellainen hame, joka on juuri polvien alaosaan asti ja helmasta mahdollisimman kapea. Sillä konstilla saa tiimalasimuodon tulemaan esille kauneiten ja vaikka pehvaa ja reisiä löytyy, niin yleinen olemus on hoikka, mutta muodokas. Kaikki hameet joissa on kellohelma tai edes suora helma on ehdottomasti nounou. Näytän niissä vielä lyhyemmältä ja aika pyylevältäkin. :)<br />
   <br />
   Suosittelen kurkkaamaan Mangon valikoimaa ja sovittelemaan heidän mallejaan. Minulle ne ovat sopineet parhaiten ja tämä yksi malli varsinkin on aivan paras. 🙂

 17. Ihailtava suorastaan vaatekaappisi. Minulla myös karsiminen käynnissä ja se jatkuu tämän raskauden jälkeen, kunhan saan mittani takaisin. Mistä ostat perustrikoopaitoja? Osaatko suositella jonkun merkin paitoja, jotka eivät heti mene huonoiksi? Entäs saatko valkoiset paidat pysymään valkoisina (heh, ihan kuin suoraan jostain mainoksesta).

  1. SanMa: Perustrikoot olen ostanut viime aikoina ihan vaan seppälästä. 🙂 Niiden kaula-aukkojen mallit ovat tosi kauniita ja vaihtoehtoja on monia. On venepääntietä, avaraa, o-aukkoa useassa koossa tms. Minusta seppälän trikoolaatukin on varsin hyvä, ovat pysyneet muodossaan aavistuksen pitempään kuin H&amp;M:n tai Gina Tricotin vastaavat. Ostan usein trikoota enemmän kerrallaan kun on joku tarjouskampanja käynnissä. Syksyllä ostin ota 3 maksa 2-kampanjan aikaan 6 valkoista paitaa, joista kolme on lyhyt hihaisia ja 3 pitkähihaisia. Ovat edelleen hyvässä kunnossa, vaikka päivittäisessä käytössä ovatkin. :)<br />
   <br />
   Jos trikoopaita kestää siistinä vuoden, niin siinä vaiheessa valkoinen väri alkaa muuttumaan sameaksi. Itse käytän valkaisuun ruokasodaa. 🙂 Eli kaikki kokovalkoiset kirkastusta tarvitsevat vaatteet koneeseen ja lusikallinen ruokasodaa joukkoon ja pikaohjelma 40-asteessa. Tämän jälkeen teen vielä erikseen normaalipesun laittamalla pesuaineet koneeseen ja uudestaan 40-asteeseen pyörimään. Lopputuloksena on uutuuden hohtavat valkoiset paidat. Ruokasoda ei muuten poista tahroja, joten niitä varten suosittelen tekemään paikallisen tahranpoiston ennen sodapesua, jos tahroja on. 🙂

 18. Viude vaude! Näyttäispä munkin vaatekaappi ees kerran elämässä yhtä siistiltä ja järjestelmälliseltä 😀

  1. Viivi: Hihii, tämä on vaatinut monta vuotta, että minä joka olen vaatehamsteri ja entinen vaatekaupan some-myyjä olen saanut oman kaappini tähän kuntoon. 🙂 Pienillä askelilla ja puolen vuoden välein tapahtuvalla kriittisellä karsimisella se onnistuu satavarmasti. 🙂

 19. Kuuleppas nyt, sinä ahdistunut, liian monta bestå-kaappia omistava neurootikko! Ihanko tosissas pistit käyttökelpoisia vaatteita kiertoon? Ja vielä kehtasit tehdä postauksen kadehdittavan siististä vaatekaapistasi, jossa sinulla on noita juuri hankkimiasi säilytyslaatikoita?! <br />
  <br />
  Huomaatko, kävin visiitillä vauva -lehden keskustelupalstalla… Hitto, miten idiootteja ihmisiä sitä tämäkin maapallo päällänsä kantaa. Mieli teki kommentoida niitä kirjoituksia, mutta en sitten kuitenkaan jaksanut vaivautua. Jos sinä jaksat olla taistelematta tuulimyllyjä vastaan, niin ehkä minunkin on jaksettava :-)<br />
  <br />
  Mutta oikeesti, toi sun kaappi on mahtava! Tohon ku pääsis… Mulla on meidän vaatehuoneessa aivan kuvottavan paljon vaatteita, mutta käytän ainoastaan kaksia legginsejä, yksiä farkkuja, neljää toppia ja paria neulepaitaa. Ai miksi? No siksi, kun muut ei mahdu päälle! Kaikki ne ihanat, liian pienet vaatteet odottaa sitä, että jonain kauniina päivänä niihin taas mahdun. Säälittävintä tässä on se, että nuorimmaista odottaessani hävitin likipitäen kaikki vanhat vaatteeni ja nuo kaikki vaatteet on osteltu viimeisen kolmen vuoden aikana!! Hih, mäkin olen siis sairaanloinen shoppailija, niinku sinäkin 🙂 Ostelen myös paljon sisustusjuttuja, myös niitä huteja 🙂 Hyi hyi… Nyt olen tehnyt vakaan päätöksen, että yhtään uutta vaatetta en osta, ennenkuin olen laihtunut 10kg. Ja toisaalta, eipähän tarvitse sittenkään ostaa, koska vaatehuoneessa olevat aarteet mahtuu sitten vihdoinkin päälle 🙂 Siinä vaiheessa täytyy tulla uudestaan katsomaan noita sun kaappi -kuvia, ja inspiroitua hävittämään epämukavimmat ja ne hutiostokset (ja ihan nyt vaan tiedoksi kaikille vauva -lehden keskustelupalstalla asioita ruotiville tiedoksi, sanalla &quot;hävittää&quot; voi tarkoittaa myös kirpputorilla myymistä, lahjoittamista, jne. Ei ainoastaan sitä, että heittää roskikseen.)<br />
  <br />
  Kiitos Miia tästä ihanasta blogista; sun postauksia on aina ihana lukea ja teidän kodin kuvia katsellessa tulee ihanan rauhallinen olo.<br />
  <br />
  &hearts; &hearts; &hearts;<br />
  <br />
  P.S tajusin just, että meidän pienet prinsessat taitaa olla melkein saman ikäsiä! Meillä vietetään kuun vaihteessa 3v synttäreitä &hearts;

  1. teija: Vitsit mikä aloitus… 😀 Hihiiihhiiii niin tuttua juttua kyllä tuo teksti. :D<br />
   <br />
   Ei kannata vaivata päätään moisilla kirjoituksilla ja kun ei niihin ota osaa niin nopemmin unohtuukin moiset hölynpölyt. Antaa arvostelijoiden puhua rauhassa, eikös joo. :)<br />
   <br />
   Kerää kaikki pienet vaatteet hetkeksi pois silmistä. usko, se auttaa painonpudotuksessakin. 😀 Silloin kaapilla käydessäsi ei ensimmäisenä ole mielessä se, ettei niihin mahdu. Minä raivasin kaikki kiristävät vaatteeni laatikkoon ja piiloon, sillä joskus kun olo oli kevyt, niin nautiskelin siitä tunteesta sen päivän ja manipuloin itseni ajattelemaan että ihan varmasti on nyt mooonta kiloa lähtenyt (sellaisina päivinä älä käy vaallakaan). :)<br />
   <br />
   Sitten kun huomaat että vanhat vaatteet roikkuu vähän päällä, niin käyt niiden pienten kimppuun ja otat sieltä muutaman vaatteen käyttöön ja samalla pistät lökövaatteita pois. :)<br />
   <br />
   Ihana olet! &hearts; Kiitos sinulle miljoonasti tästä kivasta kommentistasi! &hearts;<br />
   <br />
   meillä tyttö täyttää toukokuussa 3-v, joten samanvuoden lapsosia ovat. Meidän ihanat muruset. Onko teille tullut jo uhmaa? Meillä on viimeiset kaksi viikkoa mennyt raivareissa, kun tyttö vaatii kaiken heti. Tempparementtiä kun tytöltä löytyy niin tämä mamma on välillä helisemässä. 😀

  2. huh, uhma… tämä nuorimmainen on luonteeltaan omituinen sekoitus molempia isosiskojaan, ja tässä uhma -hommassa hän on tullut tuohon esikoiseen… ensimmäinen uhmaikä meillä oli jo kaksi vuotta sitten, kesti noin kuukauden, sitten seuraava vuosi sitten, kesti noin kuukauden, puoli vuotta meni suht rauhallisesti, sitten tuli taas kuukauden kestäny uhma ja nyt on taas… onneks noi uhmien väliset ajat on sitten sitäkin palkitsevampia, kun mini-ihminen on purkanut paineita ja testaillut äidin hermoja oikein urakalla kuukauden ja sitten muuttuu taas super &quot;helpoksi&quot; ja yhteistyökykyiseksi :-)<br />
   <br />
   tohon vinkkiin vaatteiden säilömisestä vastasinkin jo tuolla aiemmin, mutta toi sun ajatus tuosta vaatteiden &quot;piilottamisesta&quot; motivaattori -puolesta on loistava!! ja sitäpaitsi, kunhan sä teet sen postauksen niistä asukokonaisuuksista, mä voin viedä suurimman osan vaatteista suoraan kirpparille, koska en tarvii enää ku muutaman toisiinsa sopivan vaatekappaleen :-)<br />
   <br />

  3. Teija: Meilläkin on muutama pieni uhmaamisvaihe koettu mutta tämä uusin on jotain ihan uutta. 😀 Neiti tinttaroi joka asiassa, niin pukemisessa, syömisessä, leikeissä yms. Iltaisin onneksi nukahtaa nykyään helposti, kun on kaikki mehut päästelty päivällä kiukkupuuskien muodossa. :)<br />
   <br />
   Sitä rauhaisampaa aikaa odotellessa… :)<br />
   <br />
   Eka asukuva on kuvattu jo, huh miten vaikeaa on kuvailla peilin kautta. 🙂 Ensi maanantaina postaan teille kaikki asut kerralla sitten. 🙂

 20. Näyttää todella tyylikkäältä – kuin suoraan jonkun vaatekauna hyllyltä! 🙂 Mutta nyt on ihan pakko kysyä, että eikö sinulla oikeasti ole mitään väriskaalasta poikkeavia vaatteita? Mites esim. Kesämekot, urheilu/jumppavaatteet, yöpaidat, koti/lököhousut… Mietin tässä just mitä kaikkea omasta vaatekaapista löytyy. Mulla ei olisi ikinä mahdollisuutta päästä noin harmoniseen kokonaisuuteen ja välillä on kyllä kivakin piristää asukokonaisuutta eri väreillä. Omasta vaatekaapistani löytyy mustaa aivan luvattoman paljon, mutta myös esim. 20 eri mekkoa tilaisuudesta riippuen ja väreissä vaihdellen. Karsintaa pitäisi tod tehdä, mutta sinun tasolle en taida kyllä päästä.. 🙂 Minustakin olisi kiva saada postaus eri asukokonaisuuksista ja tosiaan suosituksia mistä olet ostanut esim. Basic valkoisia kauluspaitoja ( ja pysyvätkä valkoisena)? Kiitos!

  1. Karoliina: Ei ole skaalan ulkopuolisia vaatteita. 😀 Joskus olen ollut kova kausivärien kuluttaja, mutta viime vuosina olen mielummin ihaillut niitä muiden päällä kuin omassa kaapissani. 🙂 Kesämekkoja ei ole, sillä en tykkää käyttää niitä. Yleensä kesäisin päälläni on pitempi t-paitahihainen &quot;mekko&quot;, jota käytän legginsien kanssa ympäri vuoden. Ensi kesäksi suunnittelin repäiseväni ja ostavani shortsit, beigenä tai valkoisena. Yöpaitoja en tykkää käyttää myöskään, nukun yleensä samoissa trikoopaidoissa joita käytän muutoinkin. Käyn iltaisin yleensä pikasuihkussa kaulasta alaspäin ja laitan puhtaan pitemmän trikoopaidan päälleni. Sillä nukun ja usein menen samalla paidalla seuraavan päivänkin. 🙂 Urheiluvaatteina toimii samat paidat ja lempparilegginssini joita on kaapissa seitsemät. Urheiluliivit oli kyllä olemassa, mutta ne on aavistuksen liian isot ja pääsivät keräykseen. <br />
   <br />
   Basic-kauluspaitoja ei ole tällä hetkellä ainuttakaan. Minulla on kolme tuollaista ohutta läpikuultavaa valkoista puseroa, joita tykkään käyttää mielummin. Sopivat myös jakun kanssa. Aikaisemmin ostin kauluspaidat H&amp;M:ltä, maksoi 14,95 ja laatu oli hintaansa nähden tosi hyvä. Niiden istuvuus oli selästä minulle hieman huono ja ne pussittivat yläselästä. Se johtuu siitä että minulla on notkoselkä, joten vika ei ole mallissa vaan siinä ettei se sovi minulle. 🙂 Niitä uskallan suositella sinullekin. :)<br />
   <br />
   Kuvailen ensi viikolla kaikki asuni ja teen niistä yhden isomman postauksen. Ensi viikolla on sopivasti muutama tärkeä menokin, jolloin täytyy olla skarpin näköisenä liikkeellä. :)<br />
   <br />
   Mukavaa sunnuntain jatkoa! &hearts;

 21. Vitsit mä oon kade sun vaatekaapista tai siis sisällöstä. =) Mulla hirveet kasat kaikkee surkeita trikoolunttuja ja niitä paljetteja. ;D Haluisin myös tuollaista klassisempaa ja laadukkaampaa linjaa kuten sinulla. =) <br />
  <br />
  Taitaa inspis iskee muhunkin kun vaan olis aikaa, ettei lapset pyöri jalois. =P Niin ja mun pitäis pudottaa muutama kilo, joten en oikein tiedä minkä kokoisiin vaatteisiin jatkossa sovin. Kaappi täynnä tällä hetkellä liian pieniä vaatteita. =P

  1. Jemina: Vaatekaappini osat ovat aika edullisia ja ketjuliikkeistä hankittuja. 🙂 Housut ovat melkein kaikki Zarasta, koska niiden malli on hyvä ja varsinkin jooustavammat pillifarkut ovat suosikkejani. Puserot ovat Zarasta, Mangosta ja Vero Modasta, hameet Mangosta. :)<br />
   <br />
   Olen pyrkinyt valikoimaan mahdollisimman yksinkertaisia ja ajattomia vaatekappaleita, jotka sopivat toisinsa. Pillihousuissa on osassa jujuna kultainen vetoketju lahkeessa ja puseroissa on ripaus sitä jotain lähinnä mallissa ja ohuessa materiaalissa. <br />
   <br />
   Minä suosittelen tekemään listan vaatteista joita sinulla on ja varsinkin niistä mitä tahdot säilyttää. Lisäksi voisit harkita inspiraatiokuvien katselua esim Pinterestistä ja tutkiskella tarkemmin sitä tyyliä mitä tahtoisit omaan kaappiisi. Kun sinulla on lista vaatteistasi niin sen avulla on helppo käydä läpi mitä puuttuu ja mitkä osat eivät sovi minkään kanssa. Näin olen itse tehnyt muutama vuosi sitten. :)<br />
   <br />
   Ja vaatekaapin uudistusta voisi käyttää porkkanana painonpudotuksessa. Eli palkitset itsesi uudella vaatteella tai muutamalla, kun saat välietapin saavutettua. Samalla osa vaatteista jää liian suuriksi ja kun uudet tulevat sisään lähtee samalla pari vanhaa pois. :)<br />
   <br />
   Paljon tsemppiä sinulle Jemina! &hearts; &hearts; &hearts;

 22. Wau! Aivan mahtavan siisti vaatekaappi! 🙂 pysyykö sulla noin siistinä tuo koko ajan? 😀 ja onnea pudotetuista kiloista! Täällä olisi samanlainen urakka edessä, mutta en se koskaan onnistu, huoh 🙂

  1. Vastarannankiiski: Lähestulkoon pysyy. 🙂 Joskus on paitapinot vinksallaan ja sukkalaatikossa parittomia sukkia, mutta muutoin kaappi on aina ojennuksessa. :)<br />
   <br />
   Minäkin olin varma ette ikinä pääse tavoitepainooni enkä uskonut alussa että saan pudotettua edes kymmentä kiloa. Mutta niin vaan onnistuin ja vaikka se oli vaikeaa, niin näin jälkeenpäin voin sanoa että jokaisen hampaankiristyksen arvoista. Pienilläkin korjausliikkeillä saa jo asiat parempaan suuntaan ja suosittelen kuuntelemaan itseään. Minulle paras tapa on ollut se että alussa saan painonpudotuksen hyvään vauhtiin, koska olen malttamaton ihminen. Loppu hoituikin sitten paljon helpommin, vaikka paino jymähtikin viitisen kertaa paikoilleen. Aina se kuitenkin jatkoi lopulta laskuaan ja kerkesin jo huolestumaan että se laskee vielä 50kg:n saavuttamisen jälkeenkin. 🙂 Onneksi se kuitenkin tasottui siihen ja jouluna sain vain reilun kilon verran lisää painoa. Se on jo saatu pois, eikä se vaatinut muuta kuin normaalirutiineihin palaamista joululaiskottelun jäljiltä. :)<br />
   <br />
   Ihan varmasti onnistut kun päätät onnistua. Ensimmäiset kaksi kuukautta on kaikista kauheimmat mutta sen jälkeen se helpottuu ja paljon. Mieti, vain 8 viikkoa elämästä ja sitten helpottaa. 🙂 Paljon tsemppauksia sinulle ja iso halaus! &hearts; &hearts;

  2. Kiitos tsempeistä! Minäkin olen niin malttamaton ihminen, että toivon herääväni joku aamu kevyempänä 🙂 &quot;vain 8 viikkoa elämästä ja sitten helpottaa&quot; – hyvä vinkki ajatustavan muuttamiseen! Kiitos 🙂

  3. vastarannankiiski: vaikka alku onkin yhtä taistelua niin joka aamu heräät hitusen kevyempänä. 🙂 Ja varsinkin silloin kun olo tuntuu keveältä, niin älä käy vaalla ollenkaan. Sillä tavoin lisäät omaa keveyden ja tyytyväisyyden tunnetta, kun et tiedä tarkkaa määrää mitä paino on pudonnut. 🙂 Ja 8 viikkoa on lyhyt aika, vaikka se tuntuu kärvistellessä ikuisuudelta mutta silti. 🙂 Jos huomenna aloitat niin 10.3 olet jo hyvässä vauhdissa ja sopivasti kevätaurinkokin alkaa lämmittää. &hearts; &hearts; &hearts;

 23. OMG – miten ihanan siisti vaatekaappi ja miten ihmeessä tuossa voi olla kaikki tarpeellinen?! Enkä todellakaan kritisoi, vaan ihailen. Kerrassaan käsittämättömän mahtava suoritus – käytössä vain puolikas kaappi! Itselläni on kokonainen korkea Bestå-kaappi, parit sängynaluslaatikot ja näin talvella vintti täynnä kausivaatteita (ts. kevät-/kesävaatteita). Tunnustan, että tilanne on seurausta siitä, että osa vaatteista hieman pieniä, osa isoja, koska tämä elopaino ei todellakaan ole vakio. Tämän lisäksi löytyy myös hutiostoksia ja niitä hintalapuilla varustettuja vaatteita odottamassa &quot;oikeaa hetkeä – vielä ei raaski ottaa käyttöön&quot;. Joskus kyllä ihmettelen, että mitäköhän oikeaa hetkeä odottelen…<br />
  <br />
  Kiitos tuhannesti tästä inspiraatiopostauksesta – käytänkin seuraavat pari tuntia vaatekaappien siivoamiseen. Aika alkaa nyt… 🙂

  1. Hanna: Tuon oikean hetken odottaminen on tuttua. 🙂 Sitä ei yleensä koskaan tule, sillä spesiaalitilanteisiin mieluiten ostaa jotain ihanaa ja uutta kuin kaivelee vanhoja aarteita. :D<br />
   <br />
   Minulla on aika vähän vaatteita enkä tiedä onko tuohon pyrkiminen kaikille järkevä ratkaisu. Itse olen nykyään aika varma pukeutuja, eli tiedän mitä tahdon ja tiedän mitä tahdon ilmaista ulospäin vaatteillani. Myös mukavuudenhalu on kasvanut vuosien varrella, eikä tulisi enää mieleenkään laittaa raapivaa paljettitoppia niskalenkillä päälleni. 🙂 Ja hyi, olen joskus ollut &quot;peppufarkkujen&quot; suuri kannattaja, eli mitä matalampi vyötärö on farkuissa sen parempi. Ja usein leikkasi vielä se vyötärönauhan kokonaan pois, että farkuissa oli vain vetoketju, muttei sitä nappikaitaletta saati nappia. YÖÖÖÖK! 😀 Myös napamallinen toppatakki on joskus ollut kovassa käytössä. Ihan kamalaa ajatella mihin trendeihin sitä onkaan joskus innoissaan lähtenyt mukaan. :D<br />
   <br />
   Nyttemmin tahdon että pukeutumiseni on rauhallista ja asiallista, muttei liian jäykkää sentään. Paljon joustavaa materiaalia, ja varsinkin housuissa on tärkeää ettei takapuoli tai peppuvako vilku kyykkyyn mennessä. 😀 Paitojen pitää olla riittävän pitkiä, ettei napa vilku vuorostaan ja itse suosin yleensä pitkää mallia, jonka voi halutessaan hieman rypyttää vyötärölle ja lantiolle. Se piilottaa hyvin myös pömpöttävän masun, josta kärsin aina ruokailun jälkeen koska ruoansulatusongelmat vaivaavat ja vuosia sitten saatu vatsahaava. <br />
   <br />
   Mahtavaa saada toimia motivaattorina! Saitko jo karsittua kaappia ja mitä kaikkea lähti pois? 🙂

  2. Niinpä! Siitä varastoon ostamisesta ja/tai &quot;oikean hetken odottamisesta&quot; tulee kaoottinen kierre, sillä jokaiseen tärkeään tilaisuuteen tulee kuitenkin ostettua juuri ne THE vaatteet.<br />
   <br />
   Jopas on sulla vaatemaku muuttunut vuosien varrella, mutta täytyy kyllä sanoa, että onneksi parempaan suuntaan. Tee joskus postaus &quot;ennen ja jälkeen tyylitajun&quot; vanhojen kuvien kera :DDD Joskus tulee itsekin vanhoista kuvista katsottua ja naureskeltua, että miten ihmeessä on joissakin vaatteissa aiemmin kehdannut edes ulko-ovesta ulos astua. Itselläni järkyin vaihe taisi olla sellainen (josta kaveritkin muistuttavat edelleen), kun näytin 15 vuotiaana ihan lapselliselta 5kymmpiseltä tädiltä. Oli permanentattua polkkaa, pohjemittaisia hameita, farkkuhaalareita, nahkatakkia ja hiusdonitseja. Ihan karseeta, mikä mua vaivasi, koska vain osa meni sen ajan muodin piikkiin!! No, ehkä 15-20 vuoden kuluttua naureskellaan tätä päivää, niin se vaan taitaa mennä.<br />
   <br />
   Mitä tulee omaan vaatemakuuni tänä päivänä, niin mukavat, käytännölliset, yksinkertaiset (kuosittomat) vaatteet ovat mun juttu. Silloin on helppo yhdistellä eri vaatteita keskenään. Ja mitä tulee mukavuudenhaluisuuteen ja vaatteiden asiallisuuteen, niin ehkä se on myös 'ikälisän' syytä 🙂 <br />
   <br />
   Kiitos inspiraation, sain onneksi aloitettua hyvälle mallille kaappien siivoamisen. Vaikeaa se kyllä on luopua joistakin vaatteista, kun ohimolla tykyttää &quot;jos joskus kuitenkin tarvitsen/käytän&quot;. Sorrun toisinaan vaatteissa trendiväreihin, ja sellaisia siivosin kaapeista nytkin pois. Kassillinen meni roskiin, toinen Uffille ja yksi odottelee, että saan pistettyä niitä nettikirppikselle myyntiin.<br />
   <br />
   Iloista iltaa! 🙂

  3. Hanna: Onneksi on vaatemaku muuttunut hillitympään suuntaan. 🙂 Vuosituhannen vaihteessa olin sellainen katukuvasta tuttu Britney Spears-clooni, jolla peppufarkut leveällä lahkeella, napatoppi ja tennarit. Kääks. 😀 Sitä ennen oli &quot;spaissari&quot;-vaihe, eli räikeää ja kirkasta, paksupohjatennareita ja minihameita, jotka yhdistin kivasti Fiorellan &quot;Kiss my I´m famous&quot;-teksti toppeihin. Siis apua. :)<br />
   <br />
   Itse olen tullut siihen tulokseen, että kun vaatteessa on kerran joku vika, sitä ei tule koskaan käyttämään enempää kuin sen kerran tai kaksi. Siksi en enää itse säästä mitään tulevaisuuden varalle, koska tulevaisuudessa vaatemaku kuitenkin muuttuu hieman ja jos joku tärkeämpi meno tulee eteen, niin sitä mielellään näyttää parhaimmalta mahdolliselta, joka tarkoittaa visiittiä kaupoille. :)<br />
   <br />
   Ihana kuulla, että pääsit hyvään tilanteeseen oman kaapin kanssa. 🙂 Siitä se alkaa, nyt vaan tiukkana jatkossa uusien ostoksien kanssa niin kohta on täydellinen vaatekaappi kunnossa ja saavutettu. :)<br />
   <br />
   Ihanaa iltaa! &hearts;

 24. Kiitos tästä postauksesta, sain nyt valtavan innostuksen tyhjentää ja järkätä omaa kaappiani! Ja huomenna varaamaan kirpparipöytää. .. :)<br />
  <br />
  Haluaisin vielä kommentoida tuota avautumispostausta. Voin tunnustaa että itsekin ajattelin esim. ennen joulua että aikas paljon shoppailet, mutta tajusin kuitenkin heti perään yhden asian: tehän ette kuluta autoiluun taikka matkusteluun! Niihin menee meidän perheessä ihan älyttömästi rahaa, ja sitä vastoin sisustuksessa pyrin käyttämään hyödyksi alennusmyyntejä ja ostamaan vain pitkäikäisiä hankintoja. Uskallan kuitenki väittää, että teidän perhe kuluttaa paljon vähemmän kuin suuri osa vaikkapa noista vauvapalstan kauhistelijoista :)<br />
  <br />
  Mutta en halua ikävään aiheeseen päättää kommenttiani joten sano tähän loppuun että blogisi on aivan ihana, aivan kuten sinäkin! Vaikka emme tunne niin uskon asian silti olevan näin :)<br />
  <br />
  Aurinkoa päivääsi Miia! &hearts;

  1. meri: Meillä eläminen itsessään on hyvin edullista. 🙂 Ruokakauppaan peruspesuaineineen ja vessapapereineen menee noin 500 euroa /kk. Tämän lisäksi on puhelinlaskut noin 30 euroa / aikuinen (x 2). Nettimaksu on Soneran ja 100/10 megan yhteys maksaa kuussa 19,90. Vakuutuksiin menee vuodessa noin 1100 euroa ja sen kun jakaa kuukausitasolle niin summa on noin 92 euroa. Näiden lisäksi ei ole juuri muita menoja kuin yhtiövastike ja siksi sisustamiseen jää useampi satanen kuussa. Toki laitamme osan säästöön ja meillä on säätötili jonne suoraveloituksena menee joka kuukausi molemmilta saman suuruinen summa. Tällä säästösummalla sitten teemme yhteisiä hankintoja, jotka viimeaikoina ovat olleet kodin tavaroita. 🙂 Nyt säästetään (taas) uutta keittiötä varten. :)<br />
   <br />
   Kiitos ihanainen! &hearts; &hearts; Viestisi lämmitti mieltä suuresti! &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Aurinkoa ja hyvää mieltä sinullekin! &hearts; &hearts;

 25. Vau hyvältä näyttää! 🙂 Mulle iski nyt hirvee into mennä siivoo toi mun vaatekaappi..<br />
  Hei mun on pitäny kysyy kun puritte teijän eteisen kaapit nii onko sulla mitään kuvia siitä tai olis kiva jos tekisit postauksen siitä?

  1. Jennifer: Tarkoitatko itse kaappien purkamisesta kuvia? Niitä ei ole, kun jouduttiin aika nopeesti ne lopulta purkamaan ja hakijakin oli täällä jo siinäveiheessa kun viimeisiä runkoja ruuvattiin auki. 🙂 Mutta jos tarkoitat kuvia kaapeista, kun vielä oli paikoillaan niin niitä toki löytyy. 🙂

  2. Jennifer: Siitä ei valitettavasti ole kuvia. :(<br />
   <br />
   Mutta kaappien purkaminen oli onneksi aika helppo homma, teimme asiat seuraavassa järjestyksessä:<br />
   <br />
   – ylä- ja alasokkelien ruuvit irti ja sokkeli levyt pois paikoiltaan<br />
   – kaappien ovet irti saranoineen<br />
   – kaappien sisällä olevat hyllyt ja tangot pois<br />
   – kaappien väliset kiinnikeruuvit irti<br />
   – takalevyn läpi seinään kiinnitetyt ruuvit irti<br />
   <br />
   Tämän jälkeen kaadoimme kaapit yksi kerrallaan vaakatasoon lattialle ja irroitimme niitatun takalevyn sekä runkojen ruuvit. Kaikki osat pinosimme eteiseen vaakatasoon odottamaan poisvientiä. 🙂

 26. SINÄ IHANAINEN!! MIKÄ INSPIIRAATION JAKAJA!! Huoh! Sisko kävi just kylässä ja hänen avullaan ja painavalla sanalla sain KAKSI Ikean kassillista tyhjennettyä vaatekaapeista!! KAKSI!! :):):) Olo on nyt NIIIIN paljon kevyempi, uskomatonta mutta totta!!<br />
  <br />
  Kiitos kulta TAAASEN tästä aivan mahtavasta inspiraatiosta jota jaat minulle :))))<br />
  <br />
  Olisi kiva kuulla vähän jotain säästövinkkejä, uskon että sulla on jotain mahtavia juttuja korvan takana ;););) Miten suoritatte ruokaostokset? Säästättekö ruokaostoksissa? Miten muuten säästäminen näkyy teidän arjessa?<br />
  <br />
  Kiitos jos jaksat siitä avautua, jos et niin no hätä &hearts; &hearts; &hearts; hihiih!!<br />
  <br />
  Mukavvaa iltaa raksuli!! Meet tänään aiemmin nukkumaan ;);););) Ja toivottavasti voit paremmin nuhan kaa!!<br />
  <br />
  &hearts; x 100

  1. Love: Vitsit, loistava juttu! &hearts; &hearts; &hearts; Ja mieti, sekä sinä että siskosi olette varmasti iloisia ja tyytyväisiä. Sisko sai uusia juttuja ja sinä pääsit turhista eroon. win-win tilanne siis. :)<br />
   <br />
   Tuo on kiva postausidea myös, ilman muuta voisin siitä kertoa. 🙂 Olen kova listaihminen ja tykkään tehdä listoja, Mies tykkää matematiikasta ja hän laskeskelee myös paljon, menoja ja tuloja sekä säätöjuttuja. <br />
   <br />
   Tänään yritän saada nukuttua enemmän. Nenä on niin tukossa että tuntuu ettei henki kulje. Mie hengitän aina nenän kautta ja olen ihan hädässä jos nokka on tukossa. :)<br />
   <br />
   Ihanaa iltaa koko perheelle! &hearts; Sinulla on ihana sisko! &hearts;

 27. Voi kun omankin vaatehuoneen saisi joskus yhtä kauniisti järjestettyä, mutta siinä on vain muutamia haasteellisia ongelmia ensin ratkaistavana. Plaah. Voisi viettää vaikka päivän ihastellessa tuota järjestystä ;&gt;

  1. Kkiira: Hihii, tuo kaappini on vuosien tulos karsinnasta. 🙂 Ota sinäkin tavaksesi puolivuosittainen karsiminen, jo vuoden kuluttua kaappi on totaalisen erinäköinen. Samalla kun karsii niin pitää mielessä, millaisista vaatteista tykkää ja yrittää valita uusista ostoksista vain sellaisia vaihtoehtoja, jotka sopii jo olemassa oleviin vaatteisiin ja mielellään useampaan eri osaankin. Näin pysyy punainen lanka hyppysissä ja uusia &quot;virheostoja&quot; ei tule. 🙂

 28. Mahtavaa! En voi kuin ihailla kaappejasi – tuohon täytyy pyrkiä! Mistä olet muuten ostanut nuo kirkkaat laatikot, joissa säilytät mm. asusteet? Näyttävät sen verran kivoilta, että olisi passelit omaankin kaappiin järjestystä ylläpitämään!

  1. Anne: Kirkkaat laatikot on ostettu Stockmannilta. 😀 Alkaa jo oikein hävettää, kun ostan aina kaikki sieltä, mutta en ole löytänyt Nomess Copenhagenin tuotteita muualta kuin Room21-nettikaupasta, jossa hyvin pieni valikoima. :)<br />
   <br />

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *