Minimalistin valinta – Uuninkestävä paistokasari

Ostin Fiskarsin (ent. Hackman) All Steel -paistokasarin* pari vuotta sitten vanhan paistinpannuni tilalle ja se on mullistanut maailmani. Yhdellä ainoalla ruoanvalmistusvälineellä olen saanut hoidettua kolme eri tehtävää – paistamisen, hauduttamisen ja keittämisen, niin liedellä kuin uunissakin. Laadukkaasta ruostumattomasta teräksestä valmistettu keskivertoa jytkympi 3-kerrospohja ja sisäpuolen tarttumaton keraaminen Ceratec°-pinnoite kypsyttävät ruoan tasaisesti ja mahdollistavat ruoan valmistamisen täysin ilman lisärasvaa. 🙂

Uuninkestävä Fiskars All Steel paistokasari sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen - Minimalistin valinta
Uuninkestävä Fiskars All Steel paistokasari sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen - Minimalistin valinta

Helppo puhdistaa – Ruoka ei pala pohjaan

Olen tottunut siihen että pinnoitettujen pannujen sisäpohja kuluu käytössä ja niitä on saanutkin olla uusimassa tasaiseen tahtiin noin kahden vuoden välein, jos ei ole tahtonut lotrata rasvojen kanssa. Tämä kannellinen paistokasari on ensimmäinen laatuaan (jos ei valurautapannua lasketa) joka on säilynyt minulla uudenveroisena näin pitkään; satojen käyttö- ja pesukertojen jälkeenkin kanat, kasvikset ja munakkaat liukuvat pannulta lautaselle yhdellä käden heilautuksella.

All Steel -kasari* sopii kaikille liesityypeille, myös induktiolle ja kestää uunin kuumutta 240°C asteeseen asti. Sen voi lisäksi pestä astianpesukoneessa, mutta kokemukseni mukaan konepestyjen pannujen pinnoitus kärsii nopeammin ja tarttumattomuus on äkkiä historiaa – omaa kasaripannuani en ole kertaakaan koneessa pessyt ja kenties juuri siitä syystä se on edelleen kuin uusi. 🙂

Uuninkestävä Fiskars All Steel paistokasari sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen - Minimalistin valinta
Uuninkestävä Fiskars All Steel paistokasari sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen - Minimalistin valinta

Sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen

Kasari on kovalla käytöllä lähes päivittäin, siinä on tehty paellaa ja risottoja, kaikenlaisia kastikkeita, on paistettu pihviä, lihapullia ja munakkaita, höyrytetty kasviksia, sulatettu marjojakin pakastimesta ja… olen käyttänyt sitä myös uunivuokana mm. kasvisgratiineille ja piirakoille, sekä tietysti valmistanut siinä meidän perheen lempparia makaronilaatikkoa. On muuten kätevää kun voi paistaa jauhelihan kypsäksi samassa astiassa, jonne koko komeus makaronien ja munamaidon tai lihaliemen kanssa kasataan – ei tulee turhaa tiskiä. 🙂

Uuninkestävä Fiskars All Steel paistokasari sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen - Minimalistin valinta
Uuninkestävä Fiskars All Steel paistokasari sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen - Minimalistin valinta

Liukaspintainen ja kannellinen pannu

Pyrin syömään hyvin terveellisesti ja välttelen rasvankäyttöä ruoanvalmistuksessa, erityisesti pannulla paistamisen yhteydessä. Öljyjen maku muuttuu paistaessa ja voita en käytä kuin leipomisessa.

Tämä liukaspintainen All Steel -kasaripannuni* on mahdollistanut sen ettei minun tarvitse enää ripsautella rasvaa pannulle edes vähärasvaista kanaa paistaessa. Elintärkeät hyvät rasvani saan “tuoreessa muodossa” esim salaattien päälle pirskoteltuna oliiviöljynä tai savustetun kalan muodossa. 🙂

Lupsakkaa sunnuntai-iltaa kaikille!

*sisältää kaupallisen linkin


20 kommenttia “Minimalistin valinta – Uuninkestävä paistokasari

 1. Miia, et ole minimalistia nähnytkään ? hoksaatko monta rompetta sulle on kertynyt vaikkapa viimeisen viikon aikana. Hei nyt ihan oikeesti, lopeta itsesi huijaaminen ja ole reilusti sitä mitä olet ?

  1. Kamoon: Elämä on subjektiivista. 😀 Jokainen eläköön ja ajatelkoon asioista miten tahtoo, minulle on minimalistista omistaa vain yksi kattila, yksi kasari ja yksi uunivuoka, joilla saan valmistettua isonkin satsin sapuskaa. 🙂 Minimalistista on myös se että välttelee turhaa tiskiä (ja vedenkulutusta), tekee asiat kompaktisti ja keskittyy siihen mikä on tärkeää. 🙂

   Aurinkoa alkaneeseen viikkoosi! ☀︎

  1. rutkis: En halua nähdä suurta vaivaa ja siksi hiiliteräs ja valurauta ovat poissa laskuista. Niiden huoltaminen on itselleni rasittavaa puuhaa, ja valuraudassa ongelmana on vielä tuo rasvanpoltto ja makujen sekoittuminen – paistat kalaa niin pesusta huolimatta seuraavan päivän ruoka maistuu lievästi kalalta. 🙂

 2. Itse olen hankkimassa paistinpannua ja tässäpä oiva vinkki.
  Minulla on kaapeissa ihan turhia astioita, en vaan osaa luopua niistä..
  Kiitos Miia kivasta blogista!

  1. Sila: tämä kasari on huippu, korkeat laidat ovat hyvät wokkien, kastikkeiden ja risottojen kanssa, ja uuninkestävänä pääsee vähemmällä tiskimäärällä melkein kaikissa ruokaresepteissä. 🙂

   Kiitokset ja aurinkoista viikkoa! ❤️

 3. Kiitos tästä! Olinkin juuri pähkäilemässä uuden kasarin ostoa. Saisinko toivoa enemmänkin tämmöisiä astia/ruuanlaittoväline/keittiön laatikoiden ja kaappien järjestelyä koskevia postauksia?

  1. Iia: ilman muuta saat toivoa, merkkaan itselleni ylös ja pidän mielessäni. Keittiön kaappeihin ei olekaan hetkeen katsottu ja pari keittiövälinettäkin löytyisi joista en ole postaillut. 🙂 kiitokset! 🙂

 4. Nyt en ihan ymmärrä. Ostit kasarin kaksi vuotta sitten edellisen paistinpannun tilalle. Muistan sinun kuitenkin blogissasi kertoneen, ettet omista etkä tarvitse paistinpannua mihinkään. Selailemalla selvisi nopeasti, että 2016 eli 2 vuotta sitten olet elellyt jo pitkään ilman paistinpannua etkä aio hankkiakaan. Ristiriitaista, eikö?
  Toivoisin sinun merkitsevän mainos- ja yhteistyöpostaukset asiallisesti. On lukijoiden aliarvioimista tehdä niitä näin, että kehuu tuotetta maasta taivaaseen ilman, että siitä on mitään kokemusta. Vai onko sinulla siis sittenkin ollut paistinpannu vuosia, ja tuo löytämäni postaus kahden vuoden takaa oli puolestaan valetta?

  1. hämmästynyt: ostin tämän kasarin 2016, pari vuotta tulee ihan kohta täyteen. 🙂 miehen matkaan lähti vanha paistinpannu vuotta aikaisemmin, tosin sitäkään ei paljoa oltu käytetty kun söimme tuohon aikaan enimmäkseen uunissa kypsennettyä ruokaa. Ilman pannua pärjäsin oikein hyvin pitkän aikaa, mutta ruokavaliomuutoksen myötä halusin kokkailla mm vokkeja ja vegepaellaa jonka koin helpommaksi valmistaa laakeammassa astiassa kuin 3L kattilassa.

   Olet ymmärtänyt itse nyt väärin, mutta sattuuhan sitä itse kullekin joten no worries! 🙂

 5. Heissan Miia.Olen samaa mieltä kanssasi.Turhia kippoja kaappiin, kun voi yhdessä astiassa valmistaa.:)

  1. Pampula: näin on, eikä tarvi joka päivä välttämättä käynnistää edes astianpesukonettakaan kun välineet on monikäyttöisiä ja tiskiä tulee vähemmän. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *