Makoisa mangojuustokakku on juhlien kunkku

Makoisa mangojuustokakku on vappuklassikko, jonka kanssa sopii sekä kahvi että kuohuva. Meidän vappu juhlitaan kotosalla virtuaalivapun konserteista ja juhlahulinasta kaikki ilo irti ottaen. Päivän kohokohtana mitä luultavimmin on syöminen ja ehkäpä sitä voisi lasillisen kilistää oman nimipäivän ja vapun kunniaksi. Jos kaipaat helppoa ja nopeaa herkkua huomiselle, nappaa mangojuustokakkureseptini alta ja laita hihat heilumaan. 🙂

Makoisa mangojuustokakku resepti vappuherkku Omakotivalkoinen

Makoisa mangojuustokakku

6-8 annosta

Keksipohja:

 • 200g täysjyvädigestivekeksejä
 • 75g voita

Täyte:

 • 5kpl liivatelehteä
 • 2dl vispikermaa
 • 1prk (250g) maitorahkaa
 • 1rs (180g) Valio Viola appelsiini- tai sitruunatuorejuustoa
 • 3/4dl sokeria
 • 2rkl sitruunan mehua

Kiille:

 • 3prk Piltti mangososetta
 • 3kpl liivatelehteä
 • 2rkl vettä

1. Hienonna keksit kulhossa ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 20-24 cm).

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi ja vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi.

3. Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto ja sokeri. Kiehauta sitruunan mehu mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun, sekoita tasaiseksi. Lisää liivate-mehuseos tuorejuusto-rahkatäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto kevyesti joukkoon nostellen ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi.

4. Laita kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita puristellut liivatelehdet veteen. Tyhjennä mangososeet kulhoon ja kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon sekoittaen samalla hyvin. Levitä kiille tasaisesti kakun pinnalle. Siirrä kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 1-2 tunniksi.

5. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti kuuman veden alla lämmitetyllä veitsellä ja nosta varovasti tarjoiluvadille. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla ja mintulla.

VINKKI: Hedelmäiset maut voi helposti vaihtaa marjaisiin. Täytteeksi sopii mustikka-, mansikka- sekä vadelmarahka ja kiilteeseen tulevan mangososeen voi korvata vaikkapa kuningatarsoseella.

Makoisa mangojuustokakku resepti vappuherkku Omakotivalkoinen

Tämä vappu tulee olemaan monella tapaa poikkeuksellinen, eikä vähiten siksi että vappubileet ovat verkossa. Positiivisena puolena mainittakoon kuitenkin että jos Euroviisu-humustakin pystyy saamaan televisioruudun välityksellä kunnon kiksit, onnistuu se varmasti myös huomisen virtuaalivappuohjelman kautta. Huomenna siis hymyä ja herkkua huuleen, volyymit kaakkoon ja jalalla kotona koreaksi. 🙂

Helsingin perinteisiä vappumenoja vietetään tänäkin vuonna ja MyHelsinki-sivustolta voit käydä katsomassa virtuaaliset ohjelmanumerot aikatauluineen ➤ myhelsinki.fi/vappu

Iloista vappua kaikille!

Lue myös: ➤ Nopea minttusuklaakakku


Seuraa myös Instagramissa 

Mainos alkaa

">
Mainos päättyy

Makoisa mangojuustokakku on juhlien kunkku” kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *