Pikkuneidin uudet vaatteet :)

Meidän pikkuneiti on hujahtanut kasvupyrähdyksen ja sen vuoksi piti päivittää perustrikoot eli paidat ja legginsit kevääksi. Löysin aivan mielettömät nahkapaikka-legginsit Lindexistä ja niihin sopivan raitamekon, jossa musta paljettisydän (eli siis TÄHTI! :D, tuli kirjoitusvirhe, mutta annan sen olla. :D) edessä. <3 Pakkohan tälläinen rock-henkinen asu on kuvata teillekin ja neiti nautiskelikin kameran edessä mallin elkein. 😀

5142f78fc98c7eab2500002c.jpg

5142f788c98c7e2d0e000090.jpg

5142f784c98c7eab25000027.jpg

5142f780c98c7e7d7100011c.jpg

5142f795c98c7e2729000012.jpg

5142f777c98c7e7e750000c0.jpg

5142f77ac98c7e7d71000112.jpg

5142f77dc98c7e8626000018.jpg

5142f792c98c7e7e750000d9.jpg

5142f78bc98c7ec57900009c.jpg

5142f773c98c7e8626000013.jpg

5142f773c98c7eab2500001d.jpg

Yhdistän tähän asupostaukseen myös Nellan toiveen kertoa tytön vaatekoosta ja vaatemerkkien eroista. En ole varsinaisesti lastenvaatefriikki, joten en ole perehtynyt kovinkaan moneen merkkiin. Meillä käytetään paljon Benettonia, Lindexiä, H&M:ää ja Zaraa, ja näiden merkkien osalta voin vertailua oman kokemuksen perusteella tehdä. 🙂

Tyttö on 96cm pitkä ja käyttää nyt 104cm kokoisia vaatteita, joissa on pieni kasvunvara. Merkistä, mallista ja materiaalista riippuen meillä on käytössä jo muutamia 110cm kokoisiakin trikoovaatteita (esim. H&M:n legginsit ja trikoopaidat jotka ovat kapeaa mallia). Benettonin kokoluokituksessa  housut ja hameet ovat kokoa 100cm ja paidat 110cm. Lindexillä 104cm on hyvä koko. Zaran vaatteet ovat sekä 2-3v (noin 98cm) että 3-4v (104cm) kokoisia. Ulkovaatteista menee vielä 98cm, mutta aion ostaa siitä huolimatta uuden välikausipuvun koossa 104cm, jotta se mahtuu vielä syksylläkin. 

Tässä vielä vajaa 3-vuotiaan ja 96cm pituisen pikkumimmin vaatekoot merkeittäin:

 • Lindex sisävaatteet 104cm, ulkovaatteet 98-104cm
 • H&M sisävaatteet trikoo 110cm, muut sisävaatteet 104cm, ulkovaatteet 104cm
 • Benetton sisävaatteet alaosa 100cm, yläosa 110cm, ulkovaatteet 100-110cm
 • Zara kaikki vaatteet 3-4v (104cm)
 • Vertauksena Tutta, joka reilua mitoitusta ja siitä mahtuu 92cm. 🙂

Illalla muuten tulossa postausta yhdestä ostoksestani, jonka ostin jo tammikuussa mutta se kotiutuu vasta tänään. 🙂 Jesjesjes! Odotus on todellakin ollut sen arvoinen. 🙂 

Aurinkoista perjantaita! <3

32 kommenttia “Pikkuneidin uudet vaatteet :)

 1. Ite en koskaan käytä lapsilla mitään mustaa (noh, ite sitäki enemmän ;)), mutta nyt on kyllä tosi ihana asukokonaisuus 😀

  1. Virpi: Minusta tuo mekko on tosi suloinen mustavalkoisena. 🙂 Lapsekas, vaikka värisävyt onkin &quot;aikuismaisia&quot;. &hearts; Meillä on käytetty aika paljon mustaa, lähinnä sukkahousuissa ja legginseissä. Ne saa helposti pestyä samalla kertaa aikuisten vaatteiden kanssa.

 2. Aivan mielettömän kaunis teidän isopieni tyttö! Ja mustavalkoinen vaatetus lapsella ei välttämättä ole ollenkaan niin karu kuin jotkut luulevat, toooosi ihana! Mä haluan noi samanlaiset vaatteet itsellenikin 😉

  1. Irina: Isopieni todellakin. 😀 Pikkuneiti on niin muka-vanha ja tuossakin kun otettiin valokuvia varmisti minulta vielä &quot;tulihan mamma hyvä kuva?&quot;. :)<br />
   <br />
   Tuommosia nahkapaikkalegginsejä on aikuisillekin, mutta raidallista mekkoa jossa olisi paljettitähti en ole nähnyt. Olisi kyllä aika haskan näköinen kun aikuisella ja lapsella olisi tismalleen samanlainen kerrasto päällä. 😀

  1. Vikke: Hihii, kiitän! 🙂 Neiti on kyllä sellainen linssilude että tuostakin kuvaussessiosta tuli räpsittyä yli 40 kuvaa. 😀

 3. Mäkin haluun tytön!&hearts; Niin söpöjä nuo tyttöjen vaatteet. <br />
  <br />
  Kyllä on nyt trendikäs neiti teillä! =)

  1. Jemina: &hearts; &hearts; &hearts; Mutta mitenkä mageet olisikaan pojalle mustat nahkapolvifarkut, oih! &hearts; &hearts; Ja Lindexissä oli musta-valkoraidallisia paitoja pojillekin, olikohan yhdessä paidassa vielä joku samettinen pääkallon kuva. 🙂

  2. Oujee! Äkkiä Lindexille! =D Sieltä oonkin ostanut paljon vauvalle, mutta tuolle isommalle (5vee) eniten Henkkamaukasta.

 4. Kylläpä A on kasvanut valtavasti! Itse käytin lapsellani mustavalkoisia vaatteita joskus aikoinaan, sitten oli sinistä ja mustaa ja punaista, vaikka lapseni on poika, todella kauniita vaatteita oletta A:lle hankkineet!

  1. t: On kyllä hujahtanut pienen ajan sisällä useamman sentin pituutta. 🙂 Mustavalkoisuus on minusta kivannäköistä lapsillakin ja siihen on helppo yhdistää mitä tahansa värejä joukkoon. Punainen on varsinkin herkku. &hearts;

 5. Rokkistara-Ava&hearts;<br />
  <br />
  Mua hämää kauheesti kun mun hoitolapsen päiväkodissa on ihan Avan näköinen ja ikäinen tyttö, jonka nimi on myös Ava. Mutta olet ehkä joskus sanonut, että asutte Itä-Helsingissä? Sieltä ois kyllä aika pitkä matka meidän päiväkotiin 😀 Etkä tosin sitäkään ole maininnut, onko teidän Ava ylipäänsä päivähoidossa 😀

  1. Rebecca R: &hearts;<br />
   <br />
   Meillä ei tyttö ole vielä hoidossa, paitsi joskus siskolla. 🙂 Tekeeköhän nimi naisen (tytön)? 🙂 Hihii, ihana olisi nähdä kaksi saman nimistä ja näköistä tyttöä leikimässä. Avaaaa, syömään! Ja sitten kaksi päätä kääntyy… Hihiii. 😀

 6. Kääks miten ihana typy &lt; 3 mustavalkoiset vaatteet lapsilla on ihania! poitsullekkin laitan nyt mahdollisimman paljon mamman mieleisiä värejä 😀 joku päivä iskee se karu tosiasia kun ei enään kelpaakaan äidin valitsemat 😀

  1. Jenna: &hearts; &hearts; &hearts; <br />
   <br />
   Miekin odotan jo sitä aikaa kun tyttö alkaa itse pukemaan ja valitsemaan vaatteita. 🙂 Nyt on jo vähän havaittavissa sitä että ei aina suostu pukemaan sitä mitä äiti ehdottaa. 😀

 7. Suloinen pieni neiti teillä! Oletpa löytänyt ihanan vaatekokonaisuuden! Nuo nahkapaikka legginssit pitäisi varmaan itsekin köydä hakemassa. 🙂 Ihanaa viikonloppua! &hearts;

  1. Cinnabaria: Tuo oli kyllä mieletön löytö. 🙂 Yksiväristen trikoopaitojen kanssa marssin kassalle ja kassan vieressä oli nämä nahkalegginsit esillä. Siitä nappasin kaksi kappaletta mukaani ja kirmasin vielä hakemaan tuon raidallisen mekonkin, jonka jätin alunperin ottamatta mukaani kassajonoon. 🙂 <br />
   <br />
   Ihanaa viikonloppua teidän koko poppoolle! &hearts; &hearts; &hearts;

 8. Ihana tähtipaita. &hearts; Mäkin voisin pitää sellaista.. :))<br />
  Aattele jos menis karaokebaariin, ois aika tähti 😀

 9. Ihanat vaatteet ja tosi söpö tuo tähtitunika!&hearts;<br />
  Meidän nuorempi on myös vajaa kolme ja aika samoissa kokoluokissa pyöritään.<br />
  <br />
  Mukavaa viikonloppua sinulle Miia! 🙂

  1. Mia: Tähti-tunika on kyllä söpö. 🙂 <br />
   <br />
   Mukavaa ja rentoa viikonloppua teidän perheelle! &hearts;&hearts;

 10. Mä-en-tajua-tota-pituuskasvua! Voisko se jossain vaiheessa hellittää? 1,5v neuvolassa Eeli oli 87cm, ja silloin suurin osa koon 86 vaatteista oli sellasia TOSI sopivia. Nyt kaksi kuukautta etiäpäin, ja koko 92 alkaa olla sellanen, että hihat, lahkeet ja paitojen helmat ei meinaa riittää. Ja JUST puoltoista kuukautta sitten uusin vaatekaapin koosta 86 kokoon 92 ajatellen, että koko 92 voisi mennä pari kuukautta. No nyt sitten koko 92 vähän siinä rajalla, onko enää mukavat ja koko 98 kuitenkin sellanen reiluhko. Eli varmaan tässä kuukauden sisällä pitäis TAAS uusia vaatekaappia 🙁 Onneksi ostin silloin aikaisemmin jo kivasti sitä kokoa 98 alennuksista…<br />
  VK-vaatteet tuotti ihan ongelmia. Viime syksynä oli koko 86 käytössä, nyt se on auttamattoman pieni. Tilasin POP:n vk-takin koossa 110. Se on jo iso, mutta tässähän se kasvaa koko ajan. Koko on kuitenkin hyvä, koska mitä luultavimmin VOISI mennä ensi syksynä ja tässä kevään aikana kuitenkin kasvaa ( tietty kesän). <br />
  Jalka ei ONNEKSI kasva niin nopeasti, että samat kuomat on menneet koko talven. Nyt tosin villasukkien kanssa alkaa olla naftit 🙁 Plääh….. Tule jo kesä!!!!

  1. Heidi: Ihan hirveitä pituuspyrähdyksiä tulee kyllä välillä. Meilläkin oli 1,5-v iässä yksi sellainen, kun vaihdettiin kerralla 74cm kokoisista 86cm:ään. :)<br />
   <br />
   Vaatekoot on niin vaikeita muutenkin muksuilla, kun merkkikohtaisia eroja on niin paljon, ja välillä ihan materiaalistakin riippuen saattaa normaalikoko olla pieni tai suuri. Ei ole helppoa tehdä lastenvaateostoksia. 😀 Itse yritän aina ennakoida kasvua ja hankkia varsinkin völikausivaatteet niin että ne menisi sekä käväällä että syksyllä. 🙂

 11. Hih, meidän 1,5-vuotiaalla tytöllä on noi samat koot käytössä, tosin onhan monet lahkeet pitkiä ja hihojakin saa vähäsen kääriä :)<br />
  Suloinen tuo mustavalkoinen asu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *