Harri Koskisen työhuoneella – Habitare 2015 pre-party!

Habitare 2015 sisustus- ja designmessujen tiimoilta järjestetty kutsuvierastilaisuus pidettiin muotoilija Harri Koskisen työhuoneella ja mukana illanvietossa olivat Habitare-tiimiläisten lisäksi myös Valoarten edustajat. Tilaisuudessa saimme etukäteistietoa uudistetusta Habitare -messuohjelmasta, pääsimme tutustumaan Valoarten Korona -valaisimeen ja jutustelemaan Koronan suunnitelleen Harri Koskisen kanssa. 

Omakotivalkoinen_47266646_2.jpg

IMG_4750.jpg

Omakotivalkoinen_47796646.jpg

Omakotivalkoinen_47556636.jpg

harriKoskinen.jpg

Lahden Muotoiluinstituutissa ja Taideteollisessa korkeakoulussa opiskellut Harri Koskinen perusti vuonna 1998 Friends of Industry -nimisen studion, jossa tehdään tuote- ja konseptisuunnittelua sekä näyttelyarkkitehtuuria. Koskinen on saanut kansainvälistä tunnustusta heti uransa alusta, ja hän on suunnitellut muun muassa huonekaluja ja astioita sekä taidelasia. Hän tuli suuren yleisön tietoon vuonna 1996 suunnitellessaan Design House Stockholmille blogeistakin tutun jääkuutiota muistuttavan Block -valaisimen. Kyseinen valaisin löytyy New Yorkin Museum of Modern Artin kokoelmasta.

Hänen kädenjälkensä on meille sisustajille tuttu mm. Woodnotesin K-tuolista, Jalo Helsingin Kupu -palovaroittimesta, Artekin HK -kalustesarjasta, Genelecin kaiuttimista, Iittalan Sarjaton -astiastosta ja Muuton Cozy -valaisimesta. Koskinen on tunnettu myös ulkomailla, hän on suunnitellut tuotteita mm. Alessille sekä japanilaiselle Issey Miyakelle.

Vuonna 2014 Koskinen sai erittäin arvostetun Kaj Franck -muotoilupalkinnon, ja hänen laajaa tuotantoaan esitellään syyskuussa Habitare 2015 -messuilla palkintovoittajan ikiomassa näyttelyssä.

Omakotivalkoinen_47826646.jpg

Omakotivalkoinen_4746.jpg

Omakotivalkoinen_47686646.jpg

Omakotivalkoinen-993782682.jpg

Harri Koskisen Valoartelle suunnittelema Korona Light Plafond on selkeälinjainen ja ajaton designvalaisin, joka voidaan asentaa sekä katto- että seinävalaisimeksi. Valaisimessa yhdistyy suomalainen design ja huippuluokan valaistustekniikka – valaisin sisältää led-moduulin, joka kestää kotikäytössä jopa 40 vuotta, led-moduuli on vaihdettavissa. Selkeä ja pelkistetty ilme sopii sisustuksen eri tyylisuuntiin. Valaisin soveltuu erityisesti paikkoihin, joissa tarvitaan hyvää yleisvalaistusta kuten eteiseen, lastenhuoneisiin, takkahuoneeseen, työhuoneeseen jne. Valaisimeen on mahdollista hankkia erivärisiä metallirenkaita, joilla ilmettä voidaan päivittää sisustuksen värien muuttuessa tai valaisimen muuttaessa tilasta toiseen.

Omakotivalkoinen_4739.jpg

IMG_4743.jpg

Omakotivalkoinen_4761.jpg

Omakotivalkoinen_4810.jpg

Omakotivalkoinen_4812.jpg

Koskisen työhuoneelta löytyi luonnollisesti myös Woodnotesin K-tuoli, jota ihastelimmekin kuorossa. Sen siluetti on äärettömän kaunis ja kankainen materiaali kestää takuulla vuosikymmeniä. Lähikuva kankaasta kertoneen kuinka paksua ja jämäkkää se on.  ♥

Omakotivalkoinen_47986646.jpg

IMG_4729.jpg

IMG_4799.jpg

Rennossa tilaisuudessa oli tarjolla herkkuja jos jonkinmoisia. 🙂 Suolaisia piiraita, tuorekakkuja kolmessa sortimentissa, raikasta viiniä, Caffin kaffetta sekä suklaita… ja oli kyllä hyvää, sen voin sanoa. 🙂

Omakotivalkoinen_47926656.jpg

Omakotivalkoinen_48026646.jpg

Omakotivalkoinen_48057747.jpg

Omakotivalkoinen_48156646.jpg

Kiitokset mahtavasta illasta Habitare-tiimille, Valoartelle sekä Harri Koskiselle! Monen monta ideaa ja ajatusta on muhimassa mielen sopukoissa ja näistä on tulossa juttua blogiin hieman lähempänä messujen ajankohtaa. 🙂 Ihanaa illanjatkoa kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg


Facebook.jpginstagram.jpgBloglovin.jpgPinterest.jpgStyleroom.jpg

6 kommenttia “Harri Koskisen työhuoneella – Habitare 2015 pre-party!

 1. Kiva kun teit tästä postauksen! 🙂 Minullekin tuli kutsu, mutta välimatka pelkästään kyseisen tapahtuman vuoksi oli vähän liian pitkä 🙂 K-tuoli on ollut haaveenani jo monta vuotta, harmi vain että se on edelleen vain haave 🙂 Mukavaa viikkoa!

  1. Jaana: Välimatka on kyllä murheenkryyni, niin monet tapahtumat ja tilaisuudet ovat täällä PK-seudulla ja sen tuntumassa. K-tuoli on todella kiva, loistava haaveilukohde. 🙂 Sinun pitää tehdä samanlainen säästöpurkki kuin mikä minulla oli aikoinaan, eli teippaat K-tuolin kuvan purkin kylkeen ja sujautat kaikki ylimääräiset kolikot ja kauppareissuista säästyneet eurot purkkiin. 🙂 Helpottaa säästämistä kun on kuva muistuttamasta säästämisen syystä. 🙂 Itse tein vielä niin että jos siirsin verkkopankin kautta rahaa säästötilille, tein siitä paperilapulle &quot;kuitin&quot; jonka sujautin säästöpurkkiini. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista viikkoa sinnekin! &hearts;

  2. On myös haaveeni.Odotan sopivan alekoodin esim. Vepsäläiselle tai FDS:lle 😉 Missä sinun tuolisi nyt on?

  3. K-tuoli: Minulla ei vielä ole K-tuolia. 🙂 Mietiskelin sitä pari vuotta sitten, mutta päädyin ostamaan Hayn Hee Lounge -terästuolin sen hoitovapauden vuoksi. Kangasverhoillut istuinkalusteet ovat hieman haastavat koiraperheessä, enkä tohdi enää vanhaa mummeliani uudelleenkouluttaa siihen ettei sohvalle tai nojatuoliin ole asiaa. 🙂

 2. Harri Koskinen – yksi hyvä syy mennä messuille. Itse olen ihastunut Lantern lyhtyihin, sähköistettyinä versioina. Niitä onkin jo kaksi isoa ja yksi pieni. Valo jakautuu kauniisti valkoisen lasin ansiosta. Kiva postaus, kiitos Miia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *