Säilytysjuttuja…

Kerkesin minilomani aikana skannaamaan kaikki loput paperini sähköiseen muotoon ja nyt olo on sekä kevyt että huojentunut, 6kk pituinen projektini on suoritettu viimein loppuun. 🙂 Skannauksen kautta paperisilppuriin päätyi mm pankkien tiliotteita, palkkakuitteja, takuukuitteja ja muita säästettäviä lippulappusia, työeläke- ja vakuutuspapereita, äitiyspäivärahakauden aikaisia lappusia, yli 5-vuotta vanhat verokirjat, yms… Skannasin myös kaikki fyysisesti säästettävät paperit omaan arkistoonsa ihan varuiksi, tuplakappaleista ei koskaan ole ainakaan haittaa kun tärkeistä asiapapereista ja sopimuksista on kyse. Skannattuja sivuja kertyi yli 1000 ja nyt löydän minkä tahansa dokumentin suoraan koneeltani ilman että joudun pläräämään läpi suurta nivaskaa A-nelosia. 🙂 

IMG_7201.jpg

Siivosin ja järjestelin tärkeiden tavaroiden kaappini uuteen selkeämpään kuntoon, jemmaten tilpehööräni Iittalan Vakka-laatikoiden sisään. Työjutut ovat nyt isossa Vakka-laatikossa, jonka saan nostettua sellaisenaan viereeni tuolille kaikkine tarvittavine toimistotarvikkeineen. Enää ei tarvitse rampata kaapilla hakemassa milloin mitäkin paperia tai post-it lappua, kun kaikki tarpeellinen liikkuu yhdellä kerralla kaapista ulos ja takaisin. 🙂

IMG_7194.jpg

iIMG_7197.jpg

Sekalainen sälälaatikkokin on kutistunut lähes olemattomiin. iPhone -pahviboksissa on Applen erilaisia lisäosia, manuaalit ovat mustassa taskussa ja Adoben photari (jota en kylläkään osaa käyttää) omassa kotelossaan. Ainut mikä yllä olevan kuvan laatikosta puuttuu on television mukana tulleet 3D-lasit, jotka lojuvat eilisen jäljiltä olohuoneen pöydällä. Ainiin, kameran lisävarusteet säilytän kameran omassa pahvilaatikossaan, jos joku sattuu sitä miettimään. 🙂 

IMG_7187.jpg

Duunijuttuja sisältävä laatikko on yleensä kaapissa päälimmäisenä, koska se on ainut jonka sisältöä tarvitsen arkipäivisin. Omat paperini vastaavasti ovat alimmaisena, koska sitä laatikkoa minun ei tarvitse availla oikeistaan ikinä, sillä dokumentit löytyvät myös koneeltani. 🙂 

Suosittelen kaikille jotka suunnittelette samanlaista sähköistämistä omille paperivuorillenne tekemään vähintäänkin varmuuskopion koneen kovalevystä. Itse olen kantapään kautta joutunut oppimaan miltä tuntuu kun kokonainen kovalevyllinen tärkeitä asioita tuhoutuu kovalevyn mukana ja se on pieni maailmanloppu se. Omasta vuosia sitten tapahtuneesta menetyksestäni oppineena minulla on nyt tuplana kaikki turvassa, ulkoisella erillisellä kovalevyllä sekä pilvipalvelussa (mm. iCloud, Dropbox). Tietokoneellani en säilytä enää mitään ylimääräistä, koska kovalevytilakin on sen verran snafti etteivät pakolliset ohjelmat, kuten kalenteri, Excel, Mail, Word, Java, Adobe, Silverlight, Picasa, sekä nettiselaimet jaksa kunnolla muuten päivittäisessä käytössäni pyöriä. 

Tämmöistä tänään ja huomenna viikonloppuhulinointia. 🙂 Ihanaa iltaa kaikille! <3

9 kommenttia “Säilytysjuttuja…

 1. Mahtavaa! Joku on siis oikeasti saanut paperit sähköiseen muotoon. Itse olen yrittänyt siirtyä sähköisiin välineisiin muistiinpanoissa. Paino sanall yrittänyt. Moleskine-kirjanen on jokapäiväisessä käytössä vaikka iPadissa on vastaavia (Evernote ym.) vihkoja vaikka kuinka monta. Ja kynä, jolla yritän kirjoittaa iPadille on liian paksu :). Mutta ehkä jatkan yrittämistä…

  1. Ulla: Kova oli homma ja hermot meni monesti, mutta nyt olen totaalisen sähköinen ihminen kaikkine lippulappuineni. 😀 <br />
   <br />
   Onhan se ihan eri asia kirjoitella kynällä paperille kuin näpytellä iPadia tai vastaavaa. Itsekin joskus kirjoittelen diipadaapaa ihan huvikseni paperille koska se on kivaa, mutta en niitä säästele mitenkään erityisemmin enää. 🙂

 2. Kadehdittavaa tehokkuutta :). Minulta tuo sähköistäminen ei luonnistu, vanhanaikaista kalenteria siihen tehtyinä merkintöineen tarvitsen päivittäin ja paperit kaikki tarkassa järjestyksessä kaapissa.Mutta en voi kuin ihailla selkeää kotiasi ja &quot;vähäistä tavara määrää&quot;. Taidankin aloittaa listan saisinko 1000 tavaraa pihalle, sillä varmaan vielä jokunen tuhat jäisi jäljelle. Odotan siis inspiraation iskevän.

  1. Sarppa: Lähetän täältä sinulle aimo annoksen virtuaalista inspiraatiota. 😀 Paitsi että nyt kannattaa nauttia auringosta ja lämmöstä kun sitä viimeinkin saadaan. &hearts;

 3. Kauniilta ja siistiltä näyttää! Mutta miten raaskit pitää kaapissa piilossa noin kauniita Vakka-lootia? Eivätkö olisi kauniit esillä? Missä säilytät vaatteet jotka ennen olivat laatikoissa?

  1. Vilijonkka: Kyllä ne ilostuttaa minua kaapin oven takaakin, ja isompi Vakka on esillä käytössä viitenä päivänä viikossa. 😀 Vakka-lootissa olleet vaatteet ovat kylpyhuoneen korkeassa kaapissa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *