Olohuoneen uusi järjestys | Ikea Kivik-divaanimoduulit ovat saapuneet!

Hiphei, tässäpä teille muutama kuva olohuoneen uudesta järjestyksestä ja uusista Ikean Kivik-divaanimoduuleista, jotka saapuivat viime viikolla. Ennen divaanien saapumista jouduin pari viikkoa katselemaan tyhjentynyttä olohuonetta ja myönnän poteneeni melko pahaksikin äitynyttä katumusta String-hyllyjen lähdöstä. Itkua en sentään asian vuoksi tuhertanut, mutta pienen hetken ajattelin tehneeni karmean vaihtovirheen. 🙂 Kaikki negatiiviset fiilikset katosivat puuttuvien sohvapalikoiden paikoilleen saamisen jälkeen onneksi kuin tuhkat tuulenpuuskaan, muutos on jo nyt mielestäni mahtava ja paranee loppukuusta entisestään kun saan verhot ikkunaan ja Bemziltä tilaamani pellavapäälliset vaihdettua Ikean omien irtopäällisten tilalle. Elämässä (ja sisustamisessa) on otettava välillä riskejä, sillä onnistuessaan lopputulos saa hykertelemään mielihyvästä ja epäonnistuessaan… no, ei siitä tällä kertaa enempää. 🙂

Omakotivalkoinen_05072016_5168_2.jpg

Omakotivalkoinen_05072016_5169.jpg

Omakotivalkoinen_05072016_5172.jpg

Omakotivalkoinen_05072016_5174.jpg

Omakotivalkoinen_05072016_5163.jpg

Omakotivalkoinen_05072016_5166.jpg

Ihana massiivipuinen tarjotinpöytäni istuu kantikkaan U-mallisen sohvaryhmän keskelle paremmin kuin osasin kuvitellakaan. Tykkäsin kovasti olohuoneen vanhasta järjestyksestä, joka oli tunnelmallinen ja pesämäinen viistoon asetettuine Kivik-nojatuoleineen (nyt divaanien välissä keskellä). Uudistumisen jälkeen kalusteet on aseteltu paljon väljemmin ja tila näyttää avarammalta, riskinä oli että olohuoneesta katoaa muutoksen myötä pehmeys ja kodikkuus – onneksi näin ei käynyt. ♥ Tykkään muutoksesta valtavasti ja pitkästä aikaa olen innostunut katselemaan jopa telkkaria, eilisiltakin vierähti vallan telkkua tuijotellessa. 🙂

Nyt heittäydyn sohvalle köllimään ja toivottelen kaikille ihanaa iltaa! Huomiseen! ♥

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

82 kommenttia “Olohuoneen uusi järjestys | Ikea Kivik-divaanimoduulit ovat saapuneet!

 1. Ihana! 🙂 näyttää minusta tosi hyvältä! Itselläni on kauhea sohvakuume, tekisi kovasti mieli uusi iso kulmasohva, johon koko perhe mahtuisi kunnolla pötköttelemään. Sopivaa ei vain ole tullut vielä vastaan.

  1. paula: Kulmasohvat ovat vaikeita löydettäviä, kerran itsekin saman työn tehnyt ja päädyin Belluksen Magnum -sohvasarjaan, jonka osista voi kasata omanlaisensa kokonaisuuden. Voisiko jokin moduulimalli olla teille hyvä ratkaisu?

  2. Paula: Bellusta myy Masku. 🙂 Myös Iskussa on pari erilaista moduulimallia, joista saa yhdisteltyä omaan kotiin mitoitetun kokonaisuuden. Ja sitten on tietysti myös Ikea ja esim tämä Kivik-sarja, joihin saa Bemziltä lukemattomia eri päällisiä ja jalatkin voi vaihtaa (kivikin oma jalka on muovia ja se painetaan rungossa oleviiin jalka-reikiin). 🙂

 2. Näyttää aika ahtaalta , kokonaisuus on aika iso. Patteri näkyy yhä vaikka ajattelit sen peittyvän ?<br />
  Pelkät nojatuolit olivat paremmat .<br />
  Ehkä tämä muutos ei kuitenkaan ole pitkäikäinen ?

  1. Ano: Ahtaalta? Ehkäpä kuvat vääristävät kokonaisuuden, jos ei tiedä miltä sohva olohuoneessa livenä näyttää… Kyllä tämän muutoksen olisi tarkoitus olla pitkäikäinen, ainakin siihen asti kun tässä kodissa asustelemme, aika sitten todistaneen mitenkä käy. 🙂

 3. Kokonaisuus näyttää todella hyvältä! Edellinenkään ei ollut huono, mutta minusta tämä on tosi hyvä. Pöytä istuu tuohon kuin nenä päähän. Ei ihme vaikka tulisi vietettyä enemmänkin aikaa telkkarin ääressä, sen verran on kutsuva tuo sohva.

  1. Marja K: Pöytä sopii sohvan eteen syvennykseen mielettömän hyvin, nyt pöydän muodolla ja koollakin on oma ideansa, vanhassa järjestyksessä pöytä oli vähän hassun näköinen. 🙂

 4. Hyvältä näyttää ja ah niin valkoista.Ihastuin tuohon seinällä olevaan &quot;jutskaan&quot;mikäs se olikaan ja mistä olet ostanut ?

  1. silja: Kiitokset. &hearts; Justka on peuran pään muotoinen Deer-seinähylly kotimaiselta BEdesignilta. &hearts; Hyllyä myydään mm. Stockmannilta, joka tarjoaa lukijoilleni 10% alennuksen blogisynttäreideni kunniaksi. 🙂 <br />
   <br />
   Stockmannin alekoodin ja lisäinfoa löydät tarvittaessa postauksestani täältä:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2016/07/oma-koti-valkoinen-5v-juhlahuumassa-mukana-stockmann-com&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2016/07/oma-koti-valkoinen-5v-juhlahuumassa-mukana-stockmann-com</a&gt;

  1. Riikkaa: Liikkuvat helposti irti toisistaan liukkaalla parketilla jos ei niitä kiinnitä yhteen moduulien mukana tulevilla kiristysraudoilla (helppo kiinnittää ja irrottaa, ei tarvita ruuvimeisseliäkään). 🙂

 5. Hyvältä näyttää kuten sinun kotonasi aina! Mielestäni kaikki mitä teet, menee aina niin nappiin, makusi on pettämätön! Ihailen tyyliäsi ja myös rohkeuttasi tehdä muutoksia usein, se on niin virkistävää. Älä välitä kateellisten kirjoitteluista, välillä kommentteja lukiessa olen ihan että huhhuh… mutta onneksi et välitä ja toteutat itseäsi rohkeasti! Ihanaa kesää sinulle ja perheellesi! 🙂

 6. Vau, näyttääpä ihanalta! Täytyy myöntää, että odotin sohvan näyttävän liian isolta, toisin kävi. Tyylisi on kyllä pettämätön, olisi täytynyt luottaa siihen 😉

  1. Reetta: Sohva on niin massiivinen että oli kyllä mahdollisuus että huoneen mittasuhteet eivät olisi riittäneet sille. 🙂 Onneksi kokonaisuudesta tuli kuitenkin tasapainoinen, sopivan iso sohva sopivan suureen tilaan, ja olohuoneen muutkin kalusteet sopivat hienosti nyt yhteen sekä muodon että kokonsa puolesta. 🙂 Kiitos kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts;

 7. Häiritseekö maton harmahtava valkoisen sävy kirkkaanvalkoisten huonekalujen rinnalla? Kuvissa hyppää silmille, ehkä ei luonnossa kontrasti ole noin suuri?

  1. M: Ero ei ole luonnossa noin suuri, ja nyt on myönnettävä että maton harmahtavuus johtuu täysin likaisuudesta. 😀 On aika tuore ilmiö ja johtuu naapurissa jylläävästä rakennustyömaasta ja koiran sisään tuomasta hiekasta. Divaaneissa on kermaan vivahtavan valkoiset Ikean päälliset tällä hetkellä, mikä korostaa tuota värieroa. Olen menossa mattolaiturille elokuun alkuun mennessä, sen jälkeen matot hohtavat taas vitivalkoisenaan. 🙂

  2. Minulla pisti sama silmään ensimmäisenä, näyttää harmahtavalta muiden kalusteiden rinnalla. Mietin kyllä mahtaako johtua valosta? Ihan mukavan näköinen uusi olohuone 🙂

   1. Pitju: Kaunis kiitos! &hearts; &hearts;<br />
    <br />
    Onko sinulla valkoiset päälliset? Niihin kokeilisin varovaisesti Perlana Whitea tai muuta miedosti valkaisevaa ainetta. Voimakkaat valkaisuaineet kannattaa jättää kokeilematta, nimimerkillä kokemusta niistä Klippan-sohvan ajoilta. :D<br />
    <br />
    Myös Universal Stonea voi kokeilla, sillä olen itse saanut monet tahrat pois jopa valkoisista kankaisista Conversen tennareista. Toivottavasti tästä oli sinulle edes hieman apua. &hearts;

   2. Valkoinenpäällinen on meidän kivikissä. Kiitos vinkeistä. 😀☺️ Saako niitä aineita ihan marketeista vai pitääkö mennä huonekaluliikkeeseen?

   3. Pitju: Perlanaa ja Universal Stonea myydään molempia mm. Citymarketissa ja Prismassa. Joistakin S-marketeistakin niitä löytyy. 🙂

    1. Vierailija: Eikös olekin, ihanan iso ja selkeälinjainen. &hearts; Meillä telkkarin katselu on jäänyt tosi vähälle Netflixin, Ruutuplussan ja Viaplayn myötä. En ole jaksanut painella kaukosäätimen nettivalikkonappuloita, puhelimella tai tabletilla katsominen on ollut paljon helpompaa. 🙂 Sohva ei ole meille välttämättömyys vieläkään, mutta ihana lisä arkeen. 🙂 Nyt pitäisi vielä jaksaa kerätä luunsa tästä mukavalta löhösohvalta ja siirtyä makkariin nukkumaan. 😀

  3. Lindanen: valokin voi vaikuttaa asiaan, ulkona satoi ja ukkosti kun kuvat tänään nappasin. 🙂 Paikan päällä omin silmin katoessa sävyero ei ole paha, siihen ei edes kiinnitä huomiota. 🙂

   1. Affe: Onko sillä niin väliä, viipyy niin kauan kuin viipyy. 🙂 En ostanut divaaneja tilapäisiksi ja jos olet nähnyt minimalismi-videoitani, tiedät että pyrin sitoutumaan ostoksiini paremmin kuin ennen vanhaan. Kiveen en mitään aio kirjoittaa enkä lupauksia kenellekään tehdä, koskaan ei tiedä mitä tulevaisuus eteen heittää. Tässä kodissa on kuitenkin tarkoitus asustaa vielä tovi, eikä minulla ole kiikarissa sohvanvaihtoaikeita. :)<br />
    <br />
    Minä tiedän montakin joilla koti uudistuu kymmenen kertaa nopeampaa kuin minulla, osalla on jopa blogikin, joista asian voi todentaa. En ole mitenkään harvinaisuus edes Suomen mittakaavassa. 🙂

    1. Jasmiini: Jatkuu vielä, viikonloppuna tulee heti seuraava osa, aiheena paperit ja paperitavara, muistot ja sosiaalinen media. 🙂

   2. Nyt kiinnostaa: En halua ohjata kritisoivaa liikennettä muihin blogeihin, siksi jätän linkit laittamatta. Minusta jokaisella on oikeus sisustaa kotiaan ja kirjoittaa blogiaan miten haluaa, ja jos ketään ei suorasanaisesti tekstissä tai kuvissa loukata, ei minusta ole oikein kirjoitella kärkkäitä kommentteja.<br />
    <br />
    Makuasioista ei kannata kiistellä ja maailmaan mahtuu monenlaisia asioita, joita itse ei ymmärrä tai joista ei pidä. Sisustusjutut ovat kevyttä kivaa hömppää, eikä aihe ole niin vakava että siitä pitäisi minun mielestäni käydä kädenvääntöä. Mielipiteensä saa tottakai kertoa jos sitä kysytään, mutta jokaisen olisi ymmärrettävä että koti on ihmisen omaa tilaa ja eriävät ajatukset olisi hyvä ilmaista kunnioittavasti. Minusta on hyvä että pienessä Suomessa on näinkin paljon bloggaajia, jotka jakavat asioitaan omasta kodistaan ja elämästään. Erilaisuus on hyve! &hearts;

 8. Noh, joo… Ei tuo oikein ole mielestäni onnistunut. Kyllähän tuo sohva on todella massiivinen. Eikö edellinen sohvasi ollut pienempi ja hankkiuduit siitä eroon koska se oli mielestäsi liian suuri? Mademoiselle näyttää tuossa oudolta ja irtonaiselta, kulkureitin tiellä olevalta. Tuleeko seinälle jotain, sinullahan on niitä printtitauluja monia ja jotain omatekemää taidettakin?

  1. A girl is no one: Sohva on iso, leveyttä 360cm ja syvyyttä reilu 160cm. Minusta Mademoiselle ei näytä irralliselta, sille on tuo oma paikkansa lukutuolina kirjojen ja lukulampun vieressä. Minä tykkään kovasti olohuoneen uudesta järjestyksestä ja kalusteista, en oikein muuta tähän nyt osaa sinulle vastata. 🙂

 9. Kokonaisuus on ahdas ja möhkälemäinen. Noin iso sohva vaatisi paljon tilaa ympärilleen. Mittasuhteet olohuoneessa ovat taas tosi pahasti pielessä. Siro mademoiselle näyttää säälittävältä paikallaan.

  1. möhkäle: Äläpäs nyt sentään liioittelemaan ryhdy. 🙂 Sohva on oikein passelin kokoinen ja tilaa jää runsaasti sen ympärille (ja taaksekin). Mademoiselle sopii omalle paikalleen myös, lukutuolina tason ja lukulampun vieressä on ja pysyy vaikka taivas tipahtaisi niskaan. 🙂

   1. Mirella: Ihana kommentti, kaunis kiitos sinulle Mirella! &hearts; &hearts; <br />
    <br />
    Patterit ovat hankalia, ne ovat lähestulkoon aina rumia kuin synti. 😀 Meillä on olohuoneessa jostakin syystä tuollainen iso ruma ritilähökötys ja haluaisin vaihtaa sen nätimpään malliin. Unelmani olisi puhkaista koko seinä auki, niin että saisin ikkunaa ylhäältä alas asti ja keskelle huonetta tuplaovet joista kulku parvekkeelle. Edellisessä kodissa oli ihanat tuplaovet, voi että miten rakastin niitä. &hearts; Onnea patteriasiaan, kaunis patteri on harvinaisuus johon kannattaa panostaa jos vaan voi. &hearts;

  2. A girl…: Kyllä istun, todella mukava tuoli ja saan selän oikaistua siinä oikeaan asentoon. 🙂 Mademoisellen omistavat tietävät miten ihana siihen on istahtaa vaikka onkin ns. kova tuoli. &hearts;

 10. Minulla on myös Kivik-sarjaa tv-huoneessa. Tykkään siitä tosi paljon.Selkeä ja virtaviivainen ja hyvä istua. Itse olisin laittanut olohuoneeseesi vain toiseen päätyyn divaanin ja juurikin ikkunapäätyyn. Toisen päädyn olisin pitänyt avoimenpana pelkällä sohvapalasella. Divaaniosat ovat niin leveitä, että niissä mahtuu kaksi (pientä) ihmistä vierekkäin katsomaan telkkua löhöasennossa. Toinen divaani on minusta turha. <br />
  Tykkään olohuoneestasi ehdottomasti enmmän Kivik-kalusteilla kuin String-hyllyllä ja niillä Hayn tuoleilla. Sinulla on selvästi silmää sisustukselle.

  1. Tiina: Selkeistä linjoista pidän itsekin, se oli yksi syys valita juuri Kivik. 🙂 Vaakakupissa painoi myös helposti irroitettavat, pestävät ja vaihdettavat päälliset, joita voi halutessaan tilata Bemziltä vaikka missä värissä ja kuosissa. :)<br />
   <br />
   Kiitokset sinulle! &hearts; &hearts;

 11. On kiva kokonaisuus nyt sohvana.Meillä on yksi Kivik-divaani,ja se on ollut kympin ostos.Nyt toin Ikeasta uutta tahranpoistoainetta,joten saa testata sitä tahroihin.

  1. Aikku: Kivik-divaanille on ihana hypätä köllöttelemään, ihanan suuri ja massiivinen. 🙂 Tuntuu kuin olisin Liisa Ihmemaassa, sen verran suuri on sohvakokonaisuus kooltaan. &hearts;

 12. Kauniilta ja raikkaalta näyttää 🙂 p.s. Milloin tulee seuraava minimalismi-video? Ajatuksiasi on ollut kiva kuulla videollakin 🙂

  1. sallikki: Viikonloppuna tulee seuraava video. 🙂 Aiheeksi olen ajatellut papereiden ja paperitarvikkeiden säilytystä, skannausta ja raivaamista, sekä sosiaalisen median aikaavievää osuutta – miten karsia mm. uutisvirtoja pienemmäksi ja mitä hyötyä siitä on. 🙂

 13. En oikein ymmärrä miksi joitain vaivaa se että vaihdat kalusteita ja järjestystä usein sillä vanhat kalusteet saa aina uuden kodin etkä vie kaatopaikalle niitä. Miksi pitäisi elää kodissa johon ei ole täysin tyytyväinen vaikka on mahdollisuus tehdä siitä täydellinen. Ja tietty lukijana tykkään lukea muutoksistasi ja sormet syyhyten odotan aina uusia postauksia!

  1. Noora: Ihmiset joskus ihmettelevät sellaisia asioita jotka tuntuvat vierailta ja joita itse tekee toisin. Ihmettely on ihan sallittua, kunhan kuitenkin muistaa asioiden todellisen laidan – Sisustaminen on kivaa ja leppoisaa puuhaa, ketään ei loukata ja asia ei ole lainkaan vakava. 🙂 Rennolla asenteella eteenpäin, iloisesti kummastellen. :)<br />
   <br />
   Kiitokset sinulle Noora tsemppaavasta kommentistasi! &hearts;

  2. Luultavasti ihmisiä ei haittaa kuinka usein Miialla tavarat vaihtuu ja kuinka kotiaan laittaa, vaan puheet esim. minimalistisuudesta joka sotii kuitenkin vastaan jatkuvaa ostelua vaikkakin olisi kuinka hyvä peruste tahansa ostamiselle.

  3. Tellu: Minimalistisuutta voi toteuttaa hyvin monella tapaa, sillä ei ole virallisia sääntöjä eikä oma tapa toimia ole ainut oikea. 🙂

 14. Tää on niiiiiin paljon parempi kuin vanha! Näyttää niin kutsuvalta toi sohvakokonaisuus &hearts; kyllä siinä sadepäiviä, tai leffailtoja viettää enemmän kuin mielellään. Aiotko sohvan yläpuolelle laittaa jotain? Itse kaipaisin tauluja, tai tauluhyllyjä siihen jos olisi oma olohuone 🙂 <br />
  Sulla on kyllä hyvä maku. 🙂

  1. Saparo: Kiitokset! 🙂 sadepäivinä on kiva pötkötellä sisällä ja katsella leffoja. :)<br />
   <br />
   Sohvan päälle en ole toistaiseksi kaavaillut mitään, olen jo kertaalleen kokeillut tauluja, tauluhyllyjä sekä hyllyjä eikä niistä yksikään oikein tuntunut omalta jutulta. Luulen etten tämän vuoden puolella ainakaan tee seinälle mitään, nautin hetken aikaa yksinkertaisuudesta. 🙂

 15. No nyt mahtuu köllöttelemään vaikka miten päin 🙂 Kyl vaan jos joskus saisin sohvan valita, niin se olisi tuota Kivik-sarjaa.<br />
  Mihkä sitä kaikkien kaipaamaa tilaa tarvitsee olkkarissa? Harrastaako jengi siellä rivitansseja vai mitä? Tuossahan jää vielä isot välit kulkea joka suunnalla, ja on helppo siivotakin.

  1. Minna: Niin mahtuu. 🙂 Eilen illalla katselimme miehen kanssa Netflixistä leffaa ja unihan siinä tuli silmään alle puolenvälin. 😀 Mies ei jaksanut siirtyä edes sänkyyn vaan simmahti sohvalle, oli kuulemma hyvät unet ja hyvä paikka nukkua. :D<br />
   <br />
   Olohuoneessa ei tarvita paljoa tilaa, kunhan mahtuu turvallisesti liikkumaan ja tekemään sellaiset asiat jotka tilassa täytyy tehdä eli meidän tapauksessa pötkötellä. 🙂 Jotkut saattavat majoittaa yövieraat olohuoneeseen, toiset kestitsevät vieraita olohuoneessa sijaitsevan pöydän äärellä, elämää, tarpeita ja tapoja on paljon. Itse olisin valmis muuttamaan pienempäänkin kotiin, kaksiokin riittäisi meille vallan mainiosti kunhan sen pohja olisi hyvin suunniteltu. Kaipaan tyhjää tilaa ympärilleni, muttei sitäkään tarvitse ylenpalttisesti olla. Omassa olohuoneessani on minun makuuni juuri sopivasti avaruutta. 🙂

  2. Riippuu tietenkin asukkaista kuinka paljon tilaa olohuoneessa tarvitaan tai halutaan . <br />
   Itse nautin tilantunnusta joten mittasuhteillakin on iso merkitys . Toki sillä ensikaudeksi että ei ole liikaa tavaraa.

 16. Eheän näköinen kokonaisuus. Tykkään tosi paljon.Tuon ottaisin meillekin, eikä muuten ole liian suuri teidän olkkariin.Nappikymppi.

  1. Jaana: Kiitos Jaana! &hearts; &hearts; Sohva on kokonaisuutena kyllä tosi kiva, sopivan suuri ja muhkea mutta silti vähäeleinen ja selkeä. 🙂

 17. Hyvältä näyttää! Entinen näytti omasta mielestäni liikaa odotustilalta, ei ollenkaan kodin olohuoneelta 🙂 mutta se on taas jokaisen makuasia 😀 <br />
  Näissä kuvissa näkee hyvin tuon sohvien värieron. Siinä tuolipostauksessa en niin nähnyt sitä sävyeroa 🙂 Huomattavasti on paremman valkoinen nuo tilatut päälliset! 🙂

  1. Teisu: Kiitokset! &hearts; Sävyero on paljaalla silmällä vielä suurempi kuin kuvissa, Ikean Dansbo-päällinen on liian kermainen meidän kotiin jossa muut kalusteet ja tavarat ovat lähempänä vitivalkoisen sävyä.

 18. Minusta se edellinen versio olohuoneesta, jossa siis kuitenkin oli nojatuolit, oli paremman näköinen, vaikka en hyllykön funtiota sinällään ymmärtänyt. Tässä taas ymmärrän tarpeen sohvalle, mutta en tykkää noiden sohvien ulkonäöstä ja minun silmään ne ovat liian isot. Pöytä sopii tosi kivasti sinne väliin. <br />
  Nyt varmaan saa kimmokkeen asentaa piuhat niin, että telkkarista voi katsoa muutakin kuin tv-ohjelmia. Näyttää sen verran mukavalta paikalta loikoilla. ;)<br />
  Onko olohuoneen valaisin jo ostettu tai päätetty? Jossain vaiheessa oli se Bell esittelyssä. Nyt varmaan myös valaisimen ulkonäkö voi olla toisenlainen kuin aieammassa.

  1. K-K: Piuhat ovat kyllä ihan kunnossa, tv:ssä on sisäinen netti joka toimii Wi-Fi:llä. 🙂 En ole jaksanut painaa nettinäppäintä, selata valikkoa, odottaa kun Netflix päivittää valikkonsa yms. 😀 Helpommalla olen päässyt kun klikkaan Netflixin auki puhelimesta ja alan katsomaan ohjelmaa. Nopeampaa ja helpompaa, laiskojen ihmisten unelma. 😀

 19. Viherkasvit olisivat näyttävämpiä jos olisivat ryhmässä, nyt on hiukka levotonta kun ovat kirjojen ja kynttilöiden kanssa ripoteltu sinne tänne. Vaikka sen ison peikonlehden ympärille aseteltuna. Toi Deer/Madame/lamppu/tilpehööri-kombo on jotenkin outo, joku osio niistä on siinä liikaa. Tuleeko lastenhuoneesta yksityiskohtaisempaa postausta? Olisi kiva nähdä mihin ne puolapuut ovat sijoitettu!

 20. On hyvä☺. Tykkään kun blogissasi on kunnon vipinää. Pelkkä sohvatyynyjen <br />
  asettelu eri asentoon on aika tylsää luettavaa. Sinun ikäisenä itsekin vaih-<br />
  telin kalusteita ja niiden paikkoja tiuhaan tahtiin. Nyt mieluummin katselen,<br />
  kun muut tekevät niin. Viimeisin versio on aina se paras, ja niin pitääkin olla.

 21. Kutsuvan ja kodikkaan näköinen sohvakokonaisuus. <br />
  <br />
  Meidän olohuoneemme on himpun verran isompi, mutta sohvana vastaavasti paljon massiivisempi kokonaisuus. Minkähänlaista palautetta itse olisin saanut kommentoijilta 😀 Sinänsä mielenkiintoistahan se on ajatella, että vaikka me kaikki ollaan saman lajin edustajia niin makuja on moneen lähtöön, mikä sinällään rikkaus, mutta jo vanha kansahan sen tiesi ettei makuasioista voi kiistellä :D<br />
  <br />
  Vaaleassa kangassohvassamme on toisella sivulla kolme istuinosaa ja toisella kaksi, keskellä vielä iso nurkkapala ja päätyjen kädensijatkin ovat normaalia leveämmät. Vaikka sohvamme onkin iso niin verhoilla, sohvan läheisyydessä olevalla isolla Vuoripalmulla ja sohvatyynyjen sekä torkkupeitteen asetteluilla on ollut yllättävän pienentävä vaikutus, kun silmä löytää eri kiinnekohtia ja ne väriläisköinä muutenkin hämäävät huoneen mittasuhteita. Nyt kokonaisuus on kaikkinensa just perfecto.<br />
  <br />
  Nuo Kivik -osat näyttävät erittäin muunneltavilta, kun jokainen &quot;yksikkö&quot; toimii ihan yksinäänkin. Suuremmassa tilassa voisi vaihtelun vuoksi ilmeisesti irrottaa esim. jomman kumman divaanin ja kääntää sen vähän viistoon muuhun ryhmään nähden. Tuonkaltaisen sohvakokonaisuuden voisin mieluusti huolia omaankin kotiini, kun nykyisestä aika jättää.

  1. Vanilja: Aina löytyy soraääniä mutta niistä ei kannata välittää, helpompi sanoa kuin toteuttaa mutta kokemus onneksi koulii. 🙂 Oma koti on hyvin henkilökohtainen asia ja jokaisen pitäisi muistaa että kukaan ei tahallaan sisusta kotiaan rumaksi tai toimimattomaksi. Joskus ei myöskään voi saada kaikkea mitä haluaa ja kompromisseja on pakko tehdä. Meidän olohuone on hieman hankalan mallinen sisustettava (pitkulainen ja vain yksi ehjä seinä) ja on ollut opettelemista hyväksyä tilan ja kalusteiden &quot;virheet&quot; (lattian väri, ruma patteri, elementtisaumat katossa, töpseleiden hassut paikat ja liian vähäinen määrä jne.). Tingin mielelläni täydellisyyden tavoittelusta esimerkiksi olkkarin pöydän, Mademoiselle tuolin ja peurahyllyn osalta, sillä ne ovat juuri sellaiset huonekalut jotka haluan kotonani olevankin. 🙂 Kaikki muu sovitetaan olohuoneessa näiden ympärille, tilan, budjetin ja tarpeiden sallimissa rajoissa. <br />
   <br />
   Kivikin paras puoli n tuo muunneltavuus – jos haluankin joskus asettaa palikat eri tavalla, käy se kädenkäänteessä ilman apua ja ylimääräisiä kustannuksia. 🙂 Mahtavat moduulit! &hearts;

 22. Jos televisio ei ole sohvan tarkoitus, ehkä sitä voisi miettiä vielä suurempia muutoksia! Entä jos Muuramet siirtyisivät ehjälle seinälle ja 2 1 sohva sen tilalle ja yksi divaanipala erikseen joko keittiön tai parvekkeen kohdalle. Parasta blogissasi ovat suuret muutokset!

  1. Lukija57: Muurame on millilleen mitoitettu tuohon makuuhuoneen oven ja kylpyhuonesyvennyksen väliin. Lisäksi rakastan tuota näkymää, joka vastaanottaa heti ulko-ovesta sisään astuessa. &hearts; Isot muutokset ovat välillä virkistäviä, ja mielenkiintoisiakin. 🙂

 23. Kaunis kokonaisuus, raikas ja tyylikäs. Omaan makuuni ehkä liian väritön, mutta Sinun tyyliisi sopiva. Ihmettelen välillä ihmisten aika rajuakin kommentointia, mutta jokainen tekee omanlaisensa kodin. Sellaisen jossa viihtyy ja joka tuntuu hyvältä.

  1. Maris: Kiitokset! &hearts; Oma koti on jokaiselle tärkeä ja kodin pitää tuntua asukkaista viihtyisältä ja kivalta. 🙂 Makuja on monenlaisia, aivan kuin musiikin ja pukeutumisenkin puolesta. Toisten mielipiteiden ei pidä antaa vaikuttaa liiaksi, pitää luottaa omiin ajatuksiin ja tunteisiin. 🙂

 24. Todella kaunis kokonaisuus 🙂 Verhot toki toisivat pehmeyttä…tai viherkasvi ikkunan ja sohvan väliin 🙂 Telkun alla olisi kiva nähdä joku kaunis matala esine.<br />
  <br />
  Itselläni on sama Pappelina eikä se puhtaanakaan näytä tuon kummemmalta tiestystä suunnasta katsottuna, koska ei ole kokonaisuudessaan valkoinen. Hasua kun ihmisillä on käsitys että Pappelina swea white on puhtaan valkoinen.

  1. Sari: verhot on tulossa ikkunaan. 🙂 Ikkunan ja sohvan väliin ei mahdu oikein mitään, ja haluan patterin piiloutuvan divaanin taakse niin paljon kuin vaan on mahdollista. <br />
   <br />
   Pappelina matot ovat melko valkoisia, selvästi valkoisempaa ja puhtaampaa sävyä kuin esim Kivik-divaanien dansbo-päälliset. Vitivalkoinen pappelina ei kuitenkaan ole, eikä onneksi tarvitsekaan sillä harva kalustekaan on sellainen Tikkurilan Lumi-sävyä vastaava kirkas puhtaanvalkoinen. 🙂

 25. Heippa! Pitkästä aikaa tulin kurkkaamaan, kun muistelin että sinulla olisi puolapuut jossakin seinällä? Omalle muksulle niitä suunnittelen, ja olisi kiva nähdä/kuulla kokemuksia! Vieläkö tyttäresi jaksaa rimpuilla niissä? Itse vähän pähkäilen, että ovatko isotöiset asentaa, ja mitäs jos into laantuukin pian…

  1. Maarit: Puolapuut on todella helppo asentaa, niiden mukana tulee neljä kulmarautaa, jotka kiinnitetään ensin puolapuihin, joten reiän paikka on helppo kohdistaa seinään juuri oikeaan kohtaan. 🙂 Suosittelen kiinnittämään puolapuut kantavalle seinälle (betoni paras ja kestävin.), cyproc-seinällä ne eivät ole turvalliset ellei kiinnystä tehdä koolauksiin. Tämän asian kanssa itse painiskelin tytön huoneen osalta ja meillä seinän rungon tukipuut olivat väärissä kohdissa tikkaiden leveyteen nähden. Minun olisi pitänyt purkaa cyprocin pinta, lisätä yksi pystysuuntainen palkki ja paikata seinä uudella kipsilevyllä ehjäksi. Totesin sen olevan liian suuri työ ja sen vuoksi puolapuut eivät päässeetkään seinälle takaisin. <br />
   <br />
   Ovat kyllä mahtava lisä lapsen (ja aikuisenkin) kotikuntoiluun ja leikkimiseen ja suosittelen ehdottomasti puolapuita jos vaan tilaa riittää niiden ympärille lohkaistavaksi. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *