Oman kodin vanhimmat aarteet

Sain inspiraation kirjoitella teille kotini kaikista vanhimmista kalusteista ja tavaroista. Tavaran iällä viittaan aikaan, jonka olen tavaran omistanut ja yllätyin vanhoja blogipostauksia läpikäydessäni miten kauan esimerkiksi pellavaverhot ovat yhtäjaksoisesti käytössä olleet… 🙂

Koziol Bottichelli muovinen pyykkikori

Kozioł Bottichelli pyykkikori – Kesäkuu 2012

Koziolin muovisten korien puolesta olen liputtanut jo kohta tusinan vuoden verran. Suuri pyykkikori ei välttämättä ollut edes ensimmäinen sarjassaan, vaan muistelisin, että ensi kosketukseni Bottichelli-sarjaan tapahtui jo kevättalvella 2012, kun ostin minikokoisen korin. Kyseinen minikori on edelleen käytössä ja ainakin jo vuosikymmenen ajan olen säilyttänyt siinä astianpesuainetabletteja.

Villa Stockmann pellavaverhot

Villa Stockmann pellavaverhot – Elokuu 2013

Villa Stockmannin pellavaverhot yllättivät, sillä muistelin että ne olisi ollut hieman uudempi hankinta. Löysin kuitenkin blogistani postauksen, jossa elokuussa 2013 innoissani ripustelin kyseiset verhot olohuoneen ikkunaan. Verhot ovat roikkuneet ikkunassa melkein 11 vuotta, toki ovat vuosipesulla käyneet ja sen aikaa ikkunat ovat olleet paljaat. Mitään muita korvaavia verhoja tai sesonkiverhoja en ole omistanut sen jälkeen kun pellavaverhot löysin.

Artek A110 riippuvalaisin ruokapöydän päällä

Artek A110 valaisin – Marraskuu 2013

Artekin A110 -riippuvalaisin on roikkunut ruokapöydän päällä myöskin melkein 11 vuotta. Alla oleva pöytä on vaihtunut, mutta valaisin tuli kertalaakista jäädäkseen.

Samsung kuivaava pesukone kokemuksia

Samsung kuivaava pesukone – Joulukuu 2013

Samsungin kuivaava pesukone on myös vuoden 2013 ostoksia ja edelleen se pyörittää pyykit puhtaaksi viikottain. Kuivaustoiminto ei enää ole niin tehokas kuin aikoinaan, mutta pesuominaisuus toimii edelleen moitteetta.

Pappelina Svea muovimatto eteismatto

Pappelina eteismatto – Tammikuu 2014

CASA-bloggaajien sisustuskauppakiertueella tammikuussa 2014 tulin ostaneeksi eteiseen Pappelinan maton, joka edelleen palvelee tarkoituksessaan – tosin nykyisin keittiössä. Yli 10 vuoden ikään yltänyt vanha matto on edelleen uudenveroinen, vaikka se on kokenut kovia koiran kynsienkin alla ja pesty pesukoneessa ainakin sata kertaa.

Artek A330S riippuvalaisin

Artek A330s riippuvalaisin – Toukokuu 2014

Artekin A330s-valaisin oli pitkäaikainen unelmani ja toukokuussa 2014 unelmista tuli totta. Valaisinpari oli alunperin olohuoneessa ja sittemmin siirtyi keittiöön saarekkeen päälle. En ole katunut.

Skagerak Nordic purkit viherkasvien kanssa

Skagerak Nordic purkit – Helmikuu 2015

Tanskalaisen Skagerakin minimalistiset ja mattapintaiset Nordic-sarjan purkit olivat ultimaattista rakkautta ensi silmäyksellä ja edelleen ne ovat yhtä mieluisat ja tarpeelliset. Alusta alkaen olen hyödyntänyt purkkeja kukkaruukuina ja siinä käyttötarkoituksessa ne toimivat edelleen. Nordic-sarjan myötä hullaannuin mattapintaisesta keramiikasta ja posliinista, ja myös meidän astiat ovat samaa tyyliä, vaikkakin eri merkkiset.

Muurame Mup TV-taso olohuoneessa

Muurame Mup TV-taso – Maaliskuu 2015

Muuramen klassikkokalusteista haaveilin ensimmäisen kerran Tuusulassa sijaitsevassa huonekaluliikkeessä vuonna 1992 ollessani vasta 8 vuotias. Sain ensimmäistä kertaa elämässäni ikioman huoneen ja sain valita kaikki kalusteet oman makuni mukaan – ainakin melkein. Äitini kukkaro ei tuohon aikaan taipunut Muurameen, mutta naapurikaupasta löytyi ulkomuodoltaan vähän sinne päin olevat huomattavasti edullisemmat lastulevykalusteet ja olin maailman onnellisin pieni tyttö. Huoneeseeni ostettiin valkoinen sänky, valkoinen koulupöytä ja valkoinen kaarevakannakkeinen Artek-tyylinen seinähylly, joka kiinnitettiin seinälle koulupöydän yläpuolelle. Olin haltioissani ja muistan edelleen elävästi miten ihanalta uudet huonekalut tuoksuivat. Tuosta hetkestä asti olen rakastanut vastasahatun puun ja uusien kalusteiden tuoksua.

Ikea Runnen lattialaatat parvekkeella

IKEA Runnen lattialaatat – Maaliskuu 2015

Ikean Runnen-sarjan mustanharmaat muoviset lattialaatat ovat olleet yhtä jaksoisesti parvekkeella maaliskuusta 2015. Näiden puolesta liputan edelleen ja kuin ihmeen kaupalla ne ovat edelleen melkein kuin uudet. Väri ei ole lainkaan haalistunut ja ainoa kosmeettinen haitta on parissa laatassa olevat naarmut, jotka ovat tulleet painavien saviruukkujen raahaamisesta.

Muuto Visu tuolit Artekin ruokapöydän kanssa

Muuto Visu tuolit – Huhtikuu 2015

Mika Tolvasen suunnittelemat Muuto Visu -tuolit ovat täydentäneet ruokapöytää jo kohta 9 vuotta. Pöytä on vaihtunut turhankin monesti ja sen myötä varmistui myös se, että Visu-tuoleilla on valtava potentiaali. Ne sopivat visuaalisesti todella monen näköisten ja kokoisten pöytien kanssa yhteen. Nappivalinta!

BEdesign Deer metallinen seinähylly

BEdesign Deer seinähylly – Heinäkuu 2015

Itselleni äärimmäisen rakas, kotimaisen BEdesignin Deer-seinähylly on ollut olohuoneen katseenvangitsijana niin pitkään, etten muista aikaa kun tilalla oli jotakin muuta. Kyseisen hyllyn persoonallisuus puhuttelee minua edelleen vahvasti.

Moccamaster Cup-One kahvinkeitin

Moccamaster Cup-One kahvinkeitin – Lokakuu 2015

Ei uskoisi että meidän pieni ja piskuinen Moccamaster Cup-One -kahvinkeitinkin on jo melkein 9 vuotias. Tämän ostin muistaakseni Hullujen Päivien aikaisella tarjoushinnalla ja jos en ihan väärin muista, maksoin siitä alle 100 euroa.

* * *

Jotta blogipostauksesta ei tulisi tuhottoman pitkä, listaan lyhyesti muut meidän kodissa jo klassikon ikään yltäneet helmet: Hay Hee -baarituolit tulivat keittiöremontin valmistumisen jälkeen 2015, Domo Design -vaatetanko vielä aikaisemmin, Casa Stockmannin veitset ovat ajalta ennen koko blogiani eli ehkäpä vuodelta 2009, Artekin Siena-pannulaput ovat palvelleet vuodesta 2015 alkaen, vanhin kattilani on vuosimallia 2015 ja pienen tilpehöörin säilytyspaikkana toimiva Lehtorinteen metallinen Penbox on tulla tupsahtanut meille 2013.

Koko paketin voi oikeastaan kiteyttää yhteen lauseeseen: Kun harkitsee tarkoin, ei tule huteja. Jokainen näistä pitkän aikaa omistamistani kalusteista ja tavaroista on ollut aikoinaan tarkassa harkinnassa ja ehkäpä juuri siksi ne ovat edelleen minulle mieluisia ja rakkaita. ♥︎

Lue myös: Mitä on vastuullisuus?


Seuraa myös Instagramissa 

10 kommenttia “Oman kodin vanhimmat aarteet

 1. Hei ! Muistelen,et oot nuo verhot kuitenkin vaihtanut tuon 2013 jälkeen kun löysit ”täydellisemmän”valkoisen ? 🙂

  1. Pilvi: alunperin ihan ensimmäisenä ostin Ikean pellavaverhot silkkiverhojen tilalle ja ne palautin takaisin kauppaan koska olivat liian kermaiset. Niiden tilalle ostin nämä Villa Stockmannin pellavaverhot ja huone kerrallaan vuoden 2013 aikana myös keittiöön ja makuuhuoneisiin vaihdoin pellavat silkkiverhojen tilalle.

   Löysin postauksen niin ikään myös elokuulta 2013 jossa keittiö sai pellavaverhot. 🥰

   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2013/08/22/keittion-uudet-verhot/

   Vuonna 2016 etsin puhtaanvalkoisia pellavaverhoja ja löysin Ada & Inan josta tilasin maksuttomat kangasnäytteet. Harkitsin tuolloin vakavasti että ostaisin olohuoneeseen vielä valkoisemmat pellavaverhot kuin Villa Stockmann, mutta jätin asian hautumaan ja lopulta hylkäsin uusien verhojen ostamisen koska halusin mielummin panostaa rahani remontin loppuun saattamiseen.

   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2016/08/22/ada-ina-pellavaverhojen-kangasnaytteet-vertailussa/

 2. ai jos harkitsee, niin ei tule huteja. Siis sinullahan on vaihtunut sohvat, keittiön pöydät, tuolit tämän tästä. Se jos mitä on kulutusta. Aina verhottu valkoiseen valheeseen, miten meni sinne tänne tai tuonne, kun huteja on tullut ja rahaa palanut tuhansia ja tuhansia vuosien varrella.

  no jokainen tyylillään

  1. Ritva: keittiössä on ollut samat tuolit 9 vuotta. Myös saarekkeen tuolit ovat olleet paikallaan lähes 9 vuoden ajan enkä ole kertaakaan niitä vaihtanut toisiin keittiöremontin ja keittiösaarekkeen valmistumisen jälkeen.

   Pöytiä olen vaihdellut, mutta kaikesta voi aina oppia vai mitä. Kirjoittelin koosteen muutamia vuosia sitten kaikista ruokapöydistä mitä olen omistanut. Valaiseva otos joka kannattaa lukea jos aihe kiinnostelee:

   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2021/01/21/elamani-ruokapoydat/

   Elämä on oppimista ja kehittymistä jokaiselle meistä. Aurinkoista sunnuntai-iltaa!

 3. Kiitos vastauksesta ! Postauksessa 2016 lukee ihan selvästi,että ryntäsit Stockmannilla kassalle uusien pellavaberhojen kanssa🙂

  1. Pilvi: näitä tismalleen samoja verhoja ovat. Minulla ollut joka ikkunassa tätä samaa verhoa ja myös miehen olohuoneen ikkunaan ostin samanlaiset. 🥰

 4. Hei ! Mikä se postaus on vuodelta 2016,kun ryntäsit kassalle maksamaan pellavavergot Stockmannilla ? 🙂 Vai lähtikö ne palautukseen ? Ihan kiva jos viitsit vastata.

 5. En ymmärrä.Kerrot,että verhot ovat olleet vuodesta 2013 asti ja postauksessa 2016 lukee,että ryntäsit kassalle ostamaan verhot ? Mihin nämä vuonna 2016 ostetut verhot meni ? Miehelle ? 😀 Vai eri ikkunaan kuin nämä,mitä tarkoitat postauksessa ?

  1. Pilvi: yksinkertaistettuna: olen ostanut samoja verhoja useita useiden vuosien aikana. Ensin kaksi, sitten kaksi lisää jne. En ole ostanut kaikkia verhoja kaikkiin ikkunoihin yhdellä kertaa vaan osissa sitä mukaa kun olen laitellut kotia kuntoon ja remontoinut huoneita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *