Uusi ilme kylpyhuoneeseen osa 1 – Kalustesuunnitelma

Kylpyhuoneremontin suunnittelutyö on loppusuoralla ja aikamoinen veivaaminen on kalustevalintojen kanssa ollut. Nykyinen kaapisto olisi ollut ihan mukiinmenevä ovien vaihtamisen jälkeen, mutta kaipasin jotakin säväyttävämpää, pelkistetympää ja modernimpaa… 🙂

Kylpyhuoneremontti sisustussuunnitelma Omakotivalkoinen

Uusi ilme vanhaa kunnioittaen

Kylpyhuoneen laatat ovat jo 14 vuotiaat, mutta kestäneet erittäin hyvin aikaa ja ovat edelleen hyväkuntoiset. Myös wc-istuin sekä suihkut säilyvät ennallaan. Muutokset tulevat painottumaan värimaailman raikastukseen ja valaistuksen totaaliseen uudistamiseen.

Katon uusimisen osalta on kaksi potentiaalista vaihtoehtoa, joista toinen toteutuu: 1) Ruskea paneelikatto maalataan ja keskellä kattoa oleva valaisin vaihdetaan tehokkaampaan ja tyylikkäämpään malliin. 2) Vanha paneelikatto peitetään uudella valkoisella paneelilevyllä, jossa valmiiksi poratut reiät led-spottivalaisimille, jotka toimivat jatkossa yleisvalaistuksena yhden perinteisen kattolampun sijaan. Odottelen vielä remppatiimin mielipidettä asiaan, kumpi vaihtoehdoista on kustannustehokkaampi ratkaisu. 

Kylpyhuoneremontti sisustussuunnitelma Omakotivalkoinen

Kylpyhuoneen kaapiston suunnittelu

Kylpyhuoneen vanha kaapisto tullaan purkamaan kokonaan pois ja korvataan runkoja myöten uusilla paremmilla kalusteilla. Värinä tuttuun tapaan valkoinen ja vetimiä karsastavana vedinurallinen ovimalli, jonka olen keittiössä kokenut loistavaksi valinnaksi. Kalustekokonaisuuteen tulee kaksi matalaa osaa, joiden keskellä on korkeampi allaskaappi. Kylpyhuoneen oven puolelle (kuvassa vasemmalla) tulee pyykkilaatikko, jonka osalta selvitän parhaillaan saisiko siihen hipaisulla toimivan motoroidun avaus- ja sulkutoiminnon (soveltuuko kosteisiin tiloihin). Matalaa pyykkilaatikkomoduulia voi käyttää myös istuimena, tätä olen monesti kaivannut vuosien varrella ja lähtökohta suunnitelmalle oli se että saan istumatilan tavalla tai toisella toteutumaan. Keskellä olevassa allaskaapissa on reilusti säilytystilaa ulosvedettävine hyllyineen, jonne saan kosmetiikkatarvikkeet sekä siivousaineet kätevästi mahtumaan. Seinän puolella on toinen matala laatikko, jonne kaavailin wc-paperien säilytyspaikkaa. 

Taso tulee olemaan valkoinen, allas mahdollisimman helppohoitoinen ja saumaton, ja hana linjakas kromattu malli. Näiden osalta on reilusti liikkumavaraa ja teen lopulliset päätökset kalustetilauksen yhteydessä.

Kaappikokonaisuuden päälle tulee valolippa, hieman samankaltainen kuin nykyinenkin peilin päällä oleva kalustelevy. Lippaan porataan reiät neljälle led-spotille, joissa tulevan kattovalaistuksen ohella himmennystoiminto. Himmennys on minulle ihan ykkösjuttu, sillä tahdon mahdollisuuden kynttilätunnelmointiin ja spa-tyyliseen oleiluun varsinkin saunailtoina. ♥︎ Sähkötyön osalta muutostyö on helppo, sillä johdotus kulkee valmiina oikeassa paikassa.

Kaapiston ja valolipan väliin tulee kulmikkaan C-kirjaimen muotoinen peili, joka tuplaa valon kauttaaltaan koko kylpyhuoneessa. Kylpyhuoneessa voi jatkossa peilata myös asukokonaisuuksiakin ja tyttökin näkee varvistelematta oman peilikuvansa hampaita pestessään. 🙂

Kylpyhuoneremontti sisustussuunnitelma Omakotivalkoinen

Vähemmän on enemmän – Helposti siivottavat pinnat

Piensisustuksen puolesta ”vähemmän on enemmän”. Pyyhekoukut ja wc-rullateline jäävät vanhalle paikkalleen, mutta korvaantuvat tyylikkäämmillä kromatuilla vaihtoehdoilla. Selkeät linjat, pelkistetty ja moderni ilme sekä valoisuus ovat ikkunattomassa kylpyhuoneessa tärkeitä jotta tavoittelemani raikkaus saadaan toteutumaan. Sisään taivutettava suihkunurkkaus on hankintalistalla myös, vanha naarmuuntunut suihkuseinä saikin lähteä jo vuosi sitten talkoiden yhteydessä jätelavalle. 🙂

Kylpyhuoneremontti sisustussuunnitelma Omakotivalkoinen

Kylpyhuoneen väripaletti – Vihreää, mustaa ja valkoista

Tasolle olen kaavaillut pyyhepyramidia ja uuden kylpyhuoneen valmistumisen myötä aion ostaa nipun maailman parhaita Gant Homen valkoisia Premium Terrypyyhkeitä*. Nurkassa olevalle matalalle tasolle ostan ison orkidean ja Balmuirin harmaaseen lasipurkkiin pakatun Como -tuoksukynttilän*. Balmuirin Mountains -käsisaippua* ja saman tuoksusarjan käsivoide* minulta jo löytyykin, tosin saippuaa joudun kohta ostamaan lisää, sillä vanhassa on vain tilkka enää pohjalla. Mitään muuta en esille halua, kaikki hammashoitovälineet ja vanulaput säilön ulosvedettävän oven takana oleviin laatikoihin.

Muutama varmistus siis vielä ja sitten päästään odottelemaan kalustekuorman saapumista. 🙂 Pienehkö pintaremontti alkakoon!

Tuotekuvat: Gant Home, Plantagen, Balmuir, *sisältää kaupallisen linkin


Comments are closed.