Säästä sähkö- ja lämmityslaskussa – Energiatehokas.com

Yhteistyössä: My-Solar Oy / Energiatehokas.com

Tiesitkö, että voit säästää parhaimmillaan jopa tuhansia euroja vuodessa omakotitalosi sähkö- ja lämmityslaskussa, vaikka se olisi varustettu suorasähkölämmityksellä? Älykkään Elios4you-tuotonohjausautomaation avulla kodin sähkö- ja lämmityskulut voidaan optimoida ja rahan lisäksi säästät samalla myös omaa aikaasi.

Säästä sähkö- ja lämmityslaskussa tuoton ohjauksen avulla - Energiatehokas.com

Aurinkosähköä optimaalisesti

Aurinkosähköjärjestelmien kysyntä on lisääntynyt tasaisen kasvavaan tahtiin jo vuosia. Sähköenergian, öljyn ja kaukolämmön hinnannousu, vihreän siirtymän ilmastotavoitteet ja ilmastonmuutos, sekä kiinnostus energiaomavaraisuuteen tekevät aurinkopaneeleilla tuotetusta energiasta houkuttelevan ja kustannustehokkaan ratkaisun kaiken kokoisiin koteihin ja kiinteistöihin.

Aurinkopaneeleilla tuotettavan energian kannattavuuden suurin haaste on, että aurinkoenergia on sää- ja vuorokausiriippuvaista. Jotta aurinkoenergian potentiaali pystytään hyödyntämään optimaalisesti, vaatii se jonkinlaista energian ohjausta ja hallintaa. Parhaimpaan tulokseen päästään tuoton ohjauksen automaatiolla. Tämä innovatiivinen lähestymistapa antaa sinulle mahdollisuuden säätää sähkönkulutusta ja kodin lämmitystä talon eri tiloissa ja eri aikoina mukavuudesta tinkimättä.

Miksi sähköä ei kannata myydä sähköyhtiölle?

Miksi sähköä ei kannata myydä sähköyhtiölle?

Aurinkosähköjärjestelmät tuottavat Suomessa sähköä eniten yleensä silloin, kun sitä vähiten kotona tarvitaan, eli aamu- ja keskipäivällä, lasten ollessa päiväkodissa tai koulussa ja vanhemmat työpaikoillaan. Yli oman kulutuksen tuotettu sähköenergia myydään yleensä sähköyhtiölle, joka hinnoittelee myydyn sähkön tunneittain vaihtuvan Spot-hinnan mukaan.

Sähkön hinta on talvikaudella yleensä tuotantoaikana klo 9-12 välillä edullisimmillaan ja siksi ylituotetun aurinkosähkön myynti sähköyhtiölle ei ole aina kannattavaa. Kesäkaudella taas on hyvin todennäköistä, että hinta on jopa negatiivinen. Tällöin asiakas maksaa sähkön myynnistä vähintään komission verran sähköyhtiölle, jolloin se tuottaa tappiota.

Merkittävin syy sille miksi aurinkopaneeleilla tuotettu energia kannattaisi käyttää itse eikä myydä sitä sähköyhtiölle, johtuu sähkön hintarakenteesta. Ostaessa sähköä verkosta sähkön hinta muodostuu kolmesta tekijästä, jotka ovat energian hinta, verot ja sähkönsiirtomaksu. Sähköenergian hinta on vain noin kolmasosan ostettavan sähkön kokonaishinnasta ja vain tämän osuuden pientuottaja saa itselleen korvausta myydessään ylituotannosta syntyvää sähköä sähköyhtiölle. Myydyn energian hinnasta saatetaan lisäksi vähentää palvelumaksu*, jonka suuruus vaihtelee sähköyhtiöiden kesken.

*Lähde: Motiva energiaraportti 2022

Elios4you on sähköä säästävä ja toimintavarma automaatiojärjestelmä

Elios4you – Sähköä säästävä automaatiojärjestelmä

Aurinkopaneelien tuottaman sähköenergian ja tuotonohjausautomaation avulla asumisen kokonaiskustannuksiin saadaan suoraa säästöä. Taloudellista hyötyä saavutetaan myös oman kodin ja kiinteistön arvon paremmasta säilyvyydestä ja mahdollisesta arvon noususta.

Aurinkosähköenergian tuotonohjauksen lisäksi Elios4you-tuotonohjausjärjestelmä sopii erinomaisesti myös muihin sähköenergian muotoihin, eli kaikkeen mihin pitää puskuroida sähköä. Järjestelmä hyödyttää erityisesti suorasähkölämmitteisiä kiinteistöjä, pörssisähköä käyttäviä, sekä taloja, joissa energiaa voidaan varastoida lämminvesivaraajaan ja käyttää sieltä sitten oman tarpeen mukaan. Pörssisähkön osalta kodin lämmitys voidaan porrastaa varastoitumaan lämminvesivaraajaan vartin sykleissä esimerkiksi talvikaudella yön tunteina, jolloin pörssisähkö on useimmiten halvinta.

Elios4you-tuotonohjausjärjestelmä integroituu kaikkiin yleisimpiin älykotiratkaisuihin, jolloin voit esimerkiksi ohjelmoida lämmityksen alenemaan automaattisesti, kun et ole kotona, tai säätää sitä eri huoneissa niiden käyttötarpeen mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että et enää lämmitä tarpeettomasti tiloja, joissa kukaan ei oleskele.

Lue Elios4you-tuotonohjausjärjestelmän hyödyistä TÄÄLTÄ!

Energiatehokasta palvelua käyttää jo yli 50 000 tyytyväistä asiakasta
Katso havainnevideo Elios4you-tuotonohjausjärjestelmästä!

Energiatehokas ratkaisu – Jo yli 50 000 tyytyväistä asiakasta

Erityisesti pien- ja omakotitalojen tarpeisiin suunniteltu Elios4you-tuotonohjausjärjestelmä on kustannustehokas ja toimintavarma helppokäyttöisellä aplikaatiolla varustettu automaatioratkaisu, jota hyödyntää jo yli 50 000 asiakasta. Edullisimmillaan järjestelmän saa avaimet käteen -asennettuna 1290,00 euron hintaan ja se maksaa itsensä takaisin yleensä alle vuodessa.

Elios4you-tuotonohjausjärjestelmän valtuutetun edustajan ja asennuskumppanin My-Solar Oy:n asiantuntijat tarjoavat henkilökohtaista neuvontaa ja suunnittelevat kokonaisratkaisut, jotka sopivat parhaiten juuri sinun ja kotisi tarpeisiin ja vaatimuksiin. Kotimaiselta perheyritykseltä My-Solarilta löydät kattavan palveluportfolion aina aurinkopaneeleista ja älykkäistä termostaateista kaikki kodin toiminnot kattaviin automaatiokokonaisuuksiin. 

Älä siis maksa liikaa sähköstä, vaan pyydä tarjous Elios4you-tuotonohjausjärjestelmästä. Energiatehokas ratkaisu on hyvä sijoitus!

Käy lukemassa lisää ja jätä tarjouspyyntö energiatehokas.com


Seuraa myös Instagramissa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *