Avara, kaunis & luonnollinen – Sisustusprojekti starttaa

Yhteistyössä Eskaro

Sisustusprojektini etenee hyvää vauhtia – pohjatyöt on tehty, bambulattia on asennettuna ja nyt on jo sohvakin saatu sisälle. Vielä puuttuu yhtä jos toistakin, kuten valolistat, väliovet, sängyn runko sekä sohvan valkoinen vaihtopäällinen… mutta katsokaa miten kauniilta meillä silti näyttää – se on tuo kaunis lattia sekä Eskaron täyshimmeä ja kalkkimaisen mattainen Silk-seinämaali, joiden ansiota se on! ♥

Sohvani saa 3-4 viikon päästä ylleen uuden vitivalkoisen vaihtopäällisen ja siihen asti saan nautiskella tästä erilaisemmasta lookista. Kaunis on kyllä tämä harmaakin ja sopii hyvin yhteen sekä vaalean lattian että paperinvalkoisten seinäpintojen kanssa, joten ihan mielelläänhän tässä tuota sohvaa katselee siihen asti kunnes valkoinen päällinen saapuu. 🙂

Makuuhuoneessakin ollaan vielä ihan lapsen kengissä ja lattialla on vain patja sekä valaisimet, mutta silti huoneessa on havaittavissa sitä tunnelmaa jota tavoittelen – skandinaavista ja luonnollista pehmeyttä, japanilaista rauhallisuutta sekä minimalistista keveyttä. ♥

Pelkästään lattian vaihtamisella ja seinien maalaamisella sai näin ison muutoksen aikaan, vaikka värisävyissä ei suuria muutoksia tapahtunutkaan. Eskaron Silk -seinämaali oli täydellinen valinta – sen kalkkimaisesti mattainen pinta tekee kodin yleisilmeestä hyvin rauhallisen ja miellyttävän. Makuuhuoneen struktuuripinnoitteella joskus muinoin käsitellyt epätasaiset seinätkin tasoittuivat Silk-seinämaalin avulla ja ovat nyt kauniimmat kuin koskaan. ♥

Kivaa keskiviikkoa kaikille!

22 kommenttia “Avara, kaunis & luonnollinen – Sisustusprojekti starttaa

  1. AJ: Patja on 140x200cm eli 20cm kapeampi kuin edellinen. Mittoja muuttaa myös se että vanhassa sängyssä oli patjan ympärillä se valkoinen nahkainen sänkykehikko, joka levensi sängyn kokonaisleveyttä 20cm (jolloin leveys siis 180cm). 🙂 Uusi sänky tulee olemaan leveämpi kuin edellinen, sillä patjan ympärille tulee 25cm levike molemmille puolille. En malta odottaa että pääsen teille kuvaamaan sängyn kokonaisena patjoineen päivineen. 😀

 1. Kerroit joskus että Flos valaisin tuli liian ylös. Miksi et siirtänyt sitä alemmas nyt rempan yhteydessä kun maalasit seinät? Alempana olisi parempi.

  1. gaga: Valaisimen korkeutta saa säädettyä pitkän varren päässä olevan mötikän avulla… olisinkohan tarkoittanut sitä??? Tuota seinäkannaketta en alemmas laittaisi, varsi tulisi sen kanssa liian samalle tasolle ja valaisimen idea kärsisi. Hmmm, mitähän olen mahtanut tarkoittaa aiemassa kommentissani… 😀 😀

  1. Anski: Tulee toki, Mademoiselle ja olohuoneen pöytä ja kenties myöhemmin erillinen pala Söderhamn nojatuolista tai divaanista riippuen siitä miten sisustus muovautuu. 🙂

 2. Ihanan simppeliltä näyttää!
  Teetätkö Söderhamnin päälliset, ja missä? Meillä Ikean finsta päälliset nyt ja ne ei oo valkoista nähnytkään 🙄

  1. Heidi: Söderhamniin tilasin vaihtopäällisen Bemzin verkkokaupasta. 🙂 Bemz valmistaa siis päällisiä laatukankailla juurikin Ikean kalusteisiin, kannattaa kurkata valikoima. 🙂 Itse tilasin juuri Panana Cotton Absolute White kankaalla ja hintaa tuli reipas 200€. Kankaassa valmiina likaa hylkivä käsittely (kuten vanhan Ikea Kivik -sohvan Belgian Linen Absolute White päällisissäkin), pysyy sohva pitkään puhtaana ja liat saa pyyhkäistyä pois kostealla liinalla. 🙂

 3. Tuo sohva on kyllä ihana. Viikko sitten kävin koeistumassa Ikean sohvia, ja tuo oli kyllä ihan hyvä istuakin. Tosin olen lukenut siitä paljon huonoakin. Ja tuo lattia… se on kyllä niin kaunis 🙂

  1. Minna: Söderhamn ei ole yhtään hullumpi, hintaansa nähden aivan huippu suorastaan. 🙂 Olen tosi iloinen ja tyytyväinen soffastani ja viikon omakohtaisen kokemukseni välityksellä suosittelen kyseistä sohvaa. 🙂

 4. Ihanan valoisaa ja minimalistista! Toivepostausta olisi myös mielessä, jos sellaisia otat vastaan? Satuitko ottamaan kuvaa siitä, mitä tavaroita karsit remontin alkaessa ja jotka odottivat loppusijoitustaan eteisessäsi? Olisi ollut kiva nähdä, mistä kaikesta päätit vielä luopua ja miksi. 🙂

  1. Rina: en tainnut ottaa kuvaa kiertokasasta, se on elänyt koko rempan ajan ja nytkin eteisessä on pari kassia sekalaista poislähtevää. 🙂 Ikean lastenteltta mm. odottaa vientiä Marskin Muksujen kierrätyskauppaan, muutama kirja kirjaston kierrätyshyllyyn ja joitakin muita tavaroita vien varmaankin fidaan tai laitan eteenpäin FB:n kautta… Koti on vielä (edelleen) ihan sekaisin kun kalusteita puuttuu. Minulla on Makkarissa nyt vain patja sekä vaaterekki, tytön huoneessa vaihtui kalusteet myös ja samalla teimme suursiivouksen sillä sängynaluslaatikoita ei enää ole. Projekteilla on tapana paisua ja aikaimoiseksihan tämä meidänkin remppa lopulta muodostui. 😀

   teen postauksen ennen ja jälkeen teemalla jossa kerron pääpiirteittäin mitä kaikkea laitoin kiertoon. Nyt ei ole vielä niitä “jälkeen” kuvia teille tarjota, joten postauksen saan tehtyä vasta 1,5-2 vkon päästä. 🙂

 5. Kuinka paljon käsittelet kuvia ja lisäät valkoisuutta? Tuo kaisla näyttää nimittäin monissa muissa kuvissa oljen väriseltä, siis melko kellertävältä. Sinun kuvissa se on kuitenkin todella eri värinen. Saako näistä kuvistasi totuudenmukaisen kuvan lattian sävystä?

  1. Nina: En juuri ollenkaan, lattia näyttää livenä samalta kuin esim tämän postauksen kuvissakin. 🙂

   Lattiassa on enemmän keltaista vivahdetta kuin punaista tai harmahtavaa, mutta mielestäni ei ole yhteensopiva oljen kanssa. Eri puulajeja olen tässä viimeisen viikon verran vertaillut ja kaikista parhaiten tämän naturellin bambun kanssa sopii yhteen saarni (ei valkosaarni). Tammi on selvästi tummempi ja harmahtavampi kuin bambu, koivu taas pastellisemman keltainen. Kirsikka ja pähkinä ovat molemmat kylmiä (kirsikka vivahtaa punaiseen ja pähkinä lilaan) ja liian tummia puulajikkeita. Saarni on juuri oikean sävyinen jos se on käsitelty kirkkaalla lakalla tai hoitoöljytty kuten huonekaluille on tapana. Minulla kiikareissani Swedesen Librio hylly saarnin värissä ja sitä kävin bambulattian mallipalan kanssa vertailemassa – todella kauniisti sopivat toisilleen ja näyttäisi siltä että hylly kasvaisi suoraan lattiasta ylös seinää pitkin. <3

   Kannattaa tilata maksuton mallipala tästä Kaislasta Nordic Bamboon sivuilta, pääset vertaamaan sitä suoraan oman kodin pintoihin sekä valaistukseen. Meillä ikkunat ovat itä-länsi suuntaiset ja valoa tulee sisälle niin pitkään kuin sitä riittää, talvella tosin harmittavan vähän. 🙂

    1. Suomineito: sitäpä juuri, puhelimella kun kirjoittaa niin autocorrect korjailee sanoja välillä oman mielensä mukaiseksi. 😁 Makuuhuoneen nurkkaa sille paikaksi kaavailen, mutta en ole vielä ihan varma asiasta. Täytynee odottaa siihen asti että saa kaiken muun valmiiksi ja sen jälkeen vasta teen päätöksen hyllyn ostamisesta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *