Niitä pieniä asioita…

Kuten eilisessä postauksessani jo vihjailinkin, on muutama uusi juttu ilmestynyt meille. 🙂 Muutaman olen ostanut ihan itse kaupasta, kuten pienen TuplaKuplan. Kauppashoppailun lisäksi hieroin hieman vaihtokauppaa ja teimme ystäväpiirissä vaihtoringin, jossa jokainen sai kierrättää itselle turhiksi jääneitä tavaroita. Suuri satsi lähti minulta kiertoon ja tilalle kotiutui uusia aarteita. 🙂 Niin se sisustusmaku muuttuu, muillakin kuin minulla. 😀

Iittalan puinen Aalto-alusta on kokeellinen kaunistus omassa kodissa. Käyttötarkoituksia on varmasti monia, mutta itse en ole vielä keksinyt mihin kaikkeen tuota melko pienikokoista alustaa voisi hyödyntää. Kaunis se kuitenkin on, ihan sellaisenaankin. Mies meinasi että se on leikkuulauta, mutta eihän tuollaista nyt raaski sahata veitsellä…. 😀 Pelkkänä koristeena on ystävänikin tätä käyttänyt, joten jos sinulla on jakaa minulle käyttöideoita niin olen enemmän kuin iloinen. 🙂

517feecb89ac61af1a00002a.jpg

517feed789ac616b1900003a.jpg

Ja nyt meiltä löytyy sitten se isompikin Iittalan tammipohjainen Vitriini-rasia. 🙂 Ison rasian puunsävy on hieman vaaleampi kuin pienen, jonka ostin Prismasta jokin aika sitten. Jos niitä ei ihan vieretysten laita niin värieroon ei kiinnitä huomiota. Tässä saa nyt hyvin makusteltua tuota tammea osana omaa sisustusta. Ihan jees se onkin, ei valittamista (ainakaan vielä :D). 😀 

517feed389ac61821b00003a.jpg

517feeb189ac61de1100003a.jpg

Olohuoneen seinähyllyllä komeilee nyt omatekemäni taulu, joka edelleen kuivuu. Onneksi en maalannut tästä taulusta reunoja, sillä meillä ei olisi ollut tilaa kuivattaa kolmea taulua vaakatasossa kahta viikkoa. Kaksi muuta tauluani kuivuvat parhaillaan ja reilu viikko menee vielä ennenkuin saan ne lisättyä tuonne seinähyllylle. Timanttiananas on onnekkaasti edelleen hengissä ja voi hyvin. Siirsin sen hyllylle tilapäisesti, jotta ruusut mahtuivat tv-tasolle. 🙂

517feeba89ac613d1a000022.jpg

Reilun Kaupan valkoiset ruusut ovat jo elämänsä ehtoopuolella. Nuput eivät koskaan auenneet tuon enempää ja useampi terälehti on saanut ruskean reunan. Hetken ilojahan nämä ovatkin. 🙂 Maljakko on kirkas 160mm Iittalan Aalto, samanmallinen joka minulla oli vuosi sitten valkoisena. Valkoisen maljakon annoin aikoinaan äidilleni (joka rakastaa Iittalaa ja kukkia) ja tämän kirkkaan minä pelastin itselleni jämäkuormasta. Äiti jo ilmoittikin, että hän mielellään adoptoi myös tämän kirkkaan maljakon itselleen jos minulla ei ole sille kovin suurta tarvetta. 🙂 

517feec789ac613e1a00002a.jpg

517feec489ac612516000033.jpg

Uuden television jalka on melko hauska. Se on tuollainen kromi-valkoinen neljähaarainen harakanvarvas. 🙂 Meillä on tarkoitus kiinnittää televisio suoraan seinään vesa-kiinnikkeellä, joten jalka saa siirtyä siinä vaiheessa varastoon. Uusi töllötin on Samsungin 40-tuumainen 3D Led -tv, jossa valkoiset kiiltävät kehykset. Kylläpäs on tekniikka kehittynyt viiden vuoden sisällä, en voi muuta sanoa. 😀

517feebf89ac616b19000030.jpg

Olohuoneen ikkunalle lisäsin kaksi uutta valkoista verhoa, materiaaliltaan ne ovat 100% pellavaa. Nämä verhot ostin sovitettavaksi kotiin, koska halusin kokeilla miltä näyttäisi muhevammat ja kerroksellisemmat verhot olohuoneessa. Ja nehän toivat sitä toivottua muhkeutta ja samalla ehkäisevät ilta-auringon paistamisen kesäaikana niin pahasti sisälle. Verhot tulivat todellakin jäädäkseen, sillä tykkään pellavasta kovasti ja kahden erilaisen materiaalin yhdistelmä on minusta äärettömän kaunista. Kyseiset pellavaverhot ovat Villa Stockmannin, kuten myös kaikki silkkiverhomme. Värisävy on nimeltään luonnonvalkoinen ja ne ovat tismalleen samaa sävyä kuin taitetun valkoiset silkkiverhomme. Kuvassa pellavaverho näyttää valkoisemmalta, mutta se johtuu vain siitä että se läpäisee valon paremmin kuin puuvillavuoritettu silkkiverho. Luonnossa värieroa ei ole. 🙂

517fb7d189ac61d405000034.jpg

Ja loppuun kauan kaivattu vaihtoehto isolle säästöpossulle, jonka virkaa on viimeiset 10-vuotta toimittanut kaapin kätköissä piileskellyt ja kolhiintunut Bart Simpson -peltipurkki. 😀 Georg Jensenin jättikokoinen Ronsu, pikkukavereinaan kaksi tammista mini-Ronsua, ovat asettuneet taloksi. 🙂 Kyllä nyt kelpaa laittaa rahaa jemmaan. 😀 Luulin tämän säästönorsun olevan sellainen pikkiriikkinen, johon mahtuu korkeintaan 10 euron edestä kolikoita, mutta kokoa onkin paljon luultua enemmän. Korkeutta on nimitäin 12,5cm ja pituutta 16,5cm. Syvyyttä löytyy myös ruhtinaalliset 6,2cm, joten tuonne mahtuu varmasti kaikki vuoden aikana taskuun jääneet kolikot. 🙂

517ff7af89ac613d1a000036.jpg

Meillä lähdetään kohta treffaamaan ystäviä ja juhlistamaan vappupäivää. Kotiinpaluumatkalle mukaan tarttuu yksi ystäväiseni, jonka kanssa vietämmekin kahvikestejä ja pientä herkkuhetkeä kuulumisia vaihdellen.

Ihanaa vappupäivän jatkoa kaikille! <3

33 kommenttia “Niitä pieniä asioita…

 1. No, heti tuli mieleen käyttää tarjotinta esim. Kivi-lyhtyjen alustana.<br />
  Aurinkoista vapun päivän jatkoa!<br />

 2. Miia, aivan mielettomia uutukaisia teille tullut! LOVE THEM ;))<br />
  <br />
  Mustakin tuo lattia nayttaa tosi hyalta nyt ja en naa syyta etta pitas ainakaan nyt vaihtaa :)) just perfect &hearts;

  1. Love: Ronsu varsinkin on tosi suloinen. &hearts; Ja jos tammi alkaa tympimään niin laitan pikkuiset norsut jemmaan, kätevää. 😀

   1. Anna: Näitä norsuja on ilmeisesti useampaa kokoa, kun muistan pidelleeni kädessä kerran sellaista ihan pikkuista. Tämän ison norsun kun näin, niin riemunkiljahdukset kuuluivat varmaan kauas. 😀 Tämä on todellakin suuri ja uskon että sinne mahtuu kaikki meidän vuodessa kerääntyneet kolikot. :)<br />
    <br />
    Samoin teille! &hearts;

  1. Tupuna: Olen kaksi kertaa. Myös ruusujen mukana tulleet ravintoliukset olen laittanut ja vettä vaihtanut. Ei auta mikään. Kaksi huonointa ruusua heitin jo roskikseen, kun ne alkoi roikkumaan.

 3. Ihalta näyttää! Ja puu on kyllä niin kodikas ja kiva elementti, sopii teille oikein hyvin! Hyvää vappua myös sinne! 🙂

  1. Sofia: Yritän kovasti avartaa omaa suhtautumistani tammeen omassa kodissa. 😀 Onneksi sai tehtyä vaihtareita niin pääsee kätevästi kokeilemaan miten mieli muuttuu vai muuttuuko. :)<br />
   <br />
   Sinulle myös! &hearts; &hearts; &hearts;

  1. Mari: Kääk, on vai????? Hihihiiiii. 😀 😀 Sehän muuten onkin ihan loogista, vitsit mikä höhlä olenkaan. 😀 😀 Kiitos!!! &hearts;

 4. Pakko kysyä vielä tuosta norsusta, kun se on niin söpö 🙂 Eli onko tuo irrallinen pikkunorsu jotenkin kuitenkin kiinni isossa norsussa, vai onko se ihan vaan koriste, joka laitetaan isomman viereen?

  1. Rouva Jii: Ison norsun mukana tulee kaksi tammista pikku-norsua. Ne on ihan irrallaan eli ne voi laittaa vaikka eripaikkaan ison norsun kanssa. 🙂 Ne mahtuu molemmat tuohon ison norsun kärsän sisäpuolelle, minulla on toinen siinä ison sylissä ja toinen vieressä. 🙂 Pikku norsut on vain koristeita. 🙂

 5. Kivoja uusia yksityiskohtia 🙂 Minullekin tuli mieleen tuo tarjotin Kivi tuikkujen alustana!<br />
  Iloista vappua myös sinne!

  1. Jonna: Kiitokset! &hearts; Tuo puualusta on muuten oikeasti pannualunen, hihii. 😀 Minä en tiennyt sitä, eikä kyllä ystävänikään. Ollaan ihan höhliä kyllä, hihihiii. 😀 Ajattelin kokeilla tuohon päälle myös kirkasta aaltomaljakkoa, se saattaa näyttää kivalta. :)<br />
   <br />
   Ihanaa vapunjatkoa! &hearts;

 6. Teillä näyttää ihanalta! 🙂 Ja pakko sanoa että nuo Samsungin televisiot ovat parhaita. 😀 En oikein lämmennyt miehen idealle hankkia sellainen edellisvuonna, mutta on mukavaa katsoa kotona hyvänlaatuisia elokuvia ja varsinkin niitä 3D-leffoja! 😀 Ei enää jaksa lähteä elokuvateatteriin, kun kotona saa röhnätä omalla sohvalla. 😉

  1. Soffe: Kiitokset! &hearts;<br />
   <br />
   Samsungin telkkari vaikuttaa ainakin toistaiseksi tosi hyvältä. Meillä on 3D-leffoja muutamia kerääntynyt ja ollaan aikaisemmin katseltu niitä niiden kamalien paperilasien läpi. 😀 Tuossa telkkarissa tuli mukana kahdet ihan kunnolliset 3D-lasit ja uskon että jatkossa katselu on mukavampaa kuin ennen. :)<br />
   <br />
   Mekin tykätään enemmän katsella leffoja kotisohvalta, se on niin rentoa. 🙂

 7. Mistä ostit tuon ihanan säästölippaan? Olen miettinyt että se olisi hyvä synttärilahja pikkuisellemme, äitikin tykkää sen ulkonäöstä 🙂

  1. Meri: Ostin norsun Stockmannilta. En tiedä onko kaikissa myymälöissä Georg Jensenin tuotteita, mutta ainakin Helsingin keskustan liikkeestä löytyy. Nettikaupassa tätä versiota on myös joskus ollut, mutta nyt en äkkiseltään löytänyt kuin kaksi pienempää norsua. :)<br />
   <br />

  1. Marija: Korkea maljakko meni siskolle, joka sitä tarvitsi. 🙂 Meillä toimii perheen kesken kierrätys aika hyvin, me saadaan lastenvaatteita ja leluja ja minä annan vaihdossa sisustusjuttuja. Äidillä ja siskoilla on harmi vaan hieman erilainen maku kuin minulla, joten aika harva juttu &quot;kelpaa&quot; heidän koteihin. 🙂

 8. Kauniita löytöjä, kelpaisi kyllä itsellenikin. Oikein hyvä juttu tuo kierrätysrinki! Aallon pannunalunen on kaunis, menee todellakin ihan jo koristeena, jossain olen nähnyt myös keittiössä sirottimien, öljypullojen ym. alustana keittiön tasolla.

  1. Tiina: Kierrätysrinki on kyllä kiva, saa vaihtokaupassa antaa itselle turhaa pois ja saa uusia kivoja juttuja tilalle. :D<br />
   <br />
   Sinä sen sanoit!!! Laitankin heti tuon pannualustan meidän pippuri- ja suolasirottimien alle. 🙂 🙂 🙂 Kiitos vinkistäsi, aivan loistava!!!!! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 9. Kivalta näyttää 🙂 <br />
  Sopii ihanasti tuo kartellin taso tuonne!<br />
  Meillä taitaa olla sama tv mutta mustana ja isomapana, ja kyllä tykkään, samsung on parhain ja tuo krominen jalka on niin tyylikäs ja moderni 😉

  1. Jennifer: Kiitokset! &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Tuo televisio on kyllä huippuhyvä, ainakin vanhaan telkkariimme verrattuna. 🙂 Kuva on niiiiiin tarkka että vieläkin silmiin sattuu kun katselee töllötintä. Ihan kuin iPad mutta 40-tuumaisena. 🙂

 10. Mä tykkään tosi paljon tosta leikkuulaudasta. Serkullani on kummatkin koot, tätä vst on muutama kpl. Juhlissa laittaa siihen aina pieniä kulhoja joissa on herkkuja. Itselläni isommassa on päällä aina tuikkuja. Kaunis, vaikka ei hirveän käytännöllinen.<br />
  Haluaisin ylikaiken ton isomman tammisen vitriinin mutta en yksinkertaisesti raaski ostaa sitä.<br />
  Eikä mulla ole hirveesti tekoakaan, koska mulla on monta tosi kaunista korulaatikkoakin, jotka eivät todellakaan ole täynnä. Ehkä joskus vielä… Vitriinit ovat todella usein tarjouksessa, eli kun halu omistaa moiseen nousee entisestään, saa sen nopeasti kotiutettua.

  1. Lanttuleikkuri: Herkkukulhojen alustana tuo toimiikin varmasti hyvin, kokeilenkin sitä heti seuraavalla kerralla kun on ystäviä kyläilemässä. :)<br />
   <br />
   Vitriinit on tosi kauniita, tykkään niistä kaikista väreistä. Joskus muinoin olin ostamassa sitä metallipohjaista mallia jota ei enää valmisteta. Minulla on Huutonetissä hakuvahti päivystämässä, jos joku onnellinen omistaja tahtoo omastaa luopua. 🙂

 11. Ihania uusia juttuja! Ronsut mäkin haluisin kotiuttaa. No ehkä joku päivä. <br />
  <br />
  Oon miettiny hankkivani tuota Bestå-sarjaa. Eikös nämä teidän beståt oo sitä 64 cm korkeaa? Mietin vähän, että onko se liian korkeaa tv:n alle, mutta teillä ainakin näyttäis olevan tv sen päällä. Ootteko kokenu, että korkeus on hyvä? :)<br />
  <br />
  Mukavaa viikonloppua!

 12. Et sä saa itteäsi huijattua pitämään tammesta. 😛 Makkari näyttää ihanalta mutta muualta ehkä vähän vuokrakämppälaiselta nyt kun seinät on valkoiset. Tilatkaa ja asentakaa se valkonen laminaatti.niin on asia sillä selvä ja tuskin sitä katuisit. 😉

 13. Moi. Kommentoisin tuohon Iittalan tammiseen alustaan, että sitä on kait tarjoilualustana myyty, sekä isona että pienempänä. Meillä on se isompi, josta olemme tarjoilleet yleensä juustoja ja sen lisukkeita. Tuohon pienempään voisi mahtua vaikka pari dippausastiaa tai vaikka sokerikko ja kermakko kahvipöydässä?<br />
  Mukavaa kevättä!<br />
  – Nipsu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *