Ostin pari viikkoa sitten kaupasta paahdettua ja rouhittua pellavansiementä, jotta saisin vatsani parempaan kuntoon. Olen hyvin skeptinen ruokien terveysvaikutuksista enkä odota ihmeitä. Nyt on kuitenkin pakko kehua teille kaikille tätä tuotetta, sillä en muista aikaa koska vatsani olisi tuntunut terveeltä ja toiminut niinkuin kuuluu ilman närästystä. :D

Lyhyenä pohjustuksena tälle postaukselle kerrottakoon, että minulla on vatsahaava, joka oikuttelee lähes päivittäin ja sen lisäksi minun vatsani turpoaa suureksi palloksi aina kun syön (jopa yksi jäätelötötterö riittää aikaansaamaan kunnon raskausvatsan :D). Tämän vuoksi kärsin vatsanväänteistä ja kaikki mausteinen, tulinen tai huonosti sulava ruoka on minulla pannassa.

P1015409.jpg

Olen kaksi viikkoa syönyt tätä pellavansiemenrouhetta päivittäin ja ensimmäisellä viikolla en huomannut mitään muutosta. Toisella viikolla tajusin jossain vaiheessa, että hillitöntä turvotusta ruokailun jälkeen ei ilmennytkään kuten aina ennen. :D Masu pömpötti vatsalaukun kohdalta vain vähäsen ruokailun jäljiltä, enkä muistuttanut viimeisilläni raskaana olevalta. :D Erehdyin myös tänä aamuna kiireessä juomaan aamukahvini tyhjään vatsaan ja olin jo varautunut pahoihin polttoihin, mutta mitä vielä... ei niitä kuulunut eikä näkynyt. :) En uskalla vannoa, että tämä tuote toimisi kaikilla samalla tavalla tai poistaisi ruuansulatusvaivoja, mutta minun kohdallani tämä toimii ja on jopa suoranainen ihme. :) :) :) Ei ole aktivia-kuurit eikä muut poppakonstit auttaneet minua aiemmin. :)

P1015412.jpg

Ohjeen mukainen suositus on aikuiselle kaksi ruokalusikallista rouhetta päivässä. Minä sekoitan omani viilin joukkoon aamupalan yhteydessä ja aijai kun onkin namia. :) Tämä paahdettu rouhe maistuu hieman pähkinöiltä ja tuntuu viiliin sekoitettuna suussa kivalta. Viili kun on sellaista venyvää litkua, niin tällä saa sopivasti tekstuuria ja pureskeltavaa siihen joukkoon. :)

P1015408.jpg

Kyseistä rouhetta (ja pellavansiemeniä yleensäkin) voi käyttää vaikka mihin. Sitä voi sekoittaa sämpylä- ja leipätaikinaan, piirakoihin, smoothieen, rahkaan, jogurttiin... Pussin kyljestä löytyi herkullisen kuuloinen resepti Juho-Kustin skonsseihin ja ajattelin tulevana viikonloppuna kokeilla miltä mahtaakaan maistua omatekemät pellavansiemen-skonssit. :) Ei voi olla ainakaan pahaa, koska reseptissä on ainesosina parmesaania ja basilikaa. <3 <3

P1015414.jpg

Vatsavaivojen taltuttamisen lisäksi pellavansiemenet sisältävät paljon hyviä vitamiineja, kuten omega-3 sekä kuituja. Minusta tämä terveystuote on todella hyvän makuista ja maistuvaa, eikä tarvitse hampaat irvessä väkisin nikotella sitä alas, kuten lapsena kalanmaksaöljyt ja muut pakolliset terveelliset ja pahat. :D 

Nyt pikaisesti saunan lauteille ja sitten vastailen kommentteihinne! :) Moikat! <3