Olohuone, sisustusongelmaa kerrakseen (ja kuvia)

Nyt saatetaan olla asteen verran lähempänä valmista olohuoneen osalta. Jotain tuossa olkkarissa vielä mättää, mutta silmä ei sitä vielä hahmota. Sohva on aavistuksen liian syvä meidän pitkulaiseen olkkariin ja muutenkin tasapaino vielä hakee itseään. Tässä kuitenkin muutama väliaikakuva, nyt kun sain sohvatyynyt suoraan. 🙂

5134ab44c98c7ed66b00000f.jpg

5134ab41c98c7e4d200000d7.jpg

5134ab55c98c7ea4310000a3.jpg

5134ab52c98c7ebf6f000003.jpg

5134ab5bc98c7e0e6800004b.jpg

5134ab47c98c7e6668000043.jpg

5134ab5ec98c7e4d200000eb.jpg

5134ab4fc98c7e0e68000041.jpg

5134ab4dc98c7efc6e000006.jpg

5134ab41c98c7ed66b00000a.jpg

5134ab58c98c7ed66b00001e.jpg

Sohvan vastapäisellä seinällä oleva kaapisto ja päällinen on sotkua ja roinaa täynnä. Vielä olisi ainakin sen siivous edessä. Nyt kun katselen näitä kuvia niin ainakin minun silmääni häiritsee maton paikka sohvaan verrattuna. Sohva on nyt keskitetty seinähyllyjen kanssa ja matto puolestaan vastapäisen kaapiston kanssa. Ei toimi. Olen itse symmetrian ystävä ja minua häiritsee kovasti jos isot pinnat on epätasapainossa. Olisi ihan unelma löytää samanlainen matto kuin nämä meidän Vallilan Operetit, mutta pyöreänä jonka halkaisija olisi 2,5metriä ainakin. Se toisi myös sitä neliskanttisuutta rikkovaa linjaa, joka on minun makuuni ja antaisi vapauksia maton sijoitteluun. Tuo pieni lamppupöytäkin näyttää näissä kuvissa tosi pikkuruiselta vaikka on pöydäksi aika kookas, 50x50cm. Ehkä höllään hetkeksi ja odotan että se ahaa-elämys sieltä ilmestyisi mielikuviin. Ja taidan hakea verkkovarastosta sohvaan kuuluvan rahin takaisin olkkariin, jos se vaikka olisi se puuttuva komponentti tällä kertaa. 🙂

Jos tulee mieleen jotain miten saisi parennettua tuota sohvaseinustaa niin kaikki ideat on tervetulleita. 🙂

Huomiseen! <3

65 kommenttia “Olohuone, sisustusongelmaa kerrakseen (ja kuvia)

 1. mun mielestä, kun katsoo kuvia teidän asunnosta, näyttää että sinne on sullottu ihan liikaa tavaraa; valaisimia, valokuvakehyksiä, maljakkoa, kynttilänjalkaa… itse karsisin tavaraa aika rankalla kädellä 😀 en tiedä onko vaikutelma yhtä &quot;sekava&quot; siellä paikan päällä katsottuna. toivottavasti en loukannut kommentillani, ja pääasia että asianomaiset viihtyy, mutta näkisin että voisi tehdä pientä selkeyttämistä 🙂 osa sisustusesineistä kaappiin odottamaan, ja sitten jonkun ajan päästä esille ja uudet kaappiin! voi tietysti olla että kun itse tykkään sisustaa tyyliin &quot;vähempi on enempi&quot; niin sitten hyppää silmille tuo teidän tavaranpaljous 🙂

  1. elle: Minusta meillä ei ole kovinkaan paljoa tavaraa, tai ainakin esineet on melko väljästi hyllyilllä ja tasoilla. Poikkeuksena tuo olkkarin seinähylly, johon on vaan lätkäistynä nuo mööpelit toistaiseksi. 😀 Voihan se toki olla että oma silmä pettää, eli en enää näe kokonaisuutta niin objektiivisesti kun joka päivä samoja seiniä ja tavaroita tuijottelen. Mutta jos vähennän pienesineitä, niin lopputulos on helposti samanlainen kuin reilu vuosi sitten kun koti näytti siltä että tänne olisi juuri muutettu. 😀 En tahdo sellaista &quot;liian tyhjää&quot; ja keskeneräisenkään näköistä kotia. Täytyykin yrittää katsoa enemmän ulkopuolisen silmissä tätä kotia, vaikeaa on mutta ei kai ihan mahdotonta. 🙂 <br />
   <br />
   Minusta on tosi hyvä, että välillä tulee mielipiteitä toisestakin suunnasta. Toinen katsoo kuitenkin ihan erilaisella perspektiivillä kuin mitä itse. Uskon että minä olen viimeaikoina muutenkin keskittynyt liikaa pikkupiperrykseen ja punainen lanka alkaa taas kadota koko touhusta, hihii. 🙂 Tämä oli loistava silmien avaus ja ehdottomasti otan tämän huomioon. Kiitos. :)<br />
   <br />

  2. pakko oli vielä tulla vähän päätään aukomaan 😀 huomasin että porukka oli tainnut takertua tuohon minun mielipiteeseeni, että tavaraa olisi liikaa.. ilmaisin ehkä huonosti itseäni, eikä kommentti ollut niinkään tarkoitettu juuri tähän ongelma-olkkari postaukseen 🙂 ehkä se vaan näyttää silmiini paljolta, ja tosiaanhan en ole teidän kotia päässyt paikan päältä ihailemaan että miten harmooninen tunnelma siellä oikeasti on! oisko se sit tuo mitä muutkin on kommentoinu että kaikki on niin samanväristä keskenään…hmmm…<br />
   <br />
   alkoi jo vähän harmittamaan koko kommentti, kuitenkaan kyseessä ei ole oma koti ja pääasia että itse tykkäätte sisustuksesta! 🙂 lähinnä hain ehkä sitä että jos tavaraa karsisi niin miten se muuttaisi yleistä näkymää.. enkä enkä todellakaan tarkoita mitään ylikliinistä sairaalakammaria! :)<br />
   ihanaa että otit tuon kommentin noin positiivisesti, tarkoitus ei ollut missään nimessä loukata! ..ketään ;)<br />

  3. Anteeksi etukäteen mutta mua minua häiritsee se että yhdessä kuvassa <br />
   Näkyy heti kolme täysin erityylistä lamppua. Se on mun mielestä liikaa…

  4. elle: Höpsistä, meillä jokaisella on omat makumme ja olen tänään yrittänyt tarkastella meidän kotia kriittisesti. 😀 Siinä oli ihan pointtikin, kun sanoit että taravaa on &quot;paljon&quot;. Se mielikuva saattaa syntyä kun on on niin monenlaisia ja monenkokoisia esineitä ryhmiteltynä ja kuvakulmat on usein sellaisia että kuvassa keskitytään esim. just hyllyillä oleviin juttuihin. Täällä kotona paljaalla silmällä katsoessa tavarat ei tule niin hyvin esille vaan huomio kiinnittyy enemmän isoihin alueisiin kuten just sohvaan, mattoon ja kaappeihin. :)<br />
   <br />
   Sovittelen vielä esineitä hieman väljemmin hyllyille, sillä tahdon ripauksen enmmän &quot;tilantuntua&quot;. En osaa selitää mitä tarkoitan, mutta luulen että me puhutaan samasta asiasta. 🙂

  5. Mä: Onhan siinä yksi lamppu ehkä liikaa. 😀 Mutta mie rakastan lamppuja, koti on auttamattomasti liian pieni kaikille valaisimille mutta tykkään silti. 🙂

 2. Mielestäni se huutaa jotain kuvioa, esim sohvatyynyihin. Tällä hetkellä kaikki värit ja materiaalit on niin tasaisia. Vaikka värit pysyisi samoina, mutta muutamassa tyynyssä olisi kuvio, niin ilme muuttosi heti. Otappas joskus kuvia niin että muutamassa tyynyssä on jokin tehosteväri, niin näyttää het eriltä. Itse kokeilen monesti eri värisävyjen sopovuutta sisustukseen esim kääräisemällä koristetyynyny kankaaseen, huiviin tai vaikka villapaitaan. 🙂

  1. Pitäisikö sohvaa ja sen vieressä olevaa pöytää irrottaa hieman seinästä, esim. 10 cm? Minusta ihan seinän viereen laitetut huonekalut saavat huoneen näyttämään pienemmältä tai täyteen ahdetulta. Kokeile toimisiko!<br />

  2. H: odottelen vielä h&amp;m:n pakettia, jossa on vaaleanpunaisia ja pistaasin vihreitä tyynynpäällisiä. 🙂 heti kun se saapuu niin pääsen kokeilemaan millaiselta näyttää olkkari sitten kun tyynyissä on väriä mukana. &hearts; En osaa ainakin vielä kuvitella meille kuvioita, en ole oikein koskaan niille lämmennyt, mutta en sano etteilö jossain vaiheessa meilläkin nähtäisi kuviollisia tekstiilejä. 🙂 hyviä pointteja sinulla oli, kiitoksia! 🙂

  3. Sanna: Voisin huomenna kokeilla tuota vinkkiä. 🙂 Saattaisi toimia aika kivasti ja saisi hieman lisää ulottuvuutta. Kiitos vinkistä. 🙂

 3. Minä en näe, että missään mättää mikään, mutta kannattaa sitä rahia varmaan kokeilla.=) Ja jos yhtään tykkäät kuvioista niin sohvalle jotain kuviollisia tai värillisiä tyynyjä, kuten H tuossa aiemmin ehdotti. =) Pyöreä matto voisi olla parempi. Toivottavasti löydät jostain. =)

  1. Jemina: Huomenna ajattelin kokeilla teidän lukijoiden niksejä ja katsoa millainen muutos niillä tulee. 🙂 Ja jos ei ala toimimaan kokonaisuus niin sitten kipasin hakemaan sen rahin varastosta. :)<br />
   <br />
   Isoja pyöreitä mattoja on ainakin Mattotukussa, mutta en millään nyt raaskisi ostaa uutta mattoa (taas) kun vanhat on niin ihania. &hearts; &hearts; &hearts; Näiden kanssa on siis pärjättävä ainakin vuosi eteenpäin. 😀

  2. No kuten sanoin, niin en näe mitään vikaa missään. =) Teidän koti on aina yhtä ihana ja upea! &hearts; &hearts;Mutta odotan innolla miltä ne värilliset tyynyt näyttäis.;) Toivottavasti tulevat tänään.

  3. Jemina: Ihana olet! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Ei ole vieläkään tullut tekstaria H&amp;M:n paketista, damn. 🙂

 4. Minä taas en vähentäisi tavaraa yhtään, eikä teillä sitä mielestäni liikaa ole! 🙂 Jos koti on liian pelkistetty, ei se näytä enää kotoisalta kodilta jossa oikeasti asutaan vaan joltain laitosmaiselta esittelytalolta 😀 Tämä siis vain oma mielipitääni, tykkään itsekin kyllä pelkistetystä sisustuksesta mutta rajansa kaikella. Mielestäni olkkarinne vaatii jotain tehosteväriä, joten haaleaa pastillia mikä ei pommppa kuitenkaan liikaa silmään 🙂

  1. Karoliina: Sopivan vähäisen ja liian vähäisen tavaramäärän ero on niin häilyvä, että tosi helposti tulee karsineeksi liikaa ja sitten koti on ontto ja tyhjä. En sitä itse tajunnut aikoinaan kun meillä oli olohuone todella kalsean näköinen. Mitään pienesineistöä ei silloin ollut esillä, edes sohvatyynynjä. :D<br />
   <br />
   H&amp;M:n vaaleanpunaiset ja pistaasin vihreät tyynynpäälliset ei ole vielä saapunut, odotan pakettia kuumeisesti. Sitten kun ne saan hyppysiini, niin kokeilen ekana olkkariin niitä. &hearts; &hearts; &hearts;

 5. Tykkään kun kokonaisuus on selkeä ja yhtenevä! 🙂 mikään tavara tai huonekalu ei näytä ns.eriparilta. Uusi hylly täydentää loistavasti tyhjän seinän:) onko hylly muuten ikeasta?

  1. Jenni: Mie tykkään myös siitä että tavaroilla ja huonekaluilla on sama &quot;teema&quot; ja ne sointuu toisiinsa liiankin hyvin. Koristetyynyillä voisin kyllä repäistä ja ostaa muutaman räväkämmän värisen tuohon greigejen tyynyjen tilalle. Odottelen ensin pastellinsävyisiä tyynynpäällisiä saapuvaksi H&amp;M:n nettitilauksena, sitten katson että onko niistä mihinkään vai pitääkö vaihtaa lennossa kirkkaampiin kevätväreihin kuten keltainen ja pinkki. :D<br />
   <br />
   Hyllyt on Ikeasta, ne on korkeakiiltovalkoiset Lack-hyllyt joita on kaksi vieretysten. 🙂

 6. Niin kaunista:) Minun mielestä teillä on juuri sopivasti tavaraa esillä! Ei liikaa ollenkaan:) Itse taas tykkään että tavaraa saa olla esillä;D Teidän olohuone on niin ihanan lämmin, kauniita sävyjä:) Tuollaista pehmeyttä kaipaisin meidänkin olkkariin!&hearts; Muutama turkoori tyynynpäällinen vielä tuohon sohvalle ois wau;D

  1. julia: Vitsit kun löytäisi jostain sellaisia oikean sävyisiä turkooseja koristetyynynpäällisiä. &hearts; &hearts; &hearts; Kaikki mitä olen tähän mennessä nähnyt on joko liian sinertäviä ja tummia tai sitten mintunvihreitä, joka on aavistuksen väljähtäneen värinen tänne meidän greigeen kotiin. 🙂 Kumpa löytyisi…. heti kyllä ostan jos oikean väriset turkoosit hyppää eteen, oli ostolakko tai ei. 😀

 7. Miten olisi toinen hylly, sama pituus ja nykyisen alapuolelle? Hyllylle jotakin pyöreää, vaikka lasimalja -valkoinen.

  1. Pirjo: Turvallisuussyistä ei ainakaan vielä voi alemmas laittaa hyllyjä. Tyttö välillä hyppii sohvalla (luvatta!) ja saattaisi kolauttaa päänsä hyllyn reunaan. Yläpuolelle voisi ehkä miettiä toista rivistöä, mutta meneekö jo liiallisuuksiin? En tahdo ihan samanlaista hyllyseinämää kuin keittiön puolelle on… Minulla olisi muutama pyöreä maljakko, niitä voisin sovitella huomenna tuohon hyllyle. Kiitos vinkistä. &hearts; &hearts;

 8. Kynttiläkippo liian korkea hyllylle, jotakin matalampaa tilalle. Sohvan ja pöydän väliin rakoa. Vaikea nähdä kokonaisuutta, kun vain suppeita kuvakulmia. Ota kuva koko huoneesta niin tulee selkeämpi kuva ja ideoita.. todella kaunis koti teillä, mutta kokonaisuutta olisi kivempi nähdä ja tilantuntu tulisi esille paremmin. Iso plus ihanasta blogista!!

  1. heippa hei: Se on aika korkea kyllä, mutta olisin niin tykännyt että se on jossain esillä, muualla kuin ruokapöydällä. 😀 Ajattelin huomenna mallailla hyllylle erilaisia yhdistelmiä ja kokeilla tuon ison lyhdyn kanssa muita isoja juttuja, kuten valokuvakehyksiä (iiisoja :D) ja yhtä isoa maljakkoa. Sain siivottua olkkarin kaapinpäällyset ja huomenna voisin kuvata vähän leveämmältä alueelta. <br />
   <br />
   Kiitos plussasta! &hearts; &hearts; &hearts; Halaukset! &hearts; &hearts; &hearts; 🙂

 9. Edellinen kommentoija H on aivan oikeassa. Huoneesta puuttuvat kontrastit. Nyt kaikki on samaa sävymaailmaa, joten lopputuloksena kaikki sulautuu kaikkeen. Värilliset tai kuviolliset tyynyt, matto tai verhot antaisivat huoneeseen ryhtiä ja toisivat yksityiskohdat esille. Mielestäni myös pehmeyttä tarvittaisiin. Nyt materiaalit ovat kovia ja kylmiä; nahkaa, muovia, metallia. Ja kymmeniin kehyksiin kuvia, sillä vanhan sanonnan mukaan tyhjä valokuvakehys hyllyllä tuottaa huonoa onnea. 😉

  1. Väriläiskä: H&amp;M:n nettikaupasta on tulossa vaaleanpunaisia ja pistaasinvihreitä tyynynpäällisiä ja ne ajattelin istuttaa tuohon sohvalle. Ne voivat kyllä olla liian pliisut, mutta testaamalla sen sitten näkee paremmin. 🙂 Kirkkaista väreistä keltainen ja kunnon pinkki voisi kyllä olla aika ihana lisä tuohon haaleaan värimaailmaan. Torkkupeitto on pitänyt ostaa jo vuoden, mutta en ole löytänyt vieläkään mieleistä. Sillä saisi heti pehmeyttä tuohon sohvalle lisää. Kiitokset vinkeistäsi! &hearts;

 10. Minusta tavaraa ei ole ollenkaan liikaa, kaipaisin ehkä lisää tavaraa tälle seinähyllylle (kehyksiä tai tuikkukippoja?). Tuon pöydän jos tosiaan irrottaisi sohvasta. Ja sitten tuo Tuplakupla, se ei mielestäni sovi ollenkaan teidän olohuoneeseen :/ Se vaatii paljon enemmän tilaa. Ja omasta mielestäni se on vaan ruma tuossa koossa muutenkin, sori 🙂 Näin saisit mattoakin lähemmäksi ikkunaa.

  1. Tuplakupla: Irrotan huomenna sohvan ja pikkupöydän seinästä ja kokeilen miltä kokonaisuus sitten näyttää. 🙂 Sain niin paljon lisäbuustia teidän vinkeistä ja olen jo innoissani odottamassa huomista ja uusinta yritystä. Kiitos loistavista vinkeistä, huomenna kokeillaan! 😀

 11. Mun mielestä on juuri sopivasti tavaraa teillä. Mä tykkään itse juuri tuosta teidän kodista &hearts;. Jokainen näkee omalla tavalla toisten kodin…joko siitä tykkää juuri sellaisenaan tai sitten ei. Tai pienin muutoksin. =)<br />
  <br />
  Mä tykkään monista erilaisista sisustuksista, vaikken kotiini sellaisia välttämättä laittaisikaan. Rakastan blogeja juuri sen takia kovasti että niistä saa juuri niitä silmäilyelämyksiä =D Sinun sekä Suvin tyyleistä tykkään kovasti! &hearts;<br />
  <br />
  Tykkään, tykkään, tykkään!

  1. Heli: Ihana Heli!!! Kiitos kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; <br />
   <br />
   Minäkin tykkään monista erilaisista sisustustyyleistä, Suvilla on aivan ihana maku, samoin Kolmen tähden Kodissa on jotain mielettömän kaunista tunnelmaa, vaikka väritykseltään onkin päinvastainen oman kotimme kanssa. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 12. Myös H:n kanssa samoilla linjoilla; kontrasteja kaivataan esim. juuri sohvatyynyihin kuvioita tms. Lasilyhty hyllyllä on ihana, mutta tuossa paikassa mielestäni suhteettoman suuri. Samoin miettisin valaisimen paikkaa uudelleen. Mielestäni valaisimen täytyy toimia, ei olla vain koriste-esine, kuten tällä hetkellä. Vai löytyykö tuosta lähistöltä pistorasiaa.? 🙂 Muuten matto yms. mittasuhteet ei silmää häiritse. Kaiken kaikkiaan kuitenkin kaunista on ja kyllä se symmetria sieltä vielä löytyy.;)

  1. Elisa: Tuo Kartellin lamppu hyllyllä on vain väliaikainen kokeilu eikä se jää siihen. 🙂 Siinä on kyllä aika keltainen valo, eli en juurikaan koskaan laita niihin valoa päälle. Saavat meillä toimia enemmän sisustuselementtinä kuin valaistuksena. :)<br />
   <br />
   Huomenna fiilaan ja höylään olkkaria uudelleen. Olen saanut teiltä ihan mielettömän hyviä vinkkejä, kaunis kiitos! &hearts; &hearts; Miten mie enää pärjäisinkään ilman teitä? 🙂 Joskus sokaistuu omalle kodille niin ettei enää keksi mikä on vialla kun sisustus ei toimi. Minäkin olen tänään kokeillut yhtä jos toista paikkaa divaanille ja pikkupöydälle, mutta en saanut olkkarista kivaa millään. Kiitos teidän, on pää täynnä ideoita ja tarmoa, huomista odotankin jo innolla. 🙂

  1. Janika: JOs vaan löytyisi jostain sellaisia… 🙂 H&amp;M:n valikoimassa on liian minttuja päällisiä, elloksella ja muissa nettikaupoissa liian sinertäviä. Pentikin ja Prisman House-sarjan turkoosit oli liian tummia… Mutta etsintä jatkuu. 🙂

  2. Jen: Jotain pientä fiksausta tuo olkkari vielä kaipaa, ehkä justiinsa värejä. 🙂 H&amp;M:ltä on tulossa (toivottavasti jo huomenna) vaaleapunaisia ja pistaasinvihreitä tyynynpäällisiä, toivottavasti niillä saisi sopivasti extraa. 🙂 Pinkki ja keltainen huokuttelisi myös, ne olisi ihanan kirkkaita. Ja kukkia maljakkoon tuohon hyllylle. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 13. Niinkuin muutkin täällä jo ehdottivat, siirrä valaisimen alla olevaa pikkupöytää reilusti seinästä ja sohvasta irti. Pystyisikö tuon ison TuplaKuplan laittamaan johonkin muuhun huoneeseen vaihteeksi? Esim tytön huoneeseen, tai kenties eteiseen? Silloin saisit maton symmetriaan sohvan kanssa. Tai vaihtoehtoisesti siirrä sohva reilusti pois linjasta seinällä olevan hyllyn kanssa ja matto myös, niin että korostat tavaroiden epäsymmetristä sijoittelua jolloin siitä hokkuspokkus tuleekin symmetrinen. Kokeile sohvalle jotakin mustaa, antaisi juuri sopivasti särmää. Ja laita myös hyllylle jotakin tummaa (mustaa) esille. Itse en ehkä ahtaisi tuohon lattialle enää enempää huonekaluja, korkeintaan sen sohvapöydän minkä jonkin aika sitten hankit.<br />
  Etköhän mahda löytää ratkaisua kunhan palloittelet tavaroiden kanssa. Ja kokeile oikeasti rohkeasti laittaa mustaa johonkin vähäsen 🙂

  1. Anna: Kokeilen huomenna ottaa sohvan ja pikkupöydän hieman irti seinästä. :)<br />
   <br />
   Iso Tuplakupla ei mahdu oikein muualle kuin olkkariin, mutta katson huomenna keksisinkö sille jonkun kikka kakkosen. 😀 Isohan se on ja vaatisi reilusti tilaa ympärilleen, periaatteessa se voisi ehkä järjestyä…. Huomenna kokeilen erilaisia variaatioita, niin kalusteiden kuin pienien esineiden kanssa. :)<br />
   <br />
   Te olette kyllä niin loistavia, mitä mie tekisin ilman teidän apua tämänkin sisustusdilemman kanssa. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 14. Teillä on ihana koti ja värimaailma on ihanan harmooninen. Jotkut värilliset päälliset sohvatyynyihin voisi olla kiva piristysruiske. Olen samaa mieltä ettei hyllyn päälle sovi korkeat esineet mutta missään nimessä en näe että teillä olisi esineitä liikaa. Ainoa asia mikä mietityttää on valaisimien paljous asunnon kokoon nähden. Tuplakuplaan yhdyn myös että se on liian suuri teidän asuntoon ja se todellakin vaatii tilaa ympärilleen jotta pääsee oikeuksiinsa. Joka tapauksessa pidän paljon blogistasi ja olen saanut siitä itsekin inspiraatioita:)

  1. Antsa: Tuplakupla tarttisi kyllä ympärillee enemmän ilmaa, yritän huomenna ratkoa senkin pulman. :)<br />
   <br />
   Kiitoksia kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; On ihana kuulla että blogini on toiminut inspiraattorina. :)<br />
   <br />
   Mukavaa iltaa! &hearts; &hearts; &hearts;

 15. Minäkin irrottaisin sohvan ja pöydän toisistaan sekä pöydän seinästä. Muuten voisi olla noinkin, ainakin minusta on kaunista. Toki ne patelliväriset tyynyt ja tuikkukipot sopisivat nekin tänne.

  1. Vekarus: Huomenna kokeilenkin tuota vinkkiä. 🙂 Tulisipa se H&amp;M:n tilaus nyt äkkiä, siellä olisi nimittäin pastellinsävyisiä tyynynpäällisiä jotka saattaisi olla se puuttuva palanen tuosta olkkarin sisustuksesta. &hearts; &hearts;

 16. Minä toistelen näitä samoja juttuja joita muutkin ovat sanoneet: Siirtäisin Tuplakuplan johonkin muualle, jostain syystä se ei minusta vain istu tuohon, on liian suuri ja hallitseva. Osan sohvatyynyistä vaihtaisin värikkäsiin/kuviollisiin, ne vaaleanpunaiset ja pistaasin väriset sopivat varmasti tuohon harmaiden lisäksi. Pöydän irrottaisin minäkin seinästä. <br />
  <br />
  Sinulla on silmää, ja asuntonne on tyylikäs. Tavaroita on juuri sopiva määrä, eli missään tapauksessa ei liikaa, mutta kuitenkin tarpeeksi ettei vaikuta kolkolta. Asia joka itselleni pistää silmään on se, ettei teillä näytä olevan mitään vanhaa. En tarkoita että ehdoin tahdoin pitäisi vanhaa rojua säilyttää, mutta omassa asunnossani huomasin, että lopullisen silauksen uusien kalusteiden keskellä teki se, kun sain vanhempieni vanhan lehtitelineen 70-luvulta ja muutamia vanhoja lasiesineitä ja tuikkukippoja. Sopivat siis ihan täydellisesti omiin kaluteisiini, mutta toivat kuitenkin jotenkin erilaisen säväyksen 🙂 Mielestäni jotain tällaista teidänkin olohuoneenne voisi kaivata, esineitä joilla on oma historiansa.

  1. annap: En vielä ole ehtinyt olkkarin kimppuun, mutta kohta aloitan. Kokeilen pyöritellä esineitä tuossa hyllyllä ja otan sohvaa ja päytää irti seinästä. 🙂 Ajattelin kokeilla myös muutamia selkeästi epäsymmetrisiä linjoja, saa nähdä tuleeko parempi balanssi tuohon olkkariiin. peukkuja pystyyn! 🙂

 17. Lämmin henkäys tulee ihan tänne ruudun toiselle puolelle saakka. Pidän siitä, ettei ole liian tyhjää (jota meillä vielä ainakin omasta mielestäni toistaiseksi on). Matoksi valitsisin itse myös pyöreän, toisi kontrastia vähän eri tavalla. Kuitenkaan mikään ei pomppaa todellakaan silmään, paitsi häikäisevän tunnelmallinen kotinne &hearts;. <br />
  <br />
  Toivottavasti kommentti tulee tällä kertaa perille, on jäänyt muutaman kerran jumiin kun olen koittanut niitä laitella 🙂

  1. JuttaEmilia: Nyt tuli perille saakka, minne lie bittiavaruuteen kadonnut ne aikaisemmat höh. :)<br />
   <br />
   Pyöreä iso matto olisi niin täydellinen, mutta nyt ei ole mahdollisuutta sitä uusia. Täytyy yrittää sovitella kalusteet sopimaan näihin mattoihin paremmin. :)<br />
   <br />
   Ja kiitoksia!!! &hearts; &hearts; Tunnelmaa yritän luoda valaistuksella, kun tuo tekstiilipuoli on toistaiseksi vähän pliisu. 🙂

 18. Kaunis koti ja kauniit sävyt. Kokeile jos toimisi jokin pyöreä lamppu tai esine siihen sivu pöydälle. antaisi pehmeyttä olohuoneeseen.

 19. Ihana koti ja kauniita kuvia taas. Minä olen sitä mieltä että ei väriä yhtään. 😀 (yllätys) .<br />
  Mutta minusta tuo värimaailma on nyt niin kaunis ja rauhallinen et jos siihen jotain laittaisi se sekottaisi tunnelmaa. Mutta en sano että se olis huono vaihtoehtokaan, kokeilemalla selviää. Sen sijaan hylly on ihan loisto tuohon! tavaroita voi halutessaan vaihtaa ja se muutos jo tuo hurjasti ilmettä 🙂 Ja jos jotain tekisin niin ehkä torkkupeittoa toisin mukaan kuvioihin 🙂 Kaunista &hearts;

  1. Jenna: Väriä ei vielä tänään tullut kun H&amp;M:n paketti on jossain matkalla vasta. 🙂 Sohvatyynyjä korvasin valkoisilla ja heti tuli hieman raikkaampi lookki. KOkeilin myös siirtää sohvan selkeästi tänne keittiöön päin ja sain divaanin mahtumaan ihan hauskasti olkkarin ikkunan eteen. :)<br />
   <br />
   Mutta pientä säätöä tarttee edelleen ja tänään ei aika riittänyt kuin tähän yhteen muutokseen, huomenna jatkuupi. 🙂

 20. Hassua tosiaan kuinka pieneltä tuo lamppupöytä näyttää 🙂 Omassa olohuoneessa samanlainen, tosin tällä hetkellä ottaa aika tavalla päähän kun pöydällä ollut lautanen tippui ja lohkaisi mennessään pöydän yhteen sivuun 2 rumaa lovea.

  1. Marija: Ihmeellisen pieneksi kyllä muutti muotonsa tuo pöytä. 🙂 Ei se viimeksi sohvan vieressä ollessaan ihan noin nappula ollut. 😀 No voi höh, tuollaiset lohkeamat on kurjia. Meilläkin on se isompi ja matalampi pöytä yhdestä kulmasta lovella, mutta onneksi se koko rakenne on valkoinen niin sitä ei huomaa kuin ihan läheltä katsottuna. 🙂

 21. Tykkään kovasti teijän kodista 🙂 Mihin katosi se IHANA taulu tosta sohvan yläöpuolelta? :/ Musta se sopi tohon niin hyvin ja toi kotosuutta! <br />
  Tohon hyllylle vois laittaa vähän enemmän sisustusesineitä :)<br />
  Ainoo mikä mun silmään &quot;häiritsee&quot; nii on ehkä tuo lamppu tuossa pikkupöydän päällä, se on mielestäni vähän liian iso siihen 😀 Lamppu on ihana ja ostaisin sen heti jos niitä saisi vielä jostain&hearts;

  1. Jennifer: taulu muutti tytön huoneeseen, jossa muutakin vaaleansinistä. 🙂 Sopii sinne älyttömän hyvin, postailen siitä myöhemmin kun saan huoneen muuten kuntoon. Vaati nimittäin jokun verran sommittelua että sain taulun sinne. 😀

 22. Minusta sinulla on ihanan harmooninen ja hieno koti, vaikka sistustyylimme ovat aivan erilaiset. Yritän kehittä itseäni sisutajan, joten innostuin siksi analysoimaan, missä vika voisi olla:<br />
  – ylenmäärinen kulmikkuus, sohva on kulmikas, sivupöytö on kumikas ja lamppu vasta kulmikas onkin (mutta oi, on kovin ihana!). Minusta pöytä on suurin ogelma, varsinkin kun yläosa on kookaan valkoinen verrattuan alaosaan – nyt se näyttää &quot;leijuvan&quot; jotenkin raskaasti.<br />
  – minusta tuplakupla sopii oikein mainiosti tuonne ja toimii hyvänä vastapainona kulmikkuudelle.<br />
  – tuo lack-hylly on liian kookas tuohon tarkoitukseen (tulee liian pitkälle sohvan päälle). Miten olisi nämä hyllyt ikeasta? <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50152595/&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50152595/</a><br />
  – kynttilälyhty hyllyllä on aivan liian kookas

  1. Maaria: Tuo kulmikkuus on täyttä totta, ihan liikaa teräviä muotoja ja tuplakupla on melkeimpä ainut joka rikkoo sitä. Iso pyöreä matto toisi tullessaan juuri oikean verran pyöristystä olkkarin sisustukseen, mutta siihen ei lompakko nyt taivu. Pakko on pärjätä kulmikkailla matoilla, himpatti sentään. :D<br />
   <br />
   Hylly idea on tosi hyvä, täytyykin haudutella tuota ajatusta. Kiitoksia! &hearts; &hearts;

 23. Minäkin kaipaan sitä ihanaa taulua sohvan yläpuolelta. Loved it! Se toi mukavaa lämpöä huoneeseen, oli kuin sinne tehty.

  1. Mommyfor2: Taulu on ihana. &hearts; &hearts; &hearts; Halusin kuitenkin tuohon seinälle hyllyt jotta saisin enemmän mahdollisuuksia pienesineiden esillepanoon. KOkeilin kyllä tauluakin siihen päälle silmämääräisesti, oli aika ihana sekin. &hearts; Huomenna siirrän muutaman kuvallisen valokuvakehyksen tuohon seinähyllylle, se saattaa tuoda pehmeyttä lisää. 🙂

 24. Hei! Lähtökohta on mielestäni hyvä, mutta tällä hetkellä kotinne näyttää katalogista kopioidulta. Sieltä puuttuu taide, kirjat, lehdet sekä kontrastit. Itse toisin jotakin luonnon materiaalia pehmentämään kylmiä materiaaleja ja kokonaisuutta, esim. sisal -pintaa ja sävyä tai vaaleaa puuta pieninä ripauksina. Sisal -kori, jossa pino sisustuslehtiä, kirjapino sohvan viereisellä pöydällä, taulu sohvan päälle hyllyjen tilalle, vaaleanpuun -sävyinen hedelmäkori ruokapöydälle, neulottu torkkuhuopa sohvalle jne. Ehkä valokuvakehysten ja lamppujen määrää voisi hieman karsia? Hyvä siitä tulee pienellä hiomisella.

  1. Tsirp: Meillä ei ole kirjakokoelmia eikä taidettakaan juuri mitään. Ymmärrän mitä tarkoitat, mutta meidän sisustusmaku on enemmän katalogimainen kuin sellainen rönsyilevä ja kodinomainen. Sisal on loistava materiaali, mutta en tahdo paljoa tavaraa esille. Meillä on kuitenkin tytön lelut pitkin lattioita joka päivä ja tahdon että sen vastapainona on iltaisin siistiä ja vähäeleistä (muttei täysin tyhjää ja onttoa). <br />
   <br />
   Pikkuhiljaa hyvä tulee, silmä harjaantuu vuosi vuodelta ja oma maku vahvistuu. 🙂 Hyviä pointteja, laitan korvantaakse kun täällä kotona kriittisesti mietiskelen ja makustelen. :D<br />
   <br />
   Ihanaa iltaa! &hearts;

 25. Tasapainoisia kuvia, enkä näe &quot;vikaa&quot;, mutta ehdottaisin että rohkeasti kokeilet jotain erilaista vaikka totaalisen epäsymmetristä huonekalujen sijoittelua. Viikossa varmasti jo tietää &quot;mättääkö&quot; :)<br />
  -nimim. Symmetrian ystävä

  1. Jolli: Tänään sain yhden variaation tehtyä, sohva siirtyi metrillä keittiöön päin ja laitoin divaanin ikkunan eteen rikkomaan tasaisuutta. Ihan ok tuli, parempi kuin tämä eka versio. 🙂

 26. Todella kaunis koti teilla 🙂 olisin kiinnostunut tuosta teidän seinän maalista? Onko sinulla vielä muistissa/ylhäällä maalin sävy?

 27. Sini: Seinät on kauttaaltaan maalattu Tikkurilan värillä Laasti eli X487. Tämä ei siis ole sama maali kuin se josta taisit kysellä aikaisemmassa postauksessa (johon vastasin maalin olevan sekoitus G488 F488). :)<br />
  <br />
  Tämä Laasti on vaaleanharmaan ja vaaleanbeigen väliltä, aivan täydellinen ja pehmeä sävy. Suosittelen! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *