Tikattu päiväpeitto

Muutama lukija kyseli minulta päiväpeitosta, joka vilahti sängyllä taulupostauksessani kesäkuussa. Kyseeessä on tavallinen untuvatäytteinen nukkumapeitto ilman pussilakanaa, jota hyödynsin päiväpeittona sen kivannäköisen ruututikkauksen vuoksi muutaman viikon ajan. 8-vuotta sitten tämän idean otin käyttöön ensimmäisen kerran ja useampia vuosia meillä käytettiin pelkästään tuplakokoista ruututikattua peittoa päiväpeiton asemasta. Sittemmin siirryin Villa Stockmannin silkkiseen päiväpeittoon, jonka jälkeen sängyllä ei ole päiväpeittoa enää nähtykään. 🙂

iIMG_7241.jpg

LuhtaHome_Pilvi.jpg

Ainut haastava asia on löytää sellainen peitto, jonka reunakanttaukset ovat valkoiset, useissa nukkumiseen tarkoitetuissa peitoissa ne ovat nimittäin harmaan tai vihertävän sävyiset. Myös tikkauksen tiheydellä on merkitystä, kauneimmalta ja muhkeimmalta näyttää suuret ruudukot, kuten omassa Joutsenen untuvapeitossani. Tiheään tai viistoon tikatut näyttävät siltä miltä niiden pitääkin – nukkumiseen tarkoitetulta pussilakanan sisään piilotettavalta peitolta. 🙂

LuhtaHome_Pilvi_p%C3%A4iv%C3%A4peite.jpg

Päivällä silmiini osui Luhta Homen Pilvi -päiväpeitto, joka on pintamateriaaliltaan kaunista mikrokuitua ja sen ruudut ovat samankokoiset kuin untuvapeitossani. Reunoissa kulkee kaunis kehys ja valkoisen värisävy on puhtaanvalkoinen. Luhdan Pilvi-peitteellä saa toteutettua samannäköisen petauksen kohtuuhintaan. 🙂 Pilvi-peitettä löytyy mm. Prismoista, Anttiloista sekä Hobbyhallista, jossa se on kuukauden kanta-asiakastarjouksena. 

Aurinkoista helleviikkoa kaikille! <3

(Kuvat: Luhta Home)

16 kommenttia “Tikattu päiväpeitto

 1. Tosi ihana päiväpeite! Tuontyylistä olen itse kovasti etsiskellyt:)! Kiitos vinkistä! Oletko nähnyt muuten tätä päiväpeittoa ihan livenä; onko se sellainen kiiltelevä pinnaltaan vai mattapintainen?

  1. Viivi: Olen nähnyt livenäkin, pinta ei ole satiininomainen muttei ihan puuvillalakanakaan. Pinta kiiltää ihan aavistuksen, saman verran suunnilleen kuin mikrokuitukangasta olevat rintaliivit. Enemmän on kuitenkin matan puolella kuin kiiltävän, minusta aivan ihana eikä yhtään silkkimäinen. 🙂

 2. Oi tuossa olisikin ihan täydellinen päiväpeitto!! Taidanpa laittaa nykyisen luonnonvalkoisen päiväpeiton myyntiin ja ostaa tuon tilalle.

 3. Hei MIia, osaatko sanoa sopiiko peitto 160 cm leveään sänkyyn? Suurin koko, 240×240, kuulostaa jotenkin naftilta mielestäni 🙂 muuten kyllä aivan ihana, ja kohtuuhintainenkin!

  1. Satu: sängyn molemmin puolin jää roikkumaan 40cm päiväpeittoa, omaan 160cm kokoiseen sänkyyni se on juuri passeli. Korkeaan jenkkisänkyyn se on voi jäädä aavistuksen lyhyeksi… Kannattaa mitata sängyn korkeus, oma sänkyni on pedattuna peittoineen peiton yläreunasta mitattuna noin 45cm lattiasta. 🙂

 4. Kiitos vinkistä. Kaipailin juuri ideoita päiväpeittoon ja pähkäröin, että ommellako itse vai ostaako. Tein vasta helmalakanat ja ostamastani pakasta kyllä jäi kangasta huikeesti jäljelle. Mutta käyn kyllä ensin katsastamassa peiton paikan päällä.

  1. Mysterious M: Kannattaa kurkata tuo Pilvi, jos asioit esim Anttilassa tai Prismassa. 🙂 Itse hypistelin sitä Prismassa, jossa oli mallikappale roikkumassa esillä ja tykkäsin tosi paljon. Materiaali on helppohoitoista ja ruututikkaus tosi nätti luonnossa. &hearts;

 5. Hei, mistä tuo kuvassa näkyvä sängynpäätysi on vai oletko tehnyt sen itse? Jos olet, onko siitä olemassa jotain postausta arkistojen kätköistäsi? 🙂

  1. Linda: Oma sänkyni on postauksessakin mainittu Kare Designin Ice Cube, jonka valmistus on lopetettu. Sänkyyn kuuluu nahkainen pääty sekä nahkainen sänkykehikko, jonka sisällä on Ikean Sultan runkopatjat sekä Familonin petari. 🙂

 6. Moi Miia, kyselisin taas vähän neuvoa, kun tapetoin olohuoneen seinän musta valko raita tapetilla ja mietinkin nyt mitä siihen seinälle voisi tapetin päälle laittaa? Seinä on reilu 5 metriä pitkä ja mielestäni se kaipaisi jotain juttua, mutta mitä ääh.Kiitos jo etukäteen vinkistä 🙂

  1. Hilima: Tarkoitatko kalusteita kyseisen seinän eteen? Itse laittaisin valkoisen tason tai senkin, ehkä senkin viereen valkoisen tai mustan tuolin tai jakkaran ja lehtikorin… Riippuen tietysti siitä, missä tilassa tuo rataseinä on ja paljonko sen edessä on tilaa. Valkoiset yksiväriset kalusteet näyttävät yleensä parhaimmalta mustavalkoisen kuvioseinän edessä… :)<br />
   <br />
   Tauluja tai vastaavia en laittaisi raitaseinälle, itse seinä on niin dominantissa asemassa että se menee helposti sekavaksi jo siihen kiinnittää kehyksiä tai tauluja. Onko raidoitus pystyyn vai vaakaan? Onko se isoa raitaa vai paljon kapeamapaa raitaa? Nämäkin vaikuttavat tietysti siihen, mitä seinän eteen kannattaa laitella. 🙂

  1. Hilima: Hihii, olen puusilmä. 😀 Kyselin juuri ylemmässä vastauksessani raidan suuntaa ja tiheyttä. :D<br />
   <br />
   Onko seinä olohuoneessa? Saisiko siihen esim Ikean Bestå-tyylisen pitkän tason? Tason päälle pöytävalaisin ja muutamia pieniä esineitä, kuten kukkamajakko, sisustuskirjapino, hedelmäkulho, kynttilänjalka… tason viereen tuoli ja tason ja tuolin väliin joko lehtiteline tai kori, jossa rullattuna torkkupeittoja. &hearts; Tämä minun ideani, mikäli olohuoneesta on kyse. 🙂

 7. Minullakin on ollut parisängyn tuplaleveä peitto joskus päiväpeittona ja muhkeutensa ansiosta se teki sängyn ihan vastustamattoman kutsuvaksi! Tällä hetkellä minulla on nimenomaan tuo Luhdan Pilvi -peitto, ihana sekin! Meneepä taas niin samoja ratoja nämä meidän sisustusjutut – yritän pikapuoliin saada oman blogini käyntiin ja postausta tuosta minun makuuhuoneestani tehtyä, kunhan uusi sänkyni saapuu.

  1. Marakatti: Meillä on siis hyvä maku. 😀 Tulen blogivisiitille kurkkimaan uutta sänkyäsi… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *