Täältä tulee “hirmuinen” Rölli… ♥︎

Ystävältäni lainassa ollut hauvavauva (josta kerroin blogini Facebook-sivulla) Rölli on melkoinen sydämensulattaja! Tämä pieni villahousuinen viikari on chihuahuan ja villakoiran sekoitus, lempinimeltään chipoo, ja luonteeltaan valloittava ja rakastettava persoonallisuus. ♥

Meidän hoitoviikonloppu Röllin kanssa meni kuin siivillä, koiran kanssa oli ihana touhuta ja samalla muistui mieleen kaikki ne hetket kun omat karvapöksyni Roope ja Miffe olivat vauvaiässä. Samanlaisia pikku veijareita olivat, äärimmäisen fiksuja ja oppivaisia halinalleja. 🙂

Röllin hoitaminen jännitti etukäteen, en tiennyt yhtään millaiseen tunnemyllerrykseen joutuisin pienten tassujen tallustellessa oman kodin lattioilla – kokisinko esim syyllisyyttä siitä että saan suurta iloa koirasta, vaikka oma rakas mummuni oli vasta paria viikkoa aikaisemmin mennyt sateenkaarisillalle velikoiransa Roopen luo… Näitä tunteita ei onneksi tullut, vaikka Röllin lähdettyä menikin pari päivää vähän syvemmissä vesissä velloessa.

Röllin visiitti oli hyvin terapeuttista ja jollain tapaa parantavaakin. Röllin ansiosta tiedän nyt varmaksi sen että olemme valmiita uuteen koiraan ja sellainen onkin jo hakusessa. Toiveena olisi villismix, eli sekarotuinen tyttö- tai poikapentu, jossa on villakoiran lisäksi jotakin muuta tai jopa useampaa rotua. Miffe ja Roope olivat cockerspanielin ja villiksen sekoituksia (cockapoo), Röllenssön vuorostaan chisun ja villiksen sekoitus (chipoo). Meitä villismixiä toivovia on vaan niin paljon täällä Suomessa, että odotusaika voi tuurista riippuen kestää useitakin vuosia.

Miffe ja Roope olivat sukulaiseni uusioperheen yhdistämien koirien pentuja – Roopeni oli perheenäidin cockerityttön ja perheen isän villispojan aikaansaamasta ensimmäisestä vahinkopentueesta ja vuosia myöhemmin tuli toinen “ei-vahinko” pentue lisää, josta Miffe on kotoisin. Roope ja Miffe olivat siis virallisestikin sisko ja sen isoveli. ♥

Jos joku teistä tietää tai kuulee jossakin Suomessa olevan villakoira-sekoituspentuja (kaikki alle vuoden ikäiset huomioidaan) niin toivon ehdottoman mahdottomasti että vinkkaisitte minulle niistä. Viidakkorumpu saa päristä tästä eteenpäin, vuosienkin päästä saa olla yhteydessä mikäli joku joskus kaukana tulevaisuudessa törmää tähän blogipostaukseeni pentu-uutinen takataskussaan. 🙂

Kiitokset vielä näin julkisestikin ystävälleni E:lle Röllin hoitolainasta, sinun pörröinen rakkauspakkaus on valloittanut meidänkin sydämet. 😉

Leppoisaa lauantai-iltaa kaikille!

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

14 kommenttia “Täältä tulee “hirmuinen” Rölli… ♥︎

 1. Hei, oletteko harkinneet rescuekoiraa? Itselläni on kokemusta useammasta ja ne ovat osoittautuneet aivan valloittaviksi tapauksiksi jokainen. Useassa maassa tarhat ovat pullollaan koiria, kaikenkokoisia ja -näköisiä, pentukoirista senioreihin.

  1. A: olen harkinnut ja minulla yksi tuttu on toiminassa mukanakin, jonka avulla saisin varmasti rescuen nopeallakin aikataululla. Ensi sijaisesti haen kuitenkin pentua, jolla ei ole rikkonaista historiaa. Rescuet ovat kyllä vaihtoehto ja seuraan muutamia rescue-järjestöjä viikottain. 🙂

 2. Miten pelkkä villakoira. Eli perus puudelsson? Onko rodussa joku tietty juttu miksi haluat miksauksen?

  1. Iitukka: Mix-sekoitukset ovat ihania, niissä on molempien rotujen luonteiden parhaat puolet ja haluan jatkaa samalla linjalla josta minulla on kokemusta sekä tietotaitoa. Villakoirat ovat söpöjä, mutta eivät ole “minun juttuni”. 🙂

 3. Suloinen! Ihan uteliaisuuttani kysyn, miksi juuri villis sekoitus? Miksi ei esimerkiksi kokonaan villakoiraa? Onnea koirannetsintään! Kyllä se oike koira tulee vastaan kun on tarkoitettu 🙂

  1. Ninni: Perusvillakoira ei tunnu omalta, kuten ei moni muukaan rotu. Villakoirassa on kuitenkin niin paljon hyviä ominaisuuksia (luonne, miellyttämisenhalu, ei karvanlähtöä, jne) että sen vuoksi villismix. Cockapoo olisi ensisijainen toive (cockeri-villis) ihan siksikin että sellaisia minulla kaksi jo on ollut. <3 Mutta pakko on laajentaa toivomuksia jottei joudu olemaan koko loppuelämää ilman koirulia. <3

  1. woodle: Vielä on, kiitos linkistä, ovat suloisia ja mielellään haluaisin kaikki pennut mutta ajankohta juuri ei ole oikea pennun hankkimiselle. <3

  1. Susanna: Kiitokset vinkistäsi, tuon ehti minulle ystävä jo laittamaan tiedoksi ja aivan ihania pieniä hauveleitahan nuo ovat. Valitettavasti emme voi ihan juuri nyt kevään korvalla koiraa ottaa, kesämmälle menee lomienkin vuoksi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *