Laminaattia lattiaan 12.6 mennessä :)

Nyt kun aurinko paistaa sisään ikkunoista ja valaisee koko kodin, korostuu tammiparketin keltainen sävy ja suoraan sanottuna se on aivan hirveä. Parketin 3-sauvaisuus ei myöskään ole kovin kaunis, lähinnä se näyttää sellaiselta pikkupiiperrykseltä mikä tekee lattiasta “halvan” näköisen. 🙂

Emme ole vieläkään päässeet miehen kanssa eteenpäin lattianvaihto päätöksessämme, sillä unelmavaihtoehtoamme Trinityn lankkulattiaa emme voi asentaa tähän kotiin ja mikään muu ei vedä vertoja tuolle Trinitylle. Laminaatteja saa onneksi nykyään niin monenlaisissa kuoseissa, eikä ne aina kalpene edes parketin rinnalla. Siksi meille tuleekin nyt sitten (ennen 12.6) vanhan parketin päälle asennettu laminaatti, jolla ratkaisemme lattiaongelman nopeasti, helposti ja edullisesti. 🙂 Kuosi pitäisi vielä onnistua valitsemaan, mahdollisimman neutraalina ja ajattomana, muttei tylsänä. 

5146c66dc98c7e9a39000105.jpg

Esprit Tammi Chrystal White 1-sauvainen

5146c66ec98c7ee030000018.jpg

Parador Basic 400 valkaistu tiikki 1-sauvainen mattapinta

5146c66cc98c7e3947000016.jpg

Parador Basic 400 Tammi vaaleanharmaa 1-sauvainen mattapinta

5146c670c98c7eb253000011.jpg

Laura Ashley Tammi tonneau 1-sauvainen mattapinta

5146c673c98c7ee03000001d.jpg

Parador Classic 1050 valkaistu tammi, 1-sauvainen harjattu rakenne

Kiiltävän valkoisen laminaatin olemme jo hylänneet vaihtoehdoista kokonaan. Tahdomme hieman lämpöä sisustukseen ja vaikka laminaatti olisi valkoinen, niin puunsyyt saavat näkyä. Myös antiikkipatinoidun sävyiset ruskeat laminaatit miellyttävät, tärkeintä on että laminaatti muistuttaa aitoa puuta ja on 1-sauvainen. Se Trinity kyllä kaivelee vielä sydämessä ja harmittaa niin vietävästi että sen asentamiseen ei ole mahdollisuutta tässä kodissa. Lankkulattiana se on liimattava suoraan betoniin, jota varten pitäisi tehdä mahdolliset suoristusvalut. Trinityn asentaminen on muutenkin pitkä ja vaativa tie, harmi. 

Tässä vielä se Trinity mistä haaveillaan:

5146c956c98c7ecb2d00004d.jpg

5146c959c98c7e9a3900010f.jpg

5146c956c98c7ee030000022.jpg

Nyt alkaakin sitten kova työ löytää sellainen laminaatti, joka sykähdyttää ja sopii meidän sisustukseen. Noin 6vkoa on aikaa löytää oikea laminaatti, jotta se saadaan tilattua määräpäivään mennessä. Aina parempi jos laminaattia on valmiina varastossa oikea määrä, mutta paras varautua pitkään toimitusaikaan. 🙂 Juhannuksena meillä on koko koti uusittu, viimeinkin. Apua. 🙂 🙂 Tätä hetkeä olen odottanut kuusi vuotta. 😀 Toivottavasti mikään ei mene mönkään. 🙂

Ihanaa uutta alkanutta viikkoa kaikille! <3 <3

(Kuvat: Novafloor)

56 kommenttia “Laminaattia lattiaan 12.6 mennessä :)

  1. Jenna: Muutamista malleista meillä onkin jo näytteet, mutta silti valinta on vaikeaa kun mallipala on niin pieni. Melkein tarttisi kaksi palaa, jotta voisi laittaa ne vierekkäin ja samalla näkisi hieman sitä saumaa ja ponttia. Tällä viikolla ollaan menossa rautakauppa-kierrokselle ja pyydetään mahdollisimman monesta kivasta laminaattimallista mallipala kotiin viemisiksi. 🙂

  1. Kirpparikeiju: Vaihtoehtoja on aivan älytön määrä joten ei ole helppo valinta edessä. 🙂 Teidän Laura Ashley on täydellinen, tykkään siitä tosi kovasti. &hearts; &hearts; En ole ihan varma kallistutaanko kuitenkin tummempaan sävyyn, antiikkiharjatun näköinen ja savuinen tammi olisi aivan ihana, jo sellaisen löytäisin. 🙂

  1. Irina: Niin on! &hearts; Oletko käynyt jo katsomassa Kirpparikeijun uuden lattian? Se on myös tosi kaunis, siihen jää ne &quot;lankkujen&quot; rakoset näkyviin. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

  2. Meille tuli juuri keittiö muun remontin yhteydessä lattiaan tuo Espritn Crystal White. Se on ollut todella hyvä valinta ja saanut paljon kehuja kaikilta vierailta.<br />
   <br />
   Tuntuma on hirmuisen aito, ei lainkaan muovimainen. Kolhujakin se on hyvin jo vältellyt lapsi-lemmikki-perheessä. <br />
   <br />
   Meillä oli tämä lattiapohdinta todella pitkällistä samasta syystä: se alkuperäinen parkettivaihtoehto olisi tullut ihan liian kalliiksi.<br />
   <br />
   Mutta en todellakaan kadu tätä valintaa. Muista vaihtoehdoista en käytössä osaa sanoa mitään, mutta tähän olen paitsi käytön, myös sisustuksellisessa mielessä ollut todella tyytyväinen. En tiedä näkyykö missään viimeaikaisessa sisustuspostauksessa tämä lattia kunnolla, mutta pilkahduksia ainakin. :-)<br />
   <br />
   | mustikkasmoothie.blogspot.com |

  3. Rouva G: Tuo Esprit on kyllä mielettömän kaunis. &hearts; &hearts; &hearts; Me ei olla päästy vielä yhtään eteenpäin valintojen kanssa. Itse haluan joko ihan vaaleaa tai harmaata, mies harmahtavaa puuta tai vaaleaa. Ja vaihtoehtoja on pilvin pimein, miten ikinä osaa valita oikeaa… 🙂 Pilkahdukset kävinkin jo katsomassa ja on se niin ihana. &hearts; &hearts; &hearts;

  4. Tämä lattiavalinta on kyllä järjettömän vaikeeta. Siinä meni meilläkin pisin aika arpoessa. Suurin arvonta kai oli maalaamisen ja laminaatin välillä. Nyt on helppo sanoa että tuo laminaatti oli ainakin kohtalaisen helppo valinta.<br />
   <br />
   Olen silti aika varma siitä, että kun menee oman parhaan fiiliksen mukaan, ja kun valitsee aina vain sellaista mistä todella pitää, ei voi mennä vikaan. Eikä näistä vaihtoehdoista mikään ole huono.<br />
   <br />
   Superpaljon tsemppiä keittiöremonttiin! Vaatii nimittäin hermoja vähän enemmänkin…<br />
   <br />
   | mustikkasmoothie.blogspot.com |

  5. Rouva G: Liian vaikeaa on. 🙂 Tänään päädyin aivan sata varmana valkoiseen puukuvioituun laminaattiin, mutta sitten näin kuvan missä oli harmaaksi sävytetty tammiparketti ja päädyin harmaaseen laminaattiin… ja valkoiseen, eikun harmaaseen, eikun antiikkiharjatun näköiseen harmahtavaan tammeen eikun… :)<br />
   <br />
   Meidän keittiö toivon mukaan onnistuu suht kivuttomasti. Tämänhetkinen köökki on rakennettu ja kiinnitetty erillisen cyproc-levyn päälle ja se koko levyhöskä napataan huitsin nevadaan laattoineen. 😀 Nopsaa. 🙂 Tässä on meidän alustava toimintasuunnitelma:<br />
   <br />
   – pura kaappien rungot, tasot, kodinkoneet, altaat ja hanat<br />
   – revi vanha kosteuseriste matto pois (pieni alue allaskaapin alla)<br />
   – irrota vanha cyproc-seinä kakkosnelosista (tukipuut pystyyn ja pari vaakaan) seinälaattoineen<br />
   – ota pala parkettia pois, sähköveto saarekkeeseen<br />
   – vedä sähköt saareketta varten ja kiinnitä parketti liimalla takaisin alustaansa<br />
   – tee uuteen cyprociin reiät johdotuksille ja asenna cyprocit seinään<br />
   – pakkeloi ja pohjakäsittele. <br />
   – Maalaa sävyllä X487 (joukkoon tunto karhea?)<br />
   TÄMÄ SEINÄN PINTARATKAISU VIELÄ AVOIN.<br />
   – asenna alakaapin rungot (myös saareke)<br />
   – asenna tasot ja allas sekä hana<br />
   – asenna kodinkoneet ja kytke sähköön, katso toimiiko kaikki kuten kuuluu<br />
   – kiinnitä ovet (kodinkoneissa kalusteovet)<br />
   – siivoa ja ota uusi kaunis keittiö käyttöön.<br />
   <br />
   Tämä on siis suunnitelma jossa apuna ammattimies, mutta kaikki voi mennä päin peetä ja yllätyksiä tulla. Toivottavasti ei kuitenkaan tulisi. :)<br />

 1. Meillä on tuo Parador Basic 400 Tammi vaaleanharmaa 1-sauvainen mattapinta. Tykästyin siihen niin värinsä puolesta kuin 1-sauvasuuden, myös tärkeää meille oli että lattia olisi ns. yhteinäisen näköinen. Eli siis laminaattien välit eivät näy tuossa, eivätkä kerää likaakaan.<br />

  1. Aamuaurinko: 1-sauvaisuus on kyllä ihan ehdoton, se tekee lattiasta heti paljon rauhallisemman näköisen. &hearts; Vaaleanharmaa lattia olisi kyllä ihana, sopisi hyvin meidän muuhun sisustukseen ja toisi silti aavistuksen kontrastia valkoisiin kalusteisiin. &hearts;

 2. Oi vitsi 🙂 Juhannusta odotellessa 🙂 Nyt saanalkaa jännittämään teidän asunnon puolesta kun oman kodin jännitys vetelee loppusuoralla, mahtavaa!!! :)<br />
  <br />
  Mulla tuli jotenkin niin sellainen mielikuvafiilinki että tuo Parador olisi se teidän lattia vaihtoehto, aivan sama kumpi sävyistä mutta tuo huokuu kuvien perusteella niin teidän kodin henkeä myötäilevaa kauneutta. Mielestäni olisi kaunista jos lattia ei olisi valkoinen tai valkoisen sävyinen vaan joku vaaleahko harmahtava, se menisi teidän laasti sävyisten seinien kanssa niin yksiin ja vaaleat huonekalut tuovat avaruuden ja valoisuuden tuntua 🙂 Tuli myös mieleen tai ainakin kuvittelen että jos olisi esimerkiksi tuo kuvavaihtoehto ykkönen, niin kaikki kulumisen ja käytön merkit tulisivat todella näkyviin enkä tahdo sinulle sitä tuskaisuutta kun tuskailet miten saat ne peittoon. Lelujen kolauksien naarmut, koiran kynnet jne jne tälläiset pienet, mutta kuitenkin voivat näkyä todella paljon. 🙁 Siksi tuo harmaa antoi niin kauniin kuvan teidän kodistanne mieleeni että oi voi! Peukku täältä siis tuollaiselle Parador vaihtoehdolle ! 🙂 &hearts;

  1. Live&amp;Home: Teillä onkin kohta jo muutto käsillä. 🙂 Ihana päästä uuteen kauniiseen kotiin. &hearts; &hearts; &hearts; Odotan innolla postauksia kun saatte laitettua tavaroita hieman paikoilleen. :)<br />
   <br />
   Vaaleanharmaa on tosi kaunis, varsinkin 1-sauvaisena. Ja itse tykkään myös harmahtavan sävyisestä antiikkikäsitellyn näköisestä tammilaminaatista. En onnistunut löytämään oikean sävyistä tähän postaukseen, voi olla että nettikuvissa värisävyt hieman vääristyy ja kuvien perusteella moni antiikkinen laminaatti oli liian kellertävä. :)<br />
   <br />
   Onhan se tosi hyvä, että valinnanvaraa löytyy, mutta on tämä tosi vaikeaa kun hyviä vaihtoehtoja tulee koko ajan lisää ja lisää. 🙂 Kuusi viikkoa maksimissaan ja sitten on viimeistään valittava joku. 🙂 HUi. 🙂

 3. Mahtavaa, saatte vihdoin lattian uusittua! Meillä sama projekti tulossa, mutta jo suunniteltujen ja osaksi maksettujen kahden tulossa olevan matkan takia proggis siirtyy meillä vuoden päähän kesään. En kyllä jaksais odottaa, mutta pakko kai se on! <br />
  <br />
  Laminaatti on käyttöä kestävä matsku (olen pudottanut mm. silitysraudan lattialle, eikä mitään jälkeä syntynyt!) Ja kahden koiran taloutena valitsisin ehdottomasti laminaatin parketin yli koska tahansa. Yhtäkään koiran kynnen jälkeä lattiassa ei ole. Lapsuudenkodissani oli parketti ja koira ja parketti oli järkyttävä näköinen koiran kynsistä! Laminaatteja on niin paljon erilaisia, että varmasti löytyy mieleinen jokaiselle. Mä valitsisin noista sun vaihtoehdoista joko ton ylimmän, vaalean Chrystal Whiten tai sitten tuon vaaleanharmaan. Meillä on itsellä tällä hetkellä melko tumma kirsikka-laminaatti, johon olen kyllästynyt 10 vuoden aikana ihan täysin. (Jossain ihmeen mielenhäiriössä se valittiin aikanaan…:) Mä suorastaan ällöän sitä lattiaa! Onneksi mies on samaa mieltä ja lattia pannaan vaihtoon, mutta tosiaan vasta vuoden päästä. Itse haaveilin aluksi myös valkoisesta lattiasta, mutta nyt vaaleanharmaa on ajatuksena parempi. Mä oon myös miettinyt, että josko vetäis erinäköisen materiaalin esim. laatan keittiö-eteinen akselille… Meillä on myös eteinen ja keittiö ja olkkari ikäänkuin samaa tilaa, niin kuin teilläkin. mutta saatais rajattua eri lattiamateriaalit melko luonnollisesti yläkertaan johtavien portaiden kohdalla. Nää on näitä elämän isoja pohdintoja :)<br />
  <br />
  Lattia on kodissa niin isossa ja näkyvässä roolissa, että jos se mättää, mättää koko kämppä 🙂 Ainakin mun mielestä! 🙂

  1. Blondi: Lattia-asian kanssa on kyllä vatvottu nyt niin kauan että meinasin jo heittää hanskat tiskiin ja hyväksyä pissinkeltaisen vanhan parkettimme. 😀 Mutta jos tahtoo kohottaa koko kodin profiilia niin tuo kellastunut parketti on vaan korvattava tai peitettävä jollain. :D<br />
   <br />
   Minäkin olen alkanut tykkäämään enemmän ja enemmän vaaleanharmaasta lattiasta, ja puunsyistä joita ennen &quot;inhosin&quot;. 🙂 Tämäkin on niin vaikeaa, kun maku muuttuu väkisinkin vuosien varrella, joten periaatteessa valitsee sitten mitä hyvänsä niin siihen tympääntyy viidessä vuodessa. 🙂 Entinen ykkösvaihtoehto kiiltävä valkoinen laminaatti on kuitenkin nyt karsiutunut kokonaan pois vaihtoehdoista. Hyvä ettei ehditty sitä asentamaan koskaan. 🙂

 4. Me laitettiin viime syksynä tuo Paradorin 1-sauvainen vaaleanharmaa laminaatti, ja se on kyllä ihana! Toisena vaihtoehtona mietittiin tuota,samaa niillä viisteillä, jotta näyttäisi vielä enemmän lankkumaiselta, mutta sitä ei ollut tarpeeksi varastossa ja me ei pystytty odottamaan, kun oli pakko päästä muuttamaan tähän suht nopealla aikataululla.

  1. Katja: Vaaleanharmaa on meilläkin kärkisijoilla, Paradorilla on useampikin hyvä vaihtoehto tarjolla. 🙂

 5. Meillä on samaa mietitty vaikka laminaatin laitto tulee ajankohtaiseksi vasta loppuvuodesta patteriremontin jälkeen. Tuo paradorhan on meillä nyt lastenhuoneess vaaleanharmaana ja välillä tuntuu että se kuvio on liian levoton ja jopa tumma koko lattia. Toisaalta kaverin uudessa kodissa se on vaalea, mutta heillä on valkoiset seinät. Teillähän on nyt harmaat niinkuin meidän lastenhuoneessakin… Vaaleat laminaatit taas tuntuu liian valkoisilta valkoisten sohvien ja verhojen kanssa. Meille Pitäisi siis löytyä joku näiden väliltä, hankalaa:)

  1. Jonsku: Ja vaikeaa on myös yrittää miettiä miltä näyttää pieni mallapalanen isossa mittakaavassa. 🙂 Lopputulos on vähän arpapeliä, sitten vasta tietää menikö valinta pieleen vai ei. 🙂

 6. Minusta tuo teidän tammiparketti on ihana! &hearts; Meillä on tamminen mosaiikkiparketti, se vasta levoton onkin, mutta kun sisustus on tarpeeksi yksinkertainen, sekin menettelee. En silti luovu mosaiikkiparketista, sillä on olen kuullut, että nykyparketteihin verrattuna se on kovempi, parempi ja kestävämpi.<br />
  <br />
  Kannattaako parkettia vaihtaa laminaattiin? Parketti on kuitenkin aitoa puuta, kestävää ja sitä voi hioa. Jättäkää parketti ainakin laminaatin alle, sillä se kuitenkin nostaa ehkäpä asunnon hintaa jatkossa ja joskus myytte asuntoa, tuleva ostaja voi tykätä parketista laminaatin alla. Oliko tuo parketti jo asunnossa, kun sen ostitte?

  1. Suppis: Vanha parketti on ihan hyvässä kunnossa, ainoa ongelma siinä on se keltaisuus. Parketti on tehdaslakattu, eli sen hionta ja sävytys tulisi olemaan niin riskapeli työ, että hylkäsimme sen vaihtoehtona. Parketti jätetään kuitenkin laminaatin alle, jotta seuraava asukas saa valita nappaako laminaatin pois vai ei. 🙂 Hyvää lattiaa en raaski kaatopaikalle raahata, vaikkei omaan makuuni olekaan. :)<br />
   <br />
   Parketin on asuntoon valinnut edellinen omistaja, joka osti tämän huoneiston jo rakennusvaiheessa. Tammiparketti on Karelian ja se on tosiaan tehdaslakattu, jotta kestää kovaa kulutusta paremmin. Kunto onkin parketissa ihan hyvä edelleen, 10-vuoden käytön jälkeen. Mutta parketti on (osittain lakkapinnan vuoksi) pahasti kellastunut, varsinkin viimeisten neljän vuoden aikana. <br />
   <br />
   Mosaiikkiparketti on paljon paljon kovempaa ja paksumpaa, kuin tämän päivän parketit ja mitä olen ymmärtänyt niin sen voi hioa jopa pari kolmekin kertaa vuosien varrella. Itse olen päässyt kerran auttelemaan mosaiikkiparketin jälkikäsittelyssä, putsasin hiontapölyt pois ja öljysin sen sävytetyllä öljyllä. Lattiasta tuli todella upea, antiikkikäsitellyn näköinen ja pinta oli ihanan satiininpehmoinen. &hearts; &hearts;

 7. Oi vitsi, ompas monta täydellistä vaihtoehtoa… Kyllä iskis valinnan vaikeus ainakin meikäläiseen 🙂 Täällä sentäs entinen asukas oli valinnut ihan ok:n lattian vaikka muuten sen sisustusratkaisut olikin jotain järkyttävää! :D<br />
  Ps. Kiva kun olit lisännyt mun blogin sivupalkkiin, kiitos &hearts; Nimessä on vaan pikkunen typo 😉

  1. LittleB: Valinnanvaikeuden kanssa täällä itsekin kamppailen. :)<br />
   <br />
   Whups, typo. 😀 Korjataan asap. HIhiiii. 🙂 🙂

  2. Heitän vielä korteni kekoon! Muistatko millainen mun lattia on? (Blogissa löytyy koti-tunnisteen alta kuvia joissa lattiaa näkyy eri valaistuksissa.) Tämä on, jos ei sama laminaatti niin ainakin samannäköinen: <a rel="external nofollow" href="https://www.netrauta.fi/portal/sisustaminen/laminaatit/erikoisvarit/laminaatti_tritty_75_tc_nordic_pine__1-sauva&quot; target="_blank">https://www.netrauta.fi/portal/sisustaminen/laminaatit/erikoisvarit/laminaatti_tritty_75_tc_nordic_pine__1-sauva</a&gt;

 8. Ihan huippuuaaaa!!!!!! Tosi hyviä laminaattivaihtoehtoja nuo kaikki. En kyllä malta odottaa että kun teidän koti on kokonaan valmis, oooh &hearts;

  1. Soili: Ihan liikaa on loistavia vaihtoehtoja tarjolla. 🙂 Tämä postaus oli vain pikainen katselmus yhden toimittajan valikoimaan ja voi apua, kun päästään kiertelemään loppu viikosta rautakaupoille niin olen sen jälkeen värmasti pää pyörällä. 🙂

  1. Rebecca R: Se on kaunis. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Samoin se alempi, valkaistu tiikki. &hearts; Se olisi niin luonnollinen ja haalea puunsävy, hieman greigeen taittava. &hearts;

 9. Meilläkin alkaa lattiaremppa kevään aikana. Mallipaloja on tilattu, mutta vaikeeta valinta on! Ja sitten pitäis vielä valita listatkin 😀 Yks vahva suosikki on Espritin sama laminaatti mikä teilläkin on ja näillä näkymin se myös tulee…Hintakaan ei päätä huimaa 🙂

  1. Näyttää kylllä todella kauniilta 🙂 Mulla on myös Laura Ashleyltä mallipala Arktis Pine Wood, mutta jotenkin oon vaan syrjäyttänyt sen… en tiedä miksi??? Näitä mallipaloja kun pyörittelee, menee pää ihan sekasin 😀

  2. kodinkulmia: Niin menee, itselläkin valinnanvaikeus vain paheni aikoinaan kun vertailin erilaisia ja -sävyisiä mallipaloja. Melkein pitäisi olla kaksi palaa per laminaatti jotta saisi paremman käsityksen miltä laminaatti näyttäisi isommalla pinnalla. Laura Ashleylla on aivan liikaa ihania sävyjä, samoin Espritin laminaattivaihtoehdot on ihania. Paradorillakin on kauniita, huokaus sentään miten me ikinä päästään mihinkään lopputulokseen. 🙂

 10. Ihania vaihtoehtoja, itse valitsisin tuon vaaleanharmaan Paradorin vaihtoehdon. Kannattaa valinnassa ainakin miettiä, että haluaako raot lankkujen väliin ja onko pinta sileä vai rosoinen, ne vaikuttavat paljon lattian hoitoon. Kaverillani on laminaatti, jossa on raot (tai sellaiset urat pikemminkin) jokaisen lankun välissä ja kiroaa niitä aina siivotessa.<br />
  <br />
  Mielenkiinnosta vielä kyselen, oletteko selvittäneet moneltakin taholta laminaatin laittoa parketin päälle… Itsellemme tuo olisi kanssa helpoin vaihtoehto ja olemme sitä harkinneet, mutta sitten menin ja avasin suuni kaupoissa laminaatteja katsoessani, että laminaatti tulisi parketin päälle, niin kaikki myyjät sanoivat ettei kannata laittaa, että parketin tulee hengittää ja laminaatin alla se ei saa ilmaa, joten voi alkaa kupruilla ja laminaattikin voi nousta paikaltaan… Siksi meillä on toistaiseksi ollut tuo lattiaproggis jäissä, kun ei nyt juuri tässä elämän tilanteessa haluaisi ryhtyä isompaan remppaan.

  1. Kuvitelmia: Minullekin on kaksi ammattimiestä sanonut ettei laminaatin asennusta suositella parketin päälle, mutta vastaavasti on useampi remppamies sanonut että jos kyseessä ei ole tuore lattia niin se on jo elämänsä elänyt. 10-vuotta vanha parketti on niin kuivaa köppyrää, ettei se enää elä oikeastaan ollenkaan. Meillä on lisäksi uiva parketti, joten meillä on pientä ilmavirtaa siellä parketin alla, näin sanoi remppamies joka asentaa työkseen parkettia. Toki tuo on asia, josta en mene itse takuuseen ollenkaan. Kokemus sen kai kertoo onko se hyvä vai huono ajatus, ja huoneilman kosteudella on varmasti myös väliä. Kerrostalossa kosteutta taitaa olla vähemmän kuin maatason rivi- ja omakotitaloissa, mutta varmaksi en mene vannomaan. Monet on laminaatin laittaneet parketin päälle ja vuosienkin jälkeen olleet tyytyväisiä.

 11. Toi Laura Ashleyn tammi laminaatti on ihana &hearts; Semmoinen vanhan näköinen. Ja samoin se Kirpparikeijun, sitä käynyt monesti kuolaamassa 🙂 Lattiavalinta on aina vaikea, koska voi pahimmillaan pilata koko sisustuksen ja saada kaikki aikaisemmat sisustusvalinnat riitelemään keskenään. Meillä oli onneksi helppoa, kun rakastuin ensimmäiseen näkemääni laminaattiin, niin miehellä ei ollut vaihtoehtoja 🙂 Tässä postauksessa siitä paras kuva <a rel="external nofollow" href="http://maailmanparaspaikka.blogspot.fi/2012/09/keittio-on-kodin-sydan.html&quot; target="_blank">http://maailmanparaspaikka.blogspot.fi/2012/09/keittio-on-kodin-sydan.html</a><br />
  <br />
  Ja laminaatti on kyllä mun mielestä parempi kuin parketti koiraperhettä ajatellen. Meillä edellisillä omistajilla oli kaksi sisäkoiraa ja parketti kyllä sen näköinen. Siksi oli pakko vaihtaa lattia. Ja meijän laminaatti on ollut kyllä todella kestävää, vaikka keittiövälineitä kovasti tiputtelen 🙂 Eikä koirakaan ole saanut naarmuja aikaiseksi.

  1. Jossu: Niin on, patinoituneen ja aidon näköistä pintaa haetaankin, kuoseja ja värejä vaan on niin paljon, ettei osata päättää. 🙂 Teidän lattian muistankin, kaunis! &hearts; &hearts; &hearts; Laminaattia tosi moni koiraperhe suosittelee, joten uskottava on että se on näiden kynnellisten otusten kanssa loistava. 🙂 Minulla niin jo sormet syyhyää, että pääsen tassuttelemaan uudelle lattialle. 🙂

 12. Laitoit että 3 sauvanen näyttää halvalta, mutta riippuu varmaan kans minkä värinen se on. Itse laitamme parhaillaan paradorin 3 sauvaista ocean teakiä ja on tosi modernin näköinen vaikka monta väriä tuleekin esiin. Harmaata, valkoista ja ruskeaa sekaisin ja sopii tosi hyvin harmaiden seinien kanssa 🙂 <a rel="external nofollow" href="http://www.erikoisparketti.fi/PARADOR-Basic-400-Ocean-Teak–3-sauva-mattapinta-laminaatti.html&quot; target="_blank">http://www.erikoisparketti.fi/PARADOR-Basic-400-Ocean-Teak–3-sauva-mattapinta-laminaatti.html</a&gt; kuvassa näyttää ruskeammalta mielestäni mitä on 🙂

  1. Mari: Väristä nimenomaan. 🙂 Meillä keltaisuus ja kolmisauvaisuus korostaa toistensa hirveyttä. 😀 Tuo Ocean Teak on tosi kaunis, olen jossakin asuntomessukohteessa nähnyt tuon nälköisen lattian ja varsinkin isona pintana se oli varsinainen katseenvangitsija. &hearts; &hearts; &hearts;

  2. Ollaan kyllä enemmän ku tyytyväisiä lattia valintaan. Tosiaan isona pintana se vasta näkee millainen tulee 🙂

  3. Mari: isona pintana se on aivan ihana, niinkuin moni muukin laminaatti. 🙂 On tosi vaikea tehdä päätöksiä niiden pikkuriikkien mallipalojen avulla. 🙂 Onneksi on google ja blogit. 🙂 Saa vähän parempaa kuvaa siitä miltä mikäkin lattia näyttää kun se laitetaan oikeaan kotiin. &hearts; &hearts; Muistaakseni siitä teidänkin lattiasta on kuvia netin suntomessukohteissa, mutta en muista minkä vuoden talo se oli ja mikä oli työnimi. Tulen linkaamaan tänne jos se muistuu mieleen. 🙂

  1. Tupuna: Lähes kaikkien väliovien ja lattian väliin jää tällä hetkellä tyhjää yli sentin verran, joten ne mahtuvat avautumaan myös laminaatin jälkeen. 🙂 Kylpyhuoneen ovi ja parvekkeen ovi on vähän siinä ja siinä että mahtuuko ne liikkumaan laminaatin päällä, mutta ne on jo katsottu läpi että niistä voi sirkkelöidä sentin verran pois tarvittaessa. 🙂

  1. Vekarus: Me ei raaskita korvata tätä vanhaa parkettia uudella parketilla ja siksi päädyttiin nyt sitten päälle asennettavaan laminaattiin. JOs laminaatti alkaa kyllästyttää niin sen vanhan parketin voi kaivaa takaisin esille ja tehdä ehkä hiontaa ja sävytystäkin sitten. 🙂

  1. Tiina: Se lakkapinta on saatava kaikki pois ja kun kyse on tehdaslakatusta parketista niin se on lähes mahdotonta. Lattia-alan ammattilainen kuvasi meille hyvin kaikki riskit mitä voi tapahtua, ekana on se että hioo liikaa ja parketti on entinen (lakkapintaa pitää hioa tosi paljon ja siihen jää puhdasta parkettia noin milli joka kuluu sekunnissa puhki) ja toinen on se että lakkaa jää paikoitellen ja niihin kohtiin ei sävytetty öljy tartu. Myöskään uusi lakkapinta ei pysy jos vanhaa on vähänkään jäljellä. Lattiasta voikin siis tulla sellainen dalmatialainen, täplikäs ja puhkikulunut mustuva hirvitys. 🙂 Ei haluta ottaa riskiä, sama olisi sitten vaihtaa koko parketti kerralla ja kärrätä tämä ihan ok kuntoinen lattia kaatopaikalle, ei raaski. &hearts; &hearts; 🙂 Arvaa vaan harmittaako, vaikka kolmesyinen parketti ei olekaan juuri se mistä haaveilen vaan oikein leveä ja järeä lautalattia. 🙂

 13. Me laitoimme lastenhuoneisiin Paradorin Click in 8-32 Tammi 1-sauva kalkittu – laminaattia. Se on tasaisen kaunis. Muualla meillä on Paradorin valkomattalakattu parketti. Blogissa on kuvia.

  1. Christa: Kävin katsomassa, aivan ihanat lattiat! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Ja taas lisää vaihtoehtoja omaan listaan, kiitos. 🙂 🙂 Saadaankohan me ikinä tehtyä valintaa… 🙂

 14. Jos haette vaaleaa laminaattia, niin voin suositella meillä olevaa. Siitä on paljon blogissakin kyselty ja tarkistin nyt merkin ja mallin; se on Cellon Aspen tammi-laminaatti. Valkolakattu tammi-laminaatti, ostettu K-Raudasta. Ei taita ainakaan yhtään keltaiseen. 🙂 Olemme tykänneet todella paljon! Hyvä hintalaatusuhde myös.<br />
  <br />
  Kuvia löytyy blogistani.. tässä jutussa (ja näissä remonttipostauksissa parissa muussakin) näkyy ehkä parhaiten paljaana: <a rel="external nofollow" href="http://platefuloflove.blogspot.fi/2012/12/uuden-kodin-remontti-keittiosta.html&quot; target="_blank">http://platefuloflove.blogspot.fi/2012/12/uuden-kodin-remontti-keittiosta.html</a><br />
  <br />
  Onnea etsintään! :)<br />
  <br />
  Maiju

  1. Maiju: Tuo on myös kaunis! &hearts; &hearts; &hearts; Ja keltaiseen ei saa taittaa, eiiiiiiii. 😀 Siitä tahdon ehdottomasti eroon ja varsinkin valkoisessa se on tosi tärkeää että lattia ei näytä kellastuneelta. 🙂 Kiitos, onnea tosiaan tarvitaankin, sillä hyviä vaihtoehtoja on aivan liikaa. 🙂

  1. Marjo: Meni listalleni jo. 😀 On tää niin niin vaikeaa tehdä valintoja, nyt on pelkästään jo valkoisen ja vaalean sävyisiä laminaatteja omalla vaihtoehto-listallani 9kpl. 🙂 Ja siihen päälle ne harmaat ja pari antiikkiharjatun näköistä lankku-imitaatiota. 🙂

 15. Olen muutaman vuoden jälkijunassa, mutta muistatko missä tuota Parador basic 400 valkaistu tiikki laminaattia oli myynnissä? Ihastuin kuvaan ja haluaisin livenä nähdä. Yritin etsiskellä, mutta en löytänyt. Kiitos vastauksesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *