Ostin Fiskarsin (ent. Hackman) All Steel -paistokasarin* pari vuotta sitten vanhan paistinpannuni tilalle ja se on mullistanut maailmani. Yhdellä ainoalla ruoanvalmistusvälineellä olen saanut hoidettua kolme eri tehtävää – paistamisen, hauduttamisen ja keittämisen, niin liedellä kuin uunissakin. Laadukkaasta ruostumattomasta teräksestä valmistettu keskivertoa jytkympi 3-kerrospohja ja sisäpuolen tarttumaton keraaminen Ceratec°-pinnoite kypsyttävät ruoan tasaisesti ja mahdollistavat ruoan valmistamisen täysin ilman lisärasvaa. 🙂
Helppo puhdistaa – Ruoka ei pala pohjaan
Olen tottunut siihen että pinnoitettujen pannujen sisäpohja kuluu käytössä ja niitä on saanutkin olla uusimassa tasaiseen tahtiin noin kahden vuoden välein, jos ei ole tahtonut lotrata rasvojen kanssa. Tämä kannellinen paistokasari on ensimmäinen laatuaan (jos ei valurautapannua lasketa) joka on säilynyt minulla uudenveroisena näin pitkään; satojen käyttö- ja pesukertojen jälkeenkin kanat, kasvikset ja munakkaat liukuvat pannulta lautaselle yhdellä käden heilautuksella.
All Steel -kasari* sopii kaikille liesityypeille, myös induktiolle ja kestää uunin kuumutta 240°C asteeseen asti. Sen voi lisäksi pestä astianpesukoneessa, mutta kokemukseni mukaan konepestyjen pannujen pinnoitus kärsii nopeammin ja tarttumattomuus on äkkiä historiaa – omaa kasaripannuani en ole kertaakaan koneessa pessyt ja kenties juuri siitä syystä se on edelleen kuin uusi. 🙂
Sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen
Kasari on kovalla käytöllä lähes päivittäin, siinä on tehty paellaa ja risottoja, kaikenlaisia kastikkeita, on paistettu pihviä, lihapullia ja munakkaita, höyrytetty kasviksia, sulatettu marjojakin pakastimesta ja… olen käyttänyt sitä myös uunivuokana mm. kasvisgratiineille ja piirakoille, sekä tietysti valmistanut siinä meidän perheen lempparia makaronilaatikkoa. On muuten kätevää kun voi paistaa jauhelihan kypsäksi samassa astiassa, jonne koko komeus makaronien ja munamaidon tai lihaliemen kanssa kasataan – ei tulee turhaa tiskiä. 🙂
Liukaspintainen ja kannellinen pannu
Pyrin syömään hyvin terveellisesti ja välttelen rasvankäyttöä ruoanvalmistuksessa, erityisesti pannulla paistamisen yhteydessä. Öljyjen maku muuttuu paistaessa ja voita en käytä kuin leipomisessa.
Tämä liukaspintainen All Steel -kasaripannuni* on mahdollistanut sen ettei minun tarvitse enää ripsautella rasvaa pannulle edes vähärasvaista kanaa paistaessa. Elintärkeät hyvät rasvani saan ”tuoreessa muodossa” esim salaattien päälle pirskoteltuna oliiviöljynä tai savustetun kalan muodossa. 🙂
Lupsakkaa sunnuntai-iltaa kaikille!
*sisältää kaupallisen linkin