Kokoontaittuva kotipuutarha – Little Urban Farmers!

Australialaiset ne vaan osaavat, he ovat käyttötavarapuolen innovaatioiden osalta maailman kärkikastia – ensin löysin maailman vesijärjestöä tukevan Memobottlen litteät pullot ja nyt eettisesti ja ekologisesti valmistetut kokoontaittuvat Little Urban Farmersin seinäruukut. ♥ Olen superinnoissani tästä uusimmasta yrttiruukkulöydöstäni, joten varautukaa jo valmiiksi kuvatulvaan. 🙂 

Omakotivalkoinen_09082016_6403.jpg

Omakotivalkoinen_09082016_6393.jpg

Omakotivalkoinen_09082016_6391.jpg

Idea kevyisiin, liikuteltaviin ja kokoontaittuviin seinäruukkuihin syntyi kolmen pojan äidin tarpeesta pystyä tarjoamaan liikuntarajoitteiselle pojalleen kotiviljelykokemuksia. Imukupeilla ikkuna-, kaakeli- ja lasipintaan kiinnittyvä ruukku on helppo asentaa mihin tahansa huoneeseen ja korkeuteen. Kierrätysmateriaalista valmistettu ruukku taitellaan muotoonsa ohjeiden mukaan ja näin ollen sen pohja on vedenkestävä ja umpinainen. Taiteltavien ruukkujen mukana tulee imukupit, joiden lisäksi ruukku voidaan ripustaa myös naulaan, naruun tai koukkuun. Kolme ruukkua sisältävä Hanging Gardens -pakkaus maksoi postikuluineen alle 35€ ja paketti putkahti postiluukusta reilussa viikossa. 🙂

Omakotivalkoinen_09082016_6406.jpg

Omakotivalkoinen_09082016_6408.jpg

Omakotivalkoinen_09082016_6404.jpg

Hanging Garden mahdollistaa keittiön välitilan hyödyntämisen ja vapauttaa työtason muuhun käyttöön. Myös siivoaminen nopeutuu kun ei tarvitse siirrellä yrttiruukkuja ees taas pois tieltä. 🙂 Yrtit viihtyvät uusissa purkeissaan hyvin, kunhan muistaa olla tarkkana veden kanssa – kahdesti viikossa loraus vettä, eikä koskaan liikaa kerralla. Seinäruukkuja voi hyödyntää myös kylpyhuoneessa, koristeena kukkien / kasvien kanssa tai peiliin kiinnitettynä esim hammasharja- ja -tahnatelineenä. 🙂

Omakotivalkoinen_09082016_6405.jpg

Omakotivalkoinen_09082016_6415.jpg

Omakotivalkoinen_09082016_6412.jpg

Yhden naisen pyörittämä Little Urban Farmers on malliesimerkki luovasta ajattelusta ja rohkeudesta. Tälläisiä innovaatioita on aina ilo tuoda esille ja toivottavasti sain teidätkin innostumaan pikku puutarhailusta. 🙂 Yhden, kahden ja kolmen ruukun pakkaukset sekä värivaihtoehdot löydät:

www.littleurbanfarmers.com.au

Australians are inspiring people – first I found Memobottle water bottles and now my heart goes to Little Urban Farmers hanging garden. I just adore these newbies, they fit perfectly in my kitchen and helps me keep the kitchen counter clean and uncluttered. Simple, stylish and genius way to grow herbs at home. ♥ 

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

26 kommenttia “Kokoontaittuva kotipuutarha – Little Urban Farmers!

 1. hei et ole muuten postannut muistaakseni parvekkeeltasi koko kesänä juurikaan kuvia? eikö siitä pitänyt tehdä kunnon viherpuutarha?? siirsit sen ikean hyllynkin muistaakseni sinne..

  1. janzu: Toukokuussa postasin ja parveke pysyi tuossa tilassa kesäkuun, kunnes kasvit toisensa jälkeen kuukahtivat. Kummallinen kasvikesä ollut kyllä tänä vuonna, meni rahat kankkulan kaivoon. Enää on iso aralia jäljellä, se ihme kyllä on viihtynyt vaikka välillä on ollut jäätävää ja toisinaan liian paahteista jopa minulle. :)<br />
   <br />
   Tässä postaus aiheesta:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2016/05/kesamielella&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2016/05/kesamielella</a&gt;

 2. Kiitos vinkistä! Loistava idea, juuri tällaista olen etsinyt keittiön ikkunaan yrteille ja keväällä myös taimille.<br />
  Saan poistaa epäkäytännöllisen verhon ja myös työtasolle tulee reilusti tilaa, kun yrttihyllyni on siitä pois. Ihanaa!

  1. Nina: Imukupit ovat järeää laatua, nappaavat kiinni sellaisella voimalla etten moista ollut ennen nähnytkään, hyvä ettei koko välitilalasi lähtenyt irti seinästä. 😀 Kerron miten ruukut ovat pysyneet seinässä, odotukset ovat korkealla mutta realistisena pidän sormia ristissä ettei näille käy samalla tavalla kuin Sinin ruuvittomille kylpyhuonehyllyille aikoinaan (pysyivät hetken hyvin mutta sitten eivät enää ollenkaan). 🙂

 3. Ei hitsin hitsi, näitä mä tarvitsisin ihan joka asiaan. Kahvikapseleihin, yrtteihin, teepusseihin, kylppäriin kasveille, keittiöön näkösuojaksi. Mä keksisin vaikk mitä käyttöä :O Mä haluuu uuu uuuun…<br />
  Siis ihan mielettömän kivat ruukut 🙂

  1. Minna: Näistä on kyllä moneksi, sopivat kaikenlaiseen käyttöön ja jos joskus koittaa hetki että haluaakin seinistä tyhjät, mahtuvat nämä superpieneen tilaan jemmaan. 🙂 Ja edullisetkin ovat, usein tämän tyyppiset keksinnöt maksavat pari kolmekin kymppiä kappaleelta. 🙂

 4. Mä oon nyt päättänyt tehdä itse tuollaisia 🙂 Mistäköhän sais tuollaiseen sopivaa muovia… Imukuppejahan löytää aina. Mulla on oikeasti kauhea tarve noille. Tosin ei yrteille, mutta kaikkea keittiöjuttuja.

  1. Minna: Jaa´a, nyt kyllä vaikean kysymyksen heitit ilmoille… 🙂 Tuo muovi on mattapintaista ja ohutta mutta napakkaa. Se taittuu kauniisti muttei ole lötkö… Olisikohan netissä jonkinlainen muovia ja kalvoja myyvä liike, josta voisi ostaa noin 30x30cm kokoisia paloja tai yhden isomman josta itse leikkelisi?!?

  2. Sehän on selvää, että joku alkaa valmistaa tästä piraattituotetta. Omiin tarpeisiinsa tietysti saakin, mutta odotetaas vaan niin joku halpaketju myy näitä hetken päästä muutamalla eurolla. Itse kyllä soisin, että pienyrittäjää ja keksijää kannatettaisiin ja ostettaisiin alkuperäistuote.

  3. Pellavasydämen Mervi: Näinhän se vähän on. 🙂 Nuo ovat edulliset siihen nähden että ne on tuotanto on pientä ja myyntiä suhteessa hyvin vähän. Yrittäjä Michelle oli aivan hämmästynyt että Suomesta tein tilauksen, ihan uusi juttu hänelle toimittaa tavaraa Eurooppaan. 🙂 Toivottavasti hän saa paljon tilauksia ja pystyisi kasvattamaan toimintaansa laajemmaksi, kysyntää takuulla nimittäin on. &hearts;

 5. Innostuin näistä. Laittaisin suodatinpussit keittiön lasiseen välitilaan, kun niille ei ole kivaa säilytyspaikkaa. Toisaalta koittaisin, miltä näyttäisivät putiikkini näyteikkunassa. Missään ei tietysti ole kuvaa pussukasta ikkunan ulkopuolelta…. <br />
  <br />
  Tein jo tilauksen, mutta ihmettelen ihmettelemästä päästyäni, ettei missään näy yrityksen tietoja. Ei osoitetta, ei mitään toimitusehtoja tms. Vai enkö vain löydä siitä huolimatta että kaikki paikat klikkailin. Ei kävisi Suomessa laatuun noin epämääräinen verkkokauppa.<br />
  <br />
  Entä tullit?<br />
  <br />
  ….nyt jatkoin tilaustani vähän pidemmälle, missään ei vielä ole kysytty osoitetta, vaikka olen jo maksamassa tilausta…. En ikimaailmassa rohkenisi tehdä tilausta, jos en olisi lukenut sinun juttuasi, että sieltä tavara oikeasti tulee. Nyt se jää vielä odottamaan.<br />
  <br />
  Niin, ja tilasin kolmen mustan paikkauksen.

  1. Pellavasydämen Mervi: Osoite kysyttiin muistaakseni ennen maksutavan valintaa… Eli klikkaat tuotteen ostoskoriin, menet &quot;kassalle&quot;, täytät kysytyt toimitusta koskevat tiedot ja valitset maksutavan (luottokortti / Paypal). Luottokorttimaksu välittyy PayPalin kautta, ei kannata säikähtää tuota asiaa. 🙂 Normaalisti veloittuu ostos kortilta kurssin mukaan ja sähköpostiin putkahtaa tilausvahvistus. :)<br />
   <br />
   Tulleja ei tullut, paketti toimitettiin suoraan postiluukusta Postin toimesta. 🙂

 6. Nyt kyllä pikkuisen suhteellisuudentajua peliin; olen uutena lukijana nyt juttujasi selatessa törmännyt ainakin kahdesti mainintaasi, että memobottlesin ostaminen oli suoranainen ekoteko. Hinnasta kun osa menee vesiensuojeluun. Noh; muovisen pullon hintahan on siis about kolmekymppiä. Siitä kolmenkympin ( vaihtokorkit tilausmaksut) summasta menee vesiensuojeluun euro. Yksi euro. On jotenkin ihan ok, että yritys käyttää hyväntekeväisyyttä mainoskeinona, kun siinä kuitenkin volyymi pääsee jylläämään. Mutta että yksityinen kuluttaja käyttää samaa pointtia kulutuspäätöksensä yhtenä perusteluna; se ei minusta ole kovinkaan ajattelevaista. Se on kuluttamisen viherpesua ja selittelyä. Olisiko kulutuspäätöksen voinut jättää tekemättä; säästää luontoa yhden muovisen lisäturhakkeen tuotannolta JA kuljetukselta. <br />
  Eihän sitäpaitsi vaihtoehdon tarvitse olla, että ostaa aina uuden pulloveden kertakäyttöpullossa. Ihan varmasti jokaisen kotoa löytyy ennestäänkin juomapulloksi sopivia juttuja. <br />
  Jotenkin minulla on myös sellainen olo, ettei tämä memobottle ole viime vuosina ihan ensimmäinen trendikäs ison rahan juomapullo jota blogeissa esitellään. Oliko sinullakaan ihka ensimmäinen tähän tarkoitukseen vartavasten ostamasi tuote koskaan?

  1. teija: Kestopullon ostaminen on ekoteko, vesijärjestön tukeminen on ekoteko. Siinä kaksi hyvää syytä ostaa Memobottle, vaikka ostamisen pääsyy onkin vesipullon muoto ja laatu. Maksan mielelläni vesipullosta enemmän sen muotoilun ja ns. alkuperäisyyden vuoksi, kuten teen myös monien muiden tavaroiden suhteen. Se että ostoksestani menee 1 euro johonkin hyvään on plussaa. Olisin ostanut Memobottlen ilmankin tuota lahjoitusosuutta, koska pääsyy pullon ostamiseen on sen ulkomuodossa, turvallisissa materiaaleissa ja kestävyydessä. Minkä ihmeen vuoksi yritys ei saisi käyttää markkinoinnissa hyödykseen lahjoitustapaansa? Jokainen yritys joka antaa osan tuotteen hinnasta eteenpäin tekee samoin ja hyvän asian puolesta. Se on tapa aktivoida ihmiset lahjoittamaan yrittäjälle tärkeään asiaan, sillä ilman näitä kampanjoita harva lahjoittaisi erikseen penniäkään. Tuotteen ostamalla tulet samalla tukeneeksi maailman vesijärjestöä, joillekin se on merkittävä asia joka vaikuttaa valintaan, toisille täysin merkityksetön sivuseikka. <br />
   <br />
   Memobottle on minun ihkaensimmäinen vesipulloni. 🙂 Sporttipullon sporttikorkilla omistin vuonna 2007 mutta se varastettiin kuntosalilla. Mitään muita ns. kestopulloja en ole omistanut, vaan olen käyttänyt kertakäyttöisiä pulloja matkapulloinakin, mikä ei ole kovin terveellistä tai turvallistakaan, sillä korkit eivät ole pitkässä käytössä tiiviitä. Ihanasti kritisoit minua tietämättä edes vastausta kysymykseesi. 🙂

 7. En ole vähään aikaan ehtinyt seuraamaan blogeja eli vähän myöhään tulee kommenttia. Nuo on ihanat. Kiitos vinkistä.:) Taidan pistää tilaukseen. Valkoisessa, avarassa ja valoisassa keittiössäsi nuo näyttävät aivan ihastuttavilta. &hearts; Ja tosiaan ihan huippua tuo, kun ovat seinällä niin tasot on helppo puhdistaa. Meidän kylppärissä ei olekaan laskutasoja niin nuo voisivat sielläkin kivasti toimia. Onko vinkkejä, mitkä kasvit kestäisi ikkunattoman kylpyhuoneen olosuhteita? Toki tavaran säilytykseenkin voisin noita ehkäpä käyttää jos keksisin niihin jotakin kivan näköistä laitettavaa.

  1. Maikkis: melkein kaksi viikkoa on seinäruukut olleet kiinni keittiön välitilalasissa yrtteineen ja edelleen ovat tiukasti paikoillaan. 🙂 Suosittelen todella lämpimästi näitä, ovat nättejä, monipuolisesti hyödynnettävissä ja säästävät tasotilaa. Välitilat menevät yleensä keittiöissä hukkaan ellei poraa seiniin reikiä ja kiinnitä reelinkitankoja kippoineen ja koukkuineen. Itse en halua reikiä keittiön seinään tehdä ja tälläinen ratkaisu oli täydellinen löytö. &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Mehikasvit ja kaktukset kestävät pimeää, peikonlehtikin joissain tapauksissa (talvehtiessaan). Itse ajattelin siirtää näistä yhden kylpyhuoneeseen ja ostaa siihen Ikeasta tekokasvin. Vähän oikeita kiviä kasvin &quot;multaosan&quot; päälle niin näyttää lähes aidolta. 🙂

 8. Heippa!<br />
  Googletin erilaisia seinäruukkuja ja päädyin tänne. Haluaisin tietää olivatko nämä mielestäsi oikeasti hyviä? 🙂 mitä luulet, paljonko kestävät painoa? Haluaisin laittaa näihin hedelmiä seinälle. Vai ovathan nämä aivan liian pieniä siihen tarkoitukseen..

  1. Susanna: ovat oikeasti hyviä, imukuppi ei irtoa ja vesi ei tihku läpi. 🙂 Yrttejä tai pienikokoisia viherkasveja suurempia juttuja nämä eivät kuitenkaan jaksane kannatella kokonsakaan takia, muutama sitruuna tai lime vielä menisi mutta isot appelsiinit eivät kyllä mahdu tuohon kartioon mitenkään päin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *