Minikasvihuone yrteille

Ihastuin Clas Ohlsonin ikkunassa esillä olleeseen minikasvihuoneeseen. Musta teräskehikko ja muovista valmistetut pleksilasit luovat suojaisan asuinpaikan yrteille ja pienille taimille joko omissa ruukuissaan tai ilmankin, riippuen miten haluaa kasvihuoneen pohjan täyttää. Itse aioin täyttää pohjan mustilla järvikivillä, mutta tulinkin toisiin ajatuksiin ja kipaisen maanantaina ostamassa yrteille mustat pikkuruukut, jottei juuret ole auringon armoilla… 🙂

Omakotivalkoinen_Minikasvihuone_27052017

Omakotivalkoinen_Minikasvihuone_27052017

Omakotivalkoinen_Minikasvihuone_27052017

Omakotivalkoinen_Minikasvihuone_27052017

Omakotivalkoinen_Minikasvihuone_27052017

Minikasvihuoneen pohja kestää vettä ja sen vesivara on parisen senttiä ennen kuin ikkunalasi alkaa. Kasvihuoneessa voi halutessaan käyttää toki yrttimultaakin, mutta pienen ja matalan kokonsa vuoksi kannattaa yrteistä irrottaa istustusruukut ja avata juurakkoa käsin sen verran että multavaraksi pohjalle riittää alle 10cm kerros. Helpoimmalla kuitenkin pääsee jos pistää yrtit suoraan erillisiin suojaruukkuihin, silloin ei kasvihuonekaan likaannu. 🙂

Ihanaa ja aurinkoista lauantaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

6 kommenttia “Minikasvihuone yrteille

 1. Istuta ihan kunnon ruukkuihin&amp;multaan ja &quot;kasvihuone&quot;kokoajan auki,koska sulla lasitukset,saa happea,eikä jää märäksi seisomaan.<br />
  Onnea kasvatukseen!itselläni kasvaa paljon yrttejä myös:)

  1. Nanna: Kasvihuone ei ole täysin ilmatiivis, reunoista tulee sen verran ilmaa että kasvit viihtyvät. 🙂

 2. Nanna, kasvit eivät tarvitse ilmasta happea, vaan hiilidioksidia. Kasvit vapauttavat happea ilmaan yhteyttämisen sivutuotteena. Minikasvihuoneen voi hyvin pitää pitkäänkin suljettuna, jos siellä ei ole liikaa kasveja. Sulkeminen saa aikaan sen, että kosteutta ei haihdu pois ja kastelun tarve vähenee. <br />
  En kommentoisi tähän muuten, mutta tämä oli jo toinen kerta, kun täällä luin jonkun lukijan kirjoittaman väitteen siitä, että kasvit tarvitsevat happea. Edellinen kerta taisi olla silloin, kun Mia esitteli lasisen kuvun, jonka oli asettanut jonkin kasvin päälle.

  1. Totta tämäkin,mutta mikään kasvi ei tykkää elää liiallisessa kosteudessa.Mullan pitää saada kuivahtaa välillä.Näin pienessä huoneessa varsinkin.Sanotaan sitten,että saatava ilmaa:)Itselläni kaksi oikeaa kasvihuonetta pihalla ja kasvihuoneen ovia pidettävä lämpimällä varsinkin auki.Heinäkuusta alkaen yötäpäivää.Tuuletus todella tärkeää:)

  2. Tilkku: Näin juuri. Tuo kasvihuone ei ole täysin ilmatiivis ja yrttini siellä rehottavat siihen malliin että taitavat saada sopivasti kaikkea tarvitsemaansa. 🙂

  3. Nanna: Liian märkää ei saa olla, totta tuokin. 🙂 Sopivasti kosteutta niin että yrtit saavat vettä juodakseen, se on paras. Eri asia on sitten se mikä milloinkin on sopivasti, paahtavassa auringossa vettä tarvitaan enemmän kasvihuoneessakin, vaikkei se pääse samalla tavalla haihtumaan kuin avoimessa tilassa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *