Syysuutuuksia Jyskiltä & blogiarvonta

Kaupallinen yhteistyö: JYSK

Jyskin syysuutuuksien esittelytilaisuus järjestettiin eilen ja samassa yhteydessä pääsin kuulemaan Jyskin toteuttaman sisustuskyselyn tuloksista, joiden perusteella meillä suomalaisilla on varsin hyvänoloinen sisustusmaku. 🙂 Postauksen lopussa sisustuskyselyn tulosanalyysin jälkeen voit osallistua ihanan Jysk-tuotesetin arvontaan…

JYSK Syysuutuudet ja blogiarvonta
JYSK Syysuutuudet ja blogiarvonta

Jyskin syksyssä näkyy kolme täysin erilaista teemaa, joita yhdistää skandinaavisen rento kodikkuus eli hyggeily. Alla lyhyt teemakatsaus:

Soft Boheme

Soft Bohemessa vaaleat romanttiset sävyt yhdistyvät antiikkisiin elementteihin ja etnisiin kuvioihin. Tyylikokonaisuudesta löytyy mm. utuista roosaa, jota on maustettu täysin uudenlaisella tavalla yhdistämällä hempeään pastellisävyyn etnistä kuviointia sekä pintastruktuuria. Aika ja sen patina saa näkyä ja monet Soft Boheme -malliston matot ovatkin tänä syksynä ”valmiiksi käytetyn” näköisiä.

Urbanity

Urbanity-mallistossa pääpaino on luonnonmateriaaleissa, kuten puussa, savessa, betonissa ja terrakotassa. Käytännönläheisessä urbaanissa tyylissä yhdistellään rennosti erilaisia asioita ja tekstuureja. Tiukkalinjainen mustavalkoisuus väistyy ja pehmeämmät kontrastit astuvat mustan ja valkoisen rinnalle. Naturellit puupinnat sekä viherkasvit ovat suuressa asemassa tässä trendikokonaisuudessa, sillä erotuksella että keväiset versonvihreät detaljit ovat vaihtuneet trooppisen viidakon tunnelmaan. Peikonlehti on tänäkin syksynä pop ja sen rinnalle on kirinyt kaktuslajikkeet, joita saa nyt aikaisempaa monipuolisemmin myös kukkakaupoista! 🙂

Dark Deco

Dark Decossa sävymaailma on selkeästi tumma ja tunnelmallinen. Omassa kodissani tätä tyylilinjausta edustaa parvekkeen kesällä uudistettu lookki (postaus parvekkeestani TÄÄLLÄ). Dark Decolle tunnusomaista on tummien sävyjen lisäksi ylelliset materiaalit, kuten sametti, silkki, metalli sekä kristalli. Tämä muistuttaa hieman greige-kauteni kaltaista sisustusta sillä erotuksella että sävyt eivät ole vaaleita vaan tummia.

JYSK Syysuutuudet ja blogiarvonta
JYSK Syysuutuudet ja blogiarvonta

Uturoosaa, vaaleaa petroolia ja kermanvalkoista

Värien puolesta Jyskin mallisto noudattelee yhtäläistä linjaa muidenkin sisustusalan toimijoiden kanssa. Maanläheiset sävyt kuten vihreä, sininen, ruskea, terrakotta, luumunpunainen, sinapinkeltainen ja kivenharmaa ovat saaneet kavereikseen kermanvalkoista, uturoosaa ja vaaleaa petroolia.

Materiaaleissa erityisen in ovat vaaleat puulajikkeet, musta teräs, pehmeksi käsitelty puuvilla, sekä aidot villasta valmistetut tekstiilit kuten villamatot ja villaiset torkkupeitteet. Betoni, korkki ja messinki jatkavat vahvasti myös tämän syksyn sisustustrendeissä. Kirkkaita värejä (erityisesti keltaista), pitsiä ja graafisia terävälinjaisia kuoseja näkee syystrendeissä hyvin vähän.

JYSK Syysuutuudet ja blogiarvonta
JYSK Syysuutuudet ja blogiarvonta
JYSK Syysuutuudet ja blogiarvonta

Sisustuskyselyn tuloksia

Jysk toteutti yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa sisustuskyselyn*, johon vastasi 1000 miestä ja naista eri ikäryhmistä. Vastauksen tulokset kertoivat että peräti 72% heistä uskoo sisustamisen olevan keino kodin viihtyvyyden lisäämiseen ja siinä olen heidän kanssaan täysin samaa mieltä. Suomalainen sisustaja haluaa kotinsa olevan tyyliltään perinteinen ja klassinen (42%), skandinaavinen (31%) ja maanläheinen (39%). Romanttinen tyylilaji piti pitkään asemansa mutta kyselyssä se sai kannatusta vain 8% ja totta on että romanttiseksi mielletty sisustustyyli on ollut pitkään laskujohteinen.

Itse yllätyin siitä että jopa 58% kyselyyn vastanneista ilmoitti valitsevansa kotiinsa yksivärisiä kuoseja. Kaupoissa on niin paljon tarjolla erilaisia tekstiilituotteita joista ei väriä tai eloisuutta puutu ja olen jotenkin ajattelut että niistä tykätään kovasti vaikken itse niille lämpenekään. Omalla tavallaan oli helpotus huomata etten sittenkään ole poikkeuksellisen tylsä sisustaja, kun en yrityksistäni huolimatta lämpene monivärisille tuotteille. 🙂

Värien puolesta suomalaiset luottavat selkeyteen ja yksinkertaisuuteen, jota ehkä voisi kuvata myös maanläheiseksi. Vastaajista 28% kertoi suosivansa neutraaleja luonnonsävyjä, hyvänä kakkosena vastauksista nousi esiin oma lempparini valkoinen, joka sai kannatusta 21% äänimäärästä. Intensiivinen tehosteväri musta sai 10% äänistä. Kirkas keltainen jäi hännänhuipuksi, sen aikakausi on selvästi laantumassa ja monta vuottahan se ehti mustan ja valkoisen rinnalla efektivärinä palvelemaankin.

* JYSKin teettämä M3 Research – M3 Panelin -tutkimus, johon osallistui 1000 suomalaista vastaajaa iältään 18-70 vuotta. Tutkimus toteutettiin aikavälillä 19.6.-26.6.2017

JYSK Syysuutuudet ja blogiarvonta

Arvotaan JYSK tuotesetti

Sain Jyskistä mukaani goodie bagin, jonka sisällön haluan arpoa yhdelle teistä. Palkintona on Jyskin 100% puuvillaa oleva Linbeldel-torkkupeitto, musta Karlanton-peilitarjotin sekä kaksi kehystettyä sisustustaulua, joita voi käyttää myös valokuvakehyksinä. Palkinto postitetaan voittajalle.

Arvontaan voit osallistua kertomalla tämän postauksen kommenttiboksissa miten syksy näkyy tai tulee mahdollisesti näkymään sinun kodissasi ja sisustuksessasi. Vaihtuuko sinun kotona värimaailma syksyn saapuessa tai lisäätkö tekstiilien määrää pakkasten paukutellessa?

Osallistumisaikaa on tämän viikon sunnuntaihin 20.8.2017 klo 23:59 asti. Voittajalle ilmoitetaan voitosta sähköpostitse maanantaina 21.8. kommentin yhteydessä jätettyyn sähköpostiosoitteeseen (sähköpostiosoitteesi ei näy julkisesti). Muistathan siis varmistaa että kirjoitat osoitteesi oikein! 🙂

Kivaa päivää kaikille!