Kodin pohjakuva

Minulta on toivottu kodin pohjakuvaa, joten tässä tulloo. 🙂 Olen joutunut hieman itse retusoimaan sitä, koska koti on jo nyt pohjaltaan muuttunut alkuperäisestä. Tässä tämänhetkinen tilanne, jossa makuuhuoneena toimii oikea olohuone ja olohuone on siirtynyt entisen makkarin tilalle:

51542d97c98c7e6f720008db.jpg

Ja tässä miltä tulee näyttämään rempan jälkeen kun cyprocia oleva väliseinä puretaan:

51542e14c98c7e647e00001b.jpg

Tv-kaapisto tulee tuohon tulevan olohuoneen ja kylpyhuoneen väliselle seinälle, sohva ikkunaseinälle niin että taakse jää hieman tilaa kuten oli olkkarin puolella ennen eilistä siirtoa. Isolle TuplaKuplalle on suunniteltu paikka ikkunaseinän kulmaan, mittojen perusteella se mahtuu hyvin mutta todellisen tilanteen näkee vasta käytännössä. Jos tila menee sumppuun, niin sitten Tuplis saa lähteä. 🙂

Ruokapöytä vaihtuu neliönmuotoiseksi, kuten vuosia haaveilinkin. Se tulee olemaan noin 100x100cm kokoinen ja se laitetaan sohvan ja keittiökalusteiden välimaastoon, hieman keskemmälle lattiaa. 🙂

Makuuhuone jää entisen olohuoneen paikalle ja siihen tulee jonkinlainen valoa läpäisevä seinämä, jossa keskellä kenties pariovet. Tytön huone jää tuonne viimeiseen nurkkaan, makkarit rauhoitetaan lepoon ja leikit leikitään pääasiallisesti olohuoneessa kuten tähänkin asti. 🙂 

Tässä vielä muutamia syitä siihen miksi tämä järjestyly toimii meidän perheessä erinomaisesti:

– tyttö heräilee välillä öisin huutamaan mammaa kainaloon, en kuule sitä toiselle puolelle kotia (ex-makkariin). Tyttö nousee lopulta ja tallustelee tökkimään minua, jonka seurauksena on jo niin pirteä että aamut alkavat joskus meillä jo klo 05. 🙂 Kun välimatka on lyhyempi, kuulen tytön paremmin ja tytöllä on turvallisempi olla. 

– perheen rytmi on aamuisin sama.  Tyttö nukahtaa illalla reilusti ennen meitä aikuisia, joka aiheuttaa pieniä käytännön ongelmia. Jos iltaisin tahtoo katsella elokuvia kotiteatterin äänien kera, ei sitä voi tehdä koska olohuone ja makuuhuone olivat ennen vierekkäin. Uudessa ratkaisussa äänet eivät kuulu makkariin saakka, joten voimme miehen kanssa nautiskella hieman paremmin elokuvaelämyksistä. 🙂

– Tv:n katselu on meillä hyvin vähäistä, televisio-ohjelmia emme katsele juuri lainkaan, ehkä 30 min per viikko. Televisio onkin meillä vain elokuvia varten, sarjat ja uutiset katsomme netistä läppärillä. 

– Koska tv ei aja meillä asiaansa, ei olohuoneessa oikein tehdä muuta kuin leikitään. Ystävät ja sukulaiset viihtyvät aina mieluiten ruokapöydän ympärillä tullessaan kahvittelemaan tai syömään meille, joten sohvaakaan ei vieraiden peput juuri kuluta. 🙂 Olohuone on meillä sivuseikka siis. 🙂

– Toisaalta saan jatkossa vahdittua tyttöä paremmin hänen leikkiessään uudessa olohuoneessa, sillä en ole selkä häneen päin missään vaiheessa. 

– Makuuhuoneessa on oma rauha sen aikaa mitä sitä tarvitseekin, eli öisin. Meillä ei majoiteta yökyläläisiä oikeastaan koskaan, eikä tilaakaan ole siihen ollut (ei ennenkään). Makuuhuone on yleensä kodin kaunein osa, ja itse mielelläni ihailen sitä tytön huoneen läpikulkumatkalla. 🙂

– Myyntitapauksessa on helppo palauttaa makkari omalle vanhalle paikalleen, laittamalla siihen kaapistosta seinän tai jakamalla tilan millä tahansa tavalla. Uuden kiinteän väliseinän rakentamiseen menee huomattavasti vähemmän aikaa kuin sen purkamiseen, kustannus sille on vain muutamia satasia. 🙂

Huh, nyt tuli paatosta. 🙂 Mutta tässä siis pohjakuvat ennen ja jälkeen sekä hieman asiaa syistä miksi tämä on meidän perheelle toimivampi pohjaratkaisu. 🙂

27 kommenttia “Kodin pohjakuva

 1. Ihanan näköinen teidän makkari.:) Ja se, että päivität blogiasi niin usein saa palaamaan tänne joka päivä uudelleen ja uudelleen. 🙂 Itse en olisi valmis vaihtamaan olohuonetta pienempään huoneeseen, koska meillä käy paljon vieraita ja se on ehdottomasti se tila missä vietetään paljon aikaa.. Mutta ehdottomasti hauska aina nähdä, että mitäs uutta olet taas keksinytkään. Kunniotan sitä, että hankkiudut ylimääräisestä tavarasta eroon. Maailma on pullollaan ihania esineitä ja asioita, ei niihin kannata liikaa kiintyä. Voipi aina ajatella, että saa uutta ihanampaa tilalle. 😉

  1. Ansku: Meillä taas olohuone on lähinnä sellainen sotkupesä ja läpikulkuväylä. 🙂 Me haaveillaan miehen kanssa kunnon videotykistä ja laajakankaasta, mutta sen toteuttaminen tv-kaapin kanssa on hieman haasteellista tuossa oikeassa olohuoneessa. Tuohon uuteen versioon saisi senkin mahtumaan hieman paremmin, eikä iltaisin olisi ilta-aurinko paistamassa kankaalle tai televisioonkaan. Plussia siis löytyy paljon. :)<br />
   <br />
   Aikamoinen vastustus tälle idealle on kyllä tullut, mutta itse olen edelleen 110%:sti sitä mieltä että se tulee toimimaan valmiina paremmin kuin hyvin. En tunnustaudu jääräpääksi, mutta olen kyllä aika voimakastahtoinen sellaisten asioiden suhteen joista olen itse täysin innoissani, hihii. 😀 Kumpa aika menisi nopeammin että saisin teille lukijoillekin todistaa että se toimii. 😀

 2. Kannattaa miettiä myös miten saa vaate- yms. säilytystilaa makuuhuoneeseen tarpeeksi. Toisaalta, jos tilaa alkaa jakamaan kaapeilla, ei valoa huoneistoon tule kuin yhdeltä puolelta. Yksityisyyttäkin voi alkaa kaipaamaan nopeastikin. Tyttärennekin kasvaa koko ajan. Tuntuisi oudolta nukkua siten, että eteisestä on suora näkymä sänkyyn. Kannattanee ainakin maltilla miettiä ennen kuin ryhtyy hommiin. WC-kylpyhuoneen ja tulevan olohuoneen välisen seinän pituus ja paikka kannattaa miettiä. Nyt näyttää siltä, että siihen jäisi joko ruma törröttävä seinänpätkä taikka sitten vähän hölmön näköinen kolo.<br />
  <br />
  Mutta mitään ideaa ei kannata heti tyrmätä. Yleensä tällaisista ideoista voi hioutua uusia ideoita. Näin tämä ei mielestäni vielä ole toimiva.

  1. Anonyymi: Sekin puoli on jo ratkaistu ja pyykkihuolto helpottui huomattavasti. 🙂 Eteisestä ei tule olemaan suoraa näkymään uuteen makkariin, siihen tulee sellainen patentti, joka antaa yksityisyyttä tarpeeksi, mutta pitää tilan silti avoimena ja valoisana. Seinänpätkänkin suhteen on asia mietitty ja se saa pienen funktion, kerrankin. 🙂 Nyt tuo wc-kylppärin pieni syvennys on täysin hukkaan menevää tilaa, pimeä nurkka. <br />
   <br />
   Odotan suurella innolla tulevaa ja sitä kun saan teille esittää niitä 3D-luonnoksia suunnitelmasta. Tilan hahmottaakin paremmin, kuin on jotain konkreettista antaa näytille. Nyt visio näkyy valmiina vain minun ja tuttuni päässä. 😀

 3. Mä jotenkin niin kannatan tätä ideaa! <br />
  Eipähän ole jokaisella sellaista ja hyvältä tule näyttämään takuulla!<br />
  Meidän makkarista on kans pikkuhilja tulossa niin nätti, että mua suorastaan kaduttaa että se jää sinne kulman taakse eikä siellä juuri tule oleskeltu. Mä se aina useamman kerran päivän aikana käyn tsekkaamassa että kuinkas nätti se nyt olikaan 😀

  1. Maanvaiva: LOISTAVAA!!!!!! &hearts; &hearts; &hearts; 🙂 Makuuhuoneet jää yleensä täysin piiloon ja moni kaipaakin rauhaisaa ja yksityistä tilaa sen suhteen. Meillä sitä ei niin kaivata ja toisaalta olemme yleensä oman perheen kesken, joten omaa rauhaa on jatkossakin ihan yhtä paljon kuin tähänkin mennessä. Tyttö kun kasvaa, niin hän siirtyy enemmän ja enemmän viettämään aikaa omaan huoneeseensa omien kavereiden kanssa. Mutta siihenkin menee vielä vuosia aikaa ja meitä aikuisia ei haittaa yhtään se, että muksut kulkevat meidän sängyn ohitse. :)<br />
   <br />
   MInäkin kävin aina ennen makkarissa ihastelemassa, nyt sitä voi ihastella paljon enemmän ja useammin. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 4. Musta on ihanaa, että te voitte räätälöidä kotianne näinkin isoilla ratkaisuilla juuri omia tarpeitanne vastaavaksi. Jokaisella on omanlaisensa elämänrytmi ja omanlaiset tarpeet, ja hienoa on, että kodistaan voi tehdä niitä vastaavan 🙂 Uskon, että tästä tulee vielä tosi hieno ja just teille hyvä ratkaisu! Onnea &quot;melkein uuteen&quot; kotiin jo nyt näin etukäteen &hearts;

  1. Dara: Omiin tarpeisiin me tätä kotia muokataan pikkuhiljaa, nyt tuleekin sitten viimeinen iso muutos jota on kyllä odotettu kovasti. 🙂 Tämä uusin keksintö tuli tuttavani suusta, josta innostuin aivan täysillä. Hän on aika kokenut sisustaja ja paljon nähnyt koteja ympäri suomen. Harmi ettei minulla ollut teille jo eilen tarjota 3d-kuvia kokonaisesta suunnitelmasta, nyt se on vain minun ja tuttuni päässä. Hänellä on tosi hyvä sisustusmaku ja tykkää ehdottaa myös rohkeampia ratkaisuja. Hänen kanssaan kun juteltiin niin moni asia loksahti kohdilleen. Meidän kodin suhteen on jo suunnitteluvaiheessa tehty muutamia aika pahoja mokia, joiden vuoksi on syntynyt &quot;kuolleita nurkkia&quot; ja hukkatilaa. Tuttuni kiteytti hyvin, että alle 200m2 kokoisessa kodissa ei ole ainuttakaan neliötä liikaa tuhlattavaksi. :D<br />
   <br />
   OI kun se kesäkuu nyt tulisi äkkiä. 🙂 Kiitoksia jo etukäteen! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 5. Minäkin uskon edelleen että tulee hyvä ja teille sopiva kokonaisuus!=) <br />
  <br />
  Hyvää pääsiäistä! &hearts;

  1. Jemina: Ihanaa! &hearts; &hearts; &hearts; 🙂 <br />
   <br />
   Hyvää pääsiäsitä sinulle myös! &hearts; &hearts; &hearts;

 6. Jännä idea! Todella kiehtova!! <br />
  <br />
  Miusta on ihanaa, kun ihmiset uskaltavat tehdä omannäköisiään, hyvyydellä kosketettuja ratkaisuja sisustamisessa ja elämässä &hearts; <br />
  Kivaa iltaa teille &hearts;

  1. Soili: Jännä kyllä on, ja ihanan erilainen. :)<br />
   <br />
   Tälläiset repäisyt on meille tuttuja, hihiii. 😀 Samanlainen shokkireaktio on tullut myös kiinteiden vaate- ja eteiskaappien purkamisesta aikoinaan. Monikaan ei uskonut että lopputulos tulisi toimimaan saati näyttäisi hyvältä, mutta niin vaan on kaikki ihastelleet ja jälkeenpäin sanoneet että ratkaisu kaappien poistamiseen oli sittenkin oikea. 🙂 Aina ei tietenkään kaikki mene niinkuin haaveissa kuvittelee, mutta minä näen toteutuksen jo mielessäni täysin kirkkaasti kun laitan silmät kiinni. Ja olen 110%:n varma että lopputulos palkitsee ja tulemme olemaan tyytyväisiä. :)<br />
   <br />
   Ihanaa iltaa sinulle myös! &hearts; &hearts; &hearts;

 7. Kodin pitää olla asukkaiden näköinen ja oloinen. Todella kiva suunnitelma. Jäämme odottamaan kuvia valmiista 🙂

 8. Jos kerran vieraat istuvat yleensä mielummin keittiössä niin miten selviätte 100×100 ruokapöydällä? Nyt järki hoi…

  1. Marjukka: Jos kotona on kaksi aikuista ja yksi tai kaksi vierasta niin hyvin mahtuu istumaan. 🙂 Me ollaan kyllä mietitty tämä asia ihan loppuun saakka kokonaan, joten järki on päässä ihan hyvin kiitos vaan.

 9. Kaiken muun muutoksen kyllä ymmärrän, mutta metri kertaa metri ruokapöytää en tajua. Sehän on postimerkin kokoinen! Kun sitten vielä kerroit, että ystävät ja sukulaiset kokoontuvat ruokapöydän ympärille kahvittelemaan ja syömään, niin aika tiivistä tulee.

 10. 100*100 cm kokoinen pöytä kannattaa käytännössä kokeilla. Yleensä pöytään varataan vähintään 60 cm per ruokailija tilaa. Mieluummin enemmän. Myös pöydän jalat vievät tilaa. Ja neliön muotoisessa pöydässä pitää huomioida se, että kulmissa istuvien jalat tulevat käytännössä samaan paikkaan… Mutta helppo kokeilla laittamalla maalarinteipillä pöydän kokoinen alue lattiaan ja asettelemalla tuolit siihen päälle ja istumalla niihin.

 11. Hyvältä kuulostaa uusi huonejärjestys noiden sun perustelujen jälkeen 🙂 ja parveke makkarissa on ihana! Kuumina öinä ei muutakun partsin ovi auki, niin avot :)<br />
  <br />
  Mistä ajattelitte hommata ton neliön muotoisen ruokapöydän? Mä oon netistä niitä etsiskellyt, ja tarjonta on surkeeta.. 🙁 mahtuuko tollasen metri x metri pöydän ääreen yhdelle sivulle 2 tuolia vierekkäin, eli onko 4 vai 8 hengelle? <br />
  <br />
  Meillä alkaa ensi kuussa uuden kodin remppa, saanhan tulla tänne kyselemään mielipideapuja ja ideoita? :)<br />
  <br />
  Mukavaa pääsiäistä 🙂

 12. Minusta on aika hullua se että jos te teette kotia itsellenne ja teette omanlaisia ratkaisuja lue: erilaisia, niin se pännii ihan hirveesti muita? eihän kukaan muu siellä teillä asu kun te, ja jos valinnat on teidän mieleen miksi hemmetissä sen pitää miellyttää muita?<br />
  <br />
  Senkin ymmärrän jos mielipiteet ilmaistaan että en tykkää ideasta, tai outo ratkaisu tmv. Mutta miten kummassa se aiheuttaa noin voimakkaan reaktion muissa että pitää henkilökohtaisuuksiin mennä? haukkua ja aiheuttaa pahaa mieltä? 😀 huvittavaa.<br />
  <br />
  Enhän minäkään tykkää esimerkiksi kaikista SISUSTAJIEN stailauskohteista, ideoista tms. lehdissä ja tv;ssä mutta enhän minä mene haukkumaan näitä sisustajia älyvapaiksi, mielenterveysihmisiksi tai maanisiksi? Huonoiksi äideiksi? aika kamalaa, mutta onneksi se kertoo vain yhtä asiaa: se joka suustaan päästää noin idioottikommenttia on heikko, kateellinen ja jolla ei todellakaan ole muuta sisältöä elämässä :D<br />
  <br />
  Ja ne ratkaisut joita olet tehnyt kotisi suhteen ovat todellakin omaperäisiä, erilaisia ja UPEITA. Miksi erilaisuus ärsyttää niin montaa ihmistä? miks se saa niin voimakkaat reaktiot? kysehän on kuitenkin vain sisustamisesta :D<br />
  <br />
  Kritiikkiä ja arvostelua sisustuksesta toki saa ja pitää antaaa ja ottaa vastaan, mutta nehän voi todellakin esittää asiallisesti ilman haukkumista ketään tai kenenkään perhettä kohtaan.<br />
  <br />
  Ehkä se todella on erilaisuus mikä ihmisiä suomessa niin paljon häiritsee.

 13. Ajatus vielä. Entäs jos siirtäisi keittiön kylpyhuoneen seinää vasten. Vesipisteet olisivat valmiiksi lähellä. Silloin keittiölle olisi tila, olohuone-ruokailutilalle omansa ja teille jäisi kuitenkin makuuhuone, jossa vois tehdä vaikka lisää lapsia 😉 Keittiöstä olisi nopea reitti nauttimaan kahvikuppi auringonpaisteessa.

 14. Mielenkiintoinen ratkaisu! Itse en osaisi kuvitella tuon soveltuvan meille, sillä en pitäisi siitä että lapset kulkevat jatkuvasti makuuhuoneemme läpi (teillä tämä on edessä viimeistään 3-4 vuoden kuluttua) enkä osaisi nauttia avoimesta makuuhuoneesta. Mutta se on hyvä, että uusi järjestys täyttää teidän toiveet ja tarpeet.<br />
  <br />
  Se mikä minua eniten mietityttää uudessa järjestyksessä on tulevan olohuone-ruokatilan mitat. Mikäli pohjapiirros on mittakaavassa, näyttäisi olohuoneen syvyys ( sohva-telkkari väli) minusta liian pieneltä. Samoin olohuoneen pituus toiseen suuntaan (peräseinältä keittiöön) näyttää liian lyhyeltä, jotta siihen saa hyvin sohvan ja ruokapöydän. Sohva taitaa olla pituudeltaan 2m luokkaa, eli sama mitä teidän sänky? Vanhassa makuuhuoneessa teillä ei ollut sängyn päädyssä kovin leveää käytävää (kuvista päätellen). Vaikka ruokapöytä olisi 100*100cm, tulee se viemään tuolien kanssa (mikäli ne sijoittaa neljälle sivulle) viemään tilaa vähintään 200*200cm ja tällöinkin tuolin liikuttamiseen on tilaa ainoastaan 50cm per tuoli. Jos katson kuvia toiseksi viimeisestä keittiöpostauksestasi (Yöpostaus päivällä vaihdetusta järjestyksestä), jossa pöytä on kiinni seinässä, ei tilaa näytä olevan näin paljon. Nykyinen pöytä on mitoiltaan varmaan 120 tai 140cm? Jos varaa uudelle pöydälle tuon 200cm kanttiinsa, tulee tuolit pöydästä ulosvedettynä todella lähelle sohvaa ja keittiön kaapistoa. Minusta siis tuntuu, että olohuone-ruokatilasta tulee noilla kalusteilla ja käytössä olevilla mitoilla todella täyteen ahdetun näköinen. Mutta te olette varmaan nämä mitanneet.

 15. hyvältä vaikuttaa!tuli miel3n et oottehan saaneet taloyhtiöltä luvan seinän kaatoon?me ei saatu.ois muuttunu kolmiosta kaksioks ja tarvinnu isot prosessit.

 16. Mielenkiinnolla odotan lopputulosta &hearts; Teet niin tai näin, aina väärinpäin! 😀 Minusta on niin hienoa, että uskalletaan tehdä omannäköistä, repästä ja poiketa kaavasta. Ensiksi valitetaan, että kodit näyttää kaikki samalta eikä keksitä mitään omaa jne. Sitten valitetaankin jo jostain muusta. Hyvää pääsiäistä!

 17. Minä taaseen luulen, että ainoa oikea ratkaisu on miettiä kotia ja kodin remonttia oman elämäntilanteensa ja tarpeensa kannalta. Jos tilamuutos ei jollekin käy, so not, eihän siellä kukaan muu asu kun te.<br />
  <br />
  Meillä oli ihan sama juttu: päiviteltiin miten iso remppa tule ja miten jälleenmyyntiarvo (varsinkin tietyissä materiaalivalinnoissa yms.) ja kannattaako nyt tehdä vai pitäisikö vaan etsiä uusi tai isompi tai parempi tai mikälie. Olimme tuota muutosta ja vaihtoehtoa punninneet jo niin pitkään, että tiesimme tasan mitä olemme tekemässä. Ja teimme itselle, emme kenellekään muulle. Sen mukaan päätökset.<br />
  <br />
  Tuo uusi pohja näyttää sitäpaitsi ihan varsin fiksulta ratkaisulta. Seinien muuttaminen on loppupeleissä aika helppoa. Samoin jopa keittiöiden siirtäminen, varsinkin näissä uusissa, missä putki- ja sähkövedot on tehty niin fiksusti, että niitä pystyy muuntelemaan jälkikäteenkin tarpeita vastaavaksi.<br />
  <br />
  | &lt;a href=&quot;<a rel="external nofollow" href="http://mustikkasmoothie.blogspot.com/">mustikkasmoothie.blogspot.com</a>&quot; target="_blank">http://mustikkasmoothie.blogspot.com/">mustikkasmoothie.blogspot.com</a></a&gt; |

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *