Pakko saada… inspiraatio iski! :)

Eilen käväisin pitkästä aikaa inspiroitumassa Pinterestissä ja löysin aivan ihanan kuvan jossa on torkkupeittoja rullalla korissa. Tästä kuvasta näin jopa unta viime yönä ja sainkin idean jonka tahdon toteuttaa ehdottomasti omaan kotiin. <3

513c6a0dc98c7e4a52000081.jpg

Tuo on niin ihana, pehmeät värit ja materiaalit. <3 <3 <3 Itse ajattelin omaan kotiin toteuttaa tuon pienellä muutoksella varustettuna, puinen kori vaihtuisi meille paremmin sopivaan Korbon metallikoriin.

513c6a0ec98c7e4d52000058.jpg

Ja torkkupeittoja tulisi valkoisen, vaaleanharmaan ja ehkä vaaleanpunaisen sävyissä. <3 Ne saisi kätevästi säilytettyä tuollaisissa koreissa ja visiossani ne on solmittu satiininauhalla rullalle. <3 Vaaleanharmaita torkkupeittoja ei montaa löytynyt, joten käytin alla olevassa kollaasissa valkoisen rinnalla vaaleaa beigeä ja vaaleanruskeaa. <3

513c6a10c98c7e472a00001c.jpg

Tuo beigekin on kyllä upea, juuri sellainen luonnollinen ja aito. <3 Meigän greigeihin seiniin ei vaan harmikseni sovi lämmin beige tai lämmin vaaleanruskea, joten meidän kotona mennään viileämmillä värisävyillä. Vaaleanharmaa ja harmaanruskea sopisivat meille parhaiten ja miksei myös yksi vaaleanpunainen torkku sinne joukkoon. <3

Tämä on minusta melko nerokas ja käytännöllinen sisustuselementti, sohvan päätyyn iso kori johon torkkuja. Jopa lapsiperheessä ne pysyvät melko varmasti paikoillaan korissa, kun sitoo rullat tiukasti satiininauhalla. Ja iltaisin voi kääriytyä sitten torkkupeittoon elokuvaa katselemaan. <3

Kivaa sunnuntaita kaikille! <3

(Kuvat: Stockmann)

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

25 kommenttia “Pakko saada… inspiraatio iski! :)

 1. Oi, tosi kiva idea! 🙂 Odotan innolla sen valmistumista ja kuvia! &hearts;<br />
  Hei muuten, mikä sen &quot;ohjelman&quot; nimi oli jolla pystyi Ikean sivuilla tekemään oman Bestån? :D<br />
  <br />
  Aurinkoista sunnuntaita! 🙂

  1. Lina: Vähän myöhässä, mutta puolikas idea siis toteutettu. 🙂 <br />
   <br />
   Bestån ohjelma löytyy kun laittaa sinne yläreunan hakukenttään &quot;suunnitteluohjelma&quot;. Mutta tässä suora linkki:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/ms/fi_FI/rooms_ideas/planner_bestauppleva/index.html&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/ms/fi_FI/rooms_ideas/planner_bestauppleva/index.html</a><br />
   <br />
   Tuo uusittu ohjelma on hieman vaikea, ainakin minulle. Mutta kun aikansa sen kanssa roplaa niin alkaa päästä kärryille. :)<br />
   <br />
   Ihanaa iltaa ja kauniita unia! &hearts;

 2. Ei ainakaan meillä pysy :-)<br />
  <br />
  Jos lapset ei niihin kääriydy itse, niin niistä rakennetaan majoja!

  1. Vekarus: se voi olla sama kohtalo meilläkin. 😀 Tyttö ei tosin kovin paljoa enää jaksa kiinostua koristetyynyistäkään, joten toivon että häntä ei torkkupeitotkaan kiinnosta. 🙂 Mutta ei se haittaa vaikka ne levittäisi pitkin huushollia, ne saa siivottua takaisin koriin aika nopsaan. 🙂

 3. Ihana idea, itsekin olen samanlaisesta haaveillut 😉 Torkkupeitot on ihania, mutta niitä ei kuitenkaan yhdelle sohvalle voi montaa laittaa. Sen takia olisi kätevää kerätä ne yhteen paikkaan, josta voisi aina valita haluamansa 🙂

  1. Jossu: Ei voi ei. Näyttä helposti sotkuiselta jos on liian monta torkkua sohvalla. Tuo on aika ihana idea ja jos syksymmällä löydän muutaman vaaleanharmaan / greigen torkun niin sitten pääsen testailemaan miltä tuo idea näyttää luonnossa. Ja voi Korbo sentään, haaveeksi jäi vielä toistaiseksi, mutta nyt sillä ei ole enää kiire kun on uusi kori vallannut sohvanpäädyn. 🙂

  1. Fanni: Vie mukaan vaan! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Ja sie senkin ihanainen, arvaa valuuko nyt kuola suusta kun menin sinun blogiin katsomaan…. Invisiblehän se siellä, minun unelmani. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; 🙂 Ja se on niin kaunis, sopii teille mielettömän kauniisti. Täydellisen ihana ostos ja mie olen niin kade nyt. 😀 Omani on vielä haavetasolla mutta onneksi saa kuolata sitä teidän kotona, on nimittäin paljon upeampi sinun kuvissa kuin tuotekuvissa. &hearts; &hearts; &hearts;

 4. Sä kun Miia olet Beståjen asiantuntija, niin olisin kysynyt, onko sulla kokemusta linkin kaapistosta?<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S39898544/&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S39898544/</a><br />
  <br />
  Tuoteselosteessa puhutaan säädettävistä jaloista, mutta mahtaako tuossa mitään ihmeempiä jalkoja olla? Näyttää ennemminkin joltain huopatäpiltä. Vaikka tuoteselosteessa puhutaan myös seinäkiinnityksestä, ei varmasti sentään tällaista kaappia seinään tarvitse kiinnittää -pysyy varmasti pystyssä muutenkin? Onko teillä mikään kaapisto seinään kiinnitetty? Ilmeisesti sellaista jalustaa, joka teidänkin kaapeissa on, ei tähän kokonaisuutteen oikein järkevästi saa? Onko tiedän Beståissa kaikissa se jalusta?<br />
  <br />
  Ihanalta kuullostaa tuo huopaidea ja olohuoneenne näyttää muutenkin tällä hetkellä raikkaan keväiseltä! 🙂

  1. O: Onhan toki. 🙂 Tuota tismalleen samaa kaappikokonaisuutta ei ole, tuo on valmis kolmeovinen versio. Mutta meidän keittiönpuolella, divaaninurkassa on vastaavan kokoinen kombo, jossa kaksiovinen (lev. 120cm) ja yksiovinen (lev. 60cm) kaappi on yhdistetty saman näköiseksi. :)<br />
   <br />
   Nuo säädettävät jalat tulevat vakiona kaikissa kaapeissa. Ovat sellaiset harmaat muovilevyt joissa kierreruuvi. Niillä saa kaapin sentin pari lattiantasosta nostettua, mutta sentti on minusta ihan maksimi, muuten näyttää jalat hassulta. 🙂 Eli noiden säätöjalkojen on kai tarkoitus nostaa kaappia vaan sen verran ylemmäs että ovi mahtuu aukeamaan vaikka olisi matto. Ihan tyylikäs ratkaisu kyllä. Itse tykkään enemmän oikeista jaloista ja oma suosikkini on meidän metallinen jalusta. Se on jotenkin arvokkaamman näköinen ja tekee kaapista viimeistellymmän. <br />
   <br />
   Itse tekisin niin että ostaisin seuraavat osat:<br />
   <br />
   1kpl runko 120x64x40cm<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20102154/#/40134050&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20102154/#/40134050</a><br />
   <br />
   1kpl runko 60x64x40cm<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50102157/#/00134052&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50102157/#/00134052</a><br />
   <br />
   1kpl metallinen jalusta 120x40cm<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/00134189/&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/00134189/</a><br />
   <br />
   1kpl metallinen jalusta 60x40cm<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20134188/&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20134188/</a><br />
   <br />
   3kpl Tofta korkeakiiltovalkoinen ovi 60x64cm<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/40186591/#/50178468&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/40186591/#/50178468</a><br />
   <br />
   1kpl valkoinen lasilevy 180x40cm (yhdistää kaapit yhdeksi tasoksi ja suojaa kolhuilta)<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50196537/#/20196529&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50196537/#/20196529</a><br />
   <br />
   Meillä on kaikissa kaapeissa sama jalusta ja yhtään kaappia ei ole koskaan kiinnitetty seinään. Tämä 64cm (plus jalusta 10cm ehkä) korkea kaappi on satavarmasti tukeva ilman seinäänkiinnitystä. Korkeammissa kaapeissa se suositus on varmasti ihan aiheellinen, että ne tuettaisi seinäkiinnityksellä. Voin vain puhua omasta kokemuksesta, meillä ei ole kiinnitetty ja ovat olleet tukevia, jopa se korkein 192cm (plus 10cm jalusta) korkea. :)<br />

 5. Ihanaa, en siis ole ihan hullu, kun haaveilen kahdesta torkkupeitosta, toinen sohvalle ja toinen nojatuolille… ;D

  1. elluu: Minulla kävikin tänään vähän huonosti kun en saanutkaan ostettua Korbon koria. 🙂 Taidankin seuraavaksi piipahtaaa tuolla Clas Ohlsonilla ja ostaa pari tuollaista samannäköistä koria. 🙂

 6. Mutta malttaisiko niitä torkkupeittoja ottaa käyttöön noin kivan näköisestä korisysteemistä? Taitaisi ainakin meillä välillä &quot;unohtua&quot; niiden uudelleen sitominen nätisti 🙂

  1. Rouva Jii: En kyl tiiä raaskisiko. 🙂 Mutta äkkiäkös ne viikkaa pitkittäin puoliksi ja pistää rullalle. 😀 Ja vaikka olisi myttyinäkin korissa, niin ei minusta huono juttu sekään. SEhän toisi vaan kodikkuutta ja rentoutta sisustukseen, ja meille varsinkin se olisi ehkä hyvä juttu. 😀 On aika terävää ja jämptiä meidän olkkarissa, hihii. 😀

 7. Eikö jotain vastaavanlaisia metallikoreja ollut clas ohlsonilla? Meillä on makkarissa ollut vuosia rottinki tms. kori missä on yöllä päiväpeitto, koristetyynyt ym.

  1. Janica: On Clas Ohlsonilla vastaavan tyylisiä. 😀 Tuo makkarin kori on loistava idea, meillekin voisin hommata sellaisen. 🙂 Nyt on päiväpeitto ja tyynyt yleensä divaanilla yön yli ja olisi kiva jos niille saisi jonkin oman selkeän paikan. 🙂

 8. Kiitos tosta Bestå-infosta, olen miettinyt vastaavaa systeemiä meillekin kuin teidän kotonanne näkyy olevan 🙂

  1. Tiina: Olehan hyvä! 🙂 Hyvä että minusta oli apua! 🙂 Ja jos sinulle tulee mieleen jotain niin kysy vaan ihmeessä. 😀

 9. Oi vitsit miten hyvä idea&hearts;&hearts; Pakko pölliä! Rakastan torkkuja, mut sohva näyttää tosiaan aika sotkuiselta jollei niitä ole aina viikannut. Ja koirakin aina tekee niihin pesiä 🙂 Tuollaiseen koriin saisi tosi hyvin &quot;piilotettua&quot; ne vähän paremmat viltit.

  1. Rebecca R: Pölläse pois vaan! 🙂 Tuossa korissa pysyisi torkut vähän siistimmin ja niitä voisi olla enemmän. 🙂 Sohvalla usein kaksi on ihan maksimi, ja koriin saisi sullottua torkkurullia jopa neljä tai ehkä viisikin. &hearts; &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *