Uuden vuoden lupauksia 2018

En ole vuosiin tehnyt virallisia uuden vuoden lupauksia, mutta tällä kertaa niitä teen – haluan sitoutua itselleni antamiini lupauksiin ja mikä onkaan parempi keino välttää niiden unohtamista kuin jakaa ne blogissa julkisesti teidän kaikkien kanssa. 🙂

Uudenvuoden lupauksia - Omakotivalkoinen

1. Lupaan aidosti panostaa liikkumiseen

Enkä tarkoita tällä nyt sitä perinteistä tapaani rynnätä kuntosalille ja himoliikkua vimmatusti sen aikaa kunnes ylirasittuminen vie mehut moottorista. 🙂 Tavoitteeni on oppia nauttimaan liikunnasta lempilajieni lisäksi myös yleisellä tasolla ja kokeilla mielen virkistykseksi uudenlaisia tapoja pitää itsensä liikkeessä. Selkä tietysti asettaa omat rajoitteensa, mutta en anna sen estää minua kokeilemasta. Kuntosalitreenin lisäksi olen jo ilmoittaunut joogaan sekä lattaritanssitunnille, ja ajatuksena olisi keväällä aloittaa myös spinning. Näistä toivottavasti saan uutta energiaa ja oppimiseniloa elämääni.

Uudenvuoden lupauksia - Omakotivalkoinen

2. Lupaan syödä monipuolisesti

Aloitin viime vuonna vege-painotteisen ruokavalion, joka selvästi on auttanut parantamaan vastustuskykyä sekä fyysistä jaksamista. Loppuvuonna syömiseni meni kuitenkin ihan plörinäksi ja rempan aikana elin pääosin pelkästään suklaalla ja nopeasti suuhun nakattavilla makupaloilla. Eipä ollut ihmekään että voimat hiipuivat vuoden loppua kohti ja kovasti odotettu joulu menikin sitten jo flunssan ja korkean kuumeen kourissa makoillessa.

Siispä lupaan että tänä vuonna panostan kiireenkin keskellä syömiseen, opettelen ennakoimaan ja kokkaan mahdollisuuksien mukaan vähän isompia satseja pakastettavaksi tulevia kiirepäiviä varten.

Myös lisäravinteet olen ottanut avukseni ja päivärutineeihini kuuluukin jatkossa omega-3, magnesium sekä monivitamiini, jossa sopivassa suhteessa päivän kaikki B-vitsku tarpeet. 🙂

Uudenvuoden lupauksia - Omakotivalkoinen

3. Lupaan ottaa aikaa itselleni

Viime vuosi oli hyvin hektinen, normaalien perusasioiden lisäksi arkeen mahtui ylimääräisiä työprojekteja, useita blogikinkereitä sekä loppuvuoden mittava remonttiprojekti, joka sekoitti pakan totaalisesti. Punaiset narut livahtivat sormieni välistä kuin kypsät spagetit ja elämä oli kaikkea muuta kuin hyvin organisoitua. 🙂 Tänä vuonna lupaan ottaa aikaa itselleni, en täytä kalenteria liiaksi ja opettelen hidastamaan tahtia silloin kun elämä alkaa tuntumaan liian nopeatempoiselta. Kiire ei ole jatkossa enää normi, vaan tilapäinen poikkeus – siihen pyrin.

Uudenvuoden lupauksia - Omakotivalkoinen

4. Lupaan helliä itseäni hemmotteluhoidossa

Olen päättänyt että tänä vuonna hemmottelen itseäni, niin mieltäni kuin kehoanikin. Haluan vuoden 2018 aikana käydä ainakin selkä- ja hartiahieronnassa, kuumakivihoidossa, kasvojen syväpuhdistuksessa, ja myös jalkahoito ja ammattilaisen suorittama manikyyri kesän kynnyksellä houkuttelisi.

Uudenvuoden lupauksia - Omakotivalkoinen

Haluan vuoden 2018 lopussa todeta voivani hyvin ja pitäneen kiinni kaikista näistä lupauksistani. Elämä eletään vain kerran ja mitä enemmän kaikenlaista kremppaa alkaa kroppaan ilmestymään, sen enemmän myös oppii arvostamaan omaa terveyttään… ja kuka muu minusta pitäisi huolta jos en minä itse? 🙂

Oletko sinä tehnyt uudenvuodenlupauksia? Ajatteletko niiden olevan pelkkää sanahelinää vai kannustin omien tavoitteiden ja päämäärien saavuttamiseksi?

Ilontäyteistä arki-illanjatkoa kaikille!