Sinivalkoinen Suomi 100 – Juhlavuoden kauneimmat tuotteet

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi valmistetaan monenlaisia kalusteita, astioita, sisustustarvikkeita, vaatteita sekä ruokia. Virallisten Suomi 100 -kampanjatuotteiden lisäksi kaupoista löytyy runsaasti epävirallisia Suomi-juhlavuosituotteita, joista suosikkejani ovat englantilaisen Dunoon´n yksinoikeudella Stockmannille valmistama Suomen lipuin koristeltu kuppi sekä kotimaisen Martinexin Suomi-neidon muotoinen leikkuulauta…

Martinexin edullinen Suomi-neidon muotoinen leikkuulauta on valmistettu kestävästä bambusta. Itse en raaski sen päällä leipää leikata, joten meillä se tulee toimimaan ainakin nyt aluksi pelkkänä sisustusesineenä ja tarjoilualustana kattauksessa. 🙂 Leikkuulauta suositellaan pesemään käsin ja öljyämään puolivuosittain, jottei sen pinta pääse kuivumaan ja halkeilemaan. Tämä hoito-ohje on tuttu juttu massiivipuisten tavaroiden ja keittiötasojen omistajille. Olisipa minulla ollut kotimaisia mustikoita jemmassa… miten kauniisti ne olisivatkaan sopineet tuohon Suomi-neidon päälle pieneen kulhoon… ♥

Uusi kahvittelukumppanini on todella suloinen… 🙂 Dunoon´n kevyestä ja ohuesta kiinalaisesta luuposliinista valmistettu kuppi on valmistettu varta vasten Stockmannille. Kupin kuviointi on kuin käsin maalattu ja nuo pienet liput kupin korvassa ja sisäreunassa ovat pisteenä iin päällä. Suomi-aiheisia kuppeja ja astioita on nähty iät ja ajat, mutta tälläistä täydellisen sinistä ja eläväistä lippukuosia ei silmiini ole ennen osunut.

Vielä kun onnistuisin löytämään sinivalkoiset Fiskarsin Suomi 100 -sakset, joissa isompi puolisko olisi valkoinen ja peukalon ympärille tuleva osa sininen, niitä kun on kahta versiota käänteisillä sinivalkoisilla väreillä… eli jos tiedät kaupan jossa kyseisiä saksia olisi vielä jäljellä niin saa vinkata minulle! 🙂

Kivaa päivää kaikille!

 

10 kommenttia “Sinivalkoinen Suomi 100 – Juhlavuoden kauneimmat tuotteet

 1. Finnish desing shopissa on ainakin nuita kyseisiä saksia. Ostin itselleni keväällä suomalaisesta kirjakaupasta, mutta annoin ne lasteni isälle. Tilasin itse uudet sakset juuri tuolta Finnish desing shopista.

  1. pitju: Tilattu!!! 🙂 Nyt täytyy toivoa että saapuvat sakset ovat nimenomaan ne jotka tuotekuvassakin olivat, eli peukalokohta on sininen ja se isompi kahvapuolisko valkoinen. 🙂 Miljoonasti kiitoksia! <3 Nuo sakset loppuvat niin nopeasti sitä mukaa kun niitä ylipäätään toimitetaan, Tokmannikin sai ison satsin mutta ne myytiin parissa päivässä loppuun ja jäin nuolemaan näppejäni. 🙂

    1. Pitju: Jes, käyn äkkiä tilaamassa omani. 🙂 Peukut pystyyn että minunkin saksissa on samoin päin nuo värit. 🙂

   1. Keskustan Sokoksella oli saksista molempia väriversioita ainakin vielä perjantai-iltana! Jos tuo FDS:n tilaus ei osukaan oikeinpäin ?

    1. Kerppu: Kiitos vinkistä! 🙂 Laitoin FDS:lle tilauksen juuri sisään ja toivottavasti saksien värit ovat “oikein päin”. 🙂

 2. Öhhh… onko tuo muki sinusta hieno? Muistelisin sinun joskus maininneen, että sinistä ei sinun kotiisi tule.

  1. h: Joskus kauan sitten sanoin etten sinistä enää koskaan kotiini halua, mutta tuosta on aikaa ikuisuus ja itse aiheuttamani sinisen sisustuksen trauma on sittemmin hälvennyt. 🙂 Olen monesti blogissa sinistä väriä esitellyt, tehnyt Tikkurilan maaliohjelmallakin testin miltä olohuone näyttäisi smaragdinsinisellä seinällä. 🙂 Tässä yksi sinisävyinen postaus, jonka arkistoistani löysin, ja Fiskarsin sakset tässäkin esiintyvät:

   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2016/10/24/suomi-100-sinivalkoiset-klassikot-iittalalta-arabialta-fiskarsilta/

 3. Suomen mallinen puinen tarjoilualusta on hieno idea. Tuntuu vaan vähän oudolta, että materiaaliksi on valittu bambu. 🙁 Jos sitä olisi saatavana koivuisena, niin menisi heti hankintaan.

  Tuon mukin kanssa pääsit yllättämään. En olisi yhtään ajatellut, että tuo on sinun tyyliäsi. Hauskaa että ihmisistä löytyy uusia puolia. 🙂

  1. Hippu-76: Bambu on materiaalina kestävämpi, sillä se luontaisesti hylkii vettä massiivitammea paremmin. Sen vuoksi ovat varmaankin valinneet leikkuulaudan materiaaliksi bambun. Koivuisena tuo olisi enemmänkin koriste, ei lainkaan hullumpi ajatus tuokaan muttei ehkä ole Martinexille oikea valinta, kun keskittyvät kuitenkin arkitarvikkeiden ja hyötytuotteiden valmistukseen. 🙂

   Tuo muki oli rakkautta heti ensi silmäyksellä, niin kaunis ja jollain tavalla herkkä. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *