Lamp Gustaf Monaco-seinävalaisimet

Sain lukijaltani Ceeltä toivomuksen, että esittelisin meidän olohuoneessa olevat Lamp Gustafin Monaco-seinävalaisimet alhaalta kuvattuna. Hän mietiskeli samanlaisten valaisimien hankintaa, mutta asennuskorkeus olisi heillä hieman korkeampi, 2,5 metriä. Mietitystä aiheutti lähinnä se, miltä valaisin näyttää jyrkästi alaviistosta katsoen. 

5130c45ac98c7e4d3f000032.jpg

Valaisin on yllättävän siisti ja simppeli jopa suoraan alhaalta katsottuna, mutta en tiedä miten tuohon virtapainikkeeseen ylettäisi kun se on tuossa valaisimen rungossa kiinni. Ainut idea mikä itselle tulee mieleen on erillinen kaukosäätimellä toimiva säädinosa, josta saisi virran lamppuun ja pois niin, että tuo musta virtanappula olisi kokoajan “on-moodissa”. 🙂 Johto on todella pitkä joten jos pistokkeita on lähistöllä niin varmasti riittää. 🙂

5130c460c98c7ec94000001f.jpg

5130c458c98c7e3f4700001c.jpg

5130c45dc98c7e4d3f000037.jpg

Cee päätyikin jo tosin muunlaiseen ratkaisuun, mutta ajattelin silti toteuttaa tämän postauksen sillä näistä Monacoista kysellään usein. Omat lamppumme ovat jo kolmisen vuotta vanhat, olisiko Kodin1:stä tilattu aikoinaan (en muista enää, mutta Anttila se oli). 🙂 Lamp Gustafin tuotteita myydään useissa eri liikkeissä, joten tätäkin mallia saattaa löytää vielä muutamista paikoista. 🙂

Muutama valaistuksella oleva tunnelmakuva vielä tähän postauksen loppuun. <3 <3

5130c452c98c7e823c000024.jpg

5130c450c98c7ed740000011.jpg

5130c455c98c7e4d3f00002d.jpg

5130c450c98c7e823c00001f.jpg

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Ps. Huomenna Beståillaan! 😀

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

11 kommenttia “Lamp Gustaf Monaco-seinävalaisimet

 1. En tiedä oliko lukijallasi vanha vai uusi talo, mutta uudisrakennukseenhan kannattaa seinävalaisimet suunnitella jo sähkösuunnitelmassa, jolloin valaisimet asennetaan suoraan seinässä olevaan valaisinrasiaan. siten roikkuvaa johtoa ei jää näkyviin ja valo kytketään seinän valokytkimestä. <br />
  <br />
  Meillä uusittiin talon remontissa kaikki sähköt ja näin pääsin suunnittelemaan seinävalaisinten paikat. Samat Monaco valaisimet ovat meillä asennettuna suoraan seinälle (peiliin) pukeutumishuoneen meikkipisteessä. Ovat kyllä kivat valaisimet. <br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://muotoseuraafunktiota.blogspot.fi/2013/02/pukeutumishuoneen-meikkipisteen-paivitys.html&quot; target="_blank">http://muotoseuraafunktiota.blogspot.fi/2013/02/pukeutumishuoneen-meikkipisteen-paivitys.html</a&gt;

  1. Tuija: Minäkään en tiedä onko uusi vai vanha talo. 🙂 Jos itse rakentaisin taloa niin laittaisin varmasti aika paljon valoja ja pistokkeita pitkin poikin. Ikkunoiden yläpuolelle esim olisi ihana saada töpselit jouluvaloja varten. Nyt meillä ei oikein ikkunoihin saa mitään valaistusta, kun johdot ei riitä seinissä oleviin töpseleihin. :)<br />
   <br />
   Teillä on aivan ihana koti!!! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 2. Heii!!<br />
  <br />
  Meillä tuo sama ja mies asensi sen suoraan seinään sähkörasiaan kun siinä oli vapaa paikka, joten menee siis päälle seinäkatkaisimesta. Meillä se on portaikossa eli myöskin tosi korkealla ja minua ei ole haitannut katsoa sitä alhaalta päin 🙂 Minäpäs koitan etsiä jonkin postauksen siitä ja laitan linkin 🙂

  1. Fanni: Minäkin haaveilen siitä, että saisin kytkettyä nuo Monacot suoraan valaistuskytkentöihin, mutta tuolle seinälle sitä ei pysty tekemään kun on osittain tiiltä ja osittain betonielementtiä. Kylpyhuone on siis siinä takana. 🙂

 3. Noilla lampuilla saa kyllä kivan valaistuksen aikaan. Meillä on hakusessa, ollut jo pidemmän aikaa, valaisimet portaikkoon, mutta sopivia ei vielä ole löytynyt. Nämä voisivat olla kivat, mutta ongelmia tuottavat vanhojen valaisimien jättämät reiät, jotka tietysti haluaisi piiloon..huoh.<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/&quot; target="_blank">http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/</a&gt;

  1. LadyBlue: Jääkö niistä vanhoista valaisimista isot reiät? Tuo Monaco kiinnitetään erillisella ripustusosalla seinään ja tuo lampun runko peittää aika ison alueen (8x8cm kokoinen aukko jäisi piiloon). 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *