Pellavalakanat ♥

Postailin jo vuosi sitten pellavaisista petivaatteista ja kyselin teiltä mielipiteitä puolesta ja vastaan. Jäin kuitenkin miettimään niiden ryppyistä ominaisuutta ja siirsin idean pellavalakanoista unholaan. Kuulin kuitenkin tuttavaltani paljon kehuja kyseisestä materiaalista, varsinkin liinavaatteissa, ja kiinnostuin uudestaan. 🙂

Olen monta päivää nyt kahlannut läpi internetin syövereitä goolettamalla pellavalakanoita. Lopputulemaksi laskeskelin että:

 • 70% rakastaa niitä ja 30% ei
 • Laadulla on suuri merkitys ja kivipesty pellava on kehutuin
 • Valkoinen pellava on kovempaa  ja karheampaa kuin värjätty
 • Pellava pehmenee ja paranee käytössä ja pesuissa
 • Rumpukuivausta suositellaan, vaikka hoito-ohje sen kieltäisi
 • Mankelointi olisi paras, mutta silittämättömänäkin ne ovat ihanat

 Päätinkin viimein (kiitos S vinkeistäsi :D) kokeilla niitä itse, ja tässä ne nyt sitten ovat!

50ffc13cc98c7e3929000098.jpg

Pellavapussilakanat ja -tyynyliinat pehmeän valkoisessa värissä. <3 <3 Pesemättömänä ne tuntuivat aika karhealta, muttei mitenkään pahalta tai nipistelevältä. Pesun jälkeen ne olivat hieman pehmeämmät. En kuivannut niitä rummussa vaikka pesulappu sitä suositteli, vaan ripustin telineeseen kuivumaan. Tahdoin saada ne mahdollisimman suoriksi, koska nukkuessa ne viimeistään alkavat rypistymään. Ryppyisyys ei haittaa, mutta toistaiseksi pidän enemmän sileästä pinnasta. 🙂

50ffc136c98c7e9633000016.jpg

50ffc13ec98c7e392900009d.jpg

50ffc133c98c7e934f0000ae.jpg

50ffc139c98c7e482e0000cc.jpg

Näillä on nukuttu nyt kaksi yötä ja pakko on minunkin yhtyä ylistäviin mielipiteisiin. 🙂 Ovat nimittäin aivan ihanat ja itse vilukissana nukuin todella makoisasti. Ei tullut kylmä, enkä herännyt kertaakaan korjaamaan peiton asentoa. 🙂

Näiden valkoisten yhdenhengen pussilakanoiden lisäksi tein tilauksen H&M:n vaaleanharmaasta tuplakokoisesta pellavapussilakanasetistä, jolla saan kerroksellisuutta petaukseen. Pellava on todellakin materiaali, josta olen nyt aivan päinvastaista mieltä kuin ennen ja suosittelen teitä kaikkia pellava-asian kanssa painivia kokeilemaan liinavaatteita omakohtaisesti. 🙂 Itse olen todella, todella tyytyväinen. 🙂

Mukavaa päivää kaikille! <3

29 kommenttia “Pellavalakanat ♥

 1. Tosi kauniit pellavalakanat! &hearts; Meiltä löytyy yhdet pellavalakanat ja ne ovat taistelevat suosikkilakanan tittelistä, ovat aivan ihanat! Ja itseäni viehättää niissä tuo ryppyisyys, vaikka muuten en sellaisista lakanoista välitäkään. 🙂 Pellava on muutenkin materiaalina ehdoton lempparini. 🙂 Hyviä unia kauniissa lakanoissa! &hearts;

  1. Jenni: No niin on! &hearts; &hearts; Pitkään olin sitä mieltä etten tykkää pellavasta mutta se onkin aivan ihana materiaali. &hearts; Suosikkeihini se meni. :)<br />
   <br />
   Hyviä unia sinullekin! &hearts; &hearts;

  1. Minttu: En ole huomannut mitään suurta kohua kylläkään, mutta vastaan sinulle ihan mielelläni. :)<br />
   <br />
   Mieheni on yrittäjä ja mukana monenlaisissa projekteissa. Yksi näistä on CASA Blogit-portaali, jossa hän on mukana. Koko portaalin alkuperäinen idea on syntynyt kolmen miehen ideoista ja visioista uudenaikaisen sisustuksellisen mediakeskuksen luomiseen, jossa blogiportaali on yksi itsenäinen osa-alueensa. Minulta, mieheni puolisolta, luonnollisesti tiedusteltiin yksityiskohtia bloggaajan arjesta ja bloggaamisesta noin yleensäkin. Annoin heidän käyttöönsä kaiken tietämykseni sekä kokemukseni ja iloisin mielin kannustin heitä viemään tämän CASA Blogit- portaali projektin eteenpäin. Ja miksen olisi, sillä bloggaaminen on itselleni ollut posiitivinen ja iloinen asia. <br />
   <br />
   Minut kiinnitettiin hieman ennen portaalin syyskuista lanseerausta CASA Blogeihin hoitamaan ns. sihteerin virkaa, eli olemaan yhteyshenkilönä hallinnon, markkinoinnin ja bloggaajien välillä. Tämä on ollut pääasiallisesti sähköpostien lähettelyä. :)<br />
   En ole kuitenkaan mukana itse hallinnossa tai yritystoiminnassa enkä osallistu tai ole osallistunut päätöksien tekoon miltään osin missään vaiheessa. Tämä toimintamalli vain mahdollisti alussa sen, että hallinto sai käytettyä kaiken resurssinsa portaalin aktiiviseen kehittämiseen ja bloggaajiin oltiin samanaikaisesti tiiviisti yhteydessä ja kysymyksiin vastattiin hyvin nopealla aikataululla. Yhteyshenkilönä toimiminen on ollut väliaikainen ratkaisu ja minut valittiin siihen siksi että olen ollut tavallaan mukana ihan alusta asti ja tietoinen perusasioista. Bloggaajana osaan vastata hallintoa paremmin toisten bloggaajien kysymyksiin, esim blogipäivityksiä koskevissa asioissa eikä ole kenenkään tarvinnut odottaa tuntikaupalla vastauksia. 🙂 Työtehtävä tämä on ollut hyvin antoisaa, vaikka ajallisesti se ei ole vienyt kovinkaan paljoa aikaa. Muun touhuilun ja bloggailun ohessa olen tätä hommaa tehnyt. :)<br />
   <br />
   Mukavaa päivää! &hearts;<br />

  2. Minulla on neljät pellavalakanat ja niitä vaihtaisi enää takaisin tavallisiin. Hennesin lakanat on vähän kovempaa pellavaa, mutta ovat silti tosi hyvät. Balmuirilla on parhaat pellavat.<br />
   <br />
   Mintun kysymykseen liittyen, minusta on tosi hienoa että olet lähtenyt mukaan tähän projektiin ja kertonut bloggaajan näkökulmasta asioita. Sinun blogiasi on aina mukava lukea ja pidän sisustuksestasi kovasti. 🙂

  3. Senja: Minä tykkään myös kovasti nyt pellavasta. Ovat talvella ainakin lämpimät. 🙂 Kesällä pääsen toivon mukaan toteamaan saman kuin muutkin pellavan ystävät, että ne ovat ihanan viileät. &hearts;<br />
   <br />
   Kiitos kauniista sanoistasi! &hearts; En epäröinyt hetkeäkään tähän mukaan lähtöä ja optimistisin mielin olen asennoitunut koko portaaliin. Me kaikki olemme uusia tässä juttussa ja selkeästi pois mukavuusalueeltamme. Virheitä on tehty, niiltä ei kai voi edes täysin välttyä koskaan kun uusia asioita laittaa alulle. Niistä on kuitenkin opittu ja asiat sekä ongelmakohdat on pyritty aina korjaamaan, jos se vaan on mahdollista. Itse uskon tähän portaaliin kaikin puolin edelleen 110% ja olen tykännyt täällä kirjoitella bloggaajanakin. Tekniikan ihmiset on ottaneet kaikkien toiveet vastaan ja pyrkineet ne toteuttamaan. Osa muutoksista on ollut työn alla ja helmikuussa paranee mm. kännykällä tai ipadilla lukeminen entisestään. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. &hearts;

 2. Mä olen jollekin toisellekin casalaiselle tästä joskus vinkannut<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://www.zizihome.eu&quot; target="_blank">www.zizihome.eu</a><br />
  <br />
  ja ihan sitten omalla vastuulla. Jos ikinä käyt Tallinnassa.<br />
  <br />
  Hinnat ovat edukkaita, ei kalliita mutta ei halpojakaan, tuotteet tulevat nopeasti<br />
  siis jos nyt on hittinä tietty väri, se on jo siellä, eli ajan hengessä ollaan.<br />
  <br />
  Viime kesänä löysin kirpparilta heidän päiväpeittonsa, oli just mun värinen ja olin<br />
  lievästi sanottuna onnesta soikeena. <br />
  <br />
  Päiväpeittoja ei tietty tarvi niin usein pestä kuin muita sänkyjutskia, mutta<br />
  noitten lakanat ovat vaan aivan ihania !<br />
  <br />
  Joskus olen käynyt kaupassa vaan katsomassa ja lähtenyt kassillisen kanssa pois.<br />
  <br />
  Joskus olen mennyt ostoslistan kanssa ( lyhyen ) ja lähtenyt 2 ison kassin kanssa pois.<br />
  <br />
  Eli täysin omalla vastuulla.<br />

  1. Niitty: Arvaankin että tuolta löytyisi aivan ihania juttuja. &hearts; Tallinnan ostoreissua itseasiassa mietin kesäksi, mutta kärsin aivan kamalasta matkapahoinvoinnista. Laivalla kulkeminen ei ole lainkaan kivaa ja lääkkeet ei siihen ole auttaneet. Yritän kuitenkin, jos saisin koko perheen myös innostumaan ja lähdettäisi muutamaksi päiväksi Tallinaa katsomaan. :)<br />
   <br />
   Kiitos siis vinkistä, osaan varata tupon rahaa mukaan. 😀

  2. Onko kukaan ystäväsi menossa Egyptiin. Olin siellä kerran sukeltamassa ja sain vinkin sukellusoppaalta matkapahoinlääkkeestä. Se oli niin suosittu, kaikissa apteekeissa myytiin juuri sitä. Pari v myöhemmin työkaveri kävi ja sanoin mene apteekkiin ja tuo mitä suosittelee ja samaa laatua toi . Sukellusreissuilla mieheni myös kärsii pahoinvoinnista ja toi oli sellainen taika-aine.<br />
   Laiva kannattaa valita nopea mutta mielummin sellainen joka ottaa autoja = tasaisempi kyyti ja tyyni sää. Laivavuoroja menee kesän aikana tota väliä tuhansia, kaikki ei ole täynnä. Matkan voi netistä varata sekunneissa heti kun Pekka Pouta on antanut tuomion. Jos istut kannella ja katsot kauas missä meri ja taivas yhdistyy, pitäis olo pysyä vakiona, toivottavasti.

  3. Niitty: Ainakaan äkkiseltään ei tule mieleen ketään joka olisi maininnut Egyptistä. Höh. Tahtoisin tosi kovasti päästä kokeilemaan tuota heidän lääkettään, sillä pahoinvointini on varsinkin laivalla aivan kamalaa ja olen vuoteen omana heti hyttiin pääsystä saakka. Pekka Poudan tiedotuksia seuraillaan ja myrskyisiä päiviä vältetään. 🙂 En tiedä selviäisinkö hengissä pikku lautalla ja myrskysäässä. 😀 Kiitos tästä vinkistä! Pistän muistiin! 🙂

 3. Pellavalakanat on ihania! &hearts;<br />
  <br />
  Hei muuten, kun luin tuon laihdutuspostauksesi jossa kerroit millaisen treenin teet joka päivä (tai ainakin teit?) niin haluaisitko selventää, miten teet nuo 50 x peppulihasliike / pakara (koira-asennossa)? Olen vähän tyhmä enkä ymmärrä… 😀

  1. Lina: Niin on! &hearts;<br />
   <br />
   Teen peppulihakset juuri tuossa koira-asennossa. 🙂 Eli kontalleen ja jalan nosto suoraksi taakse ja siitä hieman nosto ylös, jotta pakara oikein kiristyy. 🙂

  1. aiai: Kiitos vinkistä! &hearts; Raidallista pellavapussilakanaa en muista koskaan edes nähneeni, sellaiset olisi tosi ihanat yksiväristen rinnalle. &hearts; Menenkin heti kohta puoliin katsomaan tuon! 🙂

 4. Oo, pellava on minunki yks lemppari mutta ittellä vasta 2 pellavanukkumatyynyliinaa 🙂 Sitte joku päivä on lopukki petivehkeet 🙂 Sitä päivää ootellessa 😀

  1. Meän Satu: Itse olen tosi skeptisesti pellavaan suhtautunut petivaatteissa ja ajattelin niiden olevan karkeat. Mutta ne onkin aivan ihanat! 🙂 Kesällä pääsen sitten todistamaan toivottavasti sen viilentävän vaikutuksenkin. Nyt ne nimittäin pitävät tosi hyvin lämmön sisällä eikä tule yhtään kylmä nukkuessa. 🙂

 5. Moi!<br />
  Olen seurannut ihanaa blogiasi jonkin aikaa. Ihania kuvia ja &quot;minun näköisiä&quot; kalusteita. Siksipä halusin antaa sinulle tunnustuksen joka löytyy blogistani. Vaikka et olekaan uusi bloggaaja ja sinulla on &quot;hieman&quot; enemmin kuin 200 lukijaa =D<br />
  <br />
  P

  1. Pinja: Kiitos ihanainen tunnustuksesta! &hearts; &hearts; Tämä lämmittää mieltä suuresti! &hearts; &hearts;

 6. Täälläkin petailtiin sänkyä tänään. 😉 Pellava on varmasti pussilakanoissa ihana!!! Meillä on 2 tuplapeittoa, koska tykkään myös tuosta petauksen kerroksellisuudesta.

  1. Sanna: Pellava on tosi ihana nukkua. 🙂 Riskillä päätin kokeilla ja ajattelin, että jos en sitten tykkää niin annan ne kaverille. 😀 Pistän vahingon kiertoon, toisin sanoen. hih. :)<br />
   <br />
   Sängystä tulee ihanan muhkea, kun peittoja on kahdessa kerroksessa. Tämän tajusin itse jokin aika sitten, kun tutkiskelin hieman tarkemmin englantilaisia sisustusblogeja ja heidän sänkykuviaan. Niissä sängyt on aina niin kutsuvia ja kuohkeita. 🙂

 7. Heeei Miiuska! Miten mä en oo vieläkään saanu tätä &quot;uutta &quot; blogiosoitetta laitettua ylös. Aina välillä käyn etsimässä että missä se Omakotivalkoinen nyt taas olikaan. Tänään tuli aivan ikävä että mitä se Miialle ny kuuluu 🙂 Nyt älysin tykätä Facebookissa edes 🙂

  1. Sannis: Hihi, hyvä että muistit minuu. 😀 Täällähän mie ja kuuluu ihan perushyvää. Paljon kivoja juttuja on ollut ja sitten vastapainona niitä vähän vähemmän kivoja. Kaikenlaista on mahtunut elämään ja täydellä höyryllä vaan elämässä etiäppäin. :)<br />
   <br />
   Mie olen käynyt lukemassa sinun jokaisen postauksen, vaikka olen viimeaikoina ollut vähän laiskeliini enkä ole kommentoinut. Ja facebuukissa tykkäilen myös. :)<br />
   <br />
   Mukavaa päivää! &hearts;

 8. Moikka Miia,<br />
  <br />
  Hieno juttu, että uskaltauduit kokeilemaan pellavaa. Se on ollut mun suosikki jo pitkään, lakanoissa ja verhoissa. Ihana materiaali! &hearts; H&amp;M:n pellavalakanoissa on aika hyvä hinta-laatusuhde… Itseäni on taas hieman alkanut pellava kyllästyttämään ja mieltymykset ovat alkaneet suuntautua satiiniin ja ihanan ylellisiin hotellimaisiin matskuihin.<br />
  <br />
  Aurinkoista päivää! &hearts;

  1. Kuvitelmia: Ja hyvä että kokeilinkin, sillä se on todellakin juuri niin ihana kuin kerrotaan. :)<br />
   H&amp;M:n pussilakanasetti on vasta tuloillaan, joten en osaa vielä laatuun ottaa kantaa, mutta mitä olen niistä lukenut niin ne on todellakin hintansa väärtejä. 🙂 Odotan innolla. :)<br />
   <br />
   Mukavaa päivää sinullekin! &hearts;

 9. Kauniit lakanat, mietin itsekin valkoisten pellavalakanoiden hankintaa. Saisiko tiedustella, mistä olet nuo ostanut ja mitä ne maksoivat.<br />
  <br />
  Kiva blogi sinulla ja hyvä lempiväri! 🙂

  1. H-M: Nämä minun lakanat on Stockmannilta ja heidän omaa merkkiään. H&amp;M:n valkoisia olin ostamassa ensiksi, mutta ne ovat liian valkoiset meidän päiväpeitteeseen ja verhoihin verrattuna. Ne on sellaiset tosi valkoiset. :)<br />
   <br />
   Nämä Stockman versiot on taitetun valkoiset, eli taittavat hieman kermaan mutta eivät missään nimessä ole kuitenkaan kermanvalkoiset. Sellaiset kauniin pehmeän valkoiset voisi kuvauksena olla aika osuva. 🙂 Nämä maksoi vähän alle satasen kappale.<br />
   <br />
   Kiitos! &hearts; Mie rakastan lemppariväriäni. 😀

  1. Sofia: Kävinkin lukemassa sinun postauksen, kun etsiskelin infoa ja mielipiteitä pellavalakananoista. 🙂 <br />
   <br />
   Kiitoksia! &hearts; Eiköhän tilanne tästä rauhoitu. 🙂

 10. Hei, sinulla on aivan ihana blogi! Törmäsin tähän vahingossa tänään enkä ole malttanut lopettaa lukemista 🙂 Makusi: vähemmän on enemmän ja valkoinen on paras, on kuin suoraan minun päästäni ja olohuoneesi uusin look antoi ajateltavaa myös omaan kotiini.<br />
  <br />
  Saanko kysyä tyhmän kysymyksen? Minusta olisi ihanaa pedata sänky näyttävästi (kuten sinullakin) eli niin, että tyynyt ovat esillä, mutta onko tyynyjen joukossa myös ne oikeat nukkumatyynyt vai kuuluuko ne heivata komeroon piiloon päivän ajaksi?<br />
  <br />
  Kiitos hyvästä blogista ja mausta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *