Uusi ilme kylpyhuoneeseen osa 1 – Kalustesuunnitelma

Kylpyhuoneremontin suunnittelutyö on kokonaisuudessaan nyt tehty ja aikamoinen veivaaminen on kalustevalintojen kanssa ollut. Nykyinen kaapisto olisi ollut ihan mukiinmenevä ovien vaihtamisen jälkeen, mutta kaipasin jotakin säväyttävämpää, pelkistetympää ja modernimpaa… 🙂

Omakotivalkoinen_26092016_671671.jpg

Kylpyhuoneen laatat ovat jo 14 vuotiaat, mutta kestäneet erittäin hyvin aikaa ja ovat edelleen hyväkuntoiset. Myös wc-istuin sekä suihkut säilyvät ennallaan. Muutokset tulevat painottumaan värimaailman raikastukseen ja valaistuksen totaaliseen uudistamiseen. Katon uusimisen osalta on kaksi potentiaalista vaihtoehtoa, joista toinen toteutuu: 1) Ruskea paneelikatto maalataan ja keskellä kattoa oleva valaisin vaihdetaan tehokkaampaan ja tyylikkäämpään malliin. 2) Vanha paneelikatto peitetään uudella valkoisella paneelilevyllä, jossa valmiiksi poratut reiät led-spottivalaisimille, jotka toimivat jatkossa yleisvalaistuksena yhden perinteisen kattolampun sijaan. Odottelen vielä remppatiimin mielipidettä asiaan, kumpi vaihtoehdoista on kustannustehokkaampi ratkaisu. 

Omakotivalkoinen_26092016_561781.jpg

Kylpyhuoneen vanha kaapisto tullaan purkamaan kokonaan pois ja korvataan runkoja myöten uusilla paremmilla kalusteilla. Värinä tuttuun tapaan valkoinen ja vetimiä karsastavana vedinurallinen ovimalli, jonka olen keittiössä kokenut loistavaksi valinnaksi. Kalustekokonaisuuteen tulee kaksi matalaa osaa, joiden keskellä on korkeampi allaskaappi. Kylpyhuoneen oven puolelle (kuvassa vasemmalla) tulee pyykkilaatikko, jonka osalta selvitän parhaillaan saisiko siihen hipaisulla toimivan motoroidun avaus- ja sulkutoiminnon (soveltuuko kosteisiin tiloihin). Matalaa pyykkilaatikkomoduulia voi käyttää myös istuimena, tätä olen monesti kaivannut vuosien varrella ja lähtökohta suunnitelmalle oli se että saan istumatilan tavalla tai toisella toteutumaan. Keskellä olevassa allaskaapissa on reilusti säilytystilaa ulosvedettävine hyllyineen, jonne saan kosmetiikkatarvikkeet sekä siivousaineet kätevästi mahtumaan. Seinän puolella on toinen matala laatikko, jonne kaavailin wc-paperien säilytyspaikkaa. 

Taso tulee olemaan valkoinen, allas mahdollisimman helppohoitoinen ja saumaton, ja hana linjakas kromattu malli. Näiden osalta on reilusti liikkumavaraa ja teen lopulliset päätökset kalustetilauksen yhteydessä.

Kaappikokonaisuuden päälle tulee valolippa, hieman samankaltainen kuin nykyinenkin peilin päällä oleva kalustelevy. Lippaan porataan reiät neljälle led-spotille, joissa tulevan kattovalaistuksen ohella himmennystoiminto. Himmennys on minulle ihan ykkösjuttu, sillä tahdon mahdollisuuden kynttilätunnelmointiin ja spa-tyyliseen oleiluun varsinkin saunailtoina. ♥︎ Sähkötyön osalta muutostyö on helppo, sillä johdotus kulkee valmiina oikeassa paikassa.

Kaapiston ja valolipan väliin tulee kulmikkaan C-kirjaimen muotoinen peili, joka tuplaa valon kauttaaltaan koko kylpyhuoneessa. Kylpyhuoneessa voi jatkossa peilata myös asukokonaisuuksiakin ja tyttökin näkee varvistelematta oman peilikuvansa hampaita pestessään. 🙂

Omakotivalkoinen_26092016_5628289819.jpg

Piensisustuksen puolesta “vähemmän on enemmän”. Pyyhekoukut ja wc-rullateline jäävät vanhalle paikkalleen, mutta korvaantuvat tyylikkäämmillä kromatuilla vaihtoehdoilla. Selkeät linjat, pelkistetty ja moderni ilme sekä valoisuus ovat ikkunattomassa kylpyhuoneessa tärkeitä jotta tavoittelemani raikkaus saadaan toteutumaan. Sisään taivutettava suihkunurkkaus on hankintalistalla myös, vanha naarmuuntunut suihkuseinä saikin lähteä jo vuosi sitten talkoiden yhteydessä jätelavalle. 🙂

Omakotivalkoinen_26092016_67167.jpg

Tasolle olen kaavaillut pyyhepyramidia ja uuden kylpyhuoneen valmistumisen myötä aion ostaa nipun maailman parhaita Gant Homen valkoisia Premium Terrypyyhkeitä. Nurkassa olevalle matalalle tasolle ostan ison orkidean ja Balmuirin harmaaseen lasipurkkiin pakatun Como -tuoksukynttilän. Balmuirin Mountains -käsisaippua ja saman tuoksusarjan käsivoide minulta jo löytyykin, tosin saippuaa joudun kohta ostamaan lisää, sillä vanhassa on vain tilkka enää pohjalla. Mitään muuta en esille halua, kaikki hammashoitovälineet ja vanulaput säilön ulosvedettävän oven takana oleviin laatikoihin.

Muutama varmistus siis vielä ja sitten päästään odottelemaan kalustekuorman saapumista. 🙂 Pienehkö pintaremontti alkakoon!

Miia_signerina2015.jpg

(Tuotekuvat: Gant Home, Plantagen, Balmuir. Sisältää kaupallisen linkin)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

56 kommenttia “Uusi ilme kylpyhuoneeseen osa 1 – Kalustesuunnitelma

 1. Laatoille voisi tehdä jotain , mielestäni ovat auttamatta vanhanaikaiset . <br />
  Laattaboordit ovat totaalisen out .

  1. Laatat: En ole tekemässä laatoille mitään kuten postauksessanikin mainitsin. 🙂 Laatat ovat kestäneet aikaa jo 14 vuotta ja saavat kestää monta vuotta tästä eteenpäinkin, ohutta vaakaraitaa en boordiksi kutsuisi, niitä näkee paljon tänäkin päivänä.

  2. Olen eri mieltä niiden näkyvyydestä. Suosituin laattamalli on 20×40 valkoinen laatta, ehkä tehostelaattaa löytyy ainakin uudiskohteissa. Jopa isompaa kylyhuonelaattaa näkyy. Katselen paljon etuovessa myytäviä asuntoja ja laatoitustapa (siis boordit) paljastavat rakennusvuoden vaikka remonttia olisikin tehty. 90 luvulla oli paljon tätä boordijuttua.<br />
   Kalusteilla saa kyllä uutta potkua mutta onko toimva &quot;korotettu&quot; allaskaappi? Entä pyykkikponeen sjioitus on kyllä aika lähellä suihkua, eikö se kastu?<br />
   <br />
   Mielenkiinnolla odotan muutosta!

  3. No ei kylpyhuoneen laattoja tarvitse vaihtaa vain sitä varten, että ne ovat menneet pois muodista. Se on pelkkää rahan tuhlausta ja ekologisesti täysin kestämätöntä. Kuka maksaa 15 000 e laatoittamisesta harmaan vaakaraidan takia?

  4. Laatat: Minulle nykyinen laatoitus raitoineen passaa hyvin enkä näe aihetta alkaa hyväkuntoista kylpyhuonetta laatoittamaan uudestaan tässä vaiheessa. Koen että tuleva kaapisto palvelee tarkoituksiani hyvin ja tuo haluamaani keveyttä tilaan. Massiivinen kaapisto ei ole omaan makuuni ja koska kylpyhuoneessa en muutenkaan säilytä enää mitään &quot;ylimääräistä&quot;, emme tarvitse tuota enempää kaappitilaa. Pesukone on aikojen alusta ollut omalla paikallaan, korkeintaan tippa tai pari roiskuu koneen kylkeen suihkussä käydessä (ilman verhoa tai seinää). Etäisyys on mietitty rakennuttajan ja arkkitehdin toimesta hyvin. 🙂

  5. turhat remontit: En aio upottaa kymppitonneja kaakeleiden vaihtoon ja elää viikkoa hostellissa kun kylpyhuone on käyttökiellossa. 🙂 Ero nykyiseen ei myöskään tulisi olemaan niin suuri että olisi järkeä laittaa pelkän ulkonäön takia rahaa palamaan. Haluan nimittäin jatkossakin keskiharmaan laattalattian ja vitivalkoiset pystysuuntaiset seinälaatat. 🙂

  6. Joo, nimenomaan, tarkoitin siis kommenttini nimimerkille Laatat. Mun mielestä teet just oikein, eikä ole järkeä alkaa vaihtaa laattoja muodin takia.

  7. turhat remontit: Olen kanssasi samaa mieltä. 🙂 Ero uusien ja vanhojen laattojen välillä olisi kaikenlisäksi sen verran mitätön että 15 000€ investointi tuntuu typerältä. Ainut mistä en niin välitä on nuo ohuet harmaat vaakaraidat, mutta niissäkin on omat etunsa – kylpyhuone näyttää leveämmältä niiden kanssa. 🙂

  1. sanna: En vaihda saunan ovea, mutta nuppi menee uusiksi. 🙂 Kirkas lasiovi on jatkossakin valintani enkä näe syytä miksi korvaisin vanhan uudella lähes samanlaisella. Oviaukkoa ei voi suurentaa joten ero uuden ja vanhan välillä on saranoissa (nykyiset messinkiset vaihtaisin teräksisiin) ja nupissa joka siis menee vaihtoon. 🙂

 2. Hei!<br />
  Pysyykö pyykkihuolto muuten ennallaan? Etkö kaipaa tasoa, jossa voisit huoltaa pyykkiä/vaatteita tai &quot;kodinhoitonurkkausta&quot; ? <br />
  <br />
  Uskon, että uudesta kylppärisi päivityksestä tulee joka tapauksessa ihanan raikas ja valoisa!

  1. Anne: Pyykkihuolto pysyy ennallaan, en koe tarvitsevani erillista laskutasoa pyykkejä varten. Narulta (tai koneesta) poimin kuivat pyykit koriin ja viikkaan ne samalla kun puran koria. En siis viikkaa niitä pinoon ennen kaappiin vientiä, vaateketjuissa työskennellessäni kun opin lennosta viikkaamaan vaatteen kuin vaatteen ilman tasoa. :)<br />
   <br />
   kodinhoitoa varten minulla ei ole ollut omaa nurkkausta vuoden 2009 jälkeen, jolloin purin eteisen kiintokaapit pois ja siivouskomerokin samassa yhteydessä lähti. 🙂 En ole kertaakaan kaivannut ja minulla siivousvälineet sijaitsevat siinä tilassa jossa niitä eniten käytetään (wc-putsarit kylpyhuoneessa, loput keittiössä). Sinin teleskooppimopin varrenkin saa taitettua puoliksi ja se mahtuu laatikkoon vaakaan kuten nytkin. Imuri on rikkaimurimallia ja kiinni seinässä omassa latauspisteessään kylppärin ovea vastapäätä (ei siis kylppärin sisällä vaan ulkopuolella). 🙂

  2. Kun imuri tuli puheeksi, kysynpä samalla, miten olet pärjännyt pelkällä varsi-imurilla? Sama harkinnassa, kun valkoisella lattialla näkyy pöly niin paljon, että sitä saa pika-imuroida joka päivä. Olisi kätevämpää, kun ei koko ajan tarvitsisi riuhtoa isoa imuria komerosta.

  3. Tuuli: Todella hyvin olen pärjäillyt enkä ole kertaakaan kaivannut vanhaa tavallista imuriani. Imuroin nykyisin joka päivä, lähinnä keittiötä ja eteistä. Olohuoneen ja makkareiden imurointiin riittää kerta viikkoon. Arkisiivoamiseen menee vähemmän aikaa nyt kuin aikaisemmin, kun saan muruset, pölyt, kivet ja hiekan pois parissa minuutissa. Koti ei koskaan pääse sellaiseen kuntoon että sukan pohjat muuttuvat tummiksi. 🙂 Olisinpa tehnyt tuon vaihdoksen jo aikaisemmin, rikkaimuri on minulle kuin taivaanlahja. 🙂

 3. Suunnitelma näyttää kivalta. Etenkin suuri peili ja valasitus kuulostaa hienolta. Millaiseen tilanteeseen kaipaat istumamahdollisuutta? Itse en osaisi kaivata, siksi kysyn.<br />
  Eikö käseinpesuallas vie oman tilansa. Miten saat sen alle kaksi ulosvedettävää laatikkoa mahtumaan?<br />
  Anteeksi, kun näin tenttaan mutta itselläkin kyppäriremontti suunnitteilla ja kaikki ideat ovat tervetulleita.<br />
  Tiina

  1. Tiina: Kun kävimme aikoinaan tätä kotia katsomassa, oli kylpyhuoneen iso peili yksi niistä asioista jotka säväyttivät. Tuo on edelleen tänä päivänä yksi kylppärin parhaista paloista ja haluan sellaisen jatkossakin. &hearts;<br />
   <br />
   Kun tyttö oli pieni, istuin usein pytyn päällä valvomassa hänen suihkuaan ja edelleenkin hänen peräänsä pitää katsoa, muuten ei tule shampoot huuhdeltua kunnolla. Olisi ihana että olisi penkki sitä varten, ja tietysti myös pyykkien lajittelua yms. varten mikäli sellaiseen joskus menee enemmän aikaa. Muita hyötyjä on se että tyttö voi mennä penkin päälle polvilleen pesemään hampaitaan, ja näkee samalla tietysti myös pelistä pesutuloksen. :)<br />
   <br />
   Allaskaappi tulee olemaan saman tapainen kuin keittiössä oleva roskakaappi. Ulosvedettäväviä hyllyjä tulee vaan enemmän, koska alatasolle ei tarvita roskaämpärien korkuista tilaa. 🙂

 4. Kiva suunnitelma. Tämö on kiinnosta projekti, meillä kylppäri tulossa myös seuraavaksi remppaan. 🙂 Näin lasialan ihmisenä tulin neuvomaan, että kysy ajoissa tarjouksia tuosta peilistä. Sisäkulmien leikkauksiin on tehtävä pienet pyöristykset että pysyy ehjänä käytössä. Pyöristykset ei välttämättä suoraan istu kalusteen/altaan kulmiin, joten kannattaa niitä risteyskohtia miettiä jo ennen kalusteiden asennusta / lopullista mitoitusta. Tulee ehkä siistimpi jos alareunaa saa altaan kohdalta vaikka taakse vähän piiloon. Tai jopa niin villisti että kalusteen takana on ihan suorakaiteen muotoinen peili..ilman kallista ja hankalaa työstöä.

  1. Surobs: Kiitokset peilivinkistä, täytyy olla nopeasti liikenteessä sen osalta. :)<br />
   <br />
   Tuollainen suorakaide-peili olisi muuten ok, mutta matalien kaappien reunaan jäisi peilin kokoinen aukko joka pitäisi jollakin täytemassalla saada sitten piiloon. Kaappien alareunaan asti en peiliä sentään halua (maksaisi maltaita sen kokoinen) eikä sellaista saisi ehjänä meidän kotiin viidenteen kerrokseen edes kannettua. 🙂

  2. Minä ajattelin tuon suorakaiteen muotoisen peilin ideana niin, että keskellä oleva kaapiston syvyys valmistettaisiin tietoisesti esim. 5mm pienemmäksi kuin alapuolella ja sivuilla olevat matalat kaapistot. Oletuksella, että rungot joka tapauksessa hankitaan mittatilaustyönä joltain runkovalmistajalta, eikä esim. hankita Ikeasta ja koota kokonaisuus niistä mitä olemassa on. 🙂 Näin korkeamman laatikoston taakse jäisi peilille tila/ura, mutta valmiina mitään syvyyseroa ei olisi nähtävänä. Ja tietenkin koko kokonaisuus mitoitettaisiin altaan koon mukaan. <br />
   Minä teen tosiaan näitä työkseni, mutta täällä Vaasan seudulla. Teemme mm. Puustellin kanssa yhteistyötä ja paljon asennamme lasia ja peiliä sekä keittiön välitilaan että kylpyhuoneisiin. Huomenna juuri olemme menossa asentamaan yhteen kohteeseen T:n muotoista peiliä, joten myös nämä työstöleikkaukset ja niiden mahdollisuudet on aika hyvin minulla hallussa. Työtä olen tehnyt parisenkymmentä vuotta. Jos haluat ideointi jatkaa, niin autan mielellään sähköpostitse. Mutta tosiaan tuo peilin työstö kannattaa ajoissa selvittää, ettei tule yllätyksiä ja sitten joudutaan rumia saumakohtia silikonilla peittelemään. Voi kyllä mennä ihan nätistikin, joten en halua pelotella etukäteen! 🙂 Se kuitenkin kantsii myös huomioida, että peiliä ei voi karkaista kuten teidän välitilalasia (eikös siinä ole U-kolo ikkunalle työstetty?), joten monet firmat eivät välttämättä mielellään työstöä tee kun saattaa mennä iso peili rikki käsitellessä.

  3. Surobz: Kaapit eivät ole mittatilaustavaraa vaan valmiskalusteet. 5mm lyhennys on hyvin haastavaa enkä jaksa lähteä sellaista tekemään / teettämään. <br />
   <br />
   Suuret kiitokset sinulle avustasi, palaan tähän kommenttiin pyytämään sinulta apua mikäli menee sormi suuhun peilin kanssa. &hearts;

 5. Hei<br />
  Pienikin muutos piristää. Lisäksi järkevää jättää hyväkuntoiset<br />
  laatat ja lattia ennalleen. Molempien värit ihan hyvät. Joskus<br />
  vähän ärsyttää, kun pieneen kylppäriin laitetaan älyttömän isot<br />
  laatat. Onneksi eivät olleet vielä muotia, kun meidän spa-remppa <br />
  tehtiin. Olisin jo kyllästynyt niihin. Eräs naapuri käsitteli saunan oven<br />
  pielet mustaksi ja tulipa hyvännäköinen. Voisikohan tuon männyn<br />
  käsitellä jollakin, oletko miettinyt. Onnistunutta remppaa?.

  1. Raili: Isoissa laatoissa etuna on vähäisempi määrä laattasaumoja ja jynssättävää. 🙂 En itsekään halua isoja laattoja, nykyiset ovat ihan passelin kokoiset. :)<br />
   <br />
   Saunan karmit käsitellään valkoiseksi tai ehjä jopa vaihdetaan kokonaan uusiin. Sauna ja karmit ovat sisältä mustat ja sellaiseksi jäävätkin, tunnelma siellä on niin ihana etten halua koskaan siitä luopua! &hearts;

  2. Omat suunnitelmat kannattaa kyllä toteuttaa sellaisina kun on ajatellut.<br />
   Olet miettinyt tarkkaan perheesi tarpeita ja poikkeat piristävävästi valta-<br />
   virrasta. Kun saa juuri sitä mitä haluaa ei kyllästy vaikka ajan hammas <br />
   puraiseekin. Kivaa viikonloppua?

  3. Raili: Olen samaa mieltä! 🙂 Olen todella pitkään miettinyt kylpyhuoneen uutta kalustusta ja samoin kuin keittiönkin suhteen, tiedän mitä haluan ja toteutan haaveeni omien toiveideni mukaan. :)<br />
   <br />
   Leppoisaa viikonloppua! &hearts;

 6. Kiva nähdä sitten lopputulos. Saat varmaan ilmeen kivasti muuttumaan kohtuullisilla kustannuksilla, kun kylppärillä kuitenkin on vielä käyttöikää reilusti jäljellä. Koko kylppärin remppaaminen on niin hitsin kallista.

  1. Tuuli: Täysremontti laattojen vaihdon kanssa kustantaisi 15 000 – 20 000, ihan hirmuinen hinta enkä näe tarvetta lähteä vaihtamaan kelvollisia laattoja uusiin tässä vaiheessa elämää. 🙂

  2. Mistä olet saanut arvion kustannuksista jotka koskevat laatoituksen vaihtoa?<br />
   Tuntuu aika hurjalta summalta.Siksi ihmettelen, kun mieheni tekee laattahommia joten tietämystä on. <br />
   Neliötä ei kuitenkaan ole kovin monta? Tietenkin jos valitsee laatan joka maksaa yl 100 euroa per neliö…..

  3. Laatat: Ei vaihtoon mene työkustannusta 10 000€ vaan kokonaisuuteen laattojen kanssa. Miksi ihmeessä vaihtaisin kelvollisten peruslaattojen tilalle halvat peruslaatat? Jos laatat joskus uusin niin haluan kyllä jotakin erityisen hienoa, vaikkakin lattia säilyy harmaana ja seinät valkoisina. :)<br />
   <br />
   Kylpyhuone on yllättävän suuri, suurempi kuin äitini tai ystäväni neliössä. Neliöitä on reilu 9m2 plus sauna siihen päälle

  4. Minusta 15 000 – 20 000 hinta-arvio on ihan realistinen. Vanhojen laattojen purku, uudet vesieristeet, laatoitukset, laattojen hinta…. aika monta neliötä laattaa tuo kylppäri saunoineen veisi. Miksi purkaa kelvollista vanhaa, laittaa jotain halpaa laattaa tilalle ja maksaa siitä 15.000? Ja olla erinäisiä viiikkoja ilman kylppäriä.

  5. Tuuli: On se, useammankin tarjouksen olen pyytänyt ja tuossa haarukassa se on laattojen kanssa kulkenut. En tiedä onko Helsingissä Helsingin hinnat, mutta sekä suuret että pienet kylppäriliikkeet ovat tehneet tarjoukset samaan hintahaarukan sisällä. <br />
   <br />
   Jos laatoissa olisi jotakin vikaa, halkeamia tms. niin silloin tilanne olisi aivan eri. Silloin olisi pakkokin ryhtyä toimeen ja vähintäänkin korjausrempata osa laatoista. Samalla vaivalla olisi sitten hoitanut loputkin… 🙂

 7. Hyvältä vaikuttaa! Itse miettisin seinäkalusteiden seinäkiinnitystä (ei jalkoja). Näin lopputulos on ilmavampi ja modernimpi.Allastaso saattaisi olla käytönnöllisempi ja selkeämmän näköinen jos se jatkuisi kauttaaltaan samankorkuisena, tuo pykällys näyttää ainakin omaan silmään hiukan oudolta.Makuasioita toki ? Tsemppiä projektiin!

  1. Salla: Haluan käyttää matalaa kaappia penkkinä enkä usko että seinäkiinnitys olisi pitkäikäinen valinta. Aika järeät saa kiinnitysraudat olla. <br />
   <br />
   Mietin hyvin pitkään kalusteiden mallia ja tuo täyspitkä (kaikki yhtä korkeita) olisi todella tylsä ja ehkä jopa keittiömäinenkin. Haluan kylppäriin spa-tunnelmaa, keveyttä ja sen penkin jolle istahtaa. 🙂 Kiitos tsempeistä, niitä varmasti tullaan tarvitsemaan, vaikka optimistinen olenkin. 🙂 Aina tulee jotakin yllättävää eteen, vaikka kuinka olisi etukäteen suunnitellut ja pyrkinyt ottamaan kaiken huomioon. 🙂

 8. Hei!<br />
  Kiitos, että jaoit remppasuunnitelmasi. 🙂 Itseä jäi mietityttämään, että etkö tarvitse lavuaarin viereen tasoa? Itse esim. meikatessa tulee laskettua meikit siihen. Mielestäni visuaalisesti näyttäisi paremmalta, jos nostaisit sen orkidealle varatun tason samalle korkeudelle lavuaarin kanssa. Tosin silloin jäisi vain yksi &quot;istumapaikka&quot;. Innolla jään odottamaan jatkopostausta!

  1. Sirpa: En tarvitse enempää tasotilaa kuin mitä tuohon 60cm leveään allastasoon altaan reunoille tulee jäämään. En meikkaa kylpyhuoneessa ja hiuksetkin laitan yleensä muualla jos niille jotakin spesiaalia teen. :)<br />
   <br />
   Kulmauksesta tulisi todella raskas jos nurkassakin olisi tuollainen korkeampi kaappi. Vanhan kaapin alaosan kiinnitysreikien vuoksi kulmaan on pakko jonkinlainen kaluste saada, muuten jää liian paljon paikattuja koloja laatoissa näkyviin. Osasyy peilinkin suureen kokoon tulee olemaan tuo reikien piilottaminen. 🙂 Olen yrittänyt ottaa aivan kaiken mahdollisen huomioon ja selvittänyt jokaisen ruuvin paikankin nykyisestä kaapistosta. 🙂

 9. Hyvälle vaikuttaa suunnitelma! Itse laittaisin koko tason samalle korkeudelle, mutta hyvä se on noinkin 🙂 Mihin tyttären vaatteet laitetaan korkean kaapin poistamisen jälkeen? Hyvää alkuviikkoa!

  1. AJ: Yhtenäinen korkeampi kaapisto saattaa olla liian massiivinen ja keittiömäinen, tai tälläiseen päätökseen itse olen tullut kokonaisuuksia ees taas veivatessani. :)<br />
   <br />
   Tytön vaatteet eivät ole olleet kylpyhuoneen kaapissa enää aikoihin, olivat olohuoneessa pitkään ennen kuin ne siirtyivät tytön omaan huoneeseen jossa siis nykyisin ovat. 🙂 Korkeassa kaapissa on tällä hetkellä matkalaukku, wc-puhdistussuihke ja pari siivousliinaa. 😀 Matkalaukku on menossa varastoon kunhan jaksan tallustella sinne. 😀 :D<br />
   <br />
   Ihanaa viikon jatkoa! &hearts;

 10. Täytyy kyllä todeta, että tällä hetkellä kylppärissäsi on muuten harvinaisen paljon säilytystilaa. Kun vertaan omaani, niin meillä ei ole kuin peilikaappi ja yksi pariovellinen seinäkaappi pöntön yläpuolella. Eikä ole tilaa itse lisätä sitä.<br />
  <br />
  Mutta joo. Kyllä kuulostaa hyvältä suunnitelmalta. Minusta nuo laatat ja lattia on kyllä ihan tätä päivää, ja vielä 10 vuodenkin päästä hyvät. On ajattomat harmaine raitoineen.

  1. Minsku: Meillä on todella massiivinen tuo kaapisto, erottui kyllä aikoinaan joukosta kun asuntoja ravasimme katsomassa. :)<br />
   <br />
   Laatat ovat selvinneet selvin nahoin jo monesta eri trendistä ja siltikin ovat vielä kohtuullisen ajankohtaiset. Ovat niin neutraalit etten usko niiden koskaan olevan &quot;auttamattoman&quot; vanhanaikaiset. Vaikka ne eivät nyt onnea ja suurta tyytyväisyyttä aiheutakaan, ovat ne oikein kelpo kapineet vielä vuonna 2016 ja saavat olla siitä eteenpäinkin. 🙂

 11. Mielenkiintoinen projekti! Veikkaan nimittäin, että monissa kerrostalokotien kylppäreissä on just tuo sama haaste. Pinnat ovat ok kunnossa, mutta persoonallisuus puuttuu. Mulla ainakin oli sama ongelma kahdessa edellisessä asunnossani. Silloin asuin vuokralla niin tuollaiseen muutokseen ei ollut mahdollisuuksia. Koko kylpyhuoneen remontti on todella kallista ja uskon noiden suunnittelemiesi uudistusten piristävän tilaa ihan valtavasti.

 12. Kiva nähdä millainen on livenä. Oliko sinulla siivouskaappi aiemmin kylppärissä, mutta sen imurin vaihdoksen jälkeen ei ole tarvetta korkealle siivouskaapille? <br />
  Minäkin laittaisin samalle tasolle kaikki kaapit, koska tarvitsen usein laskutilaa ja mallikuvassa korkeuserot näyttää hankalilta.<br />
  Spottivalaistus on paras! Varsinkin pimeään aikaan on niin ihanaa kun saa tunnelmavalaistusta. 🙂

  1. K-K: Oli ennen mutta nyt en siivouskaapia ole tarvinnut sen jälkeen (enkä oikeastaan ennen sitäkään koska vanha imurini oli sen verran pieni että mahtuu Muuramenkin kaappiin). :)<br />
   <br />
   Yhtenäinen kaapisto on omaan silmääni liian raskas, nykyinen on aivan kauhea kolho ja ilman korkeaa ja pientä seinäkaappia muistuttaisi enemmän keittiötä kuin kylpylää. 🙂 Istumapaikan haluan myös ja visioissani saan ensimmäistä kertaa koskaan isomman kukkasen kylppäriin tuonne nurkkaan (joko iso orkidea tai jokin bambu tms.). <br />
   <br />
   Spottivalaistus on parasta, varsinkin jos on himmennys myös jota säätää kulloisenkin tunnelman mukaan. Ihana on saunoa pitkän kaavan kautta ja nauttia kynttilävalosta, ilman että joutuu olemaan pilkkopimeässä pelkän kynttilän valossa kuten nyt. 😀 Olen niin sokea etten näe ja tarvitse pientä hämyä jotten pese hiuksiani käsisaippualla. 😀

 13. Orkidea tarvitsee enemmän valoa kuin peruskasvit eikä kauaa kyllä selviä hengissä pimässä vessassa ilman luonnonvaloa. Säälittää kasvi jo etukäteen.

  1. Emmi: Älä suotta sääli orkideaa, ne ei pysy minulla hengissä ikkunapaikallakaan kovin kauaa mutta koska ovat lempikukkiani niin ostan niitä silti. 🙂 Minulla on orkidea ollut pariin otteeseen kylppärissä ja on ihmeen hyvin viihtynyt vaikkei valoa ole saanutkaan, se kosteus tekee sille selvästi hyvää. &hearts;

 14. Hei! Myös minun silmääni näyttää vähän erikoiselta tuo porrastettu taso. Etkö kuitenkin vielä harkitsisi vähän toisenlaista? Esim. että jättäisi vaan sen &quot;istumapenkin&quot;, ja tuo oikea puoli olisi samalla tasolla lavuaarin kanssa. On jotenkin levottoman näköinen tuo sinun suunnittelemasi. Ja jalat jättäisin pois minäkin, seinään kiinnitettävä malli on modernimpi. <br />
  Joku toinenkin jo kysyi, aiotko vaihtaa saunan oven? Sillä saisi pienellä vaivalla modernimman ilmeen. <br />
  <br />
  Tsemppiä remonttiin, tulee varmasti piristystä päädyt sitten minkälaiseen tasoratkaisuun tahansa! 🙂

  1. Kaisa: En harkitse muunlaista, olen pitkään tätä hautonut ja useita erilaisia kokonaisuuksia piirtänyt. Haluan kylpyhuoneeseen keveyttä ja spa-tyylistä tunnelmaa, enkä halua että tuo peränurkka on &quot;tukossa&quot;. Jos kaapin ja seinän väliin voisi jättää tilaa niin asia olisi täysin eri, mutta koska kaappi on laitettava peräseinään kiinni (isot reiät nykyisestä kaapista) on tämä ratkaisu minusta paras. <br />
   <br />
   Haluan istua matalan kaapin päällä enkä usko että tuollainen jalaton malli toimisi. En halua varoa kalusteita tai kieltää tyttöä kiipeämästä kaapin päälle, ja koska ihmisiä on useita eri painoisia, haluan että kaappi kannattelee sen 100kg joka penkeillä on normaali painoraja. <br />
   <br />
   Ovea en ole vaihtamassa toistaiseksi, haluan sen olevan samaa sarjaa kuin kodin muutkin väliovet. <br />
   <br />
   Kiitokset tsemppaamisesta, sitä tullaan takuulla tarvitsemaan sillä aina tulee vastaan yllätyksiä joiden pureskelussa ja ratkomisessa joutuu tiukille. 🙂

 15. Hei, Omasta kylppärirempasta vain haaveilevana on kiva seurata sinun projektiasi! 🙂 Minäkin yhdyn edellisiin yhtenäisen tason ehdottajiin, sillä oman kokemukseni mukaan lasku- ja säilytystilaa ei voi koskaan olla liikaa… 😉 Istumapaikaksi voisi hyvin sopia siihen pyyheliinakoukkujen alle vaikkapa tällainen valkoinen kylpyjakkara, jota voi sitten siirrellä tarpeen mukaan muuallekin. Jakkaran muoto miellyttää ainakin omaa silmääni. <a rel="external nofollow" href="http://www.taloon.com/kylpyjakkara-motion-akryyli-valkoinen/WB-20015010/dp&quot; target="_blank">http://www.taloon.com/kylpyjakkara-motion-akryyli-valkoinen/WB-20015010/dp</a&gt;

  1. Mari: Jos pyyheliinakoukkujen alle laittaa jotakin, se tukkii totaalisesti oviaukon. Nätti jakkara kylläkin, kun vaan olisi se tila mihin sen laittaisi. :)<br />
   <br />
   Laskutilaa on nyt aika runsaasti ja se on meille liikaa. En olisi uskonut tälläistä koskaan sanovani mutta en edes muista koska viimeksi tasolla olisi ollut jotakin muuta kuin käsisaippua ja hiusharja. 🙂 En meikkaa koskaan kylpyhuoneessa keinovalossa enkä säilytä kylppärissä mitään ns. ylimääräistä enää (paitsi nyt on kyllä omaa laiskuuttani korkeassa kaapissa matkalaukku, joka pitäisi jaksaa viedä varastoon). 🙂 Kylpyhuone on isohko mutta jokainen seinä on täynnä jotakin, on ovi, saunan ovi, pesukone, suihku, pytty, kaapit jne. Muuten olisin jo hyökännyt ostamaan suihkupenkin, sillä lattialla istuminen tytön ollessa suihkussa käy melkein työstä. 🙂

 16. Vau! En ymmärrä tuota c:n muotoista peiliä, tuleeko se kulmaan vai suoralle seinälle?<br />
  <br />
  Meillä on parhaillaan putkiremppa käynnissä ja koko kylppäri menee uusiksi. Harmittaa, koska kylppäri remontoitiin kuutisen vuotta sitten! Putkiremontin ei pitänyt tulla näin nopealla aikataululla… Mutta ihan kivoja ja tilaa säästäviä ratkaisuja pitäisi olla luvassa.

  1. Malla: C sakarat alaspäin, kulmat terävämmät jotka mukailevat kaappeja. :)<br />
   <br />
   Kurja juttu että remppa meni nyt vähän hukkaan. Toisaalta olette saaneet nauttia ihanasta kylpyhuoneesta tämän ajan, joten positiivinen asia sekin. &hearts; Ja onhan uusi aina uusi, varsinkin jos vanhassa oli remontin jälkeen jotakin sellaista joka myöhemmin on kaduttanut. Tsemppiä putkirempan keskelle! &hearts;

 17. Olet aiemmin kirjoittanut, että tytön vaatteita säilytetään kylpyhuoneen kaapissa . Missä tytön vaatteet säilytetään remontin jälkeen ? Ei taida mahtua noihin suunniteltuihin kaappeihin.

  1. Vaatteiden säilytys: Tuosta on aikaa jo reilusti, olisiko jopa pari vuottakin peräti… Tytön vaatteet olivat olohuoneessa laatikostossa kunnes siirtyivät hänen omaan huoneeseensa jossa siis nytkin ovat.

 18. Kiva suunnitelma!Me vaihdoimme jokunen vuosi sitten tuollaisen &quot;käsisuihkun&quot;,suureksi sadesuihkuksi.Oli helppo vaihtaa tuohon tilalle ja mukana tuli myös käsisuihku.On aivan ihana.Suosittelen:)

  1. Nanna: Sadesuihku on ihana. &hearts; Ostin vuosi sitten tuon hierovan suihkupään ja se on ollut pelastukseni kipeiden niskojen ja selän rentoutuksessa. En tiedä vaihdanko sitä uuteen rempan yhteydessä, uskoisin että en. 🙂

 19. Mie laittaisin pyykkärin allaskalusteen nurkkaan, oven taakse, jos vesivedot onnistuisi tehdä helposti. Olisi pyykkikori sopivan lähellä ja pyykkäri pois silmistä. Ja jossain ois tosi mukava olla korkea kaappi/muu piilo mopille ja ämpärille… 🙂

  1. hirilii: Kaapiston syvyys ei voi olla pesukoneen tarvitsema eikä putkisto riitä pesukoneen poistovedelle (liian pieni poistoputki joka tukkeutuu helposti käsienpesualtaankin kanssa), joten pesukonetta ei ole järkeä yrittää edes mahduttaa kaapin sisään. Idea on muutoin hyvä ja kyllähän pesukoneen ihan mieluusti piilottaisin pois näkyvistä. Samalla olisin voinut asennuttaa toisen suihkunkin tuohon pesukoneen nykyisen paikan viereen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *