Kirppislöytöjä – Femmatori Riihimäki & Tuusula

Nyt on käyty myös Riihimäen Femmatorilla (kiitos Saparolle vinkistä)  ja pakko sanoa, että kyseinen kirppisketju on Suomen parhaimmistoa – Riksukaan ei päässyt pettämään, vaikka Tuusulan jälkeen (postaus TÄÄLLÄ) odotukset olivat hyvin korkealla. 🙂 Tälläisiä kirpparilöytöjä tulin tehneeksi…

Toinen reissuni Tuusulaan oli antoisa ja mukaan tarttui kaikenlaista kivaa ja tarpeellista, kuten Saimaa Designin japanilais-skandinaavisen näköinen kulho, johon mahtuu  kahden hengen salaatti. Tokmanni joskus muinoin myi tätä astiasarjaa ja mieluusti ostaisin omakseni vaikka koko sarjan, jos vaan vastaan joskus jossakin sattuu putkahtamaan.

Simon Bajadan The New Nordic -lifestylekirjaa selailin joskus Akateemisessa Kirjakaupassa ja ihastelin sen kauniisti koottua sisältöä sekä pohjoismaisia ruokareseptejä. Neljällä eurolla sen Tuusulasta nappasin mukaani ja kyllä kannatti! ♥

Tytölle löysin priimakuntoiset harmaat Henkkamaukan pillifarkut eurolla ja suloisen vaaleanpunaisen bandana-huivin kahdella ja puolella. Huivi vaikuttaa ihan uutukaiselta, lieneeköhän koskaan edes ollut käytössäkään. 🙂

Tuusulasta niin ikään löytyi myös tälläinen puinen laatikko, jolle keksin heti sata ja yksi käyttötarkoitusta. Tällä hetkellä se palvelee “kameralaatikkossa” tarvikeboksina, mutta saatan siirtää sen sukkalaatikoksi makuuhuoneeseen. Puulaatikko on kauniin mattainen ja epäilen sen olevan tehdasvalmisteinen. Saattanee se toki olla myös jonkun käsistään kätevän tuunailijan tai timpurin aikaansaannos, yhtä kaikki – ihana on! 🙂

Riihimäen Femmatorilta tein jymylöydön – täysin uuden pikimustan Kånken-repun, jollaisen neiti ilmoitti jo keväällä tahtovansa koulurepuksi kun tokaluokka elokuussa alkaa. Reppu maksoi vain 35€ ja säästin sievoisen summan, sillä reppu olisi jokatapauksessa ostettu ennen koulunalkua. Kiitos sinulle myyjä, joka halusit luopua omastasi – teit meidän tytön ja minutkin ikionnelliseksi! ♥

Itselleni löysin Tuusulan kirppikselta Gianni Chiarinin mustan tote-mallisen laukun, joka on aitoa pehmeää nahkaa. Kyseinen laukku on varmasti maksanut kaupassa satasia, hieman vastaavan laukun löysin Stockmannilta hintaan 219€. Tämä aarteeni maksoi vaivaiset 15€ ja on juuri niin minimalistinen ja koristelematon kuin laukkujeni tahdon olevankin. Laukkuun mahtuu kamerakin, joten tätä nahkaväskyä tullaan varmasti näkemään käsivarressani useita kertoja kesänkin aikana.

Näiden omien löytöjeni lisäksi ostin äidilleni 15 eurolla Michael Korsin nahkaisen laukun, joka vaikutti kaikin puolin olevan aito. Äitini ei merkkilaukuista välitä ja hänelle tärkeintä on että laukku on kooltaan ja käytännöiltään oikeanlainen – ja sitä kyseinen MK-laukku onkin, oli sitten aito tai ei. 🙂

Millaisia kirppislöytöjä te olette tehneet? Olisi kiva kuulla teidän aarteista ja saa toki vinkkailla myös hyvistä kirppispaikoista, missä kaikkialla kannattaisi käydä kesän aikana! 🙂

Aurinkoista alkanutta uutta viikkoa kaikille!

8 kommenttia “Kirppislöytöjä – Femmatori Riihimäki & Tuusula

    1. Jantunen: suosittelen erittäin lämpimästi, mahtava paikka ja valtavasti kaikkea kivaa kirppishintaan. 🙂 Toki joukossa on myös ylihinnoittelua ja likaisiakin tavaroita ja noin suureen tavaramäärään mahtuu ihan kaikenlaista maan ja taivaan väliltä, kuten isoilla kirppiksillä aina. Tulethan kertomaan mitä kaikkea löysit jos päädyt Femmatorille Tuusulaan tai Riksuun! 🙂

    1. Einahalle: Aito ja varsinkin vanha nahkatuote on eettinen valinta. En toki tiedä syitä miksi et pidä nahkatuotteista, onko kyse esimerkiksi eläinperäisten tuotteiden välttäminen noin yleensäkin, mutta oikeasti nahka on kaikin puolin fiksu valinta tiedostavalle kuluttajalle. Suurin osa nykyisesta nahkatuotanosta tulee elintarviketeollisuuden ylijäämätuotantona, mikä osaltaan ehkäisee jätemäärää ja turhaa kuorimitusta. Aito nahka on monissa tuotteissa kuten kengissä ja laukuissa myös kestävämpää kuin kangas tai vegaaninahka, joka on muovia. Olen hyvin eläinrakas ihminen ja vegaanivuosiakin olen elänyt, joten ymmärrän täysin sen periaatteen että eläinperäisiä tuotteita ei käytetä lainkaan. Itsekään en hyväksy eläinkokeita enkä minkäänlaista eläimiin kohdistuvaa väkivaltaa, mutta ruokateollisuuden ja sen sivutuotteena valmistettavat nahkatuotteet hyväksyn (tämäkin tietysti sillä rajauksella etten hyväksy väkivaltaa tai eläinten huonoja oloja). <3

  1. Mä uskon, että tuo kirpparilta löydetty Kånken on Kiina-versio. Nehän on aivan aidon oloisia, laput ja kaikki identtisiä originaalituotteiden kanssa, mutta esim. Wish ja Aliexpress myyvät niitä 15-30 euron hintaan. Kukaan ei nimittäin noin alhaisella hinnalla myy aitoa Kånkenia, missä on vielä laput tallella.

    1. Nea: varmasti löytyy kirppareilta feikkejäkin, pariin epäaitoon itsekin olen törmännyt. Tytön liilaan Retkiaitasta ostettuun Kånkeniin mustaa reppua vertasin ja kaikki on tismalleen samanlaista yksilöintinumerointia lukuunottamatta. Jos tämä musta on väärennös niin kyllä niin hyvä ettei sitä Kånkenin oma väkikään huomaisi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *