Joulusiivouskalenteri – Vko 44: jääkaapin / pakastimen puhdistus

Joulusiivous on monelle jokavuotinen traditio, joka valmistelee kodin vastaanottamaan joulun ja hyvin ansaitun loman. Parin päivän pituisen suursiivouksen sijaan aion tänä vuonna kokeilla viikottain tapahtuvia täsmäiskuja, jotka hoituvat kohtuullisen vaivattomasti muun arkipuuhastelun ohessa. Jouluun on seitsemän kokonaista viikkoa ja siinä ajassa ehtii tehdä seitsemän pienempää tehosiivousta kodin sotkupesiin. Tämän viikon tehtävä on jääkaapin ja pakastimen puhdistus. 🙂

Omakotivalkoinen_01112016_8958_6.jpg

Omakotivalkoinen_01112016_8961.jpg

Siivoan sotkut ja mähmäiset tahrat jääkaapista aina tuoreeltaan, mutta siltikin sinne kerääntyy kaikenlaista yököttävää puolen vuoden aikana. Juhannuksen siivousrupeaman jäljiltä jääkaapista löytyi pölyä, rasvaa, ketsuppi-pisaroita, murusia, sipulin kuoria ja pari hiustakin, hyi olkoon. Hajusteeton Kiilto Airi yleispuhdistussuihke ja talouspaperi ovat lyömätön yhdistelmä elintarvikekaappien puhdistuksessa. Koko projektissa meni ruokien siirtämisineen reipas vartti, helppo homma siis. 🙂 Pakastimen puhdistus olisi sulattamisen jälkeen kuluttanut aikaa toisen mokoman, mutta sitä minun ei tarvinnut nyt tehdä, sillä syyskuussa olen sulattanut ja puunannut pakastimen uutuuttaan hohtavaan kuntoon. 

Omakotivalkoinen_01112016_8968.jpg

Omakotivalkoinen_01112016_6711.jpg

Ensi viikolla joulusiivouskalenterissa isketään kynnet uunin ja liesituulettimen kimppuun… tai no, oikeastaan vain liesituulettimen sillä uunin pyrolyysipuhdistus hoitaa kaiken jynssäämisen puolestani. 🙂 Tälläisinä hetkinä sitä kiittää mielessään nappiin menneitä kodinkonevalintoja, onpahan yksi inhottava siivousaskare vähemmän. 🙂 

Jos haluat hyödyntää tekemääni joulusiivouskalenteria, löytyvät ne tuosta alta koneelle tallennettavaksi (ja tulostettavaksi). 🙂

Omakotivalkoinen_01112016_7812.jpgOmakotivalkoinen_01112016_7813.jpg

Vko 44: Jääkaapin / pakastimen puhdistus (ja sulatus)

Vko 45: Uunin ja liesituulettimen puhdistus (suosittelen kokeilemaan uuninpuhdistuksessa Universal Stonea)

Vko 46: Katon ja seinien imurointi tai pyyhintä (saattaa vaatia myös lattioiden pikaimuroinnin)

Vko 47: Kylpyhuoneen, kodinhoitohuoneen ja erillisen wc:n tehopesu (seinät, lattiat, laatat, saumat, kaapin ja pesukoneen alustat, nurkat, vetimet ja kahvat)

Vko 48: Saunan pesu, kiuaskivien lisääminen tarvittaessa (varsinkin jos vastukset vilahtelevat)

Vko 49: Pyykki- ja vaatehuolto (vaatekaapit siistiksi: pienet, nuhjaantuneet tai vääränlaiset vaatteet pois, likapyykkien pesu-urakka, viikkaaminen kaappeihin)

Vko 50: Oma kohde, esim autotallin siivous, takan puhdistus, varaston läpikäyminen, romukaapin raivaus, astiakaapin järjestely tms. 

Seitsemän viikon jälkeen suurin osa vaivaalloisimmista siivouskohteista on käsitelty ja jäljellä on pelkästään normaalit viikkosiivoukseen kuuluvat tehtävät – irtotavarat paikoilleen, pölyjen ja tahrojen pyyhintä, keittiön ja wc:n siivous, imurointi, moppaus, lakanoiden vaihto ja voila! 🙂 Enää ei tarvitse murehtia siivoamisesta ja voi keskittyä pelkästään jouluisen kodin koristeluun, lahjojen ostamiseen, jouluruokien valmistukseen ja tärkeimpänä… rentoiluun kynttilöiden, glögin ja pipareiden kanssa. 🙂

Touhukasta tiistaita ja ihanaa alkanutta marraskuuta kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

12 kommenttia “Joulusiivouskalenteri – Vko 44: jääkaapin / pakastimen puhdistus

 1. Oi miten kiva postaus! Kuulun myös niihin ihmisiin joille kodin perusteellinen puunaus on tärkeä osa jouluvalmisteluja. Olen myös jo aloittanut puuhat hyvissä ajoin siivoamalla ja läpikäymällä keittiön kaapit ja laatikot, vaatekaapin ja muutamia muita laatikoita (kotimme ei ole ihan niin minimalistinen kuin teidän niin puuhaa riittää ?). En edes koe siivoamista mitenkään rasittava vaan päinvastoin, nautin siitä juurikin kun sen saa rauhassa tehdä ajan kanssa. Kuuntelen samalla joululauluja ja käytän jopa erityisesti joulusiivouksiin pyhittämääni Maison bellen joulusiivousainetta jossa on ihana jouluinen tuoksu ? <br />
  Hanna

  1. Hanna: Rakastan joulusiivoamista ja itsekin virittäydyn tunnelmaan jouluisella musiikilla. Kiitokset loistoideasta, taidankin kipaista kaupoilla etsimässä joululta tuoksuvaa siivousainetta, Maison Bellen lisäksi Mummi ja Minän piparminttuinen siivoussuihke on myös ihana joulukodin siivouksessa. &hearts; Tulisipa Methodilla jokin uusi joulusarja myyntiin, täytyykin heti googlettaa mitä ameriikoista löytyy… ne kun tulevat tänne pohjolaan aina viiveellä niin osaan jo valmiiksi varautua shoppailuun. 🙂

 2. Hei,<br />
  <br />
  Pitkästä aikaa vuosia sitten:=) kommentoin viimeksi. Olen kyllä sinun elämänvaiheita seurannut, mutta olen huono kommentoimaan. Olet reipas ja aikaansaava ihminen ja niille ihmisille sattuu ja tapahtuu:) mutta sinulla on monia todella hyviä vinkkejä ja onnistuneita kirjoituksia. Tämä on yksi niistä, hauskaa joulunodotusta sinulle ja koko perheellesi. p.s näen vieläkin sinut kartanon Rouvana mitä ikinä se tarkoittaakaan… T.Saaga;)

  1. Saaga: Muistankin sinut, taisi olla keskustelumme muuten sellaisessa postauksessa vuonna 2012 jossa ensi kertaa esittelin itseni kuvan kanssa. 🙂 Äkkiä ne vuodet vierivät, ei sitä itse aina niin ymmärräkään ellei erikseen muistele vanhoja. :)<br />
   <br />
   Kiitos kommentistasi, mukava kuulla teistä vuosienkin takaisista tutuista! &hearts; Ihanaa joulun odotusta sinulle myös! &hearts; &hearts;

 3. Huikean hyvä idea, taidanpa tarttua tähän itsekin! Tämän viikon urakka oikeastaan valmiiksi jo puoliksi suoritettu, koska jääkaapin tulin suursiivonneeksi muista syistä viime viikolla 🙂 Onko sun aikomus tehdä postauksia näistä aiheista viikoittain nyt jouluun asti? Mielelläni kuulisin vinkkejä tuohon uunin putsaukseen! Itselleni Universal Stone tuttu vain valkoisen nahkasohvan putsauksesta. Osaatko sanoa, voiko sitä käyttää myös valkoiseen keinonahkaan (keittiön tuoleja ajatellen)?

  1. Liisa: En ollut ajatellut asiaa, mutta mielelläni toki toiveesi toteutan ja muistakin siivousaskareista postailen. 🙂 Siivoaminen on kivaa ja kivan palautteen saaminen siivousaiheisista postauksesta tekee siivoilusta vieläkin kivempaa. 🙂 <br />
   <br />
   Universal Stone sopii kaikille materiaaleille, myös keinonahalle. Se on hellävarainen tuote jonka puhdistus perustuu luonnossa esiintyvään saveen. Aine ei hankaa herkkää nahkaa rikki, ei naarmuta arvokoruja eikä syövytä muovia. Universal Stonea voi jopa lusikoida napaansa ilman että se aiheuttaa edes lapsen kokoiselle minipaketille ilmavaivoja kummempia oireita. 🙂 <br />
   <br />
   Valkoisten keinonahkatuolien vanhana omistaja oma vinkkini on mikrokuituisen siivousliinan (Sinin on paras) ja Universal Stonen yhdistelmää – eli kastelen liinan kosteaksi, pyörittelet liinaa Universal Stone -purkissa niin että aine vaahtoutuu liinaan, sitten vaan puhdistat pyörivin liikkein tuolit. Pesuaine pitää &quot;huuhtoa&quot; pois ja siihen itse käytän vanhaa valkoista käsipyyhettä: kastele pyyhe kosteaksi ja pyyhi tuoleista pesuaine ja sen mukana irtoava lika pois, huuhdo pyyhettä välissä. Anna lopuksi tuolien kuivahtaa puolisen tuntia enne istumista. Lupaan että tuoleihin tulee ensimmäiseen pyörittelykohtaan puhdas ympyrä ja näet pesuaineen vaikutuksen heti. 🙂

 4. Tuo kallenteri linja pitäisi ottaa kyllä käyttöön. Vaikka mit' pitäisi tehdä, aina vain siirtää ja siirtää asioita :(<br />
  <br />
  Minulla on sinulle blogissani tunnustus, käyhän kurkkaamassa 🙂

  1. Päivi S: Siirtämistä olen itsekin harrastanut, joskus olen viettänyt joulua sotkujenkin keskellä kun &quot;aika loppui kesken&quot; omaa laiskuuttani. 🙂 Muut makoilivat joululomalla ja minä sitten pyykkäsin ja moppasin lattioita. :D<br />
   <br />
   Wau, kiitokset, tulen heti kurkkaamaan. &hearts; &hearts; &hearts;

 5. Kiitos vinkistä! Juuri tätä tarvitsen. Unohdan yleensä joulun lähestymisen, ja joulukuu kuluu yhdessä hujauksessa. Valmistelut voisi edes joskus aloittaa ajoissa ja rennolla otteella. Kiitos inspiroivasta blogista, vaikka meidän 5 hengen perheessä minimalismi on vain minun unelmaani : )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *