Joulusiivouskalenteri – Vko 46, 47 & 48: Katto, seinät, kylpyhuone ja sauna!

Joulusiivouskalenterin askareet jäivät muiden kiireiden takia väliin, jonka vuoksi siivosinkin eilen kolmen viikon edestä. 🙂 Viikon 46 siivouskohteena oli katon ja seinien pyyhintä, viikolla 47 olisi pitänyt puunata kylpyhuone (ja kodinhoitohuone sekä erillinen wc) ja tällä viikolla vuoronsa sai aikataulunsa mukaisesti sauna…

Omakotivalkoinen_02122016_9468.jpg

Omakotivalkoinen_02122016_9466.jpg

Kattoon ja seinäpintoihin kerääntyy vuodessa hentoinen pölykerros, joka on hyvä pyyhkiä pois vaikkei se silmälle sotkuna näkyisikään. Vilkkaiden katujen varsilla sijaitsevissa kodeissa siivoustarve on tiheämpi kuin haja-asutusalueen laitamilla, jossa ainut talon vierellä kulkeva auto on asukkaan oma. 🙂 Meidän kotitalon ympäristössä rakennetaan parhaillaan useampaakin kohdetta, joten harmaata haituvaa ja sileää pölyä löytyy kiitettävästi jo puolenkin vuoden siivousvälin jälkeen. 

Itse tykkään pyyhkiä katto- ja seinäpinnat Sinin kuivalla mikrokuitumopilla, joka staattisuutensa ansiosta imee pölyn itseensä. Erilliset kertakäyttöiset staattiset Sini-liinat toimivat jatkovarren ja pesimen päällä myös erinomaisesti – tärkeää on kuitenkin katsoa ettei liinoihin ole lisätty minkäänlaisia hoitoöljyjä, sillä ne saattavat tehdä seinästä ja katosta laikukkaat.

Samaan vaivaan kannattaa pyyhkiä myös kaikki kattovalaisimet ja ilmanvaihtoventtiilit puhtaaksi. 🙂 

Omakotivalkoinen_02122016_5372728.jpg

Kylpyhuoneen ja saunan pesu on simppeliä silloin kun välineet ovat hyvät. 🙂 Sinin saumajynssäri ja laudepesuri ovat nopeuttaneet siivousta ja saaneet kylpyhuoneen ongelmakohdat (laattasaumat, nurkat ja lauteiden välit) putipuhtaiksi. 🙂 Käyttämistäni Sinin siivoustuotteista voit lukea lisää vanhoista postauksistani TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ.

Omakotivalkoinen_02122016_5161727.jpg

Omakotivalkoinen_01112016_7813.jpg

Ensi viikolla siivousohjelmistossa on pyykinpesua ja vaatehuoltoa. Tarkoituksena on pestä kaikki lakanat, pyyhkeet, tyynyt ja vaatteet, järjestellä kaapit ja vaatelaatikot, kierrättää asianmukaisesti kaikki pienet ja risat vaatekappaleet ja huolehtia paikka puoliksi pidetyille vaatteille, etteivät ne loju pitkin poikin huushollia. 🙂

Nyt katse kohti viikonloppua! 🙂 Huomiseen!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

22 kommenttia “Joulusiivouskalenteri – Vko 46, 47 & 48: Katto, seinät, kylpyhuone ja sauna!

 1. Sori jos tämä kommentti tulee nyt tuplana, en tiedä mikä tässä Bloglovinissa tänään mättää… Mutta siis: en ole koskaan harrastanut tuollaista laajamittaista seinien pyyhintää, mutta nyt se on ehkä pakko tehdä 😀 Ja Sinin tuotteet on kyllä parhaita ♥

  1. Elina: Seinät kannattaa pyyhkäistä edes kerta vuoteen vaikka näyttäisivät puhtailta. Pölyä kertyy pystypinnoillekin ja sen huomaa todella silloin kun naapurissa myllää työmaa ja kaikki ilmassa leijuva hiekka ja muu hitunen lentää oman kodin räppänöistä sisälle. 🙂 Sini on ykkönen! ♥

 2. Täytyy myöntää,etten ikinä ole seiniä pyyhkinyt,vaikka ollaan tässä talossa jo 15v asuttu.Valkoisilta näyttää<br />
  ,vaikka varmasti pölyä irtoaisi.Täytyisi varmaan tuo toteuttaa….Muuten meillä aikas siistiä aina.Ollaan tuo tullessas,vie mennessäs porukkaa:)rätti kädessä kuljen ja perussiistiä aina.Välillä yövuorojen aikaan kaaos saa vallan:)

  1. Nanna: Kokeile joskus huviksesi pyyhkiä yksi seinä keskeltä ja katsele sitten eri suunnista miltä näyttää. 🙂 Yleensä pyyhitty kohta näyttää kirkkaamman valkoiselta kuin ympäröivä alue. 😀 Katossa eron näkee yleensä todella isona, jos katto on tasapintainen eikä sellainen rapattu ja röpöinen. 🙂

 3. Olisiko vinkkejä epätasaisen tapetin pyyhintään? Imurila en uskalla. Mutta kääks! Missä se sun ihana takka?

  1. Ihanainen: Koristetapetti kannattaa imuroida mutta suuttimen pitää olla pitkäkarvainen ja pehmeä. Monilla merkeillä on erikseen myytäviä suulakkeita juuri tuollaiseen vaativampaan imurointikohteeseen. Millään muulla en itse uskaltaisi alkaa tapettia puhdistamaan, mopilla saattaa raaputtaa vahingossa pinnan rikki kohokuvioiden reunoista. <br />
   <br />
   Takka on tallessa odottelemassa joulua. 🙂 Itse odottelen parhaillaan Flos-valaisimen saapumista kunhan posteljooni ehtii polkemaan tänne meille päin. 🙂

 4. Ihanaa kun siellä siistiytyy koti noin hienolla aikataululla! Täällä on 200m2 kahden pikkulapsen kotia vielä ihan täysin joulusiivoamatta.. 😀 apua, taidan pyytää siivoojaa hätiin. Ensi viikollahan voisi pyykkihuollin yhteydessä pestä pesukoneen pesuainelokerot ja pyöräyttää sitruunahapot koneessa myös 🙂

  1. Jenppa: Sinulla on himppasen enemmän neliöitä siivottavana, hui. 🙂 Tuo siivouksen määrä on yksi harvoista ison kodin miinuksista, aikamoinen motivaatiokohtaus saa olla että jaksaa pistää rätin heilumaan. 🙂 Jos vaan on mahdollista niin suosittelen siivousavun palkkaamista, maksaa itsensä takaisin sillä ettei tarvitse stressata niin paljoa. &hearts;

  1. Ja vielä lisäkysymys, että mistä noita kyseisiä koreja saa? Tarve olisi heti, joten toivon pikaista vastausta! 🙂

 5. Mitä ainetta käytit saunan pesussa? Entä kylpyhuoneen? Nämä siivous postaukset on todella mielenkiintoisia! 🙂

  1. Nina: Saunan pesin Kiillon saunapesulla, kylpyhuoneen Kiilto Airin hajusteettomalla kylpyhuonepesuaineella. 🙂

  2. Nina: Tällä kertaa käytössä on Kiilto Airin hajusteeton kylpyhuonepesuaine ja saman sarja suihke. 🙂 Pesuainetta laimensin laattojen ja lattian pesuun, tasopinnat, hanat ja pöntön päälliset puhdistin valmiilla Kiilto Airi kylppärisuihkeella. 🙂

 6. Itse hoidan seinien/katon pölyt pois imurin siihen tarkoitukseen sopivalla harjaosalla. Säädän vain tehot pienemmälle! Helppoa ja hoituu nopsaan! Ps. Olisin kovasti kiinnostunut kuulemaan onko sisustustakkasi vienyt paljon sähköä? Olen pohtinut samanlaisen ostoa, mutta arvelen sen vievän sähköä päivittäisellä käytöllä aika paljon.. Kesällä käyttöä tuskin olisi, mutta syys-maaliskuun aikana varmaan päivittäin..

  1. S: Imurointi on kätevää, pitäisi itsekin ostaa Dysoniin sellainen seinien imurointiin soveltuva pehmeäkarvainen suulake. :)<br />
   <br />
   Sisustustakka ei kuluta paljoa sähköä. Sen valot toimivat ledeillä ja erillinen lämmitys on ns. vähävirtainen. Valoja saa pitää takassa päällä vaikka kaikki illat ja siltikin kulutus jää kuukausitasolla alle euroon. Taikasana on LED. 🙂 Lämmityksen kanssa takan sähkönkulutus tietysti moninkertaistuu, muttei siltikään päästä lähellekään erillisten lämmitinkoneistojen kulutusta. Satunnainen lämmitys silloin tällöin ei todennäköisesti tule näkymään selkeänä nousuna sähkölaskussa. 🙂

  1. Nanna: odottelee jouluaattoa, jolloin olisi pyöräyttää olohuoneen kalusteet vähän eri tavalla kuin aikaisemmin. 🙂

 7. Heippa. Minulla hieman aiheen ohitse kysymys. Tiedätkö yhtään mitä materiaalia kattomateriaalisi on ja mistä sitä voisi saada? Jos levyä, niin mietin mistä noin leveää? Meillä tulee yleisiin tiloihin uuteen kotiin maalattu levykatto.makuuhuoneisiin paneeli, kapeat paneelit ei miellytä minua. Kiitos, jos ehdit vastata ja kivaa joulun odotusta sinulle 🙂

  1. Aaa: Meidän katto on valmis betonielementti, jota käytetään kerrostalorakentamisessa. Kyseinen ontelolaatta on rakennusmateriaali eikä sitä voi erikseen asentaa katon sisäpintaan. <br />
   <br />
   Markkinoilla on nykyisin leveääkin sisustuspaneelia joilla voi verhoilla sisäkaton. En tähän hätään muista valmistajaa, mutta googlen avustuksella uskon sinun löytävän juuri oikeanlaisen. 🙂 Eli googleen hakusanat kattopaneeli leveä, sisustuspaneeli kattoon jne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *