Uutuuksia Artekilta

Artek lanseerasi eilen alkaneilla Pariisin Maison & Objet -messuilla kolme uutuutta, Ronan & Erwan Bouroullecin suunnitteleman Rivi-tekstiilikuosin, Aino Aallon Aaltojen Riihitien kotiin suunnitteleman kukkaruukun, sekä Suomi 100 -juhlavuoden erikoisversiot Alvar Aallon jakkaroista ja pöydistä. Artekin väripaletissa toistuu Suomen luonnosta tutut sävyt – siniset järvet, valkoiset hanget, kivenharmaa, voikukan keltainen ja kaunis oliivin vihreä.

Na%CC%88ytto%CC%88kuva%202017-01-21%20ke

Na%CC%88ytto%CC%88kuva%202017-01-21%20ke

Ronan & Erwan Bouroullecin Rivi on epätäydellisen täsmällinen. Kuosin kauneus perustuu käsin tehdyn piirustuksen ainutlaatuiseen, rentoon ja luontevaan viivaan. Käsin piirretty Rivi sopii upeasti Artekin kokoelmaan, jossa puumateriaalin luontainen epäsäännöllisyys on arvo eikä virhe. Laatu epätäydellisyydessä on yhä Artekin brändin keskeinen arvo.

Rivi-kokoelman kankaissa on neljä erilaista väriyhdistelmää: valko-sininen, sini-valkoinen, kelta-valkoinen ja vaaleanharmaa-valkoinen. Kankaiden materiaaleina on puuvilla, canvas-puuvilla sekä akryylipäällysteinen puuvilla, joka helposti puhdistettavana on ihanteellinen esimerkiksi pöytäliinaksi.

Riviä on saatavana sekä metritavarana että 3×1,5 metrin kokoon leikattuna. Se soveltuu täydellisesti persoonallisten lautasliinojen ja muiden pöytätekstiilien ompelemiseen, lasten leluihin, asusteisiin… vain luovuus on rajana. Rivi-kuosista on saatavana myös valmiita tuotteita kuten tyynyjä, pussukoita ja olkalaukkuja sekä silkkipainettuja tarjottimia, minä iskin silmäni vaaleanharmaa-valkoisesta kankaasta valmistettuun koristetyynyyn. ♥︎

Ihastuin erityisesti näihin Rivi-koristetyynyihin, jollaiset (valkoisena ja sinisenä) näkisin mielelläni meidän kotona valkoisella Mademoiselle tuolilla… olisipa vain lattia kauniimman värinen, jottei se niin pahasti riitelisi sinisen kanssa…

Artek_2017_Rivi.jpg

Na%CC%88ytto%CC%88kuva%202017-01-21%20ke

Na%CC%88ytto%CC%88kuva%202017-01-21%20ke

Aino Aallon noin vuonna 1937 Riihitien-kotitalonsa terassille suunnittelemat kukkaruukut ilmentävät Aaltojen filosofiaa, jonka mukaan pienimmätkin yksityiskohdat ansaitsevat aikaa ja huomiota. Vaikka kukkaruukut kuuluivat Aaltojen vuoden 1937 Pariisin maailmannäyttelyyn suunnittelemiin esineisiin, niitä ei koskaan otettu sarjatuotantoon. Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Artek lanseeraa ruukkujen molemmat alkuperäismallit.

Keraamiset ruukut valmistetaan käsityönä. Materiaalivalinta perustuu Alvar Aallon monissa rakennuksissaan käyttämiin keramiikkalaattoihin. Sisäkäyttöön soveltuvia ruukkuja on kolmea eri kokoa kahdessa eri värissä, valkoisena ja sinisenä, joihin idea on poimittu Aallon Muuratsalon koetalon keraamisista laatoista.

Na%CC%88ytto%CC%88kuva%202017-01-21%20ke

Alvar Aalto teki 1920-luvun lopulla kokeiluja puun taivuttamiseksi yhteistyössä huonekaluvalmistaja Otto Korhosen kanssa. Kokeilujen tuloksena he kehittivät massiivikoivusta valmistetun, 90 asteen kulmaan taivutetun niin kutsutun L-jalan, joka patentoitiin vuonna 1933. 85 vuotta L-jalkaklassikoiden luomisen jälkeen Artek esittää nämä ikoniset tuotteet uudessa valossa tuomalla niistä markkinoille uudet Suomi 100 -juhlaversiot, joiden pintakäsittelynä on maalattu kivenvalkoinen ja linoleumin upouudet sävyt.

Kivenvalkoinen on jo vuosia ollut Artekin kokoelmassa suosittu pintamaali mestarimuotoilija Ilmari Tapiovaaran tuotteissa. Nyt kokoelmaan lisätyt sävyt tuovat L-jalalla varustettuihin pöytiin ja jakkaroihin tuoreen ilmeen, joka korostaa klassikkojen pelkistettyä kauneutta. Suomi 100 -väripaletissa on neljä uutta linoleumin sävyä: tuhkanharmaa, kivenharmaa, oliivi ja savunsininen. Kaikki sävyt ovat hillittyjä, joten ne sointuvat hyvin yhteen sellaisenaan tai ryhmässä. Hienovaraiset pinnoitteet on suunniteltu kestämään sukupolvelta toiselle ja vanhenemaan arvokkaasti. Suomi 100 -erikoistuotteet ovat saatavilla vain juhlavuoden ajan.

Artek_aalto_suomi100.jpg

Na%CC%88ytto%CC%88kuva%202017-01-21%20ke

Artek tarjoilee tänä vuonna myös muita uutuuksia, kun he helmikuun alussa julkaisevat norjalaisen muotoilijan Danien Rybakkenin kanssa yhteistyössä toteutetun uudenlaisen kotiin ja toimistoon soveltuvan 124° – Artek on Skeppsholmen -pienkalustemalliston. Artekin väki kutsui minut paikan päälle lanseeraustilaisuuteen Skeppsholmenin saarelle Tukholman keskustaan, mutta suureksi harmikseni en näin lyhyellä varoitusajalla saanut järjestettyä kalenteriini tilaa. Jännityksellä jään odottamaan heidän lehdistötiedotteensa ja tuotekokoelmansa julkistamista… ja juttua aiheesta on tietysti luvassa täällä blogissakin heti kun saan infopaketin hyppysiini! 🙂

Aurinkoista lauantaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Kuvat: Artek)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *