Energisoiva & keväisen raikas koti – Hyvinvointiteema osana sisustusta!

Yhteistyössä Stockmann

Vuoden ensimmäisinä kuukausina oman kodin sisustus on jäänyt vähemmälle huomiolle mielenkiinnon suuntautuessa hyvinvointiin, ruokavalion parantamiseen, liikkumiseen ja bikinikunnon tavoittelemiseen. Monet, kuten minäkin, kärsivät joulunjälkeisestä tavaraähkystä ja panostaminen kotiin on lähinnä tavaroiden karsimista, kodin selkeyttämistä ja yleistä siisteyden ylläpitoa – vähemmän on enemmän ja niin edelleen… Halusin yhdistää sisälläni kytevän hyvinvointimotivaation sisustukseen ja yhteistyössä Stockmannin kanssa lähdimme toteuttamaan “Hyvinvointi näkyy myös kotona” -teemapostausta, jonka myötä valitsin kotiini energisiä värejä ja tunnelmaa piristäviä elementtejä. 🙂

Omakotivalkoinen_11022017_1020.jpg

Omakotivalkoinen_11022017_1036.jpg

Kotona tulee talvikaudella vietettyä paljon aikaa ja kodin ilme sekä tunnelma vaikuttavat vahvasti mielialaan. Moni tietää miten sotkun keskellä olotila on joskus näreä ja levoton, kun taas siistissä kodissa mieli on lähes aina levollisempi ja rauhallisempi. Sama pätee myös sisustamiseen, omaa silmää miellyttävän sisustuksen keskellä on kiva asustaa ja oman kodin tunnelmaan on helppo vaikuttaa omilla sisustusvalinnoilla. Minulle kodin valkoisuus, siisteys, yksinkertaisuus ja tietynlainen eleettömyys tuovat mielihyvää, mutta välillä kaipaan jonkinlaista mausteisuutta vahvistamaan tunnetilojani positiivisella tavalla.

Fiksuilla valinnoilla täytetyn ostoskärryn kanssa ruokakaupassa kurvaillessani sekä lenkkipolulla viipottaessani mieleni valtaa voimaannuttavat ajatukset siitä, että olen itselleni hyvä, tai että teen ylipäätään hyviä juttuja oman itseni eteen. 🙂 Tuota tunnetta halusin vahvistaa myös kotona ollessani – tuoda energian, raikkauden, motivaation ja hyvän mielen sisustukseen tuplaamaan tätä sisälläni sykkivää hyvänolontunnetta. 

Omakotivalkoinen_11022017_2367627.jpg

Omakotivalkoinen_11022017_1007.jpg

Olen nykyisin hyvin varovainen värien käyttäjä, sillä kyllästyn melko nopeasti kaikkeen muuhun kuin valkoiseen ja mustaan, ja vanhasta viisastuneena yritän välttää hutiostoksien tekemistä. Tällä kertaa pidin mieleni kuitenkin avoimena Stockmannin sisustusosastoa kierrellessäni ja kampanjatuotteita valitessani. Asiaa toki helpotti se, että tuotteet tulivat minulle vain lainaan… ja ehkä juuri siitä johtuen tein melko rohkeitakin valintoja, joita en välttämättä olisi normaalitilanteessa tehnyt. Lopputuloksen näette kuvista… täydellinen ja huikean hieno hyvänmielinen sisustus, juuri sellainen jota visiossani lähdin hakemaan. ♥︎

Omakotivalkoinen_11022017_3748782.jpg

Omakotivalkoinen_11022017_1003.jpg

Ensimmäinen asia jonka käteeni poimin oli Schlossbergin upeasti hehkuva puuvillasatiininen pussilakanasetti, jonka valkoinen pohjaväritys rauhoittaa kukkakuvioiden aikaansaamaa väri-ilottelua. Tämän ympärille lähdin rakentamaan kokonaisuutta, joka sitoisi petauksen yhteen muun sisustuksen kanssa. Eightmoodin liukuvärjätty Vibeka-maljakko ja Arabian kauniit Koko-kupit yhdessä tulppaanien kanssa saavat makuuhuoneen hehkumaan upeasti. Tässä huoneessa ei voi herätä väärällä jalalla tai huonolla mielellä! 🙂

Omakotivalkoinen_11022017_2167671.jpg

Omakotivalkoinen_11022017_1029.jpg

Omakotivalkoinen_11022017_1048.jpg

Olohuoneeseen energiaa tuo pirteän keltainen tehosteväri, joka on niin intensiivinen että pienikin määrä riittää ilostuttamaan niin kodin kuin mielenkin. Stockmannilla yksinoikeudella myytävä uusi musta-valko-keltainen Marimekko Oiva/Kestit -sarja tuo iloa kahvi- ja ruokapöytään, ehdoton lempparini on tuo kuppi, jonka aion itselleni ostaa omaksi. ♥︎ Ilokseni löysin tismalleen samaa keltaisen sävyä olevan Freemoverin Rolf -kynttilänjalan, joka on kiva lisä omien valkoisten Rolfien rinnalle. Kimppu keltaisia tulppaaneja viimeistelyksi ja voila! 🙂

Omakotivalkoinen_11022017_1043.jpg

Omakotivalkoinen_11022017_1045.jpg

Omakotivalkoinen_11022017_1079.jpg

Keittiössä värit tulevat luonnollisesti esiin hedelmien, vihannesten ja yrttien muodossa. Valkoinen Menu Wire -teräskori on jo vuosia vanha, mutta aina yhtä ajankohtainen ja kiva. Casa Stockmannin vitivalkoiset luuposliiniset lautaset ja kulhot toimivat nekin hyvin hedelmien säilyttämisessä ja tarjoilussa, silloin kun eivät ole osana ruokailua. Kaappeihin piilottelun sijaan kannattaa hedelmät laittaa koriin ja esille, silloin niitä tulee syötyäkin enemmän kun ovat aina käden ulottuvilla herkkuhimon iskiessä. Raikkaista ja maukkaista hyvän olon raaka-aineista voi rakentaa itselleen vaikkapa hedelmälautasen… tai lohi-sushisalaatin, jollaisen söin lounaaksi, slurps. 🙂

Omakotivalkoinen_11022017_1078.jpg

Omakotivalkoinen_11022017_1065.jpg

Stockmannin Herkku valittiin vastikään Iltalehden Pippuri-ruokapalstalla Suomen parhaiden ruokakauppojen listalle – eikä suotta, sillä Herkun HeVi-osaston (hedelmät ja vihannekset) valikoima on visuaalisesti todella houkutteleva ja erittäin laaja. Pyramidin muotoisesti asetellut hedelmä- ja kasvislaarit saavat minussa joka kerta aikaan hirveän hamstraushimon, viime kerralla mukaan tarttui salaatteja, ituja, kurkkua, tomaatteja, porkkanaa, perunaa, inkivääriä, ruohosipulia, retiisejä, ananasta, greippejä, pomeloita, sitruunaa, limeä, mansikkaa, pensasmustikkaa ja kiwimaistä pitahayaa jota lohikäärmehedelmäksikin kutsutaan… Ihanan tuoreita ja raikkaita, joista ammentaa sekä sisäistä että visuaalista hyvää oloa. 🙂

Omakotivalkoinen_11022017_1071.jpg

Energisoiva ja keväisen raikas sisustus syntyy pienistä asioista – lisää kotiin vähän väriä viherkasveilla ja kukilla, parilla astialla, muutamalla kivan värisellä tekstiilillä ja laittamalla päivän vitamiinipommit esille keittiöön. 🙂 Kurkkaa alla olevalta videolta miten eri tilat sulautuvat yhteen ja miten ihana kodin tunnelma värien ansiosta onkaan!

Kivaa lauantaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Yhteistyössä Stockmann)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

20 kommenttia “Energisoiva & keväisen raikas koti – Hyvinvointiteema osana sisustusta!

 1. Aivan ihana tuo stailattu makkari. En suostuisi enää luopumaan tuosta lookista, ja viettäisin tuolla 24/7 😀

  1. Minna: Vähän oli surku purkaa tuo petaus kuvaussession päätteeksi pois ja sen vuoksi harkitsenkin että ostaisin nuo lakanat ja maljakon omaksi. 🙂

 2. Ihanan raikkaan näköistä. Keltainen tuo kevään kotiin,ihana myös pääsiäisen aikaan. Onkohan nuo rolfit lähdössä pois tuotannosta, kun ovat alentaneet niin runsaasti. Menin viimeviikolla ostamaan stockmannilta valkoista s rolfia ja olin asennoitunut maksamaan sen normihinnan, mutta kassalla huomasin, että hinta on puolittunut. Kyllä oli iloinen ilme naamalla, kun poistuin kaupasta. 🙂

  1. pitju: Eikös olekin, todella hyvälle mielelle tulee tuollaista katsellessa! &hearts;<br />
   <br />
   En usko että Rolfien valmistusta lopetetaan kokonaan mutta luulen että Stockmann poistaa ne valikoimastaan. Heillä on uudistus meneillään ja sen myötä valikoima mullistuu melkoisesti tämän vuoden aikana. 🙂 -60% alennuksessa näemmä on kaikki Rolfit, ei lainkaan paha hinta. 🙂

 3. Oijoi kun herkulliset värit, sinulla on kyllä silmää stailata! Piristyin heti jo pelkästään näiden kuvien kautta, kiitos :D<br />
  Itse olen hankkinut väriä lähinnä loputtomilla viherkasviostoksilla, mutta ehkä sen vihreän lisäksi voisi harkita tuota ihanaa keltaista ja vähän pinkkiä 🙂

  1. Katja: Kiitokset! &hearts;<br />
   <br />
   Viherkasvit on ihan ehdottomia väriruiskeita ja nyt niiden hamstraaminen on trendikästäkin. 🙂 Kirkkaankeltainen on yksi lemppareistani, pinkki toimii pienissä jutuissa tosi kivana piristyksenä. 🙂 Sellaiset hehkuvan täyteläiset ja kirkkaat pinkit tulppaanit ovat kauneimpia, varsinkin valkoisessa maljakossa! &hearts;

 4. Hei Miia<br />
  Oi miten kaunista. Valkoisen kanssa sopii mitkä vaan värit. Niin se vaan on, että hetken jaksaa katsella ja sitten värit taas piiloon pois seesteisen valkoisen tieltä. Hyviä kuvia kuitenkin.

  1. Ulla: Eikös olekin, varsinkin makuuhuoneen sateenkaarimaailma ihastuttaa ja harkitsen parhaillaan ostaisinko nuo lakanat ikiomaksi. &hearts;

 5. Mä olen käynyt jo ties kuin monta kertaa käynyt katsomassa tuota makkarin kuvaa. Voi että mä tahtoisin tuollaisen kokoonpanon. Mutta hitsi kun mulla on nuo mun värit määrittelevät tapetit, enkä nyt vuokra-asunnossa saa niitä vaihdettua. Argh! Mä niin haluaisin yksiväriset seinät, ja nuo pussilakanat.

  1. Minna: Vuokrakodissa tapettien vaihtaminen / päälle maalaminen on aikoimoinen homma jos ylipäätään luvan siihen saa. Voisiko tapetista poimia päävärin, joka toistuisi myös kuviollisessa pussilakanassa ja tyynyliinoissa? Enkä hieman rauhallisempi kuviointi ja vähemmän värejä, mutta värikästä silti… Sitten jokin pienempi yksityiskohta sellaista väriä joka löytyy pussilakanasta muttei seinätapetista. Uskoisin että tuolla pääsisi aika lähelle, vaikka seinätapetti olisi tummankin sävyinen. Minkä värinen tapettisi on? Voisin yrittää kehittää sen ympärille jonkinlaisen ehdotuksen jos haluat? 🙂

  2. Mäpä kuvaan, ja laitan sen kuvan sulle jossain vaiheessa. Yli 10 vuotta sitten laitettu tapetti, ja muutamassa kuukaudessa kyllästyin, vaikka tykkäsin siitä älyttömän paljon valitessani ja saadessani sen seinälle. Ikinä en tee enää sitä virhettä, että valitsen kiinteäksi jutuksi jonkun värit määrittävän kuviollisen jutun mihinkään 😀

 6. Kenen / mistä on tuo valkoinen tarjotin?<br />
  <br />
  Noissa pussilakanoissa on &quot;sitä jotain&quot; vaikka eivät minunkaan tyyliä varsinaisesti olekaan.

  1. Tarjotin: Tarjotin on olohuoneessa olevan Norr11 -tarjotinpöydän pienempi osa, niitä ei ainakaan toistaiseksi taida saada erikseen ostettua ilman loppupöytää. <br />
   <br />
   Pussilakanan väritys on todella kiva, jotakin maagista niissä on ja valkoisen pohjavärin kanssa huoneen yleisilme on silti rauhaisa. &hearts;

 7. Ihanan raikasta! Itselle en voisi ajatellakaan kukkaisia pussilakanoita enkä värien paljoutta. Keittiössäsi näyttää ihanalta kun värejä ei ole liikaa eikä isosti. Keltainen kausi oli pari vuotta sitten in sisustuksessani, mutta pian siihenkin kyllästyin =D Nyt on vaaleanpunainen pikkuruinen ruukku, vaaleanpunainen villahuopa sekä vaaleanpunainen Dots valkoisten joukossa pysynyt jo reilun vuoden, eikä kyllästymisen merkkejä näy…ihmettelen sitä suuresti, koska kuvittelin ettei vaaleanpunainen ole minun väri. Näin sitä löytää itsestään uusia asioita…<br />
  <br />
  Aurinkoista viikkoa sinulle!

  1. Sari: Niin on, ihan voi käsinkosketella tuota raikkautta jo kuvienkin kautta. :)<br />
   <br />
   Olisipa keittiössä aina noin ihanasti hedelmiä, ne kun tuppaavat hupenemaan ja sitten kori on hetken aikaa tyhjillään. :D<br />
   <br />
   Itsekin yllätyin miten paljon tykkäänkään varsinkin makuuhuoneen värimaailmasta kukkineen kaikkineen, enpä vielä vuosi sitten olisi ollut lainkaan valmis testailemaan tuollaista iloista pussilakanaa omaan petiini. 🙂 Niin vaan mieltymykset joskus muuttuvat hieman yllättäenkin, meillä elettiin vaaleanpunaista vaihetta tytön ollessa ihan pikkuinen eikä se tuon jälkeen niin isossa mittakaavassa ole enää palannut. Kirkkaankeltainen taas on yksi lempiväreistäni, se toimii pieninä annoksina aina. 🙂

 8. Aivan mahtava petaus! Välitön hyvä mieli 🙂 Samoin olkkarissa näyttää ihanalta. Sinuna jättäisin ehdottomasti värit paikoilleen ja hankkisin LISÄÄ!

  1. A V: Tuo makuuhuone on kyllä todella onnistunut ja iloinen kokonaisuus. Ja vaikka väriä on paljon, on huone silti rauhallinen ja erittäin kivaa katseltavaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *