Joulusiivouskalenteri – Vko 45: Uunin / liesituulettimen puhdistus

Tämä viikko on ollut ihan hullun täynnä kaikkea puuhaa, sillä kummityttöni osti ensiasuntonsa ja maanantaista asti lähes jokainen vapaahetki on mennyt hänen kotiaan laitellessa. Tästä kauniista kolmiosta teen teille postauksen kunhan saadaan kaikki tavarat paikoilleen. 🙂 Tämän päivän aiheena on joulusiivouskalenterin toinen osa ja uunin / liesituulettimen puhdistus…

Omakotivalkoinen_11112016_9061.jpg

Omakotivalkoinen_11112016_9058.jpg

Savon liesituulettimen puhdistaminen on äärimmäisen yksinkertaista ja helppoa – muuta ei tarvitse tehdä kuin irroittaa kolme suodatinta, laittaa ne likoamaan tiskialtaaseen hetkeksi ja pyyhkäistä sillä aikaa liesituulettimen sisäosa yleispuhdistusaineella ja mikrokuituisella liinalla puhtaaksi. Suodattimet ovat niin tiiviit että koneen sisäosa ei ole edes rasvoittunut. 🙂

Omakotivalkoinen_11112016_9053.jpg

Annoin suodattimien kuivahtaa pari tuntia pesun jälkeen ja painelin vielä varmuudeksi loput kosteudet talouspaperiin. Nyt kelpaa taas juhannukseen asti kokkailla. 🙂

Omakotivalkoinen_11112016_782783.jpg

Uunin puhdistus käy kuin itsestään – kirjaimellisesti. 🙂 Pyrolyysitoiminto hoitaa kaiken puolestani eikä minun tarvitse muuta tehdä kuin pyyhkäistä puhdistusohjelman lopuksi uunin pohjalle muodostunut hentoinen tuhka pois. Pyrolyysitoiminnossa on kolme puhdistusastetta kevyestä tehokkaaseen ja niiden kesto vaihtelee 1-2 tunnin väliltä. Pyrolyysitoiminto kuumentaa uunin noin 500°c ja kuluttaa vain 2,5-4,7 kW, riippuen valitusta tehotasosta. 

Omakotivalkoinen_11112016_78278.jpg

Omakotivalkoinen_11112016_0534.jpg

Omakotivalkoinen_11112016_9065.jpg

Uunin pesu tuntuu joulusiivouksen osalta vähän huijaukselta, kun en itse joutunut sitä hinkkaamaan puhtaaksi. 🙂 En kuitenkaan valita, uunin pesu on aina ollut siivousinhokkini nro 1. 🙂

Omakotivalkoinen_11112016_7812.jpgOmakotivalkoinen_11112016_7813.jpg

Ensi viikolla olisi vuorossa katon ja seinien imurointia, mikä tuleekin tarpeeseen sillä olohuoneen valaisinpistorasioiden ympärille on ilmestynyt tummat pölyrenkaat. Viime viikkoisen joulusiivouskalenteripostauksen voit käydä lukemassa TÄÄLTÄ jos se on jäänyt sinulta väliin. 🙂

Aurinkoista pakkaspäivää kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

4 kommenttia “Joulusiivouskalenteri – Vko 45: Uunin / liesituulettimen puhdistus

  1. Milla: Universal Stone sopii hyvin myös uunin puhdistukseen, sillä itsekin meidän vanhan uunin aina puhdistin kun ei ollut automaattista putsaustoimintoa. 🙂

 1. Hei! Tämä olikin juuri oikea aika – osui ja upposi! Tästä sain idean tehdä samoin. Itselläni on toisenlainen tilanne, olen liikuntavammainen, enkä itse pysty siivoamaan, mutta teenpä listan avustajalleni. Ei tarvitse joka kerta erikseen miettiä, että mitä tänään tehtäisiin. Tulevat kaikki hommat tehtyä – ja vieläpä ilman kiirettä! Kiitos.

  1. Mervi: Kerran viikossa kun tekee tuollaisen pienemmän täsmäiskun niin joulusiivous ei tunnu laisinkaan raskaalta ja kaikki harvinaisemmatkin siivoustyöt tulee tehtyä. 🙂 Kiva että kalenteristani on apua! &hearts;<br />
   <br />
   Ihanaa joulun odotusta! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *