Toivepostaus – Käyttökokemuksia keittiöstä osa 2

Kesän lomaviikot ovat loistava ajankohta keittiöremontin toteutukselle ja muutama vakkarilukijani on paraikaa tekemässä keittiökauppoja. Minulta on toivottu päivitettyä keittiöpostausta risuine ja ruusuineen, jossa nostaisin esille mm. arjen toimivuuden, havaitsemani hyödyt ja puutteet sekä tämän hetkiset ajatukseni – vastaako unelmakeittiöni edelleen tarpeisiini. Keräsin teille kokemuksiani keittiön tärkeimmistä asioista…

Käyttökokemuksia valkoisesta keittiöstä - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Keittiö keskellä kotia

Keittiö on kodin sydän, varsinkin jos se sijaitsee kodin keskiössä kuten meillä. ♥︎ Monien eri vaihtoehtojen läpikäymisen jälkeen keittiöksemme valikoitui laadukas, monipuolinen ja edullinen Epoq. Minulla oli selkeä visio siitä millaisen keittiön haluan, niin ulkonäön kuin toimintojenkin suhteen. Suunniteluvaiheessa itse tekemäni 3D-luonnos vastaa todellisuutta liesituuletinta ja induktiotason väriä lukuunottamatta täydellisesti.

Käyttökokemuksia valkoisesta keittiöstä - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Keittiön muoto ja malli:

Yläkaapittomuus oli asia, josta en suostunut tinkimään. Säilytystila piti järjestää alakaappeihin, kuten myös paikat kodinkoneille. Tämä onnistui erinomaisesti vetolaatikoiden ja ulosvedettävien hyllyjen avulla. Saareke toi sopivasti lisätilaa niin säilytykseen kuin työskentelyynkin, koti pysyi silti avoimena, valoisana ja tilavana.

Keittiön väri:

Valkoista sen olla pitää! 🙂 Muita vaihtoehtoja en edes harkinnut, enkä ole katumapäälle tullut.

Keittiön materiaalit:

Korkeakiiltoinen valkoinen oli alkuperäisenä ajatuksena, mutta jo suunnitteluvaiheessa päätin panostaa ajattomampiin ratkaisuihin ja valintoihin. Mattaiset maalatut kalusteovet ovat kestävät, vankat ja kellastumattomat (suojauskäsittely). Kalusteovien vedinura toimii vuosikymmenestä toiseen ja sopii kaikenlaiseen sisustukseen nyt ja kymmenenkin vuoden kuluttua. Se nopeuttaa myös ovien pyyhintää ja keittiön siistinäpitämistä. Komposiittitaso ja samaa materiaalia oleva saumaton tiskiallas ovat melkeinpä parasta koko keittiössä, siivoaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa ja nopeaa.

Keittiön mekanismit ja toiminnot:

Vetolaatikoiden ja ulosvedettävien hyllyjen kiskot ovat erittäin laadukkaat. Jokainen laatikko ja hylly on edelleen samassa kunnossa kuin uutena, ei vääntymiä, jumituksia tai löystymistä. Myös saranat ovat kestävää laatua, kertaakaan en ole niitä kiristänyt ja ne ovat samalla tavoin luotisuorassa kuin asentamisen jälkeen – myös roskakaapin liukuovi, jonka mukana avautuu myös painavat roskaämpärit. 

Käyttökokemuksia valkoisesta keittiöstä - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Keittiön kodinkoneet:

Maailman paras itsensä puhdistava Boschin kiertoilmauuni, kotikokin unelma! ♥︎ Hyvästi pahan hajuiset uuninpuhdistusaineet, vain yksi napin painallus ja uuni puhdistaa itse itsensä – muuta ei tarvitse tehdä, kuin pyyhkäistä rätillä uunin pohjalle kertynyt tuhka pois. Laatikostomallinen jääkaappi on myös suosikkejani, hyvä ja tilava, käteväkäyttöinen ja vähäsähköinen. Boschin pakastin on perinteinen tason alle (tai päälle) asennettava kaappipakastin, ei mitenkään ihmeellinen mutta laadukas ja sopii meidän tarpeisiin. Boschin induktiotaso on timantti, se kiuhauttaa pannullisen / parin litran kattilallisen vettä alle 2 minuutissa ja nopeuttaa ruoan valmistusaikaa. Erityisplussaa lapsiturvallisuudesta, levyt kuumenevat vain jos niiden päällä on terästä (pannu tai kattila). Kotimaisen Savon liesituuletin on upea ilmestys, tehokas rasvan- ja kärynpoistaja. Ulkomuoto oli ensisijainen kriteerini ja onneksi sain ilahtua positiivisesti myös tehokkuudesta. 

Muita huomioita:

Välitilalasi on osoittautunut käytössä erittäin tarpeelliseksi. Se suojaa seinää roiskeilta ja nopeuttaa siivoamiseen kuluvaa aikaa. En ikinä enää laittaisi laattoja keittiön välitilaan, sitä saumojen jynssäämistä ja pölyhaituvien tarttumista rätistä laatan reunaan en todellakaan kaipaa. Korkea kaareva hana helpottaa kattiloiden ja isojen astioiden (kuten uunipeltien tms.) pesemistä. Myös korkean kastelukannun täyttäminen onnistuu keittiössä, ennen vanhaan se piti täyttää suihkun hanasta. 🙂

Käyttökokemuksia valkoisesta keittiöstä - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Käyttökokemuksia valkoisesta keittiöstä

Jos voisin mennä ajassa taaksepäin ja valikoida jotakin toisin, saattaisin vaihtaa Damixan hanan saman merkin toiseen malliin. Se on ulkonäöltään lähes identtinen sillä erotuksella, että siitä saa vedettyä ulos tuon suihkupään. Muita muutoksia en tekisi, en mallin, materiaalien, kodinkoneiden enkä lisävarusteidenkaan osalta. Keittiö on täysi kymppi – hohtavan valkoinen, moderni mutta ajaton, kestävä sekä laadukas – u n e l m a! ♥︎

TÄÄLTÄ voitte käydä lukemassa vuoden takaisia ajatuksiani, mikäli haluat tarkempia tietoja esimerkiksi keittiöni yksityiskohdista tai kodinkoneista. Kysykää rohkeasti jos jokin asia mietityttää tai jos tarvitsette apua oman keittiön suunnittelussa. Jos kommenttiboksi tuntuu liian julkiselta, voitte laittaa minulle viestiä myös sähköpostitse: miia(a)omakotivalkoinen.fi. Autan mielelläni! 🙂

Kivaa iltaa kaikille!

EDIT: Moni on kysynyt vedinurallisten laatikoiden jäykkyydestä ja onnistuuko niiden avaaminen yhdellä kädellä. Alussa vedinura saattaa tuntua oudolta ja jäykähköltä, mutta siihen tottuu hyvin nopeasti. Itse availen täysinäisen roskakaapin ja jääkaapinkin yhden käden sormilla, tyttö 6v pystyy samaan myös. TÄÄLTÄ löydätte vuoden takaisen videoni, jossa esittelen teille keittiön toimintoja perusteellisesti ja availen laatikoita yhdellä kädellä (toisessa kädessä painava kamera :D)

*Keittiöremontti toteutettu yhteistyössä Gigantin ja Epoqin kanssa vuonna 2014-2015


Comments are closed.