Toivepostaus – Käyttökokemuksia keittiöstä osa 2

Kesän lomaviikot ovat loistava ajankohta keittiöremontin toteutukselle ja muutama vakkarilukijani on paraikaa tekemässä keittiökauppoja. Minulta on toivottu päivitettyä keittiöpostausta risuine ja ruusuineen, jossa nostaisin esille mm. arjen toimivuuden, havaitsemani hyödyt ja puutteet sekä tämän hetkiset ajatukseni – vastaako unelmakeittiöni edelleen tarpeisiini.

Omakotivalkoinen_14072016_67129_2.jpg

Keittiö on kodin sydän, varsinkin jos se sijaitsee kodin keskiössä kuten meillä. ♥︎ Monien eri vaihtoehtojen läpikäymisen jälkeen keittiöksemme valikoitui laadukas, monipuolinen ja edullinen Epoq. Minulla oli selkeä visio siitä millaisen keittiön haluan, niin ulkonäön kuin toimintojenkin suhteen, ja suunniteluvaiheessa tehty 3D-luonnokseni vastaa todellisuutta liesituuletinta ja induktiotason väriä lukuunottamatta täydellisesti. Alla erittely tärkeimmistä asioista:

 • Malli: Yläkaapittomuus oli asia, josta en suostunut tinkimään. Säilytystila piti järjestää alakaappeihin, kuten myös paikat kodinkoneille. Tämä onnistui erinomaisesti vetolaatikoiden ja ulosvedettävien hyllyjen avulla. Saareke toi sopivasti lisätilaa niin säilytykseen kuin työskentelyynkin, koti pysyi silti avoimena, valoisana ja tilavana.
 • Väri: Valkoista sen olla pitää! 🙂 Muita vaihtoehtoja en edes harkinnut, enkä ole katumapäälle tullut.
 • Mariaali: Korkeakiiltoinen valkoinen oli alkuperäisenä ajatuksena, mutta jo suunnitteluvaiheessa päätin panostaa ajattomampiin ratkaisuihin ja valintoihin. Mattaiset maalatut kalusteovet ovat kestävät, vankat ja kellastumattomat (suojauskäsittely). Kalusteovien vedinura toimii vuosikymmenestä toiseen ja sopii kaikenlaiseen sisustukseen nyt ja kymmenenkin vuoden kuluttua. Se nopeuttaa myös ovien pyyhintää ja keittiön siistinäpitämistä. Komposiittitaso ja samaa materiaalia oleva saumaton tiskiallas ovat melkeinpä parasta koko keittiössä, siivoaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa ja nopeaa.
 • Mekanismit: Vetolaatikoiden ja ulosvedettävien hyllyjen kiskot ovat erittäin laadukkaat. Jokainen laatikko ja hylly on edelleen samassa kunnossa kuin uutena, ei vääntymiä, jumituksia tai löystymistä. Myös saranat ovat kestävää laatua, kertaakaan en ole niitä kiristänyt ja ne ovat samalla tavoin luotisuorassa kuin asentamisen jälkeen – myös roskakaapin liukuovi, jonka mukana avautuu myös painavat roskaämpärit. 
 • Kodinkoneet: Maailman paras itsensä puhdistava Boschin kiertoilmauuni, kotikokin unelma! ♥︎ Hyvästi pahan hajuiset uuninpuhdistusaineet, vain yksi napin painallus ja uuni puhdistaa itse itsensä – muuta ei tarvitse tehdä, kuin pyyhkäistä rätillä uunin pohjalle kertynyt tuhka pois. Laatikostomallinen jääkaappi on myös suosikkejani, hyvä ja tilava, käteväkäyttöinen ja vähäsähköinen. Boschin pakastin on perinteinen tason alle (tai päälle) asennettava kaappipakastin, ei mitenkään ihmeellinen mutta laadukas ja sopii meidän tarpeisiin. Boschin induktiotaso on timantti, se kiuhauttaa pannullisen / parin litran kattilallisen vettä alle 2 minuutissa ja nopeuttaa ruoan valmistusaikaa. Erityisplussaa lapsiturvallisuudesta, levyt kuumenevat vain jos niiden päällä on terästä (pannu tai kattila). Kotimaisen Savon liesituuletin on upea ilmestys, tehokas rasvan- ja kärynpoistaja. Ulkomuoto oli ensisijainen kriteerini ja onneksi sain ilahtua positiivisesti myös tehokkuudesta. 
 • Muuta: Välitilalasi on osoittautunut käytössä erittäin tarpeelliseksi. Se suojaa seinää roiskeilta ja nopeuttaa siivoamiseen kuluvaa aikaa. En ikinä enää laittaisi laattoja keittiön välitilaan, sitä saumojen jynssäämistä ja pölyhaituvien tarttumista rätistä laatan reunaan en todellakaan kaipaa. Korkea kaareva hana helpottaa kattiloiden ja isojen astioiden (kuten uunipeltien tms.) pesemistä. Myös korkean kastelukannun täyttäminen onnistuu keittiössä, ennen vanhaan se piti täyttää suihkun hanasta. 🙂

Omakotivalkoinen_14072016_67128.jpg

Omakotivalkoinen_14072016_6393.jpg

Omakotivalkoinen_14072016_9547.jpg

Jos voisin mennä ajassa taaksepäin ja valikoida jotakin toisin, saattaisin vaihtaa Damixan hanan saman merkin toiseen malliin – ulkonäöltään identtiseen, josta saa vedettyä ulos tuon suihkupään. Muita muutoksia en tekisi, en mallin, materiaalien, kodinkoneiden enkä lisävarusteidenkaan osalta. Keittiö on täysi kymppi – hohtavan valkoinen, moderni mutta ajaton, kestävä sekä laadukas – u n e l m a! ♥︎

Tässä vielä linkki vuoden takaiseen postaukseeni, mikäli haluat tarkempia tietoja keittiöni yksityiskohdista tai kodinkoneista. Kysykää rohkeasti jos jokin asia mietityttää tai jos tarvitsette apua oman keittiön suunnittelussa. Jos kommenttiboksi tuntuu liian julkiselta, voitte laittaa minulle viestiä myös sähköpostitse: __REMOVE_ME____REMOVE_ME__miia@omakotivalkoinen.fi. Autan mielelläni! 🙂

Kivaa iltaa kaikille!

EDIT: Moni on kysynyt vedinurallisten laatikoiden jäykkyydestä ja onnistuuko niiden avaaminen yhdellä kädellä. Alussa vedinura saattaa tuntua oudolta ja jäykähköltä, mutta siihen tottuu hyvin nopeasti. Itse availen täysinäisen roskakaapin ja jääkaapinkin yhden käden sormilla, tyttö 6v pystyy samaan myös. Tässä vielä linkki vuoden takaiseen videooni, jossa esittelen teille keittiön toimintoja ja availen laatikoita yhdellä kädellä (toisessa kädessä painava kamera :D)

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

16 kommenttia “Toivepostaus – Käyttökokemuksia keittiöstä osa 2

 1. Me teetimme rempan nimenomaan alkukeväästä lomakauden ulkopuolella, jolloin kun päivät olimme töissä, niin emme joutuneet montaa hetkeä elämään kotona ilman keittiötä. Kun koko keittiö tavaroineen ja jääkaappeineen oli sijoitettu kaksiossa olohuoneeseen, sai olla tyytyväinen, ettei tarvinnut asustaa sen enempää kotona rempan keskellä. Lomakaudella keittiöremontin teettäminen kuulostaa kummalliselta, ellei tee sitä itse tai halua seurata joka vaihetta keskeneräisessä asunnossa.

  1. Annika: Monet haluavat remontoida itse ja siksi loma-aika on mitä otollisin. Saa tehtyä nopeasti valmista kun voi urakoida kaiken päivää. Avaimet käteen -remppaajat lähtevät usein kokonaan pois rempan tieltä – osa mökkeilemään ja osa ulkomaille. Työssä käyminen ja remontoiminen samaan aikaan (varsinkin lapsiperheessä) on todella haastavaa ja jos vaan suinkin voi ajankohdasta päättää, suosittelen kokemukseni kautta ajoittamaan keittiöremontit kesä- tai talvilomalle. 🙂

 2. On todella näppärän oloinen ja linjakas keittiö. Tyylikäskin! Nyt meillä alkaa kph remppa ja sitten ensi vuonna keittiö olisi tarkoitus uusia.Vahva vaihtoehto tämä sinun keittiö. Oliko kaikkineen kallis? Ymmärrän ettet tarkkaa hintaa halua välttämättä kertoa,mutta noin hintaa asennuksen kanssa? Onko laskutaso valkoisena arka/kestääkö kovaakin kokkia? Ymmärsinkö oikein jostain postauksestasi,että teet nyt kph remontin?

  1. Tiitta: Epoq-keittiö itsessään on markkinoiden edullisimpia, Ikean hintatasossa liikutaan. Kodinkoneet ovat kallein osa, ne saattavat nostaa keittiön hintaa tuntuvastikin. Me päätimme panostaa kodinkoneisiin ja lähes yli puolet koko keittiön kustannuksista tuli kodinkoneista. Lisähintaa keittiössä toi myös Avonite-taso ja allas, joka jatkuu saarekkeen puolella myös sivuille. Pelkkä keittiökalustepaketti (rungot, ovet, kiskot, saranat, hyllyt, laatikkomatot, roskakaappimekanismi) kustansi alle 2000€, taso ja allas noin 3000€ ja kodinkoneet, hana ja sähköpistokkeet (tasoon upotetut mallit) aikamoisen summan. Koko paketti asennuksineen ja sähkötöineen lähemmäs 15 000€. <br />
   <br />
   Avonite-taso kestää kovaa kulutusta enkä koe sen olevan arka materiaali vaikka onkin valkoinen. :)<br />
   <br />
   Kylpyhuoneremppa on tulossa. 🙂

  1. Irina: Jääkaappi ja pakastin on integroitu saarekkeeseen. 🙂 Lisätietoa ja kuvia täältä:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/12/kayttokokemukseni-uusista-moderneista-kodinkoneista-bosch-liebherr-savo-epoq-damixa&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/12/kayttokokemukseni-uusista-moderneista-kodinkoneista-bosch-liebherr-savo-epoq-damixa</a><br />
   <br />
   Ja video keittiön toiminnoista löytyy täältä:<br />
   <a rel="external nofollow" href="https://vimeo.com/117098993&quot; target="_blank">https://vimeo.com/117098993</a&gt;

 3. Miten pidät valkoisen avonite tason ja altaan puhtaana? Meillä on samanlainen ja vaikka kuinka hinkataan heti puhtaaksi jos menee jotain niin jäljet jää joka kerta. Ainut että kloritella saa puhdistettua,mutta sitä ei viitsisi joka päivä käyttää

  1. M: Universal Stonella. &hearts; Mahtava aine, hellävarainen mutta tehokas. Allaskin pysyy valkoisena eikä tarvitse käyttää tujuja myrkkyjä. 🙂

 4. Hei Miia!<br />
  Meille on tulossa keittiöremontti ja olemme päätymässä Epoqiin. Ovivalinnat vaan mietityttävät. Keittiömyyjä kehui korkeakiiltoista ovea laadukkaimmaksi, mutta itse tykkäisin mattapintaisesta enemmän. Integra tuntui keittiöliikkeessä todella jäykältä ja etenkin leveän laatikon avaaminen tuntui tarvitsevan kunnon näppivoimat, mitä minulla ei todellakaan ole. :/ Kahdella kädellä avaaminen tuntuu tosi epäkäytännölliseltä. Oletko kokenut Integran laatikot hankaliksi avata? Olemme ehkä päätymässä Trend-oviin värissä Chalk, mutta niissä mietiyttää laatu. Tiedätkö, että onko tuo kellastumisenestikäsittely myös Trend-ovissa? Meillä ei ollut tuollaisesta käsittelystä puhetta Gigantissa ollenkaan. Netistä löytyy jonkin verran keskustelupalstakokemuksia siitä, että Epoqin toimitukset viivästyvät. Tuliko sinun keittiössäsi kaikki ajallaan? Olen tosi innoissani uudesta keittiöstä, mutta toisaalta jännittää tehdä näin isoa ostosta, kun on niin paljon liikkuvia osia. 😀

  1. Pauliina: Korkeakiiltoinen Gloss on pinnoitettu kestävällä akryylikalvolla, jossa iskunkestävät reunat. Ovi on varmasti laadukas valinta, mutta itse koin että ajattomampi ja pitkäikäisempi valinta on maalattu Integra-ovimalli. Kalvopintaa on vaikeampi korjata, jos siihen tulee naarmu. Maalattava ovi voidaan tarvittaessa maalata uudestaan. <br />
   <br />
   Sekä Integra että Trend ovet on maalattu kahteen kertaan ja käsitelty kestävälllä UV-suojalakalla, joka ehkäisee haalistumista ja kellastumista. Kumpikin malli on 19mm paksu, ja niiden erona on vedinura. Trend on suora ovi, johon voi liittää erilliset vetimet, Integrassa vedintä ei tarvita vedinuran ansiosta. :)<br />
   <br />
   Epoqin sivuilta löydät kaikki ovivaihtoehdot ja niiden tarkat tuotetiedot:<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://epoq.fi/tuoteryhma/ovet/&quot; target="_blank">http://epoq.fi/tuoteryhma/ovet/</a><br />
   <br />
   Keittiö tuli ajallaan ja remontti meni 90%:sti kuin unelma. 🙂 Pari pienempää osaa jäi kuormasta uupumaan mutta ne saapuivat erillisenä uutena tilauksena ja lähetyksenä pari päivää myöhemmin. Onneksi puuttuvat osat olivat ovia ja kaappien täytteitä, joten remppa ei seissyt puutteiden vuoksi hetkeäkään. Itse olen todella tyytyväinen ja yllätyin miten nopeasti keittiö saatiin uusittua. Eniten aikaa vei pohjatyöt, kun piti vaihtaa taustaseinän cyprocit ja tehdä sähkövedot uusiksi saarekkeen takia. 🙂

  2. Kiitos nopeasta vastauksesta! Uskon, että päädymme tuohon Trend-oveen. 🙂 Kiva kuulla, että keittiö tuli ajallaan. Myyjäkin kyllä kertoi, että toimitusvaikeuksia oli lähinnä alkuvaiheessa Epoqin rantauduttua Suomeen ja nykyään toimitukset sujuvat varmemmin, joten täytyy luottaa siihen. Tuskin maltan odottaa uutta keittiötä. &hearts; En olisi välttämättä tullut edes ajatelleeksi, että Gigantistakin saa keittiöitä, ellen olisi seurannut sinun keittiöremonttiasi blogista, joten kiitos perusteellisista keittiöpostauksista! 🙂

  3. Pauliina: Kiva että sain olla avuksi. 🙂 Gigantin Epoq oli itselleni ihan uusi tuttavuus aikoinaan, erittäin iloinen asia että keittiökoneita myyvästä liikkeestä löytyy myös keittiökalusteitakin. On niin paljon helpompaa suunnitella keittiö, kun voi ottaa laajan valikoiman kodinkoneiden mittojakin jo suunnitteluvaiheessa huomioon. Meillä astianpesukone on normaalia korkeampaa mallia ja se ei olisi mitenkään mahtunut standardikorkean kalusterungon sisään. Epoq-asennus oli puolestani ottanut tuonkin jo huomioon, en olisi itse välttämättä osannut edes ajatella että kalusteisiin integroitavissa astianpesukoneissa voi olla korkeuserojakin. :)<br />
   <br />
   Epoqin hintataso on myös edullinen, joiltain osin edullisempi kuin Ikean. Ikealla on ongelmana myös kodinkoneiden mitoitus, he myyvät vain valmista tavaraa ja erikoisratkaisujen tekeminen on lähes mahdotonta. Epoqilla on lisäksi laadukkaat materiaalit, varsinkin ovimallistossa jos vertaa kilpailijoihin. Rahallahan saa tietysti aina vaikka mitä, esim norjan takametsän maailman parhaasta puusta mittatilauksena teetetyn keittiön, mutta jos ei ole mahdollista panostaa remonttiin järisyttäviä määriä ja budjetti on rajallinen, suosittelen erittäin lämpimästi Epoqia. &hearts;

 5. Olen monelta kuullut valkoisten altaiden olevan arkoja. Ihan viimeisenä yksi ystäväni valitti vuoden vanhan keittiönsä valkoisen altaan työllisyydestä ja lian näkymisestä. Taisi jossain keittiöohjelmassa yksi julkkis mainita, ettei voi multaisia perunoita siinä pestä. Siksi meillä valittiin musta allas.<br />
  <br />
  Kun allas on iso ja syvä, suosittelen tosiaan hanassa mallia, jossa on se ulostuleva vetoputki.

  1. Allas: Kyllä meillä pestään multaiset potut, kuoritaan porkkanat ja kipataan kupista kahvin jämät suoraan altaaseen. En todellakaan hyväksyisi meille sellaista tiskiallasta jota pitäisi varoa ja Avonite-altaan (ja tasojen) valintaan vaikutti juurikin tuo helppohoitoisuus. <br />
   <br />
   Vinkkaapa ystävällesi Universal Stonesta, sillä meillä puhdistuu allas vitivalkoiseksi, jopa currykastikkeiden ja kurkumalla maustettujen ruokatähteiden ja niiden lautasten altaassa lillumisen jälkeen. 😀 On hellävarainen ja sopii kaikille pinnoille. :)<br />
   <br />
   Ulostuleva vetoputki hanassa olisi mainio lisä mahtavaan keittiöön. 🙂

 6. Kaunis on keittiösi. Kiinnostaisi kovasti millainen viherseinäsi on nykyään. Oletko siihen tyytyväinen? Kiva olisi jos laittasit kuvaa nykyisestä näkymästä kun valaisimetkin on vaihtuneet saarekkeen päällä 🙂 Parhaat kuvathan on ajasta jolloin stringit ja vanha valaisin todellakin kaunistivat tilan 🙂 Silmä lepää noissa kuvissa 🙂

  1. Sari: Viherseinä on samalainen kuin ennenkin, kuusi pönttöä seinässä ja viherkasvit niissä. 🙂 Ruokailutilasta tulee kuvaa kun saa uuden ruokapöydän ja sen myötä sisustuksen paikoilleen. 🙂 Pihtailen nyt hieman, jotta pääsen sitten aiheuttamaan omg-wow -efektin teissä lukijoissa. 🙂 jos hyvin käy niin kyseinen postaus tulee reilun viikon kuluttua. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *