Kangassohvan puhdistus & syksyisempi olohuone

Ensimmäiset syksyn merkit ovat alkaneet hiipiä sisustukseen lisätessäni olohuoneeseen kangassohvan puhdistuksen jälkeen viime syksyltä tutun mustan Balmuir Lucca-torkkupeiton sekä jakkaran, jonka päälle laitoin mustan pyöreän taljan. Pellavaisen kangassohvan huoltamisesta minulta on pyydetty usein postausta ja kuvasin teille kokonaisen videon samalla kun imuroin menemään… 🙂

Kangassohvan puhdistus vinkit ja videopostaus Omakotivalkoinen
Kangassohvan puhdistus vinkit ja videopostaus Omakotivalkoinen
Pyöreä talja jakkaralla Omakotivalkoinen

Pieni pyöreä talja jakkaralle

Olohuoneen valkoinen väritys saa mukavasti särmää pienistä mustista yksityiskohdista. Yleisesti ottaen haluan olohuoneen olevan melko pelkistetty ja nopeasti siivottavissa. Siksi olen rajoittanut pikkutavaran määrää ja hyödynnän useimmiten liikuteltavaa tarjotinta sommitelmien teossa, jotta siivoaminen on mahdollisimman helppoa ja nopeaa.

Katselin tätä mustaa aitoa pikkutaljaa jo viime syksynä Jyskissä, mutta jätin sen hankkimatta kun en saanut sovitettua jakkaraa olohuoneeseen fiksusti. Nyt päätin sanoa piutpaut täydellisille asetelmille ja yksinkertaisesti vain lykätä tuon jakkaran taljoineen olohuoneeseen tuomaan minulle iloa. 🙂

Kangassohvan puhdistus vinkit ja videopostaus Omakotivalkoinen
Kangassohvan puhdistus vinkit ja videopostaus Omakotivalkoinen
Tuoksukynttilä ja coffee table books kirjapino Omakotivalkoinen

Tummia sävyjä syksyn sisustukseen

Syksyn sisustus muotoutuu aikanaan, mutta mustavalkoisessa väripaletissa varmasti pysytään ainakin pääpiirteittäin. Mustaa ja tummia sävyjä saatan todennäköisesti lisätä aiempiin vuosiin nähden, sillä viime aikoina silmäni ovat keskittyneet bongailemaan tummia asioita valkoisen sijaan.

Habitaresta luotan saavani roppakaupalla inspiraatiota ja eilinen IKEA-käynti siskon kanssa sai jo aikaan muutamia harkinnan arvoisia sisustusideoita, joista kerron teille lisää hieman myöhemmin.

Kangassohvan puhdistus vinkit ja videopostaus Omakotivalkoinen

Kangassohvan puhdistus vinkit

Kangassohvan puhdistus käy nopeasti ja huoltorutiineistani kiinnostuneiden kannattaa katsoa alla oleva video. Videossa ei tehdä mitään ihmeellistä, kunhan vaan pikaimuroidaan pyörivilla harjaksilla varustetulla suuttimella, joka on kodin siivoustarvikkeista ehdottomasti tärkein väline. Sillä lähtee hiekan ja pölyn lisäksi kaikenlainen muu nöyhdäke ja irtohiuksetkin, ja samalla se silittää sohvaan Ikean alkuperäisen päällisen tilalle vaihtamani Bemz-kangaspäällisen* pinnan siistiksi.

Imuroin sohvan noin parin viikon välein tai pienempänä täsmäiskuna tarvittaessa useamminkin. Vesipestävät päälliset sujautan imuroinnin ohella pesukoneeseen kerran tai pari vuodessa, riippuen näkyvän lian asteesta ja määrästä.

Aurinkoista iltaa kaikille ja huomiseen!

*sisältää kaupallisen linkin

Lue myös: ➤ Tavaroiden karsintaa videopostaus