Kangassohvan puhdistus & syksyisempi olohuone

Ensimmäiset syksyn merkit ovat alkaneet hiipiä sisustukseen lisätessäni olohuoneeseen kangassohvan puhdistuksen jälkeen viime syksyltä tutun mustan torkkupeiton sekä jakkaran, jonka päälle laitoin mustan taljan. Pellavaisen kangassohvan huoltamisesta minulta on pyydetty usein postausta ja kuvasin teille kokonaisen videon samalla kun imuroin menemään… 🙂

Katselin tätä mustaa aitoa pikkutaljaa jo viime syksynä Jyskissä, mutta jätin sen hankkimatta kun en saanut sovitettua jakkaraa olohuoneeseen fiksusti. Nyt päätin sanoa piutpaut täydellisille asetelmille ja yksinkertaisesti vain lykätä tuon jakkaran taljoineen olohuoneeseen tuomaan minulle iloa. 🙂

Syksyn sisustus muotoutuu aikanaan, mutta mustavalkoisessa väripaletissa varmasti pysytään ainakin pääpiirteittäin. Mustaa ja tummia sävyjä saatan todennäköisesti lisätä aiempiin vuosiin nähden, sillä viime aikoina silmäni ovat keskittyneet bongailemaan tummia asioita valkoisen sijaan. Habitaresta luotan saavani roppakaupalla inspiraatiota ja eilinen IKEA-käynti siskon kanssa sai jo aikaan muutamia harkinnan arvoisia sisustusideoita, joista kerron teille lisää hieman myöhemmin.

Kangassohvan huoltorutiineistani kiinnostuneiden kannattaa katsoa alla oleva video. Videossa ei tehdä mitään ihmeellistä, kunhan vaan pikaimuroidaan pyörivilla harjaksilla varustetulla suuttimella, joka on kodin siivoustarvikkeista ehdottomasti tärkein väline. Sillä lähtee hiekan ja pölyn lisäksi kaikenlainen muu nöyhdäke ja irtohiuksetkin, ja samalla se silittää kangassohvan pinnan siistiksi. Imuroin sohvan noin parin viikon välein tai pienempänä täsmäiskuna tarvittaessa useamminkin.

Aurinkoista iltaa kaikille ja huomiseen!

 

18 kommenttia “Kangassohvan puhdistus & syksyisempi olohuone

 1. Pyörivillä harjaksilla varustettu suutin kuulostaa mielenkiintoiselta. Voisitkohan laittaa vastaukseen vaikka linkin, josta moista ihmettä pääsisi katselemaan? Tuo kun on minulle ihan uusi juttu.

 2. Todella kaunis koti ja ihana valkoinen sohva <3 Valkoisesta sohvasta täällä haaveillaan, ehkä jonain päivänä.

  Musta talja on kaunis ja kieltämättä itsekin tummia sävyjä viime päivät sisustuskaupoilla kiertäessä, on tullut bongiltua.
  Kivaa maanantai-iltaa 🙂

  1. souliina: kiitokset! <3 Ikean sohva ja Bemzin päälliset ovat kyllä olleet nappivalinta puhdistuksen ja puhtaana pysymisen puolestakin. 🙂

   Kivaa iltaa! <3 <3

 3. Meillä kahden pitkäkarvaisen koiran kanssa sohva on aina täynnä karvoja. Parhaaksi tavaksi poistaa ne olen huomannut kostean (tai no nihkeän) kumihanskan! 😀 Meillä imurin teho ei oikein riitä imemään kaikkea karvaa pois kankaasta.

  1. Essi: Kumihanska on hyvä, samoin sellainen silikoninen patakinnas jos eläimen karva on karheaa. 🙂

 4. Missä ne vihreät peikonlehtityynynpäälliset ovat :)?? Hehkutit silloin että ne ovat todella kauniit ja ne oli pakko saada, mutta en ole kertaakaan nähnyt niitä blogikuvissa. Olen varmaan kolme kertaa kysynyt saamatta vastausta.

  1. kyselijä: Pakkasin ne hetkeksi pois, mutta palaavat vielä takaisin sohvalle kunhan saan syksyn sisustusjuttuja vähän enempi esille sisälle. 🙂 Niitä oli vielä muutamia jäljellä Helsingin keskustan Stockmannilla, kannattaa ehdottomasti kipaista hakemassa oma tyyny jos yhtään niitä harkitset (kuten varmasti harkitsetkin). 🙂

 5. Moikka, Aiheeseen liittymättä kysyisin, että tiedätkö onko missään koskaan ikinä milloinkaan pappelina mattoja alennuksella myynnissä? Olen kehittänyt niistä lähes pakkomielteen itselleni, koska koiran ja vauvan (pian taaperon) kanssa en jaksaisi enää yrittää mitään muuta mattoa. 😀 Kiitos vastauksestasi ja mukavaa syksyä!

  1. Suvi: Pappelinat eivät juurikaan ole alessa, ainoastaan selkeät sesonkivärit ovat kerran löytyneet 40% alesta Stockmannilta. Stockalla oli pitkulainen matto valkoisena Hulluilla Päivillä 30% halvempaan hintaan viime syksynä, mutta muutoin ovat olleet normaalihintaisia. Isoista matoista en ole koskaan nähnyt alennushintoja ja ne ovat Finnish Design Shopia lukuunottamatta olleet tilaustuotteita, joissa toimitusaika useamman viikon. Voisin yrittää saada teille lukijoilleni jonkinlaisen alennuskoodin (ne ovat yleensä 10%-20% haarukassa) sellaiseen liikkeeseen jonka valikoimassa olisi myös Pappelinaa, mutten tiedä milloin se onnistuu jos onnistuu. 🙂 Pappelinan matot tehdään käsityönä Ruotsissa ja niiden katerakenne on sellainen ettei niitä useinkaan ole kaupan varaa alentaa. <3

   1. Kiitos vastauksestasi! Kyllähän sen ymmärtää, että käsityö maksaa. Ja vaikka ne varmasti maksavat itsensä takaisin tulevaisuudessa monta kertaa, niin on ne kuitenkin harmillisesti sen verran hintavia, että ainakaan meikäläisellä ei ole laittaa ihan vähään aikaan semmoisia summia kyseisiin mattoihin (ja vielä, kun tekisi mieli ostaa heti parikin mattoa, niin kokonaisuus olisi yhteneväinen – malttamaton, mikä malttamaton!). 😉 Jos vaan mitenkään saat jossain vaiheessa tuollaisen alennuskoodin niin se olisi aivan huippua ja varmasti olisi muitakin tilaajia!! 🙂

    Täytyy vielä erikseen kiittää ihanasta blogistasi. Teillä on niiiiin kaunis koti ja on aivan ihanaa inspiroitua sun postauksista! 🙂

    1. Suvi: Yritän saada alekoodin syys-lokakuulle, ilmoittelen siitä hetimmiten blogipostauksen muodossa jos sellainen järjestyy. 🙂

     Kiitos kauniista sanoistasi! <3 Ihanaa iltaa ja huomenna alkavaa viikonloppua! <3

 6. olen itse miettinyt ostavani samaisen pienen taljan ja ajatellut laittavani sen madamoisellen päälle. Minulla on Balmuirin valkoinen tyynynpäällinen madamoisen päällä ja mielessäni mallailin tuota taljaa sen kanssa. Kylläpä ne sopivat yhteen. ?

  1. Pitju: talja ja mademoiselle ovat täydelliset toisilleen. <3 mademoisellen muoto talvella melkein vaatiikin ylleen taljan lämpöä. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *